• 9.383.832 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.545.450)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van dennis1979

dennis1979

Er is niets goeds over deze film vertellen wat nog niet in voorgaande posts naar voren is gekomen. Wat deze prent nog geweldiger maakt is het feit dat The Green Mile, naar mijn mening, een van de minste romans is die King ooit heeft uitgebracht.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Echt absoluut, een topfilm!

Ik blijf het nog steeds de beste gevangenisfilm ooit vinden.

- (Dus niet een gevangenisfilm die met wo2 te maken heeft..)

Want dan vind ik en blijf ik The Great Escape beter vinden, ookal krijgen ze allebij 5*.

avatar van film_kaza

film_kaza

GinolaEHV schreef:

Een meer dan redelijke film, maar behoort mijns inziens niet tot de top van de top. 3.5* verdient hij vanwege het originele verhaal, en het aardige spel van Tom Hanks.

Ach het verhaal ontroerd jou minder. Daar heb ik niets op te zeggen, maar "aardige spel van Tom Hanks" vind ik erg zwak uitgedrukt. Zowel Tom Hanks als alle acteurs in de film zijn ontzettend goed en maken de gehele film geloofwaardig. Wild Bill, Persey, John, allemaal erg goed gecast. John Travolta zou het niet beter kunnen.

avatar van Ireentje13

Ireentje13

Deze film verdient zondermeer een plaats in de top 5!

Toen ik hem voor de eerste keer zag was ik nog erg jong, en de enige film waar ik op die tijd emoties voor had was the lion king. Maar na enige tijd begon ik me erg veel aan deze film te hechten.

Prachtig verhaal,

Prachtige film.

5!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

film_kaza schreef:

Tja, dan verschillen wij simpelweg van mening. Blijft allemaal subjectief, he...

avatar van gerardno1

gerardno1

super film gewoon... je leeft helemaal mee met de hoofdrol speler heel mooi gemaakt

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

Super film, maar vond dat ie wel erg langzaam op gang kwam, dus een half puntje eraf. 4,5*

avatar van Rurok

Rurok

goede film. het is de moeite waard om deze film te kijken. De gebeurtenissen zijn dan ook zeer goed uitgewerkt. zeer goede film. deze fil mis het waard om te kijken

avatar van pum

pum

Waanzinnig goede film en een dito cast. Deze personages zijn de cast echt op het lijf geschreven. De film blijft van begin tot einde boeien en heeft een verrassend einde. Zelfs na (als ik goed heb geteld) 8 keer kijken blijft hij de moeite waard. Erg indrukwekkend

desteven007

Ik heb hem al bij veel mensen in de top 10 zien staan, en hij staat ook in de top 250, zelf heb ik hem nog niet gezien.

Maar vrijdag komt die op vt4 (in België) dus ik ga zeker kijken!

avatar van Niels Alberts

Niels Alberts

Naar mijn mening de beste film ooit gemaakt. Goede cast en er wordt super geacteerd. Je voelt echt mee met de personages. Ondanks dat de film 3 uur duurt blijf je geboeit naar het scherm kijken en vliegt de tijd voorbij!

Een echte aanrader!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

deze film komt vanavond op VT4, kga em zeker proberen te kijken, tis echt 1 van de beste films ooit en de beste film met Tom Hanks erin

desteven007

Gisteren gezien, het verhaal boeide me wel.

3.5

avatar van JanVR

JanVR

Niels Alberts schreef:

Een echte aanrader!

Mijn mening is helemaal hetzelfde als die van jouw enkel vervang ik 'beste film' in mooiste film ooit gemaakt.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Gisteren weer gezien, echt prachtige film.
Prachtig geacteerd en M.Clark Duncan als engel?
met een van zijn beste rollen ooit.
Tom Hanks was ook geweldig en ook David Morse.

avatar van roozblooz

roozblooz

leuke film! goede rollen en goed geacteert 1 van de beste films die ik al gezien heb. vooral die muis vond ik geweldig! hoe noemde die muis ookal weer? een 5 van moi

avatar van meki87

meki87

Beste film ooit

avatar van CTK

CTK

Enige film waarvoor ik een traan heb moeten laten.

Indrukwekkend.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Wat een prachtfilm. De film heeft een uitzonderlijk verhaal met bovennatuurlijke elementen. De acteerprestaties zijn gewoonweg schitterend. De film heeft mij niet 1 seconde kunnen vervelen.

Normaal ben ik helemaal niet emotioneel als het om films gaat. Maar in deze film, was het bijna zover. Bij het naderende einde echt een film om je tranen de vrije loop te laten. Gelukkig was dat bij mij net niet het geval.

roozblooz schreef:

Mr. Jingles

avatar van lottetje

lottetje

geweldige film.

Ik had er iets heel anders van verwacht, maar ik vond hem wel prachtig. De chemie tussen paul en john vond ik zoo mooi.

4,5

avatar van roozblooz

roozblooz

desteven007 schreef:

Mr. Jingles

oohja, dankje

avatar van niethie

niethie

Na shawshank redemption is het darabont opnieuw gelukt om een schitterende gevangenis film af te leveren, de film barst van de schitterende, sfeervolle en vooral erg ontroerende scenes daarnaast kent de film een magisch mooi en prachtig verzonnen verhaal, wordt er erg goede geacteerd maar vooral hanks en clarke duncan speelde geweldig en heb ik de gehele speelduur van maarliefst drie uur geboeid zitten kijken, heb de film inmiddels twee keer gezien maar moet toch toegeven dat ik hem de tweede keer net dat beetje minder vond dan de eerste keer dat ik hem zag twijfel dus tussen vier en vierenhalf, denk dat ik het maar houd op een vier tot ik hem weer zie.

avatar van Dhr K

Dhr K

De eerste film waarbij ik mn tranen in bedwang moet houden!

avatar van The Oceanic Six

Prachtige film. Mooi verhaal, zeer overtuigende acteerprestaties, ontroerende momenten en was dus de 3 uur kijktijd zeker waard.
Enig jammerlijk was toch wel de magie in de film, aangezien zoiets de echtheid van de film een beetje teniet deed. Maar aan de andere kant was dat ook juist wel mooi...

Maar het geweldig ontroerende verhaal, het ijzersterke acteren van Hanks en Duncan en het erg mooie einde maken een meesterwerk van deze film.

En dat Percy in het gesticht kwam was ook een enorm pluspunt haha..

Ik denk dat iedereen wel wordt geraakt door de magische momenten die de film biedt. Prachtig...

JTV-kijker schreef:

Dat heb ik al gezegt ...

avatar van saoo8

saoo8

5 *

Toen ik het begin zag dacht ik o nee geen fantasy. Daar hou ik helemaal niet van. Wat bleek ik vond het een prachtige film. De eerste film ooit waar ik een traan bij heb gelaten.

avatar van cl20

cl20

sorry, ik weet dat altijd iedereen helemaal gek is op deze film... maar ik persoonlijk vond hem echt vreselijk. Het sprak me totaal niet aan en ik vond het verhaal te langdradig/saaiig. Opzich wel goed acteerkunsten vertoont, maar ik ken veeel beter films.

avatar van nadja

nadja

cl20 schreef:

Nou je maakt me nieuwsgierig.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

cl20 schreef:

Het sprak me totaal niet aan en ik vond het verhaal te langdradig/saaiig.

Als je dit zegt, heb je er waarschijnlijk geen bal van begrepen.

Een 0,5 uitdelen voor deze film vind ik niets minder dan triest.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten