• 9.377.389 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.259)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van ILoontjuh

ILoontjuh

Dit is echt een gave film!!!

Op sommige momenten kon ik wel janken.....

Een een topfilm...blijft voor altijd mijn favoriet..

avatar van bisse

bisse

De meest overgewaardeerde film ooit die eigenlijk maar een slap aftreksel is van zijn voorganger(shawshank redemption)met een overdosis aan vals sentiment gebracht.Toch nog 2 *omdat er wel een paar redelijk leuke scenes in zaten.

avatar van mister blonde

mister blonde

bisse schreef:

slap aftreksel is van zijn voorganger(shawshank redemption).

onzin. juist door het sprookjesachtige (sommige momenten) en duidelijk veel fictievere verhaal, is deze stukken beter.

avatar van Benninf

Benninf

bisse schreef:

Wat een gezeik altijd over dat sentiment. Sentiment is juist supermooi!

avatar van Nick Kang

Nick Kang

bisse schreef:

Waar baseer je dat op? Op het feit dat allebei de films in een gevangenis afspelen misschien?

avatar van starbright boy

Dezelfde regisseur en dezelfde schrijver en beide gevangenisfilms. Ik vind dat een vergelijking dan best mag.

avatar van Jordy

Jordy

off-topic berichten verwijderd

avatar van azrael

azrael

shawshank redemption en the green mile zijn absoluut niet te vergelijken. Ok beiden geschreven door Stephen King maar Shawshank is maar een kortverhaaltje en The Green Mile is een superroman die wel wat meer is dan een simpel gevangenisverhaaltje. De film is een perfecte kopie van het boek, wat al niet veel voorkomt, en verdient alleen daarom al 4 sterren. Voeg daar nog eens een bangelijke mister jingles bij en je hebt je vijfde ster. Zonder geleuter

avatar van JdeB

JdeB

leuke film, maar ik was toch meer gehecht aan de Hurricane met Denzel Washington die ongveer op het hetzelfde moment uitkwam....Desondanks zeker 4*

avatar van malkovich

malkovich

JdeB schreef:

Ook nog toen Sam Rockwell zijn intrede deed als Billy???

avatar van kezza

kezza

begrijp even niet waarom deze film zo laag staat, ik vind dit echt een goede film

avatar van starbright boy

Zo laag? Als dit al laag is.....

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

Ik heb vreselijk om deze film zitten janken!! echt van begin tot het eind.... nog nooit eerder gebeurd

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

wat een schitterende film

avatar van JulesWinfield

JulesWinfield

Deze film brengt idd de nodige emotie in een mens los. De kijker blijft gefocused, want je wilt weten wat er precies gebeurd is. Meeslepende film.Mooi verhaal en ik kan me voorstellen Dat je er pisnijdig van bent geweest dat ie de spons niet natmaakte bij de excecutie. Ik zelf was dat namelijk ook.

avatar van Keezz

Keezz

Nog geen spoileragent langs geweest??

avatar van Jordy

Jordy

Inderdaad Jules! Let er svp even op dat je het einde van films niet verpest, zie "spoilers" in de FAQ.

avatar van timbo_

timbo_

Geweldige film heeft alleen wel erg veel weg van The Shawshank Redemption. toch zeker **** sterren waard

avatar van De Knip

De Knip

Zelfde regisseur misschien, timbo?

avatar van timbo_

timbo_

Weet ik. des te meer reden om niet nog een keer een vergelijkbare maar mindere film te maken lijkt mij.

avatar van replicator

replicator

Nouseforaname schreef:

Ik ook heb er zelfs de film voor stopgezet. Ik zag niks meer

Ik zag paar pagina's terug dat ik 4,5 ster had gegeven, maar hij staat intussen al lang op 5 sterren. De enige film die ik 5 sterren heb gegeven.

avatar van Renéetje

Renéetje

K zou willen dat ik de film stop had kunnen zetten maar da ging niet.. k heb ook echt de halve film zitten janken! wel een hele goede film! 4,5

avatar van jeroene

jeroene

5 sterren! Schitterende film, volemoties en een mooi verhaallijn, en een mooi einde.

avatar van 93.9

93.9

Goede film, maar echt raken doen dit soort films mij niet.

Daarvoor gebruiken ze in Hollywood mij te veel goedkope truckjes.....

avatar van renske

renske

Je verwoordt ongeveer mijn gevoel bij deze film. Alleen vind ik het daardoor geen goede film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hoezo trucjes? Vind dat de film eigenlijk maar weinig leunt op Hollywood clichés.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Vind ik ook. Deze film was juist verfrissend, als je het vergelijkt met ander hollywood materiaal. En welke trucjes inderdaad. Geef eens een voorbeeld. De 'trucjes' die ik zag zijn kenmerkend voor film in het algemeen, maar niet typisch Hollywood.

Als je de truck bedoeld die ik in de film zag, vind ik het geen argument om een film slecht te vinden. Het was overigens meer een Pick-Up dan een truck. En zoveel truckjes waren er volgens mij niet. Dat je daardoor afgeleid raakt is toch echt je eigen probleem en niet de schuld van de film.

avatar van 93.9

93.9

het enige goede aan de film vond ik het acteren, daar is weinig op aan te merken.

Om een voorbeeld te geven van een veelgebruikte cliche in Hollywood-films is dat er altijd a good and a bad guy is.Slechte mensen zijn de hele film door slecht, nooit eens aardig of andersom.Een trucje in deze film is dat de good guy zwart is, heel groot en sterk maar toch heel weerloos en paranormaal.

De maker moet gedacht hebben dat daar de kijkertjes wel heel verbaasd over zouden zijn.

De film is mij gewoon te M.O.R (middle of the road).

avatar van Yekezzez

Yekezzez

93.9 schreef:

Universeel cliché, bovendien is dit geen klassiek Good-Guy/Bad-Guy verhaal.

Slechte mensen zijn de hele film door slecht, nooit eens aardig of andersom.

Waar in jouw hollywood films de bad-guy('s) een hoofdrol speelt, heeft hij hier slechts een bijrol.

Kan zo geen film naar voren halen waar dit ook zo is. Bovendien werd in de tijd en plaats waar deze film afspeelt vaker zwarte beschuldigd van iets wat hij niet gedaan had, een blanke niet. Het is dus niet vreemd dat hij zwart is. In veel Hollywood-films wordt er een zwarte acteur gekozen vanwege politiek. In deze film vond ik het terecht. Een blanke had in deze setting niet gepast. Tom Hanks speelt overigens ook een Good-Guy.

Kan ik er in deze film niet uithalen

De film is mij gewoon te M.O.R (middle of the road).

Jammer, maar helaas.

avatar van De GeuS

De GeuS

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten