• 9.377.434 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.259)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

Percy Wetmore

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

BoordAppel

Percy is niet de hele film door slecht. Hij zoekt zelfs nog een "huis" voor de muis.

avatar van 93.9

93.9

Dat je dat in geen enkele andere film hebt gezien is dan ook het trucje in deze film.

De kijker op het verkeerde been zetten om daar de gevoelige snaar mee te raken.

Helaas maar het komt op mij niet over.

Ik kreeg gewoon voortdurend het gevoel dat de maker wilde scoren en zoveel mogelijk sentimentele scenes er in wilde stoppen.

avatar van saske

saske

prachtige film.

avatar van elke14

elke14

Tot nu toe de mooiste film die ik heb gezien! Deze was al veel op tv, maar er kwam altijd iets tussen. Gisterenavond eindelijk gezien en dit is de eerste film die ik 5***** het gegeven. Normaal gezien ben ik niet zo aan Tommeke, maar hier waren de acteerprestaties gewoon fantastisch!

Khad liever 6/5 gegeven, maar dat kan hier helaas niet

avatar van Tompie film

Tompie film

Ik geef 3*. Goeie film, maar iets te lang en te melig. Zeker geen klassieker voor mij.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Wel oké.. geen klassieker voor mij, maar toch wel overweldigend.. Tom Hanks blijft een van de beste acteurs!

avatar van Take One

Take One

Teskuh17 schreef:

Wel ok? En dan toch 5 sterren? Hoger gaan ze niet hoor...

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Take One schreef:

Wel ok? En dan toch 5 sterren? Hoger gaan ze niet hoor...

ik verklikte me.. moest eigelijk een 4 zijn.. kan gebeuren

avatar van manesero

manesero

één van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken. Vrij unieke prestatie en daarom zonder meer 5 sterren.

Kwam vooral ook omdat ik totaal onbevangen de film ging kijken, want ik had van tevoren echt geen idee waar het over ging.

Ik vind de samenvatting die hierboven staat dan ook wat te veel verklappen. Zal eens een voorstel tot wijziging indienen.

BoordAppel

aegron schreef bij link de film:
trouwens het hele gedoe met de film die aan het begin vertoond wordt en die john coffey (oid) zou hebben gezien komt ook uit de lucht vallen.

Volgens mij niet hoor maar het is een tijdje geleden dat ik het boek gelezen heb. Overigens maakt dat niet zo heel erg veel uit omdat het niets aan de grote lijn van de film veranderd. The Shining wijkt daar wel erg vanaf, veel meer dan bij deze film.

avatar van jori

jori

Ik snap niet dat deze film zo'n hoog cijfer krijgt. Een erg simpel verhaal en nog simpeler geacteerd.

avatar van WB

WB

jori schreef:

Zo vind jij! Ik vind de acteurs juist echt geweldig spelen! Tom Hanks en die gast die ook in Saving Ryan's Private speelt (weet zijn naam niet) spelen de sterren van de hemel! Maar ja, dat is weer mijn mening

WB schreef:

Barry Pepper. Vergeet ook Michael Jeter, David Morse, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Doug Hutchison, Sam Rockwell en Harry Dean Stanton niet. Voor mij een van de best geacteerde films ooit. Ik geloofde elk personage voor de volle 100%.

avatar van Angie

Angie

kan alleen zeggen geweldige film!!!

avatar van starbright boy

Totaal ongenuanceerde karakters van karton. Zo sentimenteel dat het bij mij niet echt meer werkte en een vervelende simplistische moraal. Te weinig fantasie om een mooi sprookje te worden. Stephen King kan beter. En toch had het wel iets.

Met name in de eerste helft had het allemaal een lekkere sfeer. Het toontje van acteurs was goed getroffen. Het tempo heeft ook iets prettigs. Het kijkt lekker weg. Maar voor mij heeft het iets van een grote zak spekjes leegeten. Best lekker, maar aan het einde voel je je toch wat misselijk.

3.0* en dat is vrij gul.

avatar van renske

renske

Ach wees toch wat minder gul, jij sinterklaas.

avatar van Jordy

Jordy

starbright boy schreef:

Totaal ongenuanceerde karakters

Hanks die duidelijk moeite heeft met de situatie, die moeite heeft met wat hij zelf beslist te doen... ongenuanceerd?

Jordy schreef:

Dat getwijfel maakt zijn karakter nou niet direct genuanceerd. Om nog maar te zwijgen over John Coffey, Wild Bill en Percy Wetmore (ontzettend flauwe naam trouwens, maar dat terzijde).

avatar van markpennings

markpennings

Goede film,

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Waarom...?

renske schreef:

Ach wees toch wat minder gul, jij sinterklaas.

Je hebt eigenlijk wel gelijk. Halfje eraf.

avatar van Sheila

Sheila

Heb van deze film het boek gelezen en ik vind het prachtig hoe ze het verfilmd hebben..

Een pakkend verhaal, goed acteerwerk en zeker een film die (mij) raakt..

avatar van baco1967

baco1967

Hele goede film

avatar van Clover

Clover

Ik vind het niet leuk als er dingen gebeuren die niet kunnen. Korreltjes in en/of uit zijn mond. Hmm, het einde vond ik prachtig

avatar van T®inity

T®inity

Clover schreef:

Dat is het mooie aan film, onwaarschijnlijke dingen kunnen ze waarschijnlijk maken. In jouw geval vind je het dus heel onrealistisch, voor mij waren die 'korrels' ook een beetje de vlieg in mijn soep. Maar er zijn genoeg onwaarschijnlijke dingen die in een film waarschijnlijk lijken, maar in de realiteit niet werkelijk zijn. De film neemt je i nde greep van zijn indoctrinerende levenswereld. Pak maar eens een standaard actiefilm; Commando, waar 1 man een heel leger verslaat, onwaarschijnlijk maar door de kunstenaars van de film word het onwaarschijnlijke, waarschijnlijk gemaakt, soms slagen ze er niet in en soms wel. Alleen soms moet je over die onwaarschijnlijkheden heenkijken. Alleen soms ook niet mogelijk, 1 detail kan je beoordeling bepalen voor de desbetreffende film. Dat heb ik ook. Maar mijn tip is de film te analyseren en kijken of jouw 'vlieg in de soep' echt zo storend is voor het geheel.

Film is een filosofie voor mij. Een film brengt een 'boodschap' en dat kan jouw visie op bepaalde aspecten verrijken en als jij je goed kan identificeren in een film is het een geslaagd werk wat goed in jouw leven als persoon past. En dat is volgens mij de kracht van de film.

Voor degene die mij niet kunnen volgen, ik ben slachtoffer van Cafeine

avatar van Clover

Clover

T®inity schreef:

Ik vind dat je dit zo mooi hebt omschreven dat ik 'm nog 'ns een kans ga geven! Dank.

avatar van T®inity

T®inity

Clover schreef:

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Super film. Een beetje Fantasy in combinatie met een drama. Helemaal goed uitgewerkt. Top. Micheal Clarke Duncan: Petje af voor het neerzetten van de gevangene!

avatar van Tanne

Tanne

mwah...wat een ophef over een zeer matige film....

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten