• 9.376.374 stemmen

Animatie / Familie | 81 minuten

Genre: Animatie / Familie

Geregisseerd door: John Lasseter

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.069)

Releasedatum: 4 april 1996

Plot Toy Story

"The Toys Are Back In Town."

Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Rex (stemrol)

Hamm (stemrol)

Bo Peep (stemrol)

Andy (stemrol)

Sid (stemrol)

Mrs. Davis (stemrol)

planet_of_death

Nostalgie! Niet de beste pixar, maar wel een goed voorbeeld hoe een animatiefilm hoort te zijn: mooi en humor die voor iedereen leuk is.

4.0 sterren voor het debuut van een geweldige studia.

avatar van Thom1994

Thom1994

planet_of_death schreef:

4.0 sterren voor het debuut van een geweldige studia.

Ik vind dit dus wel de beste pixar, of tenminste wel de leukste

Al gehoord dat er volgend jaar een deel 3 komt?

planet_of_death

Jazeker, en die ga ik natuurlijk in de bios kijken. Ik hoop dat ie beter is dan deel 2. Die vond ik niet slecht, maar niet zo goed als 1.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

YouTube - 'Toy Story 3' Trailer HD

Dit is de trailer van deel 3.

planet_of_death

Al gezien. Pixar neemt het maken van een serieuze trailer niet zo ehh.. Serieus. Ik heb het gevoel dat deze zijn doel weer gaat raken.

avatar van martenaria

martenaria

leuke film, ook voor volwassenen

avatar van parel123

parel123

Dikke 5. Toen hij uit kwam zeker! Humor vond ik echt geweldig!! Absoluut mijn favoriet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Thom1994 schreef:

Ik vind dit dus wel de beste pixar, of tenminste wel de leukste

Al gehoord dat er volgend jaar een deel 3 komt?

Heb het ook gelezen ja, en blijkbaar zijn de verwachtingen erg hoor.

Ik ben nooit weg geweest van Toy Story, heb hem vroeger wel een keer gezien maar daar bleef het bij. In tegenstelling tot andere Pixars had ik ook niet de behoefte om hem meer dan 1 keer te bekijken. Het valt me wel op dat hij hier zo hoog gewaardeerd wordt. Ik vond het namelijk echt geen film om over naar huis te schrijven, maar als ik de comments hier zo lees ga ik bijna denken dat hij wél nog een herziening waard is.

avatar van Thom1994

Thom1994

Ik weet niet. Ik vind het gewoon een geweldige classic.

avatar van Jonesy

Jonesy

Beste overall animatiefilm tot nu toe als je het mij vraagt. Goed verhaal Goede humor Leuke personages en ook voor de hele familie geschikt toppertje.

avatar van dinhus

dinhus

Gewoon episch zo'n speelgoedwereld!

avatar van booyo

booyo

Wat een geniaal idee is het toch, speelgoed dat leeft Heerlijke film!

3,5 *

avatar van Spetie

De eerste keer dat ik Toy Story zie. Destijds was het allemaal erg vernieuwend, maar op de een of andere manier heeft deze film mij nooit getrokken, maar gisteravond dan toch eindelijk gezien. De techniek heeft in 14 jaar tijd niet stil gestaan, zoveel is wel duidelijk na het zien van Toy Story. Desondanks ziet het er allemaal best aardig uit en zijn de speelgoedfiguren in deze film goed vormgegeven. Helaas heeft de film een gebrek aan leuke karakters. Zowel cowboy Woody als Buzz Lightyear zijn beide totaal niet grappig. Sowieso is het qua humor allemaal erg braaf en flauw in deze film, ook daarin heeft de ontwikkeling niet stilgestaan de laatste jaren. Een positieve uitzondering is dan de Dino, die af en toe juist wel grappig uit de hoek komt. Daarnaast is de film best onderhoudend, duurt het niet lang en is de film op zich wel origineel. Toch had ik een scherpere, sterkere en vooral ook leukere film verwacht. Binnenkort maar eens deel 2 kijken, misschien dat die wat beter bevalt.

avatar van JanDahler

JanDahler

pas geleden nog eens herkeken! had em alleen gezien als kind vroeger. maar deze film vind ik nog steeds even geweldig als toen!! zwaar lachen!

planet_of_death

En op sommige momenten erg sfeervol.

avatar van JanDahler

JanDahler

planet_of_death schreef:

En op sommige momenten erg sfeervol.

idd!

vandaag nog s herkeken samen met me broertje, weer goed gelachen, film zit echt prachtig in elkaar. vooral het eerste halfuur vind ik geweldig! en er zitten toch enkele hilarische personages bij, favorieten: meneertje aardappelhoofd en Rex

avatar van DragQueen

DragQueen

Een van de leukste animatiefilms van pixar. hele leuke personages, goed verzorgde stemmen, prima humor, en degelijke animaties. vanwege nostalgie geef ik een wat hogere score. 4 sterren.

avatar van jordandejong

jordandejong

Stond vandaag toevallig aan op dat nieuwe Jetix. iets van DisneyXD ofzo. Blijft een erg goede film hoe oud je ook bent.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik zag vandaag weer een klein stukje en de animatie zag er sterk verouderd uit. Hoekig ook.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ramon K schreef:

Goh, gek hè. Na 15 jaar.

Voor die tijd ziet het er erg goed uit. 1 van de beste animatie die er toen te zien was.

avatar van Ramon K

Ramon K

Goh, gek hè. Na 15 jaar.

Helemaal niet gek. Dat is mijn punt ook niet. Ik ben vandaag met een halfje naar beneden gegaan omdat ik de animatie simpelweg lelijk vind. Bij cell shading animatie (Snow White and the Seven Dwarfs (1937!) heb ik dat helemaal niet. Blijft er mooi uitzien.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

grappig, avontuurlijke en professionele animatiefilm.

kon er echt bij lachen hoe rex opgewonden geraakt.

avontuurlijk hoe sid buzz en woody meepakt.

en als de film gedaan is denk je dat het eigenlijk wel kan.

èèn van de animatiefilmen dat je eens moet kijken.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Deze film verdient veel meer punten

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb hem gisteren nog even bekeken en ik vind de animatie er juist nog wel mooi uitzien. Er is nu inmiddels veel beter inderdaad, maar me er aan storen deed ik allerminst. De bewegingen zijn soms wat houterig, maar het heeft ook wel weer z'n charme. Zo herinner ik het me namelijk ook. Verder spatten de kleuren echt van je scherm af waardoor de film een echt goed gevoel weet op te wekken.

Een verhaal over levend speelgoed is ook origineel. Het is geinig om te zien wanneer al het speelgoed tot leven komt. Mooie scènes bijvoorbeeld wanneer de soldaten de walkie-talkies klaarzetten of het speelgoed van Sid, en de ontsnapping. Sid is trouwens wel ultiem evil Verder zijn er nog een handjevol scènes die me altijd bij zullen blijven. Ben zeer benieuwd naar het derde deel.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Nostalgie. Deze film heeft me voreger altijd opgevrolijkt en na herzien blijf ik bij diezelfde mening. Mooie animatie ook. Ik dacht vroeger altijd dat dit een Live Action film was. een 4.0

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toy Story is de film, waarmee Pixar zijn sublieme animatiestijl aan het grote publiek bekend maakt. Vijftien jaar na dato is Pixar nog steeds de maatstaf wat mogelijk is op animatiegebied. In deze film ziet alles er nog erg klinisch, strak en onnatuurlijk uit. Wat een verschil met nu . Hiermee bedoel ik niet dat het niet om aan te zien is, het is voor 1995-begrippen erg mooi zullen we maar zeggen. Dan nog over de film zelf: die is best oke. Leuke (stem)rol voor Tom Hanks. Die pik je dr zo tussenuit .

avatar van Justinw

Justinw

Het is inderdaad erg mooi voor 1995 en het verschil met nu is niet eens super groot. Ik heb er van genoten. En wil graag deel 3 in de bios zien. Het is een super debuut van Pixar. En ik heb wel een zwak voor pixar films

avatar van dave

dave

Na al die typische Disneyfilms en de daarmee gepaard gaande animatie was er plots Toy Story. Als kind trok hij zeker mijn aandacht omdat het het eerste product was dat zo anders was dan de rest. Op die leeftijd kon in deze zaken nog niet echt in perspectief zetten, maar ik was er alleszins verzot op.

Nu ik er vele jaren later op terugblik is er eigenlijk vrij weinig dat mijn mening doet omslaan. Het verhaal blijft schitterend, de animatie bevalt me nog steeds en de verschillende personages zijn geniaal. Meneer aardappelhoofd, Woody, Rex,..

Zoals bijna elke animatiefilm heb ik deze in het vlaams/nederlands bekeken. Ik moet zeggen dat de mensen die de stemmen hebben ingesproken absoluut voor een meerwaarde hebben gezorgd.

Warre Borgmans als Woody. Fan-tas-tisch.

Ook het liedje van Arno, 'Je bent een vriend van mij" is geweldig. Honderd keer beter dan het origineel in het Engels.

****

avatar van shockdog

shockdog

Leuk om te zien, maar lang niet zo grappig als bij voorbeeld Monsters Inc of Up. Nog een halve ster extra voor het vrolijke einde, waardoor ik toch nog zin heb om deel 2 (en eventueel 3) te kijken!

avatar van killer13

killer13

heerlijke film.

ik ben erg nostalgisch dus deze film weet me altijd te vermaken