- Home
Met onder meer: Jason Statham, Alessandro Gassmann en Amber Valletta
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot Transporter 2
"The best in the business is back in the game."
Frank Martin is gepensioneerd en woont in Miami. Hij verdient zijn geld nu als chauffeur voor de rijke familie Billings en al snel raakt Frank bevriend met hun kind Jack. Wanneer de jongen ontvoerd wordt besluit Frank het heft in eigen handen te nemen om de jongen terug te halen en de FBI er buiten te houden.
Frank Martin
Stappleton
Jack Billings
Max
Inspector Tarconi
Ik kan het best hebben als er allerlei ongeloofwaardige scenes worden opgezet om vette actie te tonen, maar je kunt ook te ver gaan. Wat hier te zien is slaat echt nergens op.
Buiten dat is de actie ook maar matig, wat onvergeeflijk is. Als er nou een coole martial-arts expert bezig is oke, maar Statham bakt er niks van en dat kan de snelle beroerde montage niet verhullen.
Kleine 2 sterren.
Prudh
Recept voor een filmisch liflafje
Benodigdheden:
Ideëen uit James Bond
Ideëen uit Leon
Eén protagonist
Eén á twee flitsende bolides
Eén femme fatale
Eén superschurk
Een tiental suffe agenten
200 gram actie
Men neme de ideëen van James Bond en mixen deze met die van Leon. Even goed roeren. Zet ongeveer drie minuten op het vuur tot het lauw-warm is. Voeg hierna de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook, tot er een vaste substantie ontstaat. Giet dit in een ovenvaste schaal en verspreid hierover de actie. Een half uurtje tot drie kwartier in de oven (600 graden) en voila: een filmisch liflafje, geschikt voor de minder bijzondere gelegenheid! Aan te raden wijn: hele goedkope, het liefst veel.
Ja, want alleen met een hoop drank in het spel is deze film te behappen. Jason Statham doet zijn best, maar zijn personage mist het mystieke van Leon en de coolheid van James Bond. En waar we de eerstgenoemde films met een korrel zout namen (graag zelfs!) hebben we hier op zijn minst een heel vaatje nodig om de hapklare brokken tot een smakelijk maaltje te maken.
Echter, wat nootmuskaat is voor de boontjes zijn de femme fatale (miauw!) en de onverwoestbare Audi voor deze film: een lichte smaakversterker. Dit verhulde enigszins een laatste toevoeging dat roet in het eten gooide: de smakeloze special effects. Jammer hoor.
Respekked
Afgezien van wat vies beroerde Special FX is dit deel toch een stuk interessanter dan deel 1.
Leuker verhaal(voor zover je daar van kan spreken), minder harkerige one-liners, leukere humor(dankzij die Franse chef), en een betere Statham. Daarnaast was er in deel 1 teveel tijd in geruimd voor sentimentele onzin. Deel 2 is van de 87 minuten 80 minuten vol met actie. Heerlijk weg te kijken.
Madecineman (moderator films)
Transporter 2, typische vrijdagavondfim, nadenken is niet nodig want het aanwezige plot is in 2 seconde te vatten, personages worden geen ingewikkelde zinssnedes in de mond gelegt en vertonen ook al niet al te veel moeilijke emoties, wat blijft dus over? Precies, plaatjes kijken!
Transporter 2 is een soort van bewegend stripverhaal boordevol actie, teksten zouden nog makkelijk in zo'n ballonetje pasen ook trouwens
Nu hoeft een actie film niet de realiteit te zijn maar dit vond ik soms toch echt wel te. Die zwarte Audi (of is dit nu reclame
) die van gebouw A naar gebouw B springt en dan vervolgens nog meer blinkt dan mijn auto wanneer ie net gewassen is, of die foeilelijke en echt super ongeloofwaardige eindscene in het vliegtuig. Vond dat echt een beetje te...
De gevechten waren wel aardig, alhoewel je wel kan zien dat Jason Statham geen karate kampioen is geweest, het oogt soms erg ingestudeerd. Die Jason Staham is niet de meest geniale acteur, maar is als actieheld toch wel vrij cool. Rest van de cast kon mij gestolen worden, totaal niet intressant.
Als je het allemaal met een flinke kilo zout neemt nog best vermakelijk maar met te grote tekorten om hem echt de moeite waard te maken. 2.5*
Macmanus
Iets beter dan deel 1, maar Leterrier heeft het niet.
De actie is inderdaad een tandje omhoog gegaan. Nog iets over de top. Hilarisch was die scène met die bom aan de onderkant van de auto. Dat waardeer ik wel, lekker onzinnig. Maar toch was het allemaal iets te braaf, er worden wat mensen neer geschoten, maar je ziet het bloed zelden vloeien. Jammer, dat vond ik juist zo leuk aan een film als Running Scared dat het lekker vol in beeld kwam. Nu lijkt het er toch op dat ze graag wouden dat 12 jarige ook nog de bioscoop in mochten.
Een iets dikkere 2.5* dan deel 1, maar ik heb het liever wat rauwer.
Mug
Beter dan het belachelijke eerste deel, waaraan het plot debet was. Deel 2 heeft een betere uitgangspositie, maar wordt helaas slecht uitgewerkt [wie wel/niet ziek wordt van het virus]. De actie is wel aangenaam en vlot, maar helaas moeten er flink wat ongeloofwaardigheden tesamen met verschrikkelijk lelijke special effects de boel verzieken, wat ook al gebeurde in deel 1 trouwens. Het leidt te veel af en leidt tot louter diepe zuchten. Aardig vermaak. Kate Nauta als de sexy Lola (ze heeft wel veel kleren aan op de poster overigens, geeft een vertekend beeld van haar rol) steelt de show.
Leland Palmer
Verrassend leuke film en toch wel stukken beter dan het eerste deel wat mij betreft. De film zit vol met fouten en is erg ongeloofwaardig, maar wat heb ik me toch vermaakt. De regie is beter dan in deel één en ook de actiescenes doen er een schep bovenop in vergelijking met het eerste deel. Statham is cool en de rest van de cast is ook zeker voldoende. Die Chinezen in het eerste deel waren bij vlagen baggerslecht. Gelukkig zat dat in dit deel beter. Door de korte speelduur een erg leuk tussendoortje die mij zeker heeft verrast. Dikke voldoende met drie sterren, maar dicht tegen de 3,5 aan.
Lekker vermakelijk.
Ongeloofwaardig ? De kritiek is al even amusant als de film zelf. Inderdaad goed over-the-top deze film, zo krijg je nog eens wat te zien. Wel een beetje jammer dat de CGi op de echt zotte momenten het nogal laat afweten, maar verder weinig te klagen over dit razend actiefilmpje.
Lekker kleurrijk, soms echt overdreven bijgepoetst trouwens. Goed tempo, aardig tot fijne actie met een Statham die het best goed doet. Niet de meest buigbare actieheld maar weet z'n moves toch met genoeg impact te brengen. Aardig aan elkaar gemonteerd ook, veel beter dan in de meeste Amerikaanse actiefilms.
Genoeg humor en eigenlijk gewoon over de hele lijn vlot en weinig geremd. Zoals een leuke actiefilm hoort te zijn. Kan er altijd in dit. Hoort niet bij de besten, maar zeer verdienstelijk en vermakelijk filmpje.
Inderdaad een zeer vermakelijke film waar de vaart goed in zit. Het verhaal is niet echt hoogstand maar de actie vergoed veel. Ook zit er aardig wat humor in. Prima gespeeld overigens door Jason Statham en Amber Valletta zag er wel apart en sexy uit.
Kortom zeer vermakelijke film actie film die geen moment verveeld.
wwelover
Lekkere actie knaller. Vond het verhaal leuker dan deel 1 eigenlijk. Ben dan ook erg benieuwd naar deel 3. Jason Statham is echt briljant voor dit soort rollen. Een koele kikker met de juiste moves. Ook de humor in de film vind ik erg leuk, zoals die taxichauffeur. Ik heb me erg vermaakt, alleen zit er één groot stoorzender in de film, en dan bedoel ik niet de vervelende So You Think you can dance mensen die rechts bovenin beeld kwamen, maar ik doel op de Special Effects. Want die waren af en toe echt om te janken, met name dat vliegtuig. Leek wel of direct uit de eerste versie van Flight Simulator kwam...
stephan73
Op zich een aardige actiefilm, die nergens echt geloofwaardig wordt (of wil worden). Maar dat hoort ook zo, want met zo'n plot kan het ook niet serieus worden genomen.
Jason Statham doet wat Jason Statham altijd doet, steeds dezelfde rol spelen. Maar ook dat maakt niet uit, want ik zou het uiterst eng vinden als hij ineens echt ging acteren.
Maar dat ik dit geen voldoende kan geven licht niet aan Statham of aan het plot, maar gewoon dat dit niet echt mijn genre is (dus een 2,5 van mij kan voor de liefhebber gezien worden als een dikke voldoene).
Deze actiefilm is uiterst vermakelijk ondanks alle clichématigheid en ongeloofwaardigheid. Hij is zelfs een vleugje beter dan deel een. Statham is charismatisch genoeg om te blijven boeien en de actie-scenes zijn zeer sterk. Goed.
Lennert
Terwijl ik laatst nog een gesprek had met een maat over het feit dat actiefilms tegenwoordig zulke verdomd slechte actiescenes hebben, kreeg ik ineens deze film te zien. Ik ben helemaal om, het heeft alles wat ik in een actiefilm zoek: verwaarloosbaar verhaal, gave one-liners, martial arts, shoot-outs en een mooie vrouw (als in Amber Valletta, die blonde meid was afgrijselijk zowel qua uiterlijk als acteerwerk, maar daar gaat het natuurlijk niet om
).Jason Statham heeft de perfecte combinatie van de kicks van Jean-Claude van Damme en het briljante 'ik gebruik de hele omgeving bij het in elkaar slaan van de badguys' stuntwerk van Jackie Chan. Iets extra's: de man kan nog redelijk acteren ook. Tijd om de eerste en derde deel te zien, ik geloof niet dat ik het noodzakelijk was dat ik het eerste deel voor deze film zag.
Na een tweede keer toch een half puntje omlaag omdat het verhaal me na herzien toch een klein beetje stoorde vader en moeder van het jochie die huwelijksproblemen hebben etc.. De actie blijft nog steeds van hoog niveau, maar ik denk dat ik deel 3 op het moment dan toch het meest vermakelijk vond.
jumpstylemovie
Hele sterke actiefilm. Enige deel van de reeks die ik nog moest zien en zoals ik verwacht had, hij was hardstikke leuk. Statham is natuurlijk dé man voor de rol van Frank. De rest van de Cast is ook wel goed maar die Lola is echt lelijk. Verhaal was aardig maar dat hoeft ook niet heel goed te zijn als de actie zo heerlijk wegkijkt.
s0062423
Stukken beter dan het origineel.
Waar het eerste deel schromelijk tekort schoot in z'n actiescènes, wordt hier niets geweerd; alles vliegt, ontploft en spat van het scherm. Het verhaaltje trekt wederom op niets, maar blijft de ganse rit wel entertainnend. Actieheld Statham voldeed aan de verwachtingen, wel jammer dat er geen schoon vrouwevolk te bespeuren viel.
Bottleneck
Precies tussen deel 1 (geweldig) en deel 3 (rampzalig) in. Denk dat Audi flink in de buidel heef getast, maar dat vind ik niet erg. Statham speelt weer een puike rol, het contrast van strak pak/dure auto en keihard geweld blijft leuk om te zien, net als zijn vriendschap met Jack. Zoals eerder gezegd worden sommige actiescenes wel erg ongeloofwaarig, maar vooruit, het stoort me nog nét niet.
sinterklaas
Toch weer een vermakelijk vervolgje van Transporter. Dit keer niet scheuren door Zuid-Frankrijk maar door Miami. De actiescenes waren weer nice en Jason Statham maakte er ook weer iets leuks van. Die tegenstander (die ene meid) vond ik daarintegen wel spuuglelijk maar schieten kon ze wel. Ook vond ik die scenes van oa: met die auto over die twee randen van die gebouwen rijden en die helicopter uit de lucht knallen met een pistoolschot wel erg leuk.
Al met al niet zo uitgemolken hoor. Gewoon weer hersenloos vermaak.
Near_Dark
Ik was vooral benieuwd naar deze actiefilm omdat hij is geregisseerd door Louis Leterrier, zijn "Danny the Dog (2005)" & "The Incredible Hulk (2008)" vond ik goed, dus dit kon niet mis gaan
Voor diegenen die hier eens komen rondkijken om te weten te komen of ze deze film de moeite zullen vinden zal ik een kort beeld schetsen van de beginscène, als je dat leuk vindt zal je de rest ook wel goed vinden, hier gaan we:
Plot: Frank Martin heeft zich gespecialiseerd in het vervoeren van gevaarlijke transporten. De ene keer vervoert hij in opdracht een pakje van punt A naar punt B, zonder vragen te stellen over de inhoud, dan weer een belangrijk persoon die heelhuids op zijn bestemming wil aankomen.
Het begin zet meteen de toon: Frank zit zwijgzaam in zijn wagen te wachten op een volgende opdracht, hij staat geparkeerd in zo'n grote parking met vele verdiepingen.
Een tienermeisje klopt op zijn ruit om iets te vragen, als Frank zijn raam laat zakken duwt ze een pistool in zijn gezicht.
Zonder te verpinken stapt hij uit, intussen komt een bende jongeren op hen afgerend die met zijn wagen proberen weg te rijden maar die is beveiligd met een code, uiteraard weigert Frank die te geven.
Ze stappen terug uit met de bedoeling hem in elkaar te slaan, dan zal hij wel spreken.
Da's buiten onze held gerekend !
Met acrobatische vechttechnieken vloert hij één na één dat crapuul, op't einde staat dat onnozel wicht nog steeds met haar pistool naar hem te zwaaien. Koelbloedig stapt hij op haar af en zegt dat ze moet maken dat ze thuis is om haar huiswerk te gaan maken, en een beetje rap !!
Uit pure zenuwachtigheid laat ze het pistool vallen en rent in paniek weg, opgeruimd staat netjes.
Onbewogen stapt Frank terug in zijn wagen, de telefoon gaat...
Zijn volgende opdracht is het vervoeren van de zoon van een rijke Magistraat: de voorzitter van de anti narcoticabrigade.
Misdadigers slagen er toch in de jongen te ontvoeren.
Frank to the rescue !!
Man man man, dat was weer lachen !
Met zijn zware Audi crasht Frank door betonnen muren, smakt met zijn wagen 10 verdiepingen lager tegen de parkingvloer en raad eens....?
Inderdaad, geen schrammetje te bespeuren op zijn fonkelende wagen, Zo wil ik er ook een !
Dit is een plezant "over-the-top" Actiefilmpje met knappe man-tegen-man gevechten, spectaculaire auto achtervolgingen en leuke oneliners.
De korte speelduur van amper 80 minuten werkt in zijn voordeel, da's juist gepast voor zulke films.
7/10.
Een goeie Actiefilm die zichzelf nergens serieus neemt, zo hoort het
Jason Statham is TOP !
Erg vette actie en gevechten mooie gevechten en auto achtervolgingen.
Leuk verhaal en goed geacteerd.
Vermakelijk vervolg, al vind ik het eerste deel nog wel ietsje beter. Het verhaaltje is simpel, maar dient slecht als kapstok om deze bij vlagen spectaculaire actiefilm aan op te hangen. De film is weer lekker stijlvol met Statham in pak en met dure Audi en de actiescenes zijn afwisselend en origineel genoeg om te boeien. Daarnaast is Statham weer even cool als altijd en kijkt het allemaal gewoon erg lekker weg.
maxcomthrilla
Ik ben geen fan van The Transporter reeks. Echter, deze film springt er bovenuit dankzij de toevoeging van wat meer visueel vernuft in vergelijking met het eerste deel en het ontbreken van diepzinnige gesprekken, in de laatste Transporter film ''tot op heden''. Jason Statham is geknipt voor deze rol, terwijl er aan de andere kant van de wet een sublieme rol is weggelegd voor ''megabitch slash Terminator'': Amber Valletta. Het verhaal kon mij bar weinig schelen dankzij erbarmelijke acteerprestaties van dat kleine jochie. Gelukkig deert dat geenszins, aangezien de film er zeer kleurrijk uitziet en er ook op muzikaal vlak genoeg leuks te beleven valt. Een attractieve film met veel achtervolgingen en genoeg spektakel! Een dikke 3,5*
brunelli
Zeer goede actiefilm, iedereen die zegt dat de film veel te overdreven is heeft overduidelijk niet door dat dit de bedoeling is.
De acteerprestaties in deze film vielen, naar mijn mening, nog wel mee. Alle acteurs doen hun best maar Jason Statham is gewoon geweldig in deze rol. Hij heeft een zeker charisma dat ik mis bij andere acteurs in dit genre film.
De actie is uitstekend, elke actiescène geeft me een geweldige adrenalineboost en dat is de reden waarom je naar een film als deze kijkt.
Mijn advies: Zet je verstand op nul en bekijk naar transporter 2
SaNDuTjE
Een tegenvaller na uiterst vermakelijke eerste deel.
De stunts zijn soms leuk bedacht maar ver over de top met ook een hoog 'groen scherm' gehalte wat in sommige scenes erg goed zichtbaar is.
Statham speelt de uiteraard stoere rol van Frank en weet het leuk te brengen. De overige personages waren ronduit saai en slecht geacteerd.
Al met al een aardige film die iets te veel van het goeie is en alleen Statham maakt het nog leuk om naar te kijken. Voor de rest was het niet echt goed.
Captain Pervert
Iets minder fris dan het eerste deel, maar wel een mooiere auto
Hier en daar slaat het - meer dan het eerste deel - door naar het absurde. Het legt zo ongeveeer de basis voor de film "Crank". Niet dat het heel erg is, maar de kunst is een juiste, subtiele balans.
Ik hoop dat deel 3 niet doorslaat qua slapstick onzin.
StevenMighty
Het was geen slechte film en ook deel 3 ga ik nog kijken.
Deze film was eigenlijk niet van plan gemaakt te worden, en is er enkel gekomen na succesvolle verkoopcijfers van de eerste dvd, met het gevolg dat het hele concept van Transporter 1 hierin redelijk wordt uitgemolken.
Nog steeds dus veel actie-scenes en originele (helaas vaak hele fake) stunts, die wel wat gaan vervelen op de duur. Dit door de voorspelbaarheid dat alles wat hoofdpersonage Frank (Jason Statham) doet altijd wel perfect afloopt, tot meestal aan het ongeloofwaardige toe. Die perfectie vind ik dus redelijk saai in deze films, een actieheld mag gerust onderuit gaan bij momenten.
Het verhaal en alles bij elkaar maakt het toch een film om een keer (één enkele keer voor mij) te zien.
2,5 sterren
Ook een prima vervolg die net als deel 1 beter dan gemiddeld is door de aanwezigheid van Statham. Heerlijk actiefilmpje hoor!
Deze ook herzien en ik vind hem eigenlijk net wat leuker als het origineel. Waarom? Betere actie en ook het plotje met het kind was wel aardig. Gaf de film wat meer diepgang. Wel spijtig dat bepaalde effecten echt heel duidelijk uit de computer kwamen (de landing van de auto in de parkeergarage waar al die palen eruit gereden werden, auwsch...
), maar verder was het erg vermakelijk. Statham is erg op zijn plek in deze films. Dat viel me al op in de intro, bij het gevecht in de parkeergarage.
3,5* blijven staan.
K. V.
Hij lag wel in het verlengde van z'n voorganger. Voor mij mocht het gevecht met de bad-girl wel wat langer hebben geduurd, maar het gevecht met de brandslang was wel weer een originele vondst.
Misschien was deze wel minder realistisch dan de eerste, vb die jump van het gebouw of met die haak de bom er af doen.
Eens leuk om te bekijken met verstand op nul.
martijn011
- 2034 berichten
Het tweede deel vond ik minder dan het eerste. Wat me vooral tegenviel is dat het verhaal eigenlijk totaal niet over het transporteren gaat. Weliswaar wordt het ventje ontvoerd, maar in tegenstelling tot het eerste deel vond ik dit stukken minder aanwezig.
Ook vond ik het verhaal slecht. Wat nog slechter was is het einde. Enorm afgeraffeld naar mijn mening.
Gelukkig is Jason Statham nog wel in prima doen. Enorm goed acteur voor films als deze. De vechtscenes, al dan niet wat overdreven natuurlijk, zien er erg sterk uit.
Ook z'n kop heeft hij mee natuurlijk. Stoere blik en strakke kop kenmerken hem toch.
Deze film vond ik dus minder dan z'n voorganger, dat levert een kleine onvoldoende op.
Op naar het derde deel!
RoFFeL
Ha, geweldig!
En ja: over de top. Maar wel super! Ik heb zelf een A8 gehad en die kon ook wat truukjes, maar een sprong in de lucht én dan net de bom onder je auto er afstoten... LOL dat gaat wel echt ver.
Lekker film om te kijken als je van een stoere stoot houdt, snelle Audi's en Jason Statham.
baskefresh
Zowel 1 als 2 zijn voor mij 3,5* waard. Vind de films goed in elkaar zitten, wat humor, actie en de rollen van Jason en François Berléand klasse! Goed koppel bij elkaar voor dit soort films.
De vechtscènes/ acties zijn natuurlijk vrij "over the top"; aan de andere kant vind ik ze dan weer minder overdreven zoals in films als bijv. The Matrix, Kill Bill en al de Jackie Chan, Mission Impossible. Dat had wat mij betreft nóg wel wat tandjes minder overdreven mogen zijn. Kijk graag naar het acteerwerk van Jason; ook al zijn de vechtscènes voor mij té, Statham zet ze wel goed weg!
Zowel 1 en 2; natuurlijk geen geweldige films, maar enorm vermakelijk en wat mij betreft gewoon 3,5* waard.

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

The Transporter
2002

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

La Graine et le Mulet
Drama, 2007

Tom Yum Goong
Actie, 2005
miami, floridavechtsportenworkaholicwar on drugsontvoeringchauffeurbodyguardconference baby-snatchingpolitievervolgaudi geldpolice chaseu.s. marshalyoung boyvuurgevechtexplosielethal viruswetenschappergetaway driverantidotemarital separationgovernment official ransom demandvirusnarcoticsrules ex special forcesaction herojetskifavorcrazy womanprecisionmodified vehiclebulletproof car