• 9.379.506 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van Frank_1989

Frank_1989

lekker makkelijke wegkijkfilm.. verder wel paar schrikmomenten.. zoals de rest al zegt.. zeker als dat ding voor het eest in beeld komt.. k ging een meter de lucht in:P.

leuke spanning opgebouwd.. alleen het einde vond ik zelf iets minder..

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Plagiaat!

Njah, beter goed gejat dan slecht verzonnen denk ik maar. Vind het wel een strakke poster.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Hoe bedoel je plagiaat? Van wie hebben ze het gejat volgens jou dan?

avatar van Glacius

Glacius

Greeneyelady1 schreef:

Hoe bedoel je plagiaat? Van wie hebben ze het gejat volgens jou dan?

Je ziet toch de link die geplaatst is?

Anyway, het origineel (uit 1951 dus) is wel beter gelukt dan deze van de poster, maargoed ze kwamen dan ook een vrouw tekort.

avatar van SvV

SvV

Heb me erg vermaakt met deze film, had er eigenlijk nog nooit echt van gehoord maar heeft me verrast. Lekker spannend en zeker aan te raden voor de horror liefhebber.

avatar van tijn79

tijn79

Een erg vermakelijk, beklemmende onzinfilm

avatar van Misery :3

Misery :3

Wel ff wat schrikmomentjes, en voor de rest heb ik me wel vermaakt. en idd, die poster is duidelijk nagemaakt.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Zeer onderhoudende film die een erg geslaagde introductie laat volgen door een nagelbijtend tweede deel. De opbouw en het tempo van The Descent zijn quasi perfect.

Aangezien ik niet al te veel wist over deze prent, dacht ik aanvankelijk dat hier net als in Touching The Void een klimavontuur ging uitdraaien op een claustrofobische helletocht. Dat is eigenlijk ook wel het geval, maar het gevaar komt toch vooral uit een andere hoek.

Als locatie biedt zo'n ondergronds doolhof uiteraard heel wat mogelijkheden, en Marshall benut die dan ook ten volle. Naar het einde toe deden de donkere gewelven me zelfs een beetje aan Eden Log denken, hoewel toch nog een pak overzichtelijker. Leuk gebruik ook van de groene lichtstokken en de rode vuurpeilen om de grot te belichten.

De zes vrouwen mogen sommigen dan al een beetje op de zenuwen werken , maar ik vond ze best overtuigend als "avontuurlijke types op zoek naar kicks".

Geen baanbrekende cinema, maar gewoon een ijzersterk gemaakte film die me echt heeft weten te verrassen.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Ik vond het een zalige film ... deze film bleef bij mij wel een paar dagen hangen nadat ik hem gezien had.

Kan al niet wachten om het vervolg te zien

avatar van v1ce

v1ce

Had deze film een paar jaar geleden voor het eerst gezien. Erg ijzingwekkende film!

Het mooie is dat het als een soort actie/adventure begint en zodra je er een beetje inzit, de film op een desatreuze manier omslaat.

Er schijnt een tweede deel aan te komen:

YouTube - The Descent: Part 2 (2009) Movie Trailer

Ik hoop maar dat het iets boeiends wordt!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Leuke verrassing. Zag hem in een plaatselijke FRS voor een schamele 2,50 liggen en dacht daarmee een matige horror voor een filmavondje in huis te hebben. Viel dát even mee; waarschijnlijk een van de betere horrors van deze jaren. Film wist me te verrassen met erg goede schrikmomenten, het avontuur en de actie waren erg lekker en het was bij tijden erg ongemakkelijk om naar het scherm te kijken. Film met een heeerlijk sfeertje! Voor dit geld mag je hem niet laten liggen.

avatar van de-mama

de-mama

ik vond de film goed !

ik heb dan ook een *4.5 gegeven .

de film zat goed in elkaar.

en schrok afentoe ook heel erg !

mooi gemaakt die grot wezens ...

die zouw ik niet naast me in bed willen hebben in ieder geval hahahah

verder vond ik het acteer werk ook goed ,

de film neemt soms onverwachte wendingen aan .

avatar van loves_horror

loves_horror

Een van de betere horrorfilms van de laatste tijd. Die beesten waren wel echt heel ranzig

maarjaa leuk hoor, 3,5*

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Beste deel van de film voor mij blijft toch vooral het geklauter en geploeter van de vrouwen door die smalle grotten. Wat is de claustrofobische sfeer voelbaar! Zal nooit mijn hobby worden in ieder geval.

avatar van ®Tc

®Tc

Leuke hobby

Het begin was eigenlijk rotslecht. Nogal standaardverhaal en slecht geacteerd. De aanloop naar het grote gebeuren mocht van mij veel korter. Begrijp ook niet waarom dat verhaal van het auto-ongeluk er eigenlijk in moest maar bon.

In de grot aangekomen slaat de hele setting om in een creepy tochtje, die grot is daar de ideale plaats voor werkelijk om elke hoek kan gevaar liggen. Je ziet bijna niets en enkel de score brengt leven op het scherm. Daardoor toch een aantal keer flink geschrokken, grappig dat mensen daarvoor naar films kijken want echt plezant vind ik het niet Al zagen die monsters er nogal knullig uit.

Geen spek voor mijnen bek.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik vraag me af of je de film dan wel goed gevolgd hebt, als je niet begrijpt wat dat auto ongeluk met de film te maken heeft. Ik zou zeggen kijk um nog eens en let dan goed op.

avatar van ®Tc

®Tc

mcdaktari schreef:

Dat heeft te maken met dat alles een verbeelding was wss? Dat vind ik nog het flauwste van al, zeker als je het plot van deel 2 leest.

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Heel goede film! Maar het einde vond ik behoorlijk lastig

clockwork72

Ik ga deze film vannacht kijken. Ik heb geen idee wat ik er van moet verwachten.

avatar van Zandadder

Zandadder

clockwork72 schreef:

Goed idee. Dit is een Topfilm. Licht uit en volumeknop naar rechts.

clockwork72

Ja, ik hoop nu eindelijk weer eens een ECHT enge film te zien!

avatar van Reinbo

Vooral die volume knop openzeten.

zal ik zeker doen.

avatar van Zandadder

Zandadder

clockwork72 schreef:

zal ik zeker doen.

En?

Gisteravond gezien.

1.30 uur 's nachts. Film in de dvd speler helemaal donker gemaakt en klaar om even een heel goed horrorfilmpje te zien. (zoals velen dat hier noemden) Aan het begin zie je 1 van de de vrouwen een ongeluk krijgt en dat ze dan na zoveel jaar weer bij elkaar terugkomen. (ik vergeet even wat zinnen maar goed)
Vanaf het moment dat ze de grot binnenkomen wordt het echt spannend. (erg goede enge locatie uitgekozen voor de film)
Het gevaar kan in zo'n grot natuurlijk overal om de hoek liggen.
De film is ongeveer een half uurtje bezig en de vrouwen praten nog gezellig met ze'n allen over koetjes en kalfjes, niks aan de hand dus.
Daarna zie je dat 1 van de vrouwen uitglijd op een stuk en bijna naar beneden valt.
Nu begint de film pas echt want niet lang daarna zie je van die rare wezens. (deden me trouwens erg veel denken aan de wezens uit de Lord of The rings)
De spanning is ondertussen opgebouwd en hier en daar een schrikmoment en sommige vrouwen worden gegrepen en afgeslacht. De film gaat zo een beetje door.
Dan het eind als er nog maar 1 van de vrouwen over is (als ze uit de tunnel is gekropen) Rent ze naar de auto.

1 van de vrouwen besluit om alleen te vertrekken en vanaf het moment dat ze de auto wil starten schrik je je helemaal de pleuris want dan zit dat wijf opeens naast haar
Ik moet zeggen dat ik me er uitstekend mee heb vermaakt.

Pluspunten:
- Hele goede enge Locatie
- Acteerwerk vondt ik goed
- Spanning was om te snijden in die Grot

Minpunten:
- De film had nog wel wat langer gemogen

4* sterren.

avatar van IcU

IcU

Waarom vertel je het verhaal van de film? Dat is nergens voor nodig, dacht ik

ach, vondt ik leuk

avatar van Reinbo

Zet het dan tenminste tussen spoiler tags zeker dat stuk over die monsters, dat was voor mij een geweldige verrassing.