• 9.378.960 stemmen

The Da Vinci Code (2006)

Mystery / Thriller | 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2006

Plot The Da Vinci Code

"Seek the truth"

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...

Robert Langdon

André Vernet

Jacques Saunière

avatar van rondh

rondh

Ik kan kwaad worden op mensen zoels jij. Je mening is tot daar aan toe, maar om een 0,5 te geven aan een film die zeker niet zo slecht is als jij vind, daar kan ik niet tegen. Jij geeft, ik zeg JIJ geeft een 0,5 om de film lager te laten eindigen, terwijl JIJ misschien de film beter vond dan een 0,5. Dat betekend dat JIJ alles slecht vond aan een film. Dat lijkt me sterk in deze film. Je kan hem niet goed vinden, en dus een onvoldoende geven, maar om hem dan meteen een 0,5 t e geven.

En nu mijn mening. Ik ook vond de film tegenvallen, en inderdaad speelde Tom Hanks alsof hij het niet meer leuk vind om te acteren. Ik had meer verwacht van deze film. Toch vond ik de sfeer in de film mooi (goed) gemaakt. Het verhaal is wel moeilijk te volgen, maar je moet er gewoon bij blijven.

Ik geef deze film een 3,5, omdat ik toch wel heb genoten. En daar gaat het mij om.

avatar van resona

resona

goeie film, goed verhaal, heb wel genoten.. 4.0*

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Heb hem net gekeken. Echt een fantastische film. Heb echt genoten

avatar van juztin

juztin

echt een fantastiche film

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Toen ik de DVD opzette en het eerste deel zag waren we beiden enthousiast. Zelf zat ik al aan 4 uit 5 te denken of hoger. Begint erg onderhoudend en spannend. Daarna komt in de dialogen het ene goed gevonden feit na het andere goed gevonden historische feit naar boven waar soms hele leuk bedachte combinaties uit voorkwamen. Erg veel raadseltjes in de film, het viel me eigenlijk mee dat de DVD zonder code opstartte....

Maar naarmate de film vordert wordt hij op de een of andere manier minder boeiend. Laten we zeggen steeds ongeloofwaardiger. De bisschoppen die er in voorkomen gedragen zich dérmate als slechterikken en zien er zo onguur uit dat het werkelijk ongeloofwaardig dat ze tegelijkertijd als herder van een kudde kunnen optreden.

Dan is er nog een soort kamikaze-monnik die in eerste instantie in het beeld van de film past maar later ook steeds minder eng wordt.

Kortom, eigenlijk een beetje tegengevallen. Ik geef er 3 uit 5 sterren voor, hoger kan ik echt niet komen en dan ben ik denk ik niet gierig.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Het valt op hoe vrijwel iedereen het eens is over deze film: een goede film die zijn volle speelduur blijft boeien, maar alleen een klassieker omwille van zijn controverse, niet omwille van zijn eigen klasse.

Ook ik heb ervan genoten. De mysterie in de film spreekt me wel aan. Wat een beetje spijtig is, is dat de raadsels ook zo snel worden opgelost. Er wordt net iets te weinig opgebouwd naar die kleine hoogtepuntjes. Het ideetje rond het schilderij van Het Laatste Avondmaal van Da Vinci is wel knap gevonden, maar niet naief worden jongens: het blijft allemaal fictie.

4* voor een prima film

avatar van Hando

Hando

Mister_Movie schreef:

4* voor een prima film

Gelukkig hebben we Mister Movie die ons weer met beide benen op de grond zet.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Graag gedaan

avatar van Seppe17

Seppe17

De film is echt veel slechter dan het boek had me er iets anders bij voorgesteld. Vond het jammer, maar het boek blijft natuurlijk schitterend!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Het beste aan de film is het verhaal...

Je kan je er door de beelden wel wat meer bij voorstellen, maar het nadeel is dat het verhaal er een stuk onrealistischer van wordt. 3 sterren (2,5 voor het verhaal alleen)

avatar van happie

happie

Een redelijke, maar verder niet meer dan dat.

avatar van ronengel

ronengel

Ik vond de film in vergelijking met het boek wat gehaast verteld, waardoor het breken van de codes wat ongeloofwaardiger overkwam. Bovendien vond ik de film wat rommelig ondanks dat ik bekend was met het verhaal.

Audrey Tautou viel me echt wat tegen. Ik was erg van haar gecharmeerd in Amélie, maar ze leek nu de hele film niet uit haar engelse tekst te komen.

Voorlopig 3* (voor het bijzondere verhaal)

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Heb nu de deze film gezien en moet zeggen vond hem zeer goed.

Heb natuurlijk wel dit boek niet gelezen.

Vond het een goed verhaal en goed gedaan en je moet wel goed opletten of je bent niks mee.

Die nummers en sommige beelden dat Tom Hanks dacht was wel zeer mooi en goed gedaan vond ik

4 sterren.

avatar van sten

sten

Ik heb de film net op DVD gezien, en moet zeggen dat hij mij ook tegenviel.

ik heb het boek meerdere keren gelezen en had redelijk hoge verwachtingen maar ze konden ze niet waarmaken.

Ik vind het jammer dat de film zo snel door het kraken van de codes heen gaat (waar het verhaal eigenlijk over gaat, een veredelde speurtocht naar een schat). Hierdoor is de charme van het verhaal weg en hadden ze het ook wel in 1,5 uur kunnen vertellen.

avatar van The Goss

The Goss

Ik heb het boek verslonden en ik had toen al zoiets van, dit is nagenoeg onmogelijk om duidelijk uit te leggen in een film van 2,5 uur. Dat is dus ook gebleken. In een miniserie van een uur of 10 was het absoluut beter uit de verf gekomen en was het volgens mij ook nog kijkbaar geweest. Nu stapelde het kraken van codes en daarbij de uitleg ervan zich zo snel op dat je, als je het boek niet gelezen hebt, het spoor redelijk snel bijster bent. Bovendien zat er teveel, ik noem het altijd je-moet-maar-raden-wie-de-personage-is, in. Jammer, jammer, jammer. Zelfs Hanks heeft deze film niet kunnen redden.

avatar van gentenaar

gentenaar

Een heel goede film die je goed moet volgen

Schitterende verfilming en goede acteerprestaties

voor mij heel positief !!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

net de film gezien.

erg goed met prachtige codes en puzzles.

erg goed verhaal , ik ga zeker het boek lezen.

ik verhoog mijn cijfer naar 4.0

avatar van Stephan

Stephan

jack-sparrow schreef:

net de film gezien.

erg goed met prachtige codes en puzzles.

erg goed verhaal , ik ga zeker het boek lezen.

ik verhoog mijn cijfer naar 4.0

Wacht even... Nét de film gezien en je verhoogt je cijfer. Waarop was dat eerste cijfer dan gebaseerd?

avatar van Orklord

Orklord

Ik vond het een vermakelijke film. Nu ga ik ook nog maar het boek lezen, wat wel beter schijnt te zijn.

4 geef ik hem.

avatar van JanReintjens

JanReintjens

Een 2,5 voor deze film omdat er veel dialogen inzitten, en weinig aktie. Tom Hanks is ook een van mijn favoriete spelers, maar zeker niet in deze film. Verwachtingen waren hoog, en de teleursteling achteraf des te groter.

Film bij een aktie relatief goedkoop kunnen kopen. Achteraf jammer, want huren was in dit geval gunstiger geweest.

( Ik was overigens niet de enige die de film vond tegenvallen; meerdere mensen in mijn omgeving dachten er net zo over.

avatar van nairobi

nairobi

Ik vond dit zeker een leuke film, spannend boeiend noem maar op. Maar al die ophef over het thema vind ik een beetje overdreven. Tom Hanks heeft betere rollen gespeelt vandaar dat ik 'maar' 4 sterren geef.

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Wel een aardige film, al vond ik het geen topper. Beetje cliché misschien, maar ik vond het boek beter. Vind Hanks ook helemaal niet op zijn plaats.

3.0

avatar van LisetteR

LisetteR

Geweldige film!

Eindelijk dat beeld van die irritante Amelie uit mijn hoofd zodra ik naam naam Audrey Tatou voorbij zie komen.

Tom Hanks was zoals altijd super.

Ik had van tevoren verwacht dat het tegen zou vallen, omdat er toch een hoop mensen zijn die het niets vonden. Maar daar begrijp ik niets van. Natuurlijk zijn de dingen niet exat zoals in het boek, maar ik vind dit een van de weinige goede boek verfilmingen.

Ik was aangenaam verrast.

4.5

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

deze film is echt wel de moeite waard om te gaan huren.

zeer boeiend verhaal en zaten goede verhaallijnen in.

ondanks dat ik het boek niet heb gelezen was het goed te volgen.

zeker 4,5 sterren waard! top

avatar van timmem

timmem

Ik heb geprobeert eerst het boek te lezen maar dat is mij niet gelukt, ik kwam niet verder dan 14 bladzijdes. Ik ben toen de film gaan kijken in de bioscoop en dat viel me zeker niet tegen. Ik ben achteraf zelfs blij dat ik het boek niet gelezen heb.

De film is misschien wel lang maar mij stoorde dat niet. Tom Hanks speelt vind ik een super rol. Ook Ian Mckellen speelde vond ik een goede rol. Daar in tegen vond ik Audrey Tautou zeer matig, ze kwam bij mij gewoon niet goed over in het engels.

De muziek van Hans Zimmer is ook weer fantastisch en past precies bij deze film. Vooral de afsluiting vond ik erg mooi, daar kreeg ik in de bioscoop gewoon kippenvel van.

Ik geef deze film 4*, ik vind het echt een goede film.

avatar van Reinbo

Ontzettend zwakke film. Niet alleen is het verhaal kompleet onzinnig en van Boeket reeks nivo. Het duurt en het duurt maar, zonder ooit spannend te worden. De clou van de nazaat zag je al vanaf het begin aankomen en is totaal absuurd. Zeker als je je bedenkt dat Karel de Grote meer dan 1.000.000 miljoen nazeten heeft. en het echte eind graf in Louvre is volledig ongeloofwaardig. Maar misschien dat Katholieken hier eindelijk het licht door zien.

Enig pluspunt was dat Tom Hanks ondanks dat hij de hele film in beeld was niet op viel 2*.

avatar van Wassup !

Wassup !

Dit is alleen een goede film als je het boek hebt gelezen,maar mij vind je nauwelijks achter een boek .

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Wassup ! schreef:

Wees er maar trots op...

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

FF iets anders misschien geheel offttopic, maar zijn er meer mensen waarbij de DVD afspeelproblemen heeft. Ben al 4 keer terug geweest in twee verschillende winkels.Heeft iemand anders ook deze problemen?

Thanx

jumbo

avatar van helleke

helleke

Net de film voor de eerste keer gezien maar het was (wegens tijdsgebrek) in 3 keer dat ik hem heb kunnen bekijken.

Toch vond ik hem meer dan de moeite,de spanning bleef van begin tot einde,zeer mysterieuze film.

Ik ga hem deze week nog een 2e keer bekijken en ditmaal in éne keer om alles nog beter te kunnen begrijpen.

Nu krijgt hij toch al 3,5 sterren