The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
M_M
Spannende film!
ik schrok me de 1e keer helemaal dood van die enge beesten/wezens/dingen hoe je het ook wil noeman haha
Wel erg donkere film moet ik zeggen, maarja dat is ook wel logisch gezien de locatie
jessis
Goede spannende film en erg leuk en goed bedacht over een grot en daarin wezens/bewoners/beesten/dingen/crawlers.
vooral omdat het goed bedacht is 4.5 ster
D-enissse
Erg goede film had er minder van verwacht,
die monsters waren ook erg goed gemaakt alleen jammer dat ze je niet laten zien waar die monsters vandaan kwamen etc.
paar goede schrikmomenten,
3,5 sterren
Elineloves
Vandaar vervolgdelen, denk ik zo. Niet dat je in deel 2 zoveel wijzer bent geworden, maar hopelijk zal deel 3 wat meer duidelijkheid verschaffen.
sonyjh
had er toch meer van verwacht. Schrikmomenten bestonden vooruit uit cliche's... maarja
juhnzun
Gezien het tweede deel lijkt het dus derop dat Sarah aan het einde van deze film nog steeds in de grot zit
Kevin13
Spoilers
. Die rotamerikanen hebben het einde van deze film veranderd. Daardoor.
keeper_jordi
lekkere film waarin de spanning wordt opgebouwd.
persoonlijk een van mijn favorieten!
Fast Eddy
Voor mij een weinig verrassende horror film.
(Of heb ik er misschien al te veel gezien?)
Heeft me slechts 1x kunnen doen schrikken/verrassen, namelijk
(het moment dat Sarah ontwaakt in de boshut en voor de venster gaat staan. Op dit ogenblik krijgt ze plots een as door haar hoofd. Dit blijkt echter een nachtmerrie te zijn.)
En dit is eigenlijk ook al een eeuwenoude truc om de kijker te verrassen.
Eindresultaat: niet slecht/niet goed (maar zeker geen hoogvlieger)
Vandaar de neutrale 2.5
Jawaddedadde
Goeie film zeg!
Retespannend, donker, claustrofobisch, redelijk goor bij momenten.
Ondanks de donkere setting wordt alles eigenlijk vrij goed in beeld gebracht. Ook de creatures waren mooi vormgegeven.
Had het soms wel moeilijk om de personages juist te plaatsen, zeker wanneer ze in verschillende groepjes uiteenvielen, maar da's het enige minpuntje.
En dan het einde...Wat was ik blij toen Sarah eindelijk de uitgang vond, echt een zucht van opluchting, maar o wat een deceptie toen bleek dat dit blijkbaar een droom was en dat ze nog gewoon in die grot zat... Althans, dit blijkt één van de interpretaties te zijn, zo heb ik gelezen in het spoilertopic. Ik hou het wel bij het standpunt dat ik hierboven heb, maar het einde is dus wel voor interpretatie vatbaar.
Echt een heel erg goede en spannende film. Van genoten!
Elineloves
Fijn dat je hem weet te waarderen, Jawaddedadde!
Het minpunt wat jij beschrijft, was inderdaad voor mij ook een punt toen ik hem voor het eerst zag. Hield ze niet goed uit elkaar.
erik1677
Een horrortopper van de laatste paar jaar.
Gore,goed verhaal en spanning gaan hier hand in hand.
Vooral de eerste 3 kwartier zijn zenuwslopend.
Als eenmaal de creaturen goed in beeld zijn geweest word het wat minder eng, maar nog niet minder goed.
het acteerwerk van de dames was ook prima in orde, niks op aan te merken.
Jawaddedadde
Fijn dat je hem weet te waarderen, Jawaddedadde!
Ja, heb ik wel vaker als er meerdere personages meedoen. Had ik bij The Thing ook een beetje. Maar meestal stoort het me niet echt, omdat die personages toch bijna altijd inwisselbaar zijn en dus niks van de spanning af doen.
@Erik1677: vond de eerste 45 minuten niet overdreven spannend, wel werden de relaties tussen de vrouwen duidelijk en kwamen ook de kleine kantjes boven. Vond de 45 minuten die volgden toch een pak spannender
mock turtle
spannend met een claustrofobische eerste helft en veel schrikmomenten. soms echter ook behoorlijk langdradig en het einde snap ik niet zo goed.
mnrk
Een spannende thriller/horror film.
De film komt prima over,dit is mede door de prima manier van filmen (is soms net alsof je zelf in de grot zit).
Ook het donkere gedeelte van de film brengt meer sfeer, komt allemaal nog beter naar voren.
De dames acteren ook erg sterk en ze hebben allemaal iets met of tegen elkaar...dit maakt de film weer interessant.
Zal nu eens naar het 2e deel gaan kijken.
Devoo
Behoorlijk chaotische film met rommelige actiescénes waardoor niet alles wat gebeurt even duidelijk is. Het concept zelf vind ik wel goed en er zaten toch wel enkele schrikmomenten in. Maar dit vind ik zeker geen hoogvlieger.
Minotaures
Aardige horror. De schrik zat er best goed in. Concept van de 'crawlers' waren een beetje simpel, maar niet echt voorspelbaar.
Grot zag er goed uit en hun reis best spannend. Vanavond deel 2 dan maar.
yvvv
Is een 1,0 niet een beetje sterk overdreven
Ga je elke keer zitten wachten het de volgende goedkope schrikeffect of let je ook op 't acteerwerk, de sfeer en het psychologische aspect? Er zijn zat horrorfilms die onvoldoendes verdienen maar dit is de eerste keer dat iemand deze film ook bestempelt als prul. Dan zul je films als Alien, The Shining en The Thing ook een 1,0 moeten geven omdat de schrikeffecten niet in een rap tempo elkaar opvolgen. Omdat ik eigenlijk precies dezelfde redenering over deze film had als degene waar jij een stuk tekst van quote, voel ik me even zo vrij om erop te reageren.
Mijn stem is ook 1*. Waarom? Niet omdat, zoals jij zegt, de schrikeffecten elkaar niet in een hoog tempo opvolgen. Ik geef die ster omdat ik:
- het acteerwerk waardeloos vond
- de film veel te donker vond. Nu hoeft het van mij echt niet allemaal in klaar daglicht, gezien dat het sfeertje van de film weer weghaalt, maar iets meer lampjes en duidelijkheid kon geen kwaad bij deze.
- de film onduidelijk vond (want wtf kwamen die vage mannetjes vandaan, hoe komen ze daar, waarom leven ze daar, waarom zijn ze zo etc etc??!
- Er miste teveel diepgang in wat achtergrond informatie
En hoe kun je in vredesnaam deze film in vergelijkingen brengen met de Shining???
bjerik76
jammer dat de filmposter niet de cover van de dvd is geworden.
Hoe dan ook, dit is echt een onwijs goeie film !!!!!!!
whoooo !!
jipt
Vond het thriller aspect van deze film beter dan het horror aspect. Het moment voordat de monsters kwamen vond ik namelijk beter dan het moment dat ze er waren, alhoewel ik het begin met al dat vrouwengezemel niet zo heel interessant vond. Ik vond het er verder prachtig uitzien en er zat erg leuk camerawerk in de film. Acteerwerk was te pruimen maar niet heel goed, de dames waren over het algemeen lekker.
Ik vond het nooit echt eng, en aardig spannend op z'n tijd. Ik geef 3*
Colombo
Iedereen die zeikt dat deze film TE donker was, misschien moet je een betere tv of als je hem illegaal hebt een betere rip downen. Want voor mij was ie OK. (bluray)
Verder vond ik dit wel een leuke film, een van de betere 'horrors' die ik laaste tijd heb gezien. Die ***** waren top gemaakt imo. Al leek het soms dat de ene slimmer was dan de andere maarja.. op naar deel 2.
finitio
Een geweldige film, de spanning wordt goed opgebouwd en de monsters zien er eng uit, ze lijken eigenlijk wel op Gollem in zijn overgangsfase. Maar het allermooiste aan deze film was het einde: een prachtig doemscenario. Als je deze film leuk vindt is de sequel ook wel aan te raden
BasvanGroesen
Goede film! Lekker orginineel, en wat flinke schrikmomenten!
Mooiste zin uit de film: 'Zolang ze maar niet achter mij aan zitten' Daar moest ik toch wel even om lachen!:P
Nomak
Meteen in het begin van de film is er met het ongeluk een heel sterke scène. En de film zakt eigenlijk nooit in, er gebeurt steeds genoeg om de kijker te boeien.
Maar vanaf het moment dat ze de grot ingaan wordt het pas echt spannend. Absolute hoogtepunten zijn dan het moment wanneer er een gang instort, en wanneer er eentje van die wezens voor het eerst op camera te zien is. Ook de scène waar dat been terug op de plaats gezet wordt is erg sterk. Verschrikkelijk, je kan de pijn haast voelen.
De wezens zien er goed en ook gevaarlijk uit, alleen jammer dat ze wat makkelijk sterven.
Mijn favoriete personage is met grote afstand Juno. Sportief, avontuurlijk en knap. En ook nog eens bruut in de gevechten met die wezens, echt een topvrouw is dat. Dan vind ik het ook vreselijk jammer dat ze op het einde wordt neergestoken en aan haar lot wordt overgelaten door Sarah. Die reactie van de stervende Beth sloeg toch ook nergens op want het was overduidelijk een ongeluk. Bah, en aan het plot van deel 2 te zien komt dat smerig wijf ook nog eens levend uit die grot terwijl ik hoopte dat ze alsnog verscheurd zou worden door de wezens. Sorry hoor, maar dat einde en dan vooral de dood van Juno haalt voor mij de film naar beneden. Al ga ik binnenkort zeker eens naar het vervolg kijken.
moviemafketel
- 19752 berichten
Juno was toch vreemd gegaan met de vent van Sarah? Was ook een grote reden.
Nomak
Als dat al een reden is. Los dat op als je uit de grot geraakt, maar je gaat in zo een situatie toch niet de enige persoon neersteken die je kan helpen. Ze had toch wel veel grotere zorgen op dat moment.
MartiN_
Redelijk goede horror-film. Vooral aan het begin erg sterk. Helaas weet Neil Marshall deze spanning niet vast te houden. De schrikmomenten worden helaas voorspelbaar en de beslissingen/dialogen van de dames worden onrealistisch. Als derde minpunt noem ik het acteerwerk, dit is helaas niet bij iedereen even goed te noemen.
Ondanks deze punten is het wel een vermakelijke en originele film, daarom toch nog een 6.
Butchers
Ja vind ik ook
panjoe
Gadverdamme ik zit nu dat claustrofobische stukje waar Sarah vast komt te zitten te kijken en wat is dat toch vervelend gefilmd, ben er helemaal naar van

The Descent: Part 2
2009