Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jason Statham, Alessandro Gassmann en Amber Valletta
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot Transporter 2
"The best in the business is back in the game."
Frank Martin is gepensioneerd en woont in Miami. Hij verdient zijn geld nu als chauffeur voor de rijke familie Billings en al snel raakt Frank bevriend met hun kind Jack. Wanneer de jongen ontvoerd wordt besluit Frank het heft in eigen handen te nemen om de jongen terug te halen en de FBI er buiten te houden.
Frank Martin
Jack Billings
Max
Inspector Tarconi
tjoppie
Het was allemaal zwaar over the top dat met een bekinie uzzie schietende blondenvrouw , voor de rest een vermakelijke film volgens mijn.
Vermakelijk vervolg, al vind ik het eerste deel nog wel ietsje beter. Het verhaaltje is simpel, maar dient slecht als kapstok om deze bij vlagen spectaculaire actiefilm aan op te hangen. De film is weer lekker stijlvol met Statham in pak en met dure Audi en de actiescenes zijn afwisselend en origineel genoeg om te boeien. Daarnaast is Statham weer even cool als altijd en kijkt het allemaal gewoon erg lekker weg.
flipflop
Begon erg sirieus en werd steeds fantasierijker en over-the-top. Dat moet je liggen, maar ik kon het concept wel waarderen. Jason Statham blijft natuurlijk geknipt voor dit soort rollen, en ook de rest van de cast stelde niet teleur. Buiten wat onkloppende en iets te ver doorgedraaide stunts een heerlijk over-the-top actiespektakel voor de zondagavond.
maxcomthrilla
Ik ben geen fan van The Transporter reeks. Echter, deze film springt er bovenuit dankzij de toevoeging van wat meer visueel vernuft in vergelijking met het eerste deel en het ontbreken van diepzinnige gesprekken, in de laatste Transporter film ''tot op heden''. Jason Statham is geknipt voor deze rol, terwijl er aan de andere kant van de wet een sublieme rol is weggelegd voor ''megabitch slash Terminator'': Amber Valletta. Het verhaal kon mij bar weinig schelen dankzij erbarmelijke acteerprestaties van dat kleine jochie. Gelukkig deert dat geenszins, aangezien de film er zeer kleurrijk uitziet en er ook op muzikaal vlak genoeg leuks te beleven valt. Een attractieve film met veel achtervolgingen en genoeg spektakel! Een dikke 3,5*
king16
- 1904 stemmen
Voor een film die over the top bedoelt is vond ik het hier soms zelf te veel van het goede. Het eerste Transporter deel was erg vermakelijk, vooral door de vaak absurde actie (o.a. het motorolie vecht gedeelte).
Echter, daar kan ik me geen situaties met vre-se-lijk slecht dubbelbeeld herinneren, terwijl die scenes in deze film vele keren voorkwamen. O.a. de zwemscène richting het einde, en vele stunts. Erg jammer.
Ook Statham vond ik minder plezierig spelen dan ik normaal van hem gewend ben, leek wel alsof ie de hele tijd pijn had
Xx_se7en_xX
Wat een ongelofelijk slechte-onzin film. En wat een hoge score. Verschrikkelijk ongeloofwaardig en vooral die scene dat ie de bom (die zich onder z'n auto bevindt) verwijderd door met z'n auto ertegen tegen een hijskraan aan te rijden via de achterkant is nep, dom en ongeloofwaardig.
De film was af en toe nog best spannend maar dat werd ook verprutst door het ongeloof.
Die hijskraanscene was eigenlijk één van de weinige scènes in de film die ik echt nep eruit vond zien, maar ook gelijk weer één van de slechtste scènes die ik ooit heb gezien.
Verder waren de kleuren wel mooi en de special effects waren verder niet héél slecht of zo. Het was eigenlijk alleen bij een aantal scènes nep. (de film was namelijk één en al special effect.)
De vechtscenes zijn ook verschrikkelijk dom omdat hij altijd wel een trucje kan verzinnen en hij zo gemakkelijk wint van 20 man, terwijl een gevecht met de 'bad-guy' duurt nog eens 5 minuten.
Ook een probleem bij de vechtscenes waarbij hij meerdere mensen afmaakt is dat ze allemaal één voor één naar hem toe komen.
Het verhaal met het virus (wat ik nog wel leuk bedacht vond alleen veel sneller verspreid had moeten worden) vond ik zich niet goed uitgewerkt.
Het jongetje vond ik veel te wijs. De acteerprestaties vond ik niet geweldig maar ook weer niet ondermaats. Statham op zich vind ik een goeie acteur dus die had het wel weer eens goed gedaan.
Er zijn nog véél meer dingen te noemen die zo nep zijn als de pest, maar volgens mij is deze flop niet meer dan enkel vermaak.
Een 1,5* voor de mooie kleuren, special effects en sommige acteerprestaties.
Near_Dark
Hmmm, ik denk dat jij er best aan doet dit soort genrefilms in de toekomst te vermijden. Die zijn doelbewust over-the-top ongeloofwaardig en amusant gemaakt !
Beschouw het als een soort stripverhalen die tot leven zijn gekomen
markie1978
Wat kan die man vechten zeg ongeloofelijk. Ik vind hem erg goed. Hij ontwijkt zelfs kogels, en heeft een zeer groot zelfvertrouwen.
hij had alleen nog wat moeite met het uitschakelen van de vrouwlijke hoofdpersoon, dat was een beetje ongeloofwaardig, daarvoor had hij net een man of 20 met hakbijlen en messen in zijn eentje uitgeschakeld, dus die vrouw had ook met minder problemen gekunt.
Timothyvdmeer
Ze hing anders zo tussen de scherpe punten. 1 trap was genoeg.
Xx_se7en_xX
Ze hing anders zo tussen de scherpe punten. 1 trap was genoeg.
Ja, waarom hingen dit dingen daar in godsnaam?
TheThirdMark
Alles wat goed was aan 1, doet deel 2 precies het tegenovergestelde.
Matig tot slecht vervolg.
macrobody
Het mindere vervolg van deel 1. Nog steeds niet onaardig om naar te kijken maar er waren een paar scenes waarbij je zo iets had van dat heb ik al eerder gezien. De terugkeer van de franse inspecteur is leuk en handig verwerkt in het verhaal.
pierrrke
geweldige film een van de betere actiefilms
ben namelijk groot fan van statham
computerbeelden waren slecht
en sommige acteurs met name da slechterikken waren erg slecht
ik weet niet welke ik de best vind in de reeks 1 heb ik niet helemaal gezien en 3 vind ik heel anders.
Deze is wel de meeste over de top dat is een feit
helleke
Zopas bekeken.
Echt tenenkrullend hoe overdreven het er allemaal aan toe gaat.
Op den duur vond ik het meer op een komedie lijken dan op een actiefilm.
Een vliegtuig die met razende snelheid naar beneden stort, en intussen zijn beiden op het gemak een robbertje aan het vechten.
En dan stort het in zee en loopt het zo goed als geen averij op (moet van stevige kwaliteit zijn).
Er zijn films van Statham die ik best kan pruimen, maar daar horen deze Transporter films niet echt bij.
1,5 sterren.
marcelvkan
Ondanks wat overdreven scenes doet deze film toch niet onder aan zijn voorganger.
Couch Potato
Een vriend van mij had wat films opgenomen... zijn tienerzonen wilden deze wel zien, dus ik keek mee.
Wat een rotzooi was dit zeg; totaal ongeloofwaardig stuntwerk, nul komma nul verhaal, een pure reclamefilm voor Audi, acteerwerk die naam totaal onwaardig.... ik zat gewoon mijn tijd te verknoeien, in jaren niet zulke grote troep gezien als dit. Ik ben er ook nog even bij in slaap gevallen, en vond het absoluut niet erg.
Ik had van deze zooi nog niet gehoord, maar dat deel 1 daar moet ik me verder geen zorgen over maken.
Waardeloos, meer woorden maak ik er niet meer aan vuil.
snellejelle1985
beste deel van de drie vind ik
en weer heerlijk over the top
brunelli
Zeer goede actiefilm, iedereen die zegt dat de film veel te overdreven is heeft overduidelijk niet door dat dit de bedoeling is.
De acteerprestaties in deze film vielen, naar mijn mening, nog wel mee. Alle acteurs doen hun best maar Jason Statham is gewoon geweldig in deze rol. Hij heeft een zeker charisma dat ik mis bij andere acteurs in dit genre film.
De actie is uitstekend, elke actiescène geeft me een geweldige adrenalineboost en dat is de reden waarom je naar een film als deze kijkt.
Mijn advies: Zet je verstand op nul en bekijk naar transporter 2
Randall
Ietsje minder dan de eerste. Ze hebben een beetje teveel overdreven vind ik, maarja je houdt ervan of niet natuurlijk. Statham past nog altijd goed in zijn rol zoals de rest van de cast eigenlijk.
Xen0n
Sluit me hier bij aan, al vond ik dat ze dat schietgrage wijf
wel hadden kunnen vervangen door iemand die leuker is om te zien in dat pakje
Daar zijn genoeg gegadigde voor dacht ik zo, zoveel acteerwerk komt er niet voor aan te pas.
mnrk
Helemaal juist....stunts waren wat minder in beeld gebracht dan je zou verwachten.
Maar blijft leuk om naar te kijken
SaNDuTjE
Een tegenvaller na uiterst vermakelijke eerste deel.
De stunts zijn soms leuk bedacht maar ver over de top met ook een hoog 'groen scherm' gehalte wat in sommige scenes erg goed zichtbaar is.
Statham speelt de uiteraard stoere rol van Frank en weet het leuk te brengen. De overige personages waren ronduit saai en slecht geacteerd.
Al met al een aardige film die iets te veel van het goeie is en alleen Statham maakt het nog leuk om naar te kijken. Voor de rest was het niet echt goed.
elandenburg
Leuke film, al was het af en toe over de top en sommige acties zijn zo onmogelijk, dat maakt het een beetje lachwekkend. Dan wordt een beetje Speed 2-achtig.
Derde nog niet gezien maar een iets serieuzere aanpak zou de film niet misstaan.
Captain Pervert
Iets minder fris dan het eerste deel, maar wel een mooiere auto
Hier en daar slaat het - meer dan het eerste deel - door naar het absurde. Het legt zo ongeveeer de basis voor de film "Crank". Niet dat het heel erg is, maar de kunst is een juiste, subtiele balans.
Ik hoop dat deel 3 niet doorslaat qua slapstick onzin.
Weertenaar
Tegen het randje van het overmoedige aan: 2.00 (2.00)
Niet perse zwakker dan zijn drie jaar oudere broeder, wat bij voorbaat dus al een pluspunt genoemd kan worden. Echter, naar verbetering is men nauwelijks op zoek, wel naar verandering. En daar is men over het algemeen prima in geslaagd. Tal van actiescenes wisselen elkaar in rap tempo af, met vooral een hoge mate aan diversiteit, wat de kijkwaarde kunstmatig hoog houdt. Over het algemeen is deze prent dan ook beter in balans dan zijn voorganger, maar dat kan helaas niet van de kwaliteit worden gezegd. Met name cinematografisch is het weinig flegmatiek. Het gehalte aan continuïteitsfouten ligt enorm hoog, zijn de special effects zwak en oogt de montage uitermate slordig. Actie is leuk, maar niet ten koste van alles; hetgeen hier dus wel het geval is. De temperamentvolle Statham kan nog het nodige rechtbreien, maar opnieuw kom ik niet verder dan twee sterren.
[421/637]
thomas_
Na gister Donnie Darko gezien te hebben, nu een film die ik wel geheel snapte. Ik vond deze beter dan het eerste deel, hoewel natuurlijk iets minder origineel. Amber Valetta en Statham waren erg goed en de actie zoals altijd ook. Soms wel wat erg over the top, zoals de garage scene, maar het ziet er mooi uit, dus het kan mij niet deren.
crimedevil
Ik vind dit een zeer matige film, heel erg over de top...beetje té 2.0
FunkStarr
- 1922 berichten
Ik vind dit een zeer matige film, heel erg over de top...beetje té 2.0
Daar ben ik het helemaal mee eens.

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

The Transporter
2002

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Scratch

La Graine et le Mulet
Drama, 2007

Tom Yum Goong
Actie, 2005
miami, floridavechtsportenworkaholicwar on drugsontvoeringchauffeurbodyguardconference baby-snatchingpolitievervolgaudi geldpolice chaseu.s. marshalyoung boyvuurgevechtexplosielethal viruswetenschappergetaway driverantidotemarital separationgovernment official ransom demandvirusnarcoticsrules ex special forcesaction herojetskifavorcrazy womanprecisionmodified vehiclebulletproof car