menu

Doom (2005)

mijn stem
2,51 (1063)
1063 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Tsjechië
Actie / Sciencefiction
100 minuten / 113 minuten (director's cut)

geregisseerd door Andrzej Bartkowiak
met Dwayne Johnson, Rosamund Pike en Karl Urban

Nadat in het jaar 2145 een gruwelijk ongeluk, als gevolg van een experiment, in de basis Phobos heeft plaatsgevonden, moet een groep mariniers strijden tegen de monsters die als gevolg daarvan de basis zijn binnengedrongen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=9q44mXzqTPc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van m1701
3,0
Best een aardige en spannende film.
Het enige stukje dat ik wat minder vond was het "Game Versie" gedeelte.
Maar het was maar een klein stukje.

3*

avatar van Bakema NL
3,0
Vermakelijke film gebaseerd op nog vermakelijkere games.

Het "game versie" gedeelte was ronduit geweldig!!!! DE ode aan de bron, een stukje waar je als gamer een strakke plasser van zou krijgen haast. En het brein achter Doom, John Carmack, wordt ook menigmaal genoemd in de film, mooi en terecht gebaar.

Als geheel gewoon vermakelijk, verstand op 0, stoere mannen in nauwe gangetjes, kooien van de monster open en knallen maar. Toch is zo'n game spelen/beleven vele malen zenuwslopender, dat is het echte werk en daar kan deze film echt niet tegenop. Het laat ook weer zien dat verhaal gewoon het ondergeschikte deel is in een game, want deze film komt ook echt niet verder in dat opzicht.

Confusie
Sooo echt geen hol aan.

Nog steeds geen enkele stoere demoon gezien.

avatar van moviemafketel
2,0
Ik vond het stukje van Urban als first person-shooter wel leuk gedaan. Dat was op zich ook nog wel spannend. Voor de rest had hier veel meer in kunnen zitten. De creatures werkten vooral op mijn lachspieren. Acteerwerk was niet om over naar huis te schrijven. Ik heb de game nooit gespeeld, maar dat lijkt me een stuk interessanter dan dit tussendoortje.

avatar van Marino96
2,0
Een slecht tot middelmatige film. ze zitten vanaf minuut 5 tot en met minuut 90 alleen maar in gangen te lopen en de film is nogal eentonig vind ik. Het acteerwerk was niet zo slecht, maar doordat het amper spanning in zat maakt het acteerwerk niks goed. Alleen de laatste scene dat je door Urban´s ogen kijkt en het gevecht met the rock was nog wel leuk.

Door de laatste scene krijgt het geen 1,5 maar een 2,0

avatar van misterdhdh
2,0
geen leuke film al valt hij wel te bekijken natuurlijk, maar kon me zeker niet boeien, leek me leuk voor een game maar om er een zoveelste film van te maken, er zit veel te weinig spanning in, ook geen enkel schrikmomentje wat i toch verwachte , kwam vaak fake over en je leefde niet echt mee met de personages, het kon mij echt niet boeien wie er allemaal zou sterven. Acteerwerk was ook niet echt van een hoog niveau, midden van de film is nog het beste. Het eindgevecht duurde mij ook iets te lang. Je ziet dat de makers hun best hebben gedaan om er iets leuks van te maken, maar in mijn ogen is het maar half gelukt.

2/5

avatar van VanRippestein
2,0
Voor een verfilming van een game die gaat over achterlijk veel demonen neerknallen een nogal lage bodycount...

avatar van Onderhond
1,5
Redelijk brak.

Ondanks dat bewerkingen best wat vrijer mogen zijn moeten die veranderingen dan wél verbeteringen zijn. Ipv de demonen komt deze verfilming op de proppen met gemuteerde mensen. Een soort van zombie met een twistje. Best boring. Duurt ook erg lang alvorens er wat te spotten valt, eerste helft is bijna uitsluitend militair gezwam en haantjesgedrag.

Johnson is en blijft verder een derderangs Diesel (die zelf ook geen geniaal acteur is). Hij oogt ook gewoon zo enorm dommig, straalt meteen af op de rest van de film. Maar eerlijk is eerlijk, de rest van de acteurs doet het op zich niet veel beter. Vooral Pike is echt niet te harden als halfbakken scream queen.

Actiescenes worden matig in beeld gebracht, de soundtrack is echt werkelijk kut en wat er van twistjes inzit hadden ze er beter gewoon integraal uitgelaten. Het is dat het tweede deel best actievol is en dat de FPS scene nog wel wat respect verdient. Niet voor de uitvoering, die vond ik redelijk slecht (zeker het te vloeiende en zweverige camerawerk ... wie ooit al eens een FPS gezien/zien spelen heeft weet dat het veel hoekiger verloopt), maar het idee is best grappig.

Zeer matige verfilming dus. Had op kernpunten dichter bij het spel moeten blijven, verdiende een betere soundtrack, betere acteurs en mooiere actiescènes. Maar de tweede helft is zo luid en vlot qua pacing dat het nog enigszins gered wordt.

1.5*

avatar van housemoviewatch
Niet het kijken waard dus?

avatar van BlueJudaskiss
3,0
Toch een tegenvaller, maar wel beter dan andere films in het genre van actiefilms met monsters in de ruimte. Adequaat gespeeld en een prima soundtrack, maar een echt interessant verhaal neerzetten blijft een punt.

3,0*

avatar van tn2543
film + dwayne johnson = flop

avatar van DonJefferson
1,0
Vanmiddag deze film gekeken en viel me wel tegen eerlijk gezegd.

Zo'n standaard film van een andere planeet met genetisch verschillende monsters... Ja, dat ken ik al.

Dwayne Johnson speelt een belabberde rol en sommige acteurs ook in deze film.

De muziek tijdens de actiescenes maakte de film een flop, erg jammer!

1 ster.

avatar van mikey
2,0
De film mislukte al toen de settings werden geïntroduceerd. Die van de game Doom 1992 zijn echt 100x zo goed. Bizarre landschappen en luchten achter een naargeestig kasteel. In deze film zit je in een gore kelder met 2 gangen. Vervolgens een flapdrol-verhaal waarop je niet zit te wachten, dat ik ook niet eens herkende uit de games van toen. Iets met een chromosoom. Wat domme actie van the Rock. Waarom niet een survival flick met monsters die steeds sterker worden met als eindbaas die minotaurus??? Dat kan best leuk zijn, denk aan Dredd.

Beslist overslaan.

avatar van knusse stoel
3,0
Al weer een beoordeling waarmee ik wederom tegen de meerderheid in ga. Deze film vond ik best gaan, actiefilms is niet mijn specialtiteit en misschien dat het daardoor meer indruk op mij heeft gemaakt. De game ken ik niet eens en daarom hoef ik mij ook niet zoals "Mikey" te ergeren aan andere en gore kelders met gangen. Althans dat heb ik niet gedaan. Voor de actieliefhebber een redelijke film dacht ik zo.

2,5
Een film waar zoveel meer uit gehaald kon worden.. en THE ROCK.. komt nogal amateuristisch over, slecht ongeloofwaardig ''te stoer'' acteerwerk alsof het de WWE is.. bah echt slecht. De slechtste acteur uit de hele film!

En spannend? Nee, alles is zo getimed dat je het al 5 seconden aan ziet komen.
jammer, want hier scoren ze alleen al punten mis

Eigenlijk dus een soort mislukte film, alleen de atmosfeer en graphics zijn goed te doen en de overige acteurs behalve rock. Helaas laat de film geen indruk achter om andere deze aan te raden!

avatar van thoyouknow1980
4,5
Heerlijke film,als actie sci-fi lief hebber ga je hier van genieten.
Een ode aan de computer game doom 3.
De eerste film die voor mij goed de first person camera gebruikt.
Al meerdere keren bekeken en verveelt geen seconde.
Ik moet er wel bij zeggen dat dit echt mijn soort films zijn vandaar de hoge beoordeling.
Conclusie een brute harde sci-fi knaller van de bovenste plank

avatar van firepotatoe
2,0
thoyouknow1980 schreef:
Heerlijke film,als actie sci-fi lief hebber ga je hier van genieten.
Een ode aan de computer game doom 3.
De eerste film die voor mij goed de first person camera gebruikt.
Al meerdere keren bekeken en verveelt geen seconde.
Ik moet er wel bij zeggen dat dit echt mijn soort films zijn vandaar de hoge beoordeling.
Conclusie een brute harde sci-fi knaller van de bovenste plank


ik moet hier heel hard om lachen, en niet alleen omdat je een afwijkende mening hebt en dat dat niet logisch is als je de film hebt gezien

avatar van thoyouknow1980
4,5
firepotatoe Hoezo niet logisch?
Omdat jij en anderen hem niet goed vinden,hahaha daar moet ik weer om lachen
Het is gewoon mijn mening en die is duidelijk genoeg

avatar van schenkowiets
4,0
Ondergewaardeerde film in mijn ogen. Spannend van begin tot eind . Kruising van alien,worldwar Z,en beetje predator deed Doom me aan denken . Had er echt niets van verwacht vanwege de slechte reviews maar viel me 100% mee !

avatar van Woland
2,0
Doom viel me eigenlijk niet tegen, maar dat is vooral omdat mijn verwachtingen bijzonder laag waren. het is gewoon een lompe actiefilm waarin een hoop in tunnels gevochten wordt tegen een soort van gemuteerde mensen. Het verhaaltje is dertien-in-een-dozijn en heeft bijzonder weinig met het verhaal van Doom te doen, helaas - ik keek eigenlijk wel uit naar portalen vanuit de hel en lompe demonen in plaats van dit soort humanoide monsters. Al vond ik deze wezens, en uberhaupt de film, er vrij redelijk uit zien. Het acteerwerk was wel beroerd. The Rock is al geen hoogvlieger, Rosamund Pike was hier ook niet best, en de C-acteurs die ze verder gestrikt hebben zullen ook niet snel een Oscar winnen. Maar als je een paar matige acteurs in een donkere omgeving in een slapjes verhaal een hoop wil zien knallen, en waar er regelmatig nog wat crewleden opgepeuzeld worden, dan is Doom geen hele verkeerde keuze. Voor een verstand-op-nul-actiefilm, acceptabel. 2.0*

avatar van Gang_Star
2,5
Met de Doom games in het achterhoofd had deze film best potentie om een leuke film te kunnen worden. Helaas komt dat er hier niet helemaal uit. De film begint nog wel aardig, maar weet daarna niet te boeien omdat de verdere opbouw tergend traag is zonder actie en vol dialoog. Het duurt dan ook een flinke tijd voordat de film op gang komt. Wanneer dat wel gebeurd kan de film helaas niet overtuigen. Het mist spanning, de actiescènes zijn niet al te sterk en er wordt weinig variatie gebruikt waardoor de film teveel hetzelfde bevat. Richting het einde komt dan gelukkig wel een zeer vermakelijke scene die een ode kan worden genoemd naar aanleiding van de games, maar meerdere echte hoogtepunten zijn nauwelijks te vinden. De monsters zijn wel leuk in elkaar gezet en de aanwezigheid van Dwayne Johnson, wat ik zeker als positief beschouwde, is helaas een stuk minder interessant. Jammer, Doom had de potentie om meer te kunnen zijn.

avatar van Shadowed
2,5
Gaat wel.

Doom the game heb ik nog nooit gespeeld laat staan gezien. Ik heb het niet erg op games maar toen ik het had opgezocht en allemaal monsters zag dacht ik wel dat dit opzich wel een leuk actiefilmpje kon worden. Aangezien het een grote knipoog geeft naar de monstertjes.

Helaas is het wel iets minder geworden dan ik had gehoopt. Het duurt erg lang voordat de monstertjes eigenlijk in beeld komen en kregen we eerst 3 x een soort gemuteerde mensen te zien en dat was wel jammer. En als eenmaal de monstertjes zelf in beeld komen was het toch allemaal wel niet zo fraai. Ook al heb ik slechter gezien, ik had op meer gehoopt.

Naar het einde toe zit er trouwens wel een leuke scene in, die met Urban in first person shooter. Dat maakt de film naar een 2,5*

avatar van horizons
3,0
Tamelijk amusant, fps gedeelte had wat eerder gedaan mogen worden.

avatar van Daan258
2,5
Gewoon geinig om een keer gezien te hebben.

Het stelt allemaal niet heel veel voor maar vermakelijk was het opzich wel.
Verhaal is wat simpel maar gelukkig zit er redelijk wat vaart in en zagen de creatures er leuk uit.
Acteerwerk kon er mee door en leuk om weer een jonge Dwayne Johnson te zien.

Inderdaad wat horizons al zei: Het FPS gedeelte was erg gaaf gedaan maar jammer dat dit maar heel kort in de film is. Maar het zorgde wel voor een toffe scene.

2,5*

4,0
Doom yeah! Ze hadden alleen meer van het spel er in moeten doen.


avatar van LhKsoft
1,0
niet mijn genre .. te veel horror gedoe en nutteloze alien-achtige acte (alien is ook al niet mijn genre).
Op zich een goede B-film, maar nogmaals, deze film is niet mijn ding, dus ervan genieten laat ik aan een ander over

avatar van xaid
3,0
Snap de lage cijfers niet echt . Vond hem na 3x nog steeds vermakelijk genoeg voor een voldoende

avatar van Left4Dead
2,5
Heb ooit wel eens de game vroeger gespeeld, vond er niets aan. Toch wel benieuwd dat ik was naar deze prent. Houd enorm van horror-scifi met enge creatures, The Thing, Alien, Predator en noem de grote klappers maar op. Deze is helaas iets monotoon en het duurt lang voordat het los gaat.

Toch is het verhaal leuk en kon me redelijk vermaken met de zoektocht in de tunnels. Veel te donker opgenomen, wat een gedoe altijd in horrorfilms. Maar een echte klapper is het niet geworden.
Ik heb mij weer eens gestoord aan Pike, ik bedoel die meid heeft trek in elke film, welk soort rol dan ook, dezelfde verbaasde Blik. Ze kan waarschijnlijk niet anders. Was wel weer erg blij met Richard Brake.

Ach... klein vermaak. 2,5** een 5,5-6/10.

avatar van Grindhouse62
3,0
Heb Doom vanavond maar eens herzien. Deze vette actie horrorfilm blijft goed te pruimen. Een 3.0

2,5
Vermakelijke film . Game stukje was leuk gedaan

avatar van pierre18
3,0
Recht toe recht aan maar zeer onderhoudend. Behoorlijk stereotype figuren maar het is allemaal goed te pruimen. Rosamund Pike speelt met verve.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:24 uur

geplaatst: vandaag om 10:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.