Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Dean Stanton
decsss
Waarom niet
?
Ik heb hem nog wel 2 maal gezien, om er zeker van te zijn. En beide keren had ik zoiets van verhaal is niet mijn ding.
Tim Esmann
een van de beste films ooit gezien , een film met een grote dossis drama en emotionele gebeurtenissen
maerk
Alweer geweldige film van Frank Darabont. Vind The Green mile persoonlijk ietsje beter dan The Shawshank redemption. Erg mooi drama met soms ook wat gevoel voor humor waardoor het allemaal niet té zwaar wordt. De cast is ook geweldig, en dan kijk ik niet alleen naar Tom Hanks, Barry Pepper, David Morse enz. Het is namelijk Michael Clark Duncan die de show steelt als John Coffey (just like the drink, only not spelled the same). Jammer dat hij zijn Oscarnominatie niet kon verzilveren. En ik heb ook een traantje weggepinkt bij deze film, en dat doe ik niet zo heel vaak dus dat geeft al aan hoe bijzonder deze film is
5 sterren.
Christel1984
Een van de mooiste films die ik tot nu toe gezien heb, samen met the The Shawshank redemption. Heb hem al meerdere malen gezien, maar deze film blijft me boeien.
agekiller
Minotaures
Nee, het zal vast komen vanwege het onrealisme.
The Last
maar het is mooi
Spoilers gebruiken kan geen kwaad hoor.
wo2-Freak
Wat een goede film zeg dit, echt indrukwekkend.
Het erge is wanneer die man, als die de doodstraf onder moet gaan, dat daarbij het sponsje niet nat gemaakt word. Als ik daarbij was denk ik dat ik doodging van de stank alleen al, dan hoefde de rest niet.
Echt waar, 1 van de allerbeste films ooit gemaakt. Verdiend een dikke 4.5 (9)
Jeauhan
Geweldig verhaal, zonder dat het te moeilijk en diepgezocht wordt. Acteerprestaties ook subliem. Ondanks de 188 minuten heb je geen moment het gevoel dat het te lang begint te duren
desteven007
rose
Een geweldige film! Zou hem zeker gaan bekijken...
hefmak
bij hoge verwachtingen kan de film tegenvallen. ik vind het een mooie film maar niet meer dan dat.
rocky I.S
prachtige film met een sterk verhaal.
goeie acteurs.ik vond het droevig op het einde dat hij toch op de elektrische stoel moest terwijl hij niks heeft gedaan.
loveechanel
Ik heb hem nog niet gezien, maar lijkt me wel een mooie film.
O my god, heb je die film nog niet gezien
??
Ik raad het je echt aan om die film een keer te gaan kijken,
want die film wil je gewoon niet missen, hij is gewoon zo
emotioneel, en mooi met een supersterke verhaal..
Ik heb er zelfs bij moeten huilen
De acteurs zijn ook echt super
ZEKER EEN 5*
film_kaza
Ik heb hem nog niet gezien, maar lijkt me wel een mooie film.
Ik zou de film niet gaan kijken omdat vele andere deze wel hun top 10 waard vinden, maar omdat de film (het verhaal) jou zelf mooi lijkt. Gelukkig lijkt jou dat ook
darkjaap
maar het is mooi
het is een film.. dus het is fictie... het is inderdaad belachelijk en dat je hem op nr 1 heb staan vind ik een beetje raar puur omdat het een diepe film is alleen dat ?
er zijn echt genoeg andere diepe films...
GinolaEHV
Een meer dan redelijke film, maar behoort mijns inziens niet tot de top van de top. 3.5* verdient hij vanwege het originele verhaal, en het aardige spel van Tom Hanks.
Anjin
GinolaEHV
En dat zegt iemand die pulp fiction wel in z'n top 10 heeft staan..
Eh... ja. Als je nou eens uitlegt waarom het raar is dat ik Green Mile 3.5* geef (en ik 't daarmee geen topfilm vind) en Pulp Fiction in mijn top-10 heb staan, dan praten we verder.
En dat zegt iemand die pulp fiction wel in z'n top 10 heeft staan..
En wat is daar dan mis mee? Jou opmerking slaat echt nergens op en is niet onderbouwd.
madusa40
maar het is mooi
Ik snap niet wat iedereen er raar aan vindt dat die man voor moord veroordeeld is.
Ik bedoel wat zou jij doen als een blanke man met 2 meisjes die levenloos waren in zijn armen lagen en hij zou zeggen ik kon het niet helpen dan verdenk je die persoon ook meteen.
echoooo
Een echt fijne film.
prachtige beelden en acteerwerk van Tom Hanks ook vond ik David morse absoluut niet mis.
Maar mr. Jingles en zijn vriend vond ik toch wel het hoogtepunt en hartverwarmend.
Alleen het einde vond ik ietwat jammer, dat tom hanks maar bleef voortleven vond ik er net teveel aan.
Maar toch een echte topper die ik niet snel zal vergeten.
akka
echt een prachtige film
Eentje die je raakt.
Eigenlijk kan ik er niet veel over zeggen. Ik had het verhaal namelijk helemaal niet zo gedacht.
Een echt verdiende 5.0
P.S.
Samen met American History X de enige film tot nu toe waar ik om moest huilen
johan166
Heb je gehuild om American History X? Zo'n topper was het ook niet maar goed.. The Green Mile is gewoon een geweldige film. Deze regisseur weet gewoon wat hij doet.. Z'n nieuwe films is ook gewoon goed gemaakt.. Maar deze film is gewoon geweldig 4,5*
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption