• 9.380.134 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

tjonge zeg, lopen jullie nou nog te zeiken over een film uit 2005? het is gewoon een aardige horror, teminste ze noemen het een horror film. dus een aardige horror . oke??

avatar van Vascago

Vascago

Mensen geven gewoon een mening over een film, daar is deze site toch voor. En misschien hebben ze de film nog wel niet eerder gezien en geven ze nu dus pas commentaar. Als je dat niet bevalt moet je hier niet kijken toch.

avatar van Fingquality

Fingquality

Dank u Vascago. In dit geval nog niet eerder aangemeld voor de site en daarom nu pas commentaar.

Sowieso vind ik er niets raars aan om een film 3 jaar na uitkomst te kijken. Met het huidige aanbod aan films is het moeilijk alles bij te houden en daarom is het niet vreemd dat vele films pas tijden later dan de release-datum worden bekeken.

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Het zou maar erg zijn dat oude films geen kans krijgen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ja oke je hebt gelijk. trouwens ET is ook een te gekke film (grapje of mag dat niet)

avatar van Moovey

Moovey

Shinobi schreef:
Op zich wel een vermakelijke horror met een - soort van leuke - twist op het eind. Hiermee doel ik op dat Sarah erachter komt dat Juno een relatie met Paul had

Het was toch al na 5 minuten duidelijk dat Juno en Paul en relatie hadden?. Dat kon in de auto de enige reden voor zijn afwezigheid zijn, zeker na de scene daarvoor waar hij Juno uit het water haalt en ze die blik uitwisselen? Daarna maakt Juno nog een keer de opmerking dat ze allemaal iets verloren hadden in die crash, waar Juno duidelijk op Paul doelde

Matige film, vervolg hoef ik niet te kijken. 2,5 sterren

avatar van Kevin13

Kevin13

Moovey schreef:

Volgens hallucineert Sarah niet dat ze ontsnapt hoor, ze is daadwerkelijk weg, maar de laatste scene refereerde aan het birthday party van haar dochtertje wat iedere keer terugkomt

Denk ik niet hoor. De film zit niet meer zo vers in mijn geheugen maar Sarah zit wel nog degelijk in de grot.

avatar van davincstyle

davincstyle

Ga hem vanavond voor de 2de keer kijken. Goeie spannende schrikeffecten en de monsters waren zeker goed gemaakt.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik begreep er niks van

ik kon soms zelfs niks zien omdat het zo donker was

maar het begon wel goed

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Hou alsjeblieft op zeg...

Wat een .....(vul zelf maar in)-film

Slaat gewoon werkelijk nergens op en het is allemaal niet eens eng.

Greeneyelady1

Ik vond dit wel een ambachtelijk gemaakte film! Het is misschien niet origineel maar eng was deze zeker met heel veel schrikmomenten.
De film begint best mooi vind ik en het is leuk om te zien dat deze 6 vriendinnen afspreken om weer samen te komen voor een nieuwe daling in een grot. Wat ik ook wel intrigerend vond om te zien, was dat de vriendschap tussen deze dames ook op het spel kwam te staan terwijl ze het tegen die bloeddorstige wezens moesten opnemen. Ik vind het alleen jammer van het einde, deze vond ik zeer deprimerend.

avatar van killerfreak

killerfreak

Minority_Check schreef:
ik begreep er niks van
ik kon soms zelfs niks zien omdat het zo donker was
maar het begon wel goed

Au contraire!, het begin was ronduit saai en zwak, maar vanaf de eerste ontmoeting met de monsters wordt ie toch wel bijzonder spannend en eng. En het hoeft niet altijd een happy end te zijn, zo heb ik het toch begrepen, want eerst denkt ge dat ze deruit is, daarna blijkbaar nog derin, en volgens de vervolgfilm van 2009 is ze er toch uitgeraakt, dus begrijp het niet echt helemaal eigenlijk

killerfreak schreef:

Een happy end hoeft inderdaad niet altijd, maar bij deze film was dat toch leuker geweest? IS ER EEN VERVOLGFILM? Hoe heet de film.. Wil deze dolgraag zien!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Greeneyelady1 schreef:

IS ER EEN VERVOLGFILM? Hoe heet de film.. Wil deze dolgraag zien!

Gewoon The Descent part 2. Ze zijn er nog mee bezig.

wyatt earp schreef:

Gewoon The Descent part 2. Ze zijn er nog mee bezig.

O oke.. Dank je wel, ik ben weer helemaal blij.. Kan niet wachten.. !!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer matige film.

De film komt pas heel laat aan op het punt waar de film eigenlijk om draait: die monsters in de grot. Pas na ongeveer een uur komt voor de eerste keer zo'n beest in beeld. Dat was ook het enige schrikmoment in de film.

Film was verder nergens echt eng, dus van horror kan ik niet spreken. Acteerprestaties verder zeer matig en camerawerk bij tijd en wijle irritant.

2*.

avatar van Nathan013

Nathan013

John Movie schreef:

Het blijft voor mij de grootste miskleum Horrofilm in alle tijden.

Zo Saai.zo donker,de minste film die ik ooit heb gezien.

Is geen Horror in mij Ogen.

vind het raar wat jij zegt, want in je top 10 staat Hostel 2, en die is nog veel voorspelbaarder en slechter dan deze....

avatar van aburex

aburex

2 jaar geleden gekocht en nu pas gezien. Had er nochtans veel goeds van gehoord en ook de recensies waren goed tot uitstekend.

Vond het ook een leuke horrorfilm met een langzaam opgebouwde spanning (de wezens komen pas in de tweede helft van de film op de proppen)

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik vond het een pakkende film, de eerste keer dat ik hem zag maakte ie zeker indruk op me. Hoe ie een tweede keer is, weet ik niet.. Binnenkort nog maar een keertje kijken.

avatar van korp

korp

Prima griezelfilm! Lekkere claustrofobische momenten

avatar van K@i

K@i

Erg angstaanjagende Film !

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

Fantastische film.

Één van de beste horrors van de laatste jaren samen met de recente Franse horrors.

Lekker sfeertje, erg sterke schrikeffecten, lekkere gore. Neil Marshall is goed op weg met drie sterke films al.

avatar van asheng

asheng

film had een minder begin. dacht echt dat het een zoveelste girl-power film werd. dit keer in een horror. maar vanaf het eerste daling werd alles stukken beter! lekker claustrofobisch en vanaf tweede helft kwam het jacht op de dames erbij. erg spannend met leuke schrikmomenten.

avatar van megaman

megaman

Persoonlijk vindt ik The Descent één van de beste horrorfilms van 00's samen met 1408. En daarnaast ook nog eens één van de beste horrorfilms in het algemeen naast films als The Shining (Stanley Kubrick), Texas Chainsaw Massacre (1974), A Tale of Two Sisters, Alien en The Thing. Wat betreft de laatste: misschien is het nog niemand echt opgevallen dat er overeenkomsten zijn tussen The Thing en The Descent.

1: Beide films bevatten een groep mensen die lijden aan paranoïde, elkaar niet meer vetrouwen en de omgeving en sfeer is in beide films erg atmosferisch en claustrofobisch (ook vergelijkbaar met de sfeer in Ridley Scott's Alien). Het gevoel dat je totaal bent geïsoleerd van de buitenwereld.

2: David Julyan's score toont ook veel overeenkomsten met Ennio Morricone's score in The Thing. Bij The Descent hoor je een bepaald ritme (na het gedeelte waar de vrouwen de muurschildering hebben bekeken) dat zo klinkt: 'bum bum.....bum bum.....bum bum'. De intro van The Thing any one? De sequence waar we de hond zien rennen naar het kamp.

avatar van Spetie

Fijn horrorfilmpje toch wel. Het begin van de film is maar matig. De meiden acteren allemaal niet goed en het hele gebeuren is ook niet bijster interessant. Eenmaal bij de grot aangekomen wordt de film echter beter en beter. De afdaling in de grot draagt echt heel bij tot een enorm claustrofobisch gevoel, dat lang blijft hangen. Het moment dat je de eerste keer zo'n wezen ziet die achter de meiden opduikt, is echt een geweldig schrikmoment. Daarna blijft het allemaal lekker spannend al wordt het op een gegeven moment wel wat ongeloofwaardig en zakt de film op het einde weer een klein beetje in. Desondanks is het een erg vermakelijke film, die in zijn genre zeker een aanradertje is!

Erg gave poster ook trouwens.

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

De film kwam wat langzaam op gang, maar dan heb je ook wat. Dit is echt een goeie horrorfilm. Behoorlijk eng, enorm spannend, lekker veel gore en een paar flinke schrikmomenten. De locatie is ook geweldig, je hebt namelijk geen idee hoe groot die grot is. Die desoriëntatie en die smalle gangetjes, je zou er bij het zien van deze film claustrofobisch van worden... Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg, hoewel ik denk dat die deze film niet zal overtreffen.

avatar van powerman

powerman

Weinig bekende acteurs en actrices, maar een zeer spectulaire opening met een scene die veel doet denken aan "De vierde man". Daarna gaan zes vrouwen op onderzoekstocht in een diepe grot en verkennen door smalle openingen gebieden waar het er in eerste instantie op lijkt dat er nog nooit iemand is geweest. Uiteraard gaat er wat mis en kunnen ze de uitgang niet meer vinden, waarna ze ook nog eens lastig gevallen worden door bloeddorstige Golem-achtige ondergrondse wezens. Vele toffe schrikmomenten en vrijwel de hele film is de spanning te snijden. Echte aanrader.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

In het begin zien we prachtige verwijzingen naar The Shining (van boven af gefilmde auto door naaldbossen) en Deliverance (twee SUV's over onverharde bosweg vlak achter elkaar gefilmd vanaf straatniveau).

Maar verder... de gezelligheid van die gekke meiden bij elkaar in die hut gaf me een flinke driftaanval. En eenmaal in de grotten ging het er vaak zo snel of donker aan toe dat ik niet zag waar welke scherpe punt nou precies vandaan kwam en hoe die precies zijn doel bereikte. Mwah.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Niet eng, totaal niet spannend en acteerprestaties overtuigen ook niet.. Jammer..

avatar van alex____94

alex____94

vrij goeie film, niet echt eng, maar ze weten wel goeie sfeer op te bouwen.