Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jason Statham, Alessandro Gassmann en Amber Valletta
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot Transporter 2
"The best in the business is back in the game."
Frank Martin is gepensioneerd en woont in Miami. Hij verdient zijn geld nu als chauffeur voor de rijke familie Billings en al snel raakt Frank bevriend met hun kind Jack. Wanneer de jongen ontvoerd wordt besluit Frank het heft in eigen handen te nemen om de jongen terug te halen en de FBI er buiten te houden.
Frank Martin
Jack Billings
Max
Inspector Tarconi
FillumGek
Iets minder dan het eerste deel. En het vliegtuig zag er van de buitenkant best dup uit, in de laatste scene.
ERHA
Ja... leuk..! Leuke actiefilm, niet bij nadenken, gewoon kijken en leuke 'domme' aktie..
KingNothing
Dit is nou wat ik wil zien bij een actiefilm! Gewoon een en al geweldige actie. Het verhaal is eignelijk soort gelijk als bij Man on fire maar ik vind transporter 2 stukken beter, er zit gewoon 10 keer zovele actie in. Echt een heerlijke film dit.
darkcity
Ik vond deze net iets leuker dan de 1e, gewoon leuk aktievermaak, niet meer en niet minder dan dat! 3 sterren.
al_pacinO
Ik vond hem tegen vallen het acteerwerk wat jason statham levert geen bal op geen verhaal
Het enige pluspunt zijn de regels die die heeft in zijn auto maar die raadsels zijn ook zo makkelijk
Viel me tegen had er meer van verwacht
ghalid
Ik vond transporter 2 echt mooi even goed als transporter1 ik hoop dat er meer delen komen. krijgt van mij 5 sterren
IcU
Waarom heeft het eerste deel een amerikaanse titel en het tweede deel een franse titel?
Twikkel
Een beetje te sterk verhaal en acties. Wel goed camerawerk. Stijl van Jackie Chan films
Markie
De transporter is echt een goede actiefilm.
Bij dit deel hebben ze er een neppe "hollywood-actie" style overheen gegooid. Deze film hangt aan elkaar van onmogelijke gebeurtenissen, het verhaal gaat ook nergens over. dikke troep 0.5*
Fangs (crew films)
Compleet ongeloofwaardig, maar bijzonder vermakelijk en spectaculair. > 3.5*
Fikret8
Er gaan geruchten rond dat er na het succes van dit film ook een Transporter 3 komt.
rens_1993
ben benieuwd
rens_1993
vraagje: ik wil transporter 2 misschien gaan kopen, welke is leuker; Transporter 1 of transporter 2?
iGeO
Verstand op nul en kijken..., dan is ie nog wel aardig te versmaden.
Nogal wat scenes waar van je denkt, ...oké...
toch een 2,5*
mokum1980
Jammmer dat ze na een geweldige deel 1 zo'n ongeloofwaardige deel 2 hebben gemaakt.
Maar zolang je je verstand op nul zet is het een leuke actie film van mij 3,5 ster
robin00787
Toch iets minder dan deel 1 vooral omdat ik het idee dat hier veel minder actie scenes in zaten. Bovendien verwachtte ik natuurlijk geen realistische scenes maar ik heb ook mn grenzen. Die scene hoe Frank van die bom onder zn auto af komt is werkelijk om te huilen. Ook kwam ik af en toe wat matige CGI tegen, waar deel 1 volgens mij geen last van had. Voor de rest natuurlijk weer een stereotype schurk en het bekende verhaaltje.
Maar misschien klink ik nu te negatief. Transporter 2 doet wel wat het moet doen, namelijk vermaken met gave actie scenes en die zijn wel degelijk aanwezig. Het stukje bij de dokter was ook wel leuk, maar deed me wel sterk denken aan Die Another Day. Leuke film, maar iets minder dan deel 1. 2,5*
homerjay
Leuke Audi reclamespot.
Aardig actiefilmpje met weinig om het lijf. Beetje combi van Man on Fire met Jackie Chan oevre. Niks intelligents aan, maar wel erg geestig en ontspannend.
LEIDENAAR
Whahaha,wat een onzin,vooral de scenes met die autobom en in het vliegtuig,maar eigenlijk gewoon die hele film. Je moet zin hebben in een film met lekkere actie,veel ongeloofwaardigheden en af en toe slechte special effects en dan is deze film best te verteren. *2,5
pjutter
heel overdreven allemaal
het klopt allemaal niet en is totaal onrealistisch
zaten wel wat leuke dingen in, maar toch te weinig
Herisson
Idd overdreven, maar wel geweldig als je daar even aan toe bent: Een en al actie! Je moet niet elke dag zo'n film kijken, maar tussendoor... ff genieten!
mikeh
heb 1 gezien en vond hem een "gewone" actiefilm, goed voor een vrijdagavond. ga deze wel kijken maar verwacht er niet te veel van
RemiB
goeie film, het is gewoon een en al actie!.
Komt er nog een deel 3 ook? aangezien hij aan het eind weer gebeld wordt voor wat ''transport''
savi_7
Dat dacht ik toch niet hoor, alles is veelste nep voor het op iets van Jackie Chan telaten lijken
juuljuul
laten we eerlijk zijn de realiteit in deze film is gewoon stront, wat dat betreft is deel 2 niet te vergelijken met deel 1. Maar toch vermakelijk, gewoon leuk op het eind van de week als je even geen zin hebt om meer na te denken.
dus vandaar 3* (trouwens deel 1 kreeg van mij 4*).
DeCol
Ongeloofwaardig, nep, geen realiteit, overdreven, al deze woorden kom ik tegen in reacties, maar tegenwoordig zijn er weinig films die nog realistisch zijn. Lord of the rings, serieus ik vind dat een geweldige film, maar is dat dan niet nep? Het is niet zo dat ik Lotr nu afkraak, want bij mij staat die gewoon in mijn top 10. Ik ga ook geen vergelijking maken tussen deze 2 films want Lotr is natuurlijk wel van een hoger kaliber. Ik wil maar zeggen dat een film geen realiteit moet zijn om goed te zijn. Ik vind dat gewoon een leuke, vette film om naar te kijken. Goed? Misschien niet, maar het gaat erom dat je geniet, en dat doe ik zeker bij deze film. Net als deel 1: 3,5*

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

The Transporter
2002

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Scratch

La Graine et le Mulet
Drama, 2007

Tom Yum Goong
Actie, 2005
miami, floridavechtsportenworkaholicwar on drugsontvoeringchauffeurbodyguardconference baby-snatchingpolitievervolgaudi geldpolice chaseu.s. marshalyoung boyvuurgevechtexplosielethal viruswetenschappergetaway driverantidotemarital separationgovernment official ransom demandvirusnarcoticsrules ex special forcesaction herojetskifavorcrazy womanprecisionmodified vehiclebulletproof car