• 9.377.395 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

• 1969 berichten

Erg sfeervol maar zeker niet perfect.

Vooral de eerste helft viel me erg tegen. Deze duurde veel te lang en hierdoor viel al snel het slechte acteerwerk op en de matige pogingen tot karakterontwikkeling. Ook de band tussen de groep vrouwen is niet helemaal duidelijk, wat een enorm rare scène op het eind oplevert .

Maar goed, de cinematografie was soms erg sterk en de grot zorgt voor een aantal sfeervolle en claustrofobische momenten. Echt heel spannend werd het nooit maar richting het einde zaten er wel een aantal goede scares in. Score had wel wat beter gekund, vond het wat te bombastisch en soms wat te lawaaierig.

Krappe 3.5*

avatar van Reinbo

Waarom klagen mensen toch over acteerwerk en karakterontwikkeling bij films als deze. Daar gaat het toch totaal niet om. Aslof je bij American Beauty stelt dat de gore tegenvalt....

Daarbij leek de band tussen de vrouwen mij erg duidelijk en viel het acteerwerk best mee. Maar ik blijf me afvragen wat voor karakter ontwikkeling je verwacht binnen 24 uur in een grot.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Snap ik ook niet.. mensen lijken een beetje in de war.

avatar van clockwork72

clockwork72

Ik vondt het acteerwerk toch niet zo heel slecht in deze film.....

• 1969 berichten

Als er een aanloop is van bijna drie kwartier verwacht ik wel iets boeiend binnen die tijd. Ontbreekt spanning of plotontwikkeling ga je al snel kijken naar dingen als acteerwerk en de personages.

avatar van Reinbo

Mwah, ik vond de opening anders behoorlijk heftig en het vanaf seconde 1 in de grot was het claustrofobisch en spannend, en dat was echt niet pas na 45 minuten....

• 1969 berichten

Vond de opbouw eigenlijk best onzinnig. Zoals dat auto-ongeluk waarbij het zoontje omkomt en die scène in het ziekenhuis. Totaal onnodig aangezien er niks met zowel het personage als dat stukje verhaal gedaan wordt. Begin in de grot was inderdaad fijn door de claustrofobische sfeer, jammer dat de score daar weer te bombastisch was.

avatar van MASTERS

MASTERS

Omdat het zeurmensen zijn, die graag zeuren aleer toe te geven dat deze film gewoon werkelijk waar ongelovelijk goed is en zijn genre eer aan doet. Man man man wat heb ik genoten van deze film.....

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vanavond gekeken leuke onderhoudende film las net ook het commentaar bij deel 2 maar ga deze zeker bekijken.
Ben ook benieuwd naar het ontstaan van deze wezens, misschien dat dit verder uitgediept wordt in deel 2.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Ik vond hem spannend tot dat die ''oorspronkelijke bewoners'' tevoorschijn kwamen.Maar een leuke film hoor

avatar van misterwhite

misterwhite

Mijn favorieten horrorfilm aller tijden samen met the shining.De spanning en de sdensatie in deze filmvond ik geweldig en vooral het sfeertje dat vond ik zo griezelig dat ik na de film nog een 10 minuten stil was.

Tip: als je goed tege horror kunt, kijk deze film dan s'nachts dan is die pas echt eng.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

De poster ziet er goed uit.

avatar van bild

bild

Ondertussen al klassieker. Spannend horroravontuur met goede acteerpresetaties van Shauna Macdonald. Ik verheug me al op de tweede.

avatar van SgtP

SgtP

Ik vond dit echt een vermakelijke en spannende film! Begon al direct goed met dat zware auto ongeluk en het bleef je ook echt boeie!

Een van de betere horror/thirillers

avatar van martinovitch

martinovitch

zeer goede horror film! leuke spanning en goed opgebouwd!

avatar van yeyo

yeyo

Deze wordt de beste horrorfilm van de laatste jaren genoemd, ik vond hem toch dik tegenvallen. Er wordt in het begin enorm veel suspense opgebouwd, maar als je al heel rap in de film duidelijk ziet hoe die vage monstertjes eruitzien is de spanning er voor mij af en wordt The Descent ontzettend eentonig.

Dat stukje op het einde waar die vrouw droomt dat ze uit de grot is vond ik wel geweldig, lekker hard en deprimerend.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Prima horrorfilm met een erg goed duister sfeertje (Hou kan het ook anders?) en prima beelden. Ik vond de scène van dat auto-ongeluk in het begin ook nogal overbodig, ik kreeg er echt geen extra sympathie door voor die vrouw. Misschien is het ook wel een beetje bedoeld om het echte verhaal te laten beginnen als soort excuus. Het eerste stuk in de grotten vond ik denk ik toch wel het beste, nog zonder die aparte aapmannetjes. Hoewel het met hun erbij ook angstaanjagend en spannend was. De hoofdpersoon overleeft, je krijgt ook een beademend gevoel als ze buitenkomt. De allerlaatste scène is me nog niet helemaal duidelijk. Is ze nou nog steeds in die grotten?

avatar van powerman

powerman

Voor de doorwinterde horrorfans zal de film vrij voorspelbaar overkomen. Echter de film kent wel enkele leuke schrikeffecten. Inhoudelijk kent de film weinig diepgang, dwz er wordt weinig aan karakteruitdieping gedaan, tenzij de voorgeschiedenis van enkele vriendinnen en het ongeluk.

Zodra de film zich verplaatst in de donkere grotten is het erg meteen ook erg donker zodat de film bij tijd en wijle wat rommelig overkomt. Echter er zitten wel interressante spannende momenten in het onderaardse. Het geluid is uitmuntend en draagt soms werkelijk bij qua spanning.

De creaturen doen een beetje denken aan Smeagol uit de Lord of the Rings. Toch wel leuk gemaakt.

Alleen het einde vind ik erg terleurstellend, hoewel de "droom" wel leuk bedacht is. ik heb een hekel aan open eindes, en in deze film is dat wel heel erg bont. Jammer, een hele waarderingspunt minder. Voor de rest zeer goed te pruimen.

avatar van Reinbo

Het einde is toch helemaal niet open? Ze droomt dat ze ontsnapt, maar dat is niet zo... Daarbij is deze film ook voor doorgewinterde horrorfans prima te pruimen. En tot slot. De donkere scenes zijn prima te volgen. Je moet natuurlijk wel je tv of beamer goed afstellen en geen lampen aan zetten in de kamer.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

super-horror film. goede acteerprestaties, volop spanning en een verrassend einde. zo worden ze niet vaak meer gemaakt.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

DjFrankie schreef:

Zie: Lord Of The Rings

Maar serieus; Steen goeie horror.
Alles prima gedoseerd (schrikmomenten, gore, onderlinge conflikten), mooi verhaal verloop, goede soundtrack, goed kamerawerk.
Toch maar even die andere twee D's van Marshall
checken.

Reinbo schreef:

Hm ik vatte het einde anders op, dat ze een flashback krijgt naar dat ze nog vast zat, aangewakkerd omdat ze zich doodschrok van het waanbeeld dat Juno weer naast dr in de auto zat.

Verder mn mening over de film, ik vind ik het een erg goede horrorthriller, goed geacteerd, goede opbouw, fantastische setting natuurlijk in een grot (claustrofobisch), maar beetje flauw om te zien hoe ze die beesten op het laatst vrij makkelijk doodmaken. En wellicht hadden onderlinge ruzietjes wat beter uitgewerkt mogen worden om de panieksituatie te benadrukken, maar dat mag de pret niet drukken.

De eerste scene van het auto-ongeluk hoort juist wel bij de film, omdat dat de reden is voor haar labiele gedrag en flashbacks. Snap dus niet waarom sommigen dat overbodig vinden.

verder prima camerawerk, mooie shots.

avatar van K@i

K@i

Brute Film !
vond het wel raar dat die krengen de ene keer stekelblind waren en de andere keer gewoon perfect konden zien
wat ook wazig vond was dat de moord op Beth door Juno bedoel dat was toch duidelijk een ongeluk dat die Sarah op het laats nou zo doorsloeg tegen Juno vond ik ook nogal overdreven en gezien de situatie waarin ze zatten ook niet bepaald een slime move

raar ook dat die Juno kennelijk ook meedoet in deel 2 HtF ken dat

K@i schreef:
Brute Film !

Ik denk dat ik een btje opheldering kan geven. Sarah dacht denk ik nog steeds dat Luno Beth expres had neergestoken, en ze neemt het Juno kwalijk dat ze Beth niet verder had geholpen met ontsnappen. En Luno en Sarah's man hadden misschien een verhouding, Luno zei bijv. wel heel opvballend dat met het auto-ongeluk een stukje bij iedereen was weggevallen Toen ik de film voor de 2e keer zag vielen me dat soort dingen op, evenals
dat er in de eindscene 5 kaarsjes branden op de taart, voor iedere vriendin 1? Ik weet alleen niet meer hoeveel kaarsjes op de eerdere taarten stonden.
en volgens mij ios ook niet in beeld gebracht dat Juno doodging, alleen dat ze benaderd werd door die beesten, dus kan ze nog leven toch

avatar van K@i

K@i

Bottleneck schreef:

de enige reden dat ik kan bedenken dat Juno kennelijk nog leeft is dat die krengen zo fanatiek achter Sarah aanzatten dat ze Juno gewoon pardoes voorbij liepen maar gezien de trailer van deel 2 echter lijkt het er toch op dat die Juno een soort ondode is geworden en wat betrfef dat gedoe met Sarah en Juno dat begreep ik al vond het enkel raar dat die Sarah het nog ff snel moest uitvechten met haar terwijl die krengen slechts secondes van hun vandaan waren niet bepaald slim dus

K@i schreef:

Ik denk dat Sarah zoiets had van, we gaan toch dood,dus kan ik nog snel even wraak nemen op je. Geef 'r groot gelijk haha
Trailer nog niet gezien, ga ik gelijk doen.

avatar van Chucky92

Chucky92

Ik vond deze film best tegenvallen. Die kut wijven dit kozen een verkeerde route, en dan hoop je gewoon dat die klanten kapot gaan. En ik vond het eind heel raar, en het ontbreekt toch een beetje een spanning. Vond het meer grappig.

avatar van xnienkie

xnienkie

hellblazer93 schreef:

Ik sluit me hierbij aan!
Vooral het einde is mij ook nog niet helemaal duidelijk.... Of het nou een droom was of niet?

avatar van Slynkin

Slynkin

Chucky92 schreef:

Jij vond dit niet spannend maar grappig? merkwaardig..... De spanning is juist 1 van de sterkste punten in the descent. Alle schrikelementen en stukjes spanning steken in elkaar zoals het hoort bij een horrorfilm. Alles staat op z'n plek, en het einde is de kers op de slagroom. Maar let niet te veel op dit commentaar.

Het zouden gewenningsverschijnselen kunnen zijn omdat er bij azijnpissers thuis ook iemand met een verwit aangezicht rondloopt.

avatar van Vascago

Vascago

Slynkin schreef:

Dus omdat hij/zij je mening niet deelt moet je maar gelijk iemand gaan beledigen. Iedereen mag hier gewoon zijn mening geven. Als je het daar niet mee eens bent kun je dat ook op een fatsoenlijke manier aangeven.