Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: John Lasseter
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles
8,3 (1.158.306)
Releasedatum: 4 april 1996
Zondag 1 februari in één bioscoop (Maastricht) (re-release)
Plot Toy Story
"The Toys Are Back In Town."
Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.
- Trailer (YouTube)
- Toy Story (BoekMeter)
- Toy Story (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Bo Peep (stemrol)
Andy (stemrol)
Sid (stemrol)
Mrs. Davis (stemrol)
JigSaw_Doll
YES, ze brengen het even terug in de cinéma, IN 3D!!! + het vervolg in één voorstelling!!!
Geweldig!
skipy05
Vroeger altijd heel leuk gevonden. Nu wat minder maar toch nog goed. Ik vind deze wel heel mooi gedaan.
Mug
Ja, in 3D, voor alsnog voor 2 weken, in een double bill met Toy Story 2.
Esteban
Yep, volledig opgepoetst en in volwaardige 3D. (geen 'Clash of the Titans' toestanden) Een Back 2 Back -vertoning van I & II. Dit was ontzettend goed nieuws! Nu is echter bekend geraakt dat Disney Benelux énkel de NL versie zal uitbrengen. *slaat hand op voorhoofd*
Iron Maiden
YEEEEAAAAH, dit is te mooi om waar te zijn!
nederlandse versie is overig geweldig, maar jammer dat de film alleen 's middags draait.
Ik ga 5 Mei gelijk, deel 2 draait vanaf 12 Mei.
Hail to the king baby!
Esteban
Ow, gescheiden vertoningen? Bij ons (Belgie) zijn de films gewoon na elkaar te zien, voor de prijs van één film.
DavyJones
- Toy Story - Als ik mijn hart vast houd en terug kijk naar mijn jeugd, dan heeft deze film mij bijzonder overspoeld. Waarschijnlijk omdat dit voor mij des tijds de introductie was voor het bestaan van computeranimatie films. Het verhaal kon ik zo geweldig goed plaatsen in mijn fantasie, dat alle andere Pixar Animation films mij altijd potentieel kunnen amuseren en achteraf ook altijd hebben gedaan.
SaNDuTjE
Waarom komt deze opnieuw uit?
Ik vermoed dat geld nog wel eens één van de beweegredenen zou kunnen zijn...
Showey
Geweldige film dit, de eerste blijft de beste imo! Vandeweek maar eens even heen, in de stemming komen voor de 3e!
Iron Maiden
wow, net terug uit de bios en ze achter elkaar gezien.
hele nieuwe beleving, kippenvel toen ze op het einde door de lucht vlogen!
blijft een geweldige film, schitterend om naar te kijken!
movie acteurs
Waarom komt deze opnieuw uit?
Ik heb gehoord dat de eerste 2 opnieuw worden gereleased in 3d.
planet_of_death
wow, net terug uit de bios en ze achter elkaar gezien.
hele nieuwe beleving, kippenvel toen ze op het einde door de lucht vlogen!
blijft een geweldige film, schitterend om naar te kijken!
Misschien ook maar eens in 3D aanschouwen! Het is dus de moeite waard?
Ja, zeker weten!
3D heeft zeker toegevoegde waarde, en het was gewoon echt fantastisch om dit na 15 jaar weer in de bios te mogen zien!
vhoffman
Als het niet nederlands nagesynchroniseerd was geweest was ik er ongetwijfeld heen gegaan. De beste animatiefilms ooit!
Betamax
Al een paar keer eerder gezien en nu op blu ray.
Verhaal blijft uniek.
Animatie is nu wat achterhaald maar ik heb erg genoten.
benthe
Woensdag op Disney XD (alleen voor UPC)
Baal er nog steeds van dat ie niet bij Ziggo zit.
In het kader van deeltje nummer 3 Toy Story 1 en 2 aan de beurt voor een kijkbeurt.
Kan me eigenlijk niet goed herinneren dat ik deze film heb gezien, wat best vreemd is. Uiteindelijk kwam me ook weinig bekend voor, maar ik moet zeggen dat ik me prima heb vermaakt. Vooral de 1e drie kwartier van de film zijn leuk, er wordt creatief omgegaan met de speelgoedwereld in de film. Ook zitten er enkele leuke woordgrappen in en zitten er leuke personages in, ook al zijn de hoofdrolspelers niet eens het leukst.
Helaas is de animatie inmiddels al wel een beetje verouderd, het ziet er allemaal wat simpeler uit dan tegenwoordig. Kon me er niet erg aan storen overigens. De muziek is wel cheesy en zoals elke Disney bevat ook Toy Story de nodige sentimentjes die me dit keer wel een beetje stoorden.
Op naar deel 2, die me iets leuker lijkt!
Esteban
In vergelijking met de visuele pracht in (pakweg) 'Ratatouille' is 'Toy Story' inderdaad simplistischer. Edoch, toen ik de nieuwe BluRay-uitgaves kon bewonderen, moest ik mijn mening lichtjes herzien. Pixar maakte 15 (!) jaar geleden reeds wat verscheidene animatiestudio's tot op heden nog steeds niet kunnen benaderen. Petje af.
Esteban
Toy Story 3 komt in Juni/Juli 3D uit! Even n warmmaker denk ik?
Ook omdat de huidige generatie kinderen en/of tieners niet écht bekend zijn met 'Toy Story', merk ik keer op keer. Ik voel mezelf plots stokoud als ik er even stil bij sta, maar het eerste deel is 15 jaar oud.
Neem het ze ook niets kwalijk, alleen nu wil ik wel graag horen welke animatiefilms uit de laatste paar jaar die er slechter uit zien dan Toy Story
88Fabian
Ja dit is echt een fantastische animatiefilm,heb in me jeugd hier
echt van genoten:).
benthe
Inderdaad, ik ben 13, tja, dan is dat toch echt voor mijn tijd. Ken het wel, maar nog nooit gezien. Al ga ik hem natuurlijk wel binnenkort kijken

Toy Story 5

Toy Story 3
2010

Toy Story 2
1999

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Pixar-baas over slechte ontvangst van 'Lightyear'-film: 'Vroegen teveel van het publiek'

Ralph Eggleston, Oscar-winnende Pixar-animator achter onder meer ‘Toy Story’, op 56-jarige leeftijd overleden

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Good Will Hunting
Drama, 1997

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985
vechtsportenjaloezievillainspeelgoedvriendschappestenelementary schoolvriendenrivaliteitreddencomputer animatiemissionantropomorfismebuddywalkie talkietoy carboy next doornew toy neighborhoodtoy comes to liferesourcefulnesstoy pixar