Doom (2005)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 100 minuten / 113 minuten (director's cut)
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Tsjechië
Geregisseerd door: Andrzej Bartkowiak
Met onder meer: Dwayne Johnson, Rosamund Pike en Karl Urban
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via SkyShowtime
Plot Doom
"No one gets out alive."
Nadat in het jaar 2145 een gruwelijk ongeluk, als gevolg van een experiment, in de basis Phobos heeft plaatsgevonden, moet een groep mariniers strijden tegen de monsters die als gevolg daarvan de basis zijn binnengedrongen.
John Grimm
Pinky
The Kid
Hell Knight
Roodkapje
Inderdaad wel een simpel hap en slik popcorn filmpje. Dat 1st shooter effect op het einde vond ik ook wel verrassend eigenlijk. Beetje standaardverhaal ook natuurlijk, maar wat wil je met zulke film.
Carcamel
Kheb naar mijn mening slechtere film gezien die op movie meter een hogere score krijgen.
Ik was voorbereid op het ergste maar ik vond het allemaal wel mee vallen, de film is zelfs beter als het spel waar je alleen maar hersenloos liep rond te knallen, het spel is zo verschrikkelijk suf dat ik het nooit langer als 1 uurtje heb uit gehouden.
De film daarintegen keek gewoon lekker weg
otherfool
Pretentieloos knalfilmpje serveert het hersenloze maaltje op adequate wijze. Het stukje 'spel in de film' was goed gedaan, voor de rest is de film volgens plan volstrekt vergeetbaar. Het gemiddelde is nu precies 2,5* en wie ben ik om daar te tornen?
movierider
Oké, oké..kan het even slechter??
1,5 ster. dan mag de laatste actiescene wel orgineel zijn vanuit het oogpunt van mij maakt dat weinig goed.
DragQueen
Goede game-verfilming, en eentje die naar mijn mening beter uitpakt als het spel zelf. prima spanning, goede actie en prima special effects. het verhaal is natuurlijk bekend. verder een goede rol van een van de vertegenwoordigers van de nieuwe lichting actie-helden. 3 sterren.
hellblazer93
Wel grappige film. Vooral leuk met dat First-Person stukje. Wel erg nepperig gespeeld en gemaakt. Vond hem niet zo goed als ik d8... 3.0*
Mescaline
Film stukken beter dan verwacht.
Special effects zijn bijzonder mooi gedaan en het first person gedeelte zeer leuk en mooi in beeld gebracht.
Deze film moet je meer zien als een film opzich en niet teveel vergelijken met het spel.
4 sterren.
B100
Prima filmpie, lekkere actie!
Dwayne"the rock" Johnson had er wat mij betreft niet in hoeven zitten.
Kan niet wachten op t vervolg. Gelukkig doet Karl Urban dan weer mee!
Baklap
Was inderdaad een beetje 13 in een dozijn.. niet slecht maar ook niet goed ofzo. Zoals eerder gezegd werd en ik citeer :
En daar sluit ik me bij aan
2,5
hellblazer93
Ik verlaag mijn stem trouwens want het acteerwerk is vreselijk slecht en het verhaal is slecht... Wel vermakelijk overigens...
SuperSideSwipe
Licht tegengevallen, de aanwezigheid van "the rock" maakt dan toch wel veel goed voor mij gezien ik een grote fan (wwe) ben.
Maar als film is het gewoon een soort zwakke "Aliens" kopie.
ikisfilmgek
Wie het spel kent weet dat beide verhalen totaal niet overeenkomen.
Die Hard,Willis
Vermakelijke actie-horror film met de nodige mooi uitgewerkte scenes.
Ik vond het ook leuk dat ze een paar scenes hadden gedaan in first person.
De actie scenes waren redelijk vermakelijk.
En dat is het ook bij deze film namelijk,vermakelijk om te kijken maar niet meer dan dat.
En Dwayne Jonshon a.k.a The Rock vond ik een beetje tegenvallen en ik vond Karl Urban de show toch stelen.
Aardige film.
3,0* (Dus net voldoende om je mee te vermaken)
hellblazer93
Wie het spel kent weet dat beide verhalen totaal niet overeenkomen.
Ik ken het spel ook wel, maar ik trek nooit vergelijkingen tussen boek en film of in dit geval spel en film. De film zal in de meeste gevallen dan vies tegenvallen.
Pastichio Rocker
Het blijft natuurlijk gewoon een b-sci-fi horrorfilm met slechte makeup effecten, matige acteerprestaties en een rommelig plot met zowat alle cliche's denkbaar. Maar ondanks dat heb ik me uitstekend vermaakt bij deze film. De FPS sequence vond ik ook erg leuk gedaan, en totaal niet storend. Dat het plot als 2 druppels water lijkt op die van Resident Evil... Deze film schopt kont. Het geheel wordt nog eens extra ondersteund door de atmospherische muziek van Clint Mansell en een grappige twist op het eind. 3,5 sterren.
Wassup !
Doom was een geweldige game-ervaring, hopelijk weet deze film mij ook te boeien...
Binnenkort mijn eindoordeel...
Wassup !
Het legendarische spel Doom was een unieke game-ervaring en is uiteindelijk herrezen in een film. Het team, Rapid Response Tactical Squad heeft de opdracht gekregen om alle vreemde wezens neer te leggen en dit team bezit vele coole wapens om hun vijanden neer te knallen, vooral Dwayne Johnson heeft een cool wapen!
Het verhaal is flinterdunnetjes, maar een uitgebreider verhaal hoefde eigenlijk ook niet voor Doom, want Doom heeft gewoon alles in huis wat de film moest bevatten! Ik had alleszins geen grote verwachtingen van Doom, want de reacties op deze film zijn naar mijn mening iets té kritisch, maar ik, als fan van het legendarische spel, kon mij toch goed vermaken! Cijfer: 3,0*!
Pastichio Rocker
Maar deze film is meer geinspireerd op Doom 3 dan de originele Doom. Gelukkig heeft mijn DVD wel die dope cover zoals hierboven en niet die slappe NL cover.
darkjaap
de doom games waren vet dit was ook wel een redelijk goede remake er van.
zou hem niet kopen maar heeft me wel in z'n greep gehouden 2,5*
Vooraf zeg ik allereerst dat ik dankbaar ben dat game naar film verkrachter Uwe Boll deze niet heeft gemaakt want dan was het vast en zeker een diepe onvoldoende geworden.
Nu heb ik me er wel mee vermaakt. The Rock past prima in dit verhaal. Hij doet waar hij goed in is in met zijn films: Een gespierde actieheld spelen die bijna minder dialogen heeft dan een paleiswachter bij het Buckingham Palace.
Maakt ook niet uit, want het draait volledig om de actie en de creapy monsters in deze film. En daarin zijn ze best geslaagd. Je krijgt wat je verwacht. Helemaal voor mensen die de oude games hebben gespeeld. Daar val ik dus ook onder.
De special effects zijn ruim voldoende, er is spanning zat en de gevechten zijn sfeervol en spannend. En ik vind The Rock altijd een geinige acteur.
Ik snap de mensen wel die deze film de grond in boren, want je haat of houdt van dit soort films. Ikzelf vind het altijd wel vermakelijk. Anderhalf uur niet nadenken en kijken naar kogels die inslaan op mutanten en andere creaps.
nightbreed
Zeer matig werkje die ik helaas in de kast heb staan.
Als ik ooit eens bezoek heb waar ik vanaf wil komen dan zet ik gewoon deze film op.
metaledje
Ik vind dit alsnog een van de betere game verfilmingen ten opzichten van die andere game verfilming floppen
(behelve resident evil dan)
wwelover
Het is geen geweldige film. Maar gewoon een simpele wegkijker. En The Rock is altijd wel lachen. Al was het in deze film iets minder, omdat het niet een typische rol is voor hem, normaal zit er wat humor bij vewerkt, omdat hij dat super kan overbrengen.
Vlak voor het einde de scene met zicht vanaf pistool is wel geinig gedaan.
Tja als je niet bekend bent met de game, dan heeft de film eigenlijk weinig te bieden. Het is eigenlijk de zoveelste film waarin een groep tot de tanden gewapende mariniers, het moeten opnemen tegen een groep aliens. Het is eigenlijk alleen actie dat de klok slaat, want van karakterontwikkeling is totaal geen sprake. Ik had op zich wel zin in een hersenloos filmpje, maar de film heeft op een paar goede special effects na, eigenlijk niets te bieden. Het verhaal stelt weinig voor en de oneliners zijn ook dramatisch slecht. Echt alleen geschikt voor liefhebbers van het spel, maar zelfs voor hen is het spel spelen ongetwijfeld vele malen leuker dan deze teleurstellende film!
Thomas83
Tegenvallende gameverfilming, al is tegenvallend misschien niet het juiste woord, aangezien je dat al wel kunt verwachten. De meeste verfilmde games komen niet in de buurt van het spel, laat staan dat ze goed zijn als film.
De film begon best goed met redelijk de juiste sfeer. Toen had ik goede hoop dat het wat zou worden. Helaas is dat bepaald niet zo. Het einde was ook nog best goed en de aftiteling misschien nog het beste, omdat er toen nog een beetje werd geknald en je nog de nodige monsters zag, die allemaal prima uit het spel gestapt zouden kunnen zijn. Vooral dat monster in dat gevecht met de kettingzaag beviel me. Heel tof dat de kettingzaag ook tevoorschijn kwam. Ook geweldig dat de BFG er in zat. Alle wapens zagen er gewoon goed uit. Jammer alleen dat ze niet zo goed klonken en de special-effects waren soms wel heel matig.
Het tofste vond ik toen er net als in het spel werd overgeschakeld op het First Person-perspectief. Vanaf dat moment herkende ik eindelijk eens écht wat dingen terug uit het geweldige spel.
Het grote middenstuk verknalt de film alleen totaal. In een verfilming van Doom moet er gewoon heel veel geknald worden en moet de boel bol staan van de sfeer en heftige adrenalineactie met veel overdreven geknal etc. Helaas is er veel te veel aandacht voor een plotje. Er wordt zelfs een persoonlijk tintje aan gegeven in een totaal overbodig subplotje. Ook zitten er wat irritante personages in de film.
De sfeer van het spel ontbreekt ook in dat vervelende middenstuk. Alles is wel donker, maar de échte sfeer met goede geluidseffecten en spanning ontbreekt gewoon een beetje. Op een of andere manier is het ook zo dat de schrikeffecten totaal niet werken en je de spanning niet voelt.
Verder zitten er ook veel te veel dialogen nog in de film, en die zijn echt een verschrikking. Niet alleen omdat ze niet al te best zijn geschreven maar vooral ook doordat de acteurs allemaal echt een drama zijn. Dat zou geen issue zijn geweest als de nadruk er niet zo op had gelegen, wat dus niet zou moeten in een verfilming van een First Person Shooter.
De sfeer is me niet rauw genoeg. Er zit nog wel de nodige rockachtige muziek in de film, maar daar wordt dan weer een beetje een epische draai aan gegeven met een bombastisch orkest. Een gemiste kans.
De gore is nog voldoende aanwezig en ziet er soms nog best aardig uit. De geluidseffecten zijn een beetje mat. De wapens klinken ook saai.
Af en toe moeten er ook wat flauwe en slechte grapjes in de film gepropt worden en wat weinig subtiele en grappig bedoelde verwijzingen naar het computerspel. Het gevecht met de computer waarbij een van de personages met een computer loopt te slingeren vond ik dan wel weer geinig.
Grotendeels vind ik de film dus nogal tegenvallen, maar toch geef ik relatief gezien geen heel laag cijfer. Wel een onvoldoende, maar voor een verfilming van een computergame had het allemaal veel slechter gekund. Op momenten is de film veelbelovend nog en het einde zorgt ervoor dat de film voor mij toch nog op een wat prettige manier afsloot. Erg leuk ook die aftiteling.
HammerHead
Ik vond 'm juist nog best meevallen, want veel meer dan een half sterren misbakseltje had ik niet verwacht. Op basis van het acteerwerk, plot (dat van de Doom-spellen is al vele malen beter) en meer van dat soort zaken is ie dat ook niet waard.
Maar qua sfeer en licht- en geluidseffecten vond ik 'm goed meevallen. Deden me erg aan Doom3 denken.
BoordAppel
Het blijft wel doodzonde dat de monsters hier niet uit de hel komen en dat er zo'n dom verhaaltje dat we al hondermiljoen keer in een film gezien hebben bij moet worden verzonnen. Eigenlijk jammer dat id niet op zijn strepen stond en dit soort dingen geëist heeft. Het was vast te gemakkelijk cashen. Kan Carmack weer raketjes bouwen.
De verwijzing naar Predator viel me nu trouwens pas op.
ILDIB
Zon beetje elke sf film op een ruimtebais met monsters kwam langs. Gelukkig nog net goed genoeg om te kijken, the rock is echt verschrikkelijk matig.. Leuk was het stuk met het spelView tegen het einde..

Doom: Annihilation
2019

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Lord of War
Misdaad / Drama, 2005