• 9.197.124 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Andre Baptiste Jr.

Ukrainian Mobster

avatar van JasonV

JasonV

Een van de betere films N.Cage. Ik vind vooral national treasure KUT.

avatar van supadragon8

supadragon8

Zeer goede film met een boodschap, complimenten voor de sterke eerste scene.

avatar van principal2000

principal2000

Nicholas Cage doet het al jaren niet meer goed in mijn ogen en ik had deze (daarom) al die tijd links laten liggen. Nu toch bekeken en het valt me eigenlijk helemaal niet tegen. Cage is hier juist goed gecast. QUa acteerwerk, casting en verhaallijn is dit een prima onderhoudende film.

avatar van Titatiko

Titatiko

De beginscene is echt vet

avatar van plumke

plumke

top film , top acteerwerk! beste film van cage

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Matig

Het soort concept waar we iemand een imperium zien opbouwen, geniet van de glorie en tegelijkertijd afrekent met zijn rivalen en uiteindelijk ook weer zijn imperium ten onder ziet gaan, is iets wat we al vaker terugzien in films. Niet dat ik me daar aan stoor, want het blijft een boeiend concept. Maar hier is het wel beduidend minder interessant dan bij andere dergelijke films. Ik weet niet waar het aan ligt. Ligt het aan de hoofdacteur. Is het verhaal niet goed genoeg. Is de thematiek niet interessant genoeg. Ontbreekt het aan sfeer in deze film. Wel, ik heb een gevoel dat er wel overal iets aan schort. Ik zie Nicolas Cage graag bezig, maar ik heb niet het gevoel dat hij past in deze rol van een Oekraïense Amerikaan. De bijrollen zijn verder ook niet echt memorabel, wat bij zo een films vaak wel anders is. De gedrogeerde broer is waardeloos en gewoon vervelend, en de typische knappe vrouw die het succes van het hoofdpersonage in zo een film kracht moet bijzetten, valt ook door de mand. De liefde tussen die twee is verder ook (extreem) ongeloofwaardig en komt daardoor erg geforceerd en zelfs vervelend over. Dat vermoeden wordt kracht bijgezet door de opmerkingen die de pasgetrouwde vrouw aan het adres van Cage geeft. Het is gewoon vervelend.

Verder is het verhaal gewoon niet beklijvend genoeg om enorm indruk te maken. Ik heb ook het gevoel dat het in de opbouw al verkeerd gaat. Het hoogtepunt komt er al te snel, en blijft vervolgens ook te lang aanslepen waardoor het hoogtepunt al snel een dieptepunt wordt qua ervaring. Het stuk vanaf dat de koude oorlog gedaan is, is gewoon niet interessant meer, en voelt langdradig of overbodig aan. Het helpt ook niet dat het verhaal niet echt geloofwaardig overkomt. Vierentwintig uur aan een stuk vastgebonden zitten in the middle of nowhere in Afrika, zonder eten, drank, de mogelijkheid om je behoeftes te doen of basiscomfort.

Soundtrack is ook best vervelend. Halle-fucking-lujah. Grootste kutsong ooit. Het getuigt van weinig inspiratie om voor de zoveelste keer een aangepaste versie van die song ergens te laten afspelen. Het past ook gewoon totaal niet bij die film. Visueel ook weinig speciaals. De technische vernuftigheden voegden weinig nieuws toe. We weten allemaal wel wat er met een kogel gebeurt wanneer deze gefabriceerd wordt. Rewinden had misschien zelfs een betere oplossing geweest. Dan kon men tenminste de kogel zien volgen naar de oorsprong, hetgeen waar het om draait in deze film. En dan konden we op een goede manier aftrappen. Nu koos men voor de gemakkelijke en sentimentele weg. En trapten we gezellig af, nadat een kind een kogel in zijn kop kreeg. Tadaaa! Het beloofde niet veel goeds. En metaforisch gezien is de kogel in dit geval deze vernietigende review.

Toch nog een nipte twee-en-een-half met dank aan het desondanks vrij boeiende eerste uur.

avatar van stefan dias

stefan dias

pfew… wat een flauwekul zeg.

Wat wil deze film eigenlijk zijn? Een ernstige boodschap, verpakt in amusement om meer mensen te bereiken? Uiteindelijk is het vis noch vlees.

Het resultaat is een hoop onnozelheid met echt belachelijke scènes ( die verf op het vliegtuig die uitloopt bij het vertrekken (!)), vol humor die totaal niet werkt en ook de ernst van de film ondergraaft. De 'filosofische' inzichten op het eind probeert nog wat loze gewichtigheid aan het geheel toe te voegen. Helaas, pindakaas.

Het duel met onkreukbare Interpolflik is niet spannend, de broer die wat ernstig reliëf moet geven loopt er ook maar bij voor spek en bonen en de 'romantic interest' zo mogelijk nog meer.

Als CAZ het van dit soort film moet hebben… heb nu al heimwee naar Acht.

avatar van Antonev

Antonev

Ik heb deze al zeker 3 keer gezien, maar vreemd genoeg had ik nog geen stem uitgebracht.

Een strakke intro, boeiend verhaal en een degelijke Cage maken dit tot een vermakelijk misdaad filmpje. Als je heel kritisch gaat kijken, dan zitten er genoeg stukken in waarbij je je vraagtekens kunt zetten. Ik knijp bij deze film echter graag een oogje toe. Het kat en muis spel met Interpol is vermakelijk en Yuri zijn "werkzaamheden" in Oost-Europa en Afrika zijn interessant te noemen. De boodschap is uiteindelijk niet te missen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Lord of War

Dit weekend dan eindelijk Lord of War eens gezien, wat al een langere tijd op mijn planning stond. Toch ben ik een beetje geschrokken want echt goed of ‘speciaal’ was deze film helemaal niet en, ik vond sommige delen echt veelte traag waardoor ik toch al gauw snel afgeleid raakte. Toch deed de film wel wat me je en brengt het zeker een belangrijk onderwerp met zich mee. Zeker het begin wanneer er een animatie word afgespeeld van een AK-47 kogel, hoe hij geproduceerd, verscheept en gebruikt word is zeker mooi gedaan en helaas ook met het trieste beeld dat de kogel een jong jongentje raakt in het hoofd, zet je ook wel een beetje aan het denken.

Ik heb onlangs de mooie film ‘ War Dogs (2016) ’ die voor mijn gevoel fijner wegkeek dan dat ‘Lord of War’ dat wist te bereiken. Ik denk dat het vleugje humor in ‘ War Dogs (2016) ’ toch beter verwerkt kon kon worden en leuker was om naar te kijken dan een Nicolas Cage en een Jared Leto die beiden Russen probeerden na te doen wat hopeloos was mislukt in mijn gevoel.

Ondanks dat ik de film niet helemaal geslaagd vond, heb ik me toch redelijk weten te vermaken met zo zijn sommige scénes. Vooral de scéne dat Cage begint met de wapenhandel is vermakelijk (via een soort Synagoge komt Cage aan de praat met een paar wapensmokkelaars die aan de UZI’s konden komen en vanuit UZI’s stapten ze al gauw over op AK’s) en hij verteld er gelijk bij waarom hij in het illegale circuit wapens verkoopt en niet aan de staat: op de illegale markt willen ze er nog wel eens meer voor betalen en zijn de betalingen ook altijd op tijd.

Yuri Orlov (Cage) leeft met zijn familie Vitaly Orlov (Leto), Irina Orlov en Anatoly Orlov in Brooklyn waar ze een bepaald Joodse restaurant runde. Vitaly is daar de kok (maar kan eigenlijk niet koken) en Yuri hing daar een beetje om heen. Op een dag kwam hij bij een Russische club waar een ‘aanslag’ werd gepleegd en Yuri zag waar het goud geld te halen viel: handelen in wapens. Dit wou hij niet in zijn eentje doen maar samen met zijn broertje Vitaly (die later verslaafd raakte aan cocaïne dankzij een deal die Yuri had gemaakt met een bepaalde drugsbaron).

Yuri ontmoet zijn liefde Ava Fontaine op een bepaald luxe eiland die Yuri helemaal had afgehuurd om Ava haar aandacht te krijgen. Hij had haar afgehuurd voor een fotoshoot die hij zelf verzon om haar naar het eiland te krijgen. Ze gaan samen, krijgen een kindje en leven een langere tijd gelukkig. Wanneer we een paar maanden/jaren overslaan zien we de winststijging van Yuri snel, en zijn handel in wapens is niet meer een paar UZI’s maar een duizendtal aantal AK’s geworden die hij vooral verkoopt aan een oorlogsmisdadiger ergens in Afrika.

Toch doet Lord of War vaak geen wonderen, is de film vaak wat aan de trage kant maar, je komt er wel makkelijk doorheen. Ik had denk ik iets te veel een film verwacht als ‘ War Dogs (2016) ’ waardoor ik toch wel iets geschrokken ben van de totale uitkomst van Lord of War. Hoewel dit je zondag avond prima vult blijft deze film niet speciaal voor mij tot aan het eind waar Leto doodgeschoten word door Afrikaanse rebellen nadat hij één truck vol met ammunitie heeft verwoest door middel van een granaat, waarna we een massaslachting zagen in een Afrikaanse tentenkamp, wat me toch wel even met de mond vol tanden liet staan.

avatar van IH88

IH88

Lord of War

Lekker cynische film over een wapenhandelaar, die zijn waar aan iedereen verkoopt als er maar geld mee te verdienen valt. Wij doden geen Afrikaanse kindjes, maar de wapens en de warlords aan wie we ze verkopen doden ze... Dat werk. Nicholas Cage voelt zich duidelijk als een vis in het water en dit soort rollen zijn dan ook op zijn lijf geschreven. Hawke, Leto en Moynahan zijn ook allemaal prima op dreef. De muziek is soms overdreven aanwezig, maar het pakt ook wel goed uit.

Wat deze film helemaal afmaakt is het cynische einde. Gelukkig is er niet voor een sentimenteel einde gekozen. Want de wereld heeft die aardige wapenhandelaren nodig natuurlijk. “The reason I'll be released is the same reason you think I'll be convicted. I do rub shoulders with some of the most vile, sadistic men calling themselves leaders today. But some of these men are the enemies of your enemies. And while the biggest arms dealer in the world is your boss, the President of the United States, sometimes he needs a freelancer like me to supply forces he can't be seen supplying. So, you call me evil, but unfortunately for you, I'm a necessary evil.” Juist…

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Opnieuw bekeken, dit is een van de betere film met Nicolas Cage.

Cage maakt veel films, waaronder heel veel middelmatige tot slechte, maar deze behoort wel tot zijn betere films.

De moeite waard om te bekijken !!

Omdat ik deze film voor een prikje op Blu-ray heb kunnen kopen, nog maar eens bekeken.

Is en blijft een goede film, met een ongelooflijk goede soundtrack !!

avatar van Robi

Robi

Film over een wapenhandelaar. De film kijkt lekker en makkelijk weg. Mooi camerawerk en een prima acterende Nicolas Cage. Maar verder is het ook een film waarbij ik dacht toen hij afgelopen was. Zo, welke film zal ik hierna eens gaan bekijken. Hij heeft dus weinig indruk gemaakt.

avatar van TMP

TMP

Een behoorlijk slechte film. Van een fatsoenlijke plotopbouw of uitwerking is geen sprake. Een Oekraïense immigrant besluit dat hij wapenhandelaar wil worden en dat is hij dan kennelijk opeens ook. Waar hij zijn wapens vandaan haalt, hoe hij zijn netwerk opbouwt enzovoorts wordt niet of nauwelijks duidelijk gemaakt. Een aaneenschakeling van wat deals met schimmige dictators en dat is het dan wel. Nog wat flauwe subplotjes erbij, zoals een weinig geloofwaardige romance en een evenmin overtuigende jacht van een Interpolagent. Gaandeweg weet de film de aandacht nauwelijks meer vast te houden. Een ontzettend oppervlakkige uitwerking van een op zichzelf interessant thema.

avatar van pop

pop

Ik heb me prima vermaakt met deze film, gister nog eens voorbij laten komen. Ondanks het zware onderwerp wordt het allemaal vrij luchtig gepresenteerd. Ook dat voice-over gedoe vind ik (zoals wel vaker) prettig. En Cage speelt voor de verandering weer eens prima.

avatar van roger queen

roger queen

ik vindt hem goed deze film vindt nc goed acteur ken geen slechte films van hem

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Heeft net niet mijn boek 'mijn 100 favoriete films' gehaald. Nochtans stond het bijna in de sterren geschreven. Een sterke visuele look, een greatest hits soundtrack, een paar zeer leuke one liners en de regisseur Andrew Niccol die interessante films (Gattaca en Simone bv) op zijn actief staan heeft. Maar het eerste deel is anekdotisch, het verhaal komt pas op gang in het tweede deel met Monrovia, de persoonlijke spanningen tussen Cage en zijn vrouw en tussen Cage en zijn broer zijn minder boeiend. Inhoudelijk is het minder maatschappelijk kritisch dan je zou denken. De nadruk ligt op entertainment. Het sterke einde mag dan wel de boodschap brengen dat de overheid de grootste wapenleverancier is, het komt echter te laat. We stappen reeds richting uitgang en neuriën nog dagenlang de song 'for what it's worth' uit die knappe generiek.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Ik had redelijke verwachtingen van deze film, maar had verder geen enkele trailer gezien en alleen de omschrijving op MovieMeter gezien en de cast gezien. Daarmee ben ik blij om te zeggen dat dit 1 van de leukere filmpjes van de week bleek te zijn.

Film opent eigenlijk ook gewoon foutloos. De "levensloop" van de kogel komt al behoorlijk binnen en zet de toon voor de rest van de film. Wat dan ook vaak opvalt, is de redelijk meedogenloze toon van de film. Soms erg verontrustend en opvallend hard hier en daar.

Cage speelt hier 1 van zijn betere rollen. Vaak kiest hij een beetje de verkeerde projecten, maar hier komt hij in ieder geval een stuk beter tot zijn recht dan de algemene rollen van Cage. Meer acteerruimte en bovendien ook gewoon goed gespeeld.

Moynahan en Leto vielen mij nooit heel erg op. Ook Hawke speelt een wat doorsnee rol. Het is Cage die hier alle ruimte opneemt en die ook weet te gebruiken. Ook Walker maakt wel wat indruk als de wrede dictator. Lijkt overdreven, maar hij speelt helaas een redelijk realistisch type.

De film bevat een hoop humor. Maar alleen wel zwarte humor, en daarmee dus niet voor iedereen weggelegd. Daardoor krijgen we een paar redelijk pijnlijke grapjes die de film wel vlotter maken, maar helaas ook voor een schuldgevoel zorgen, en dat moet ook eigenlijk.

Film duurt alleen wel wat te lang naar mijn mening. Zeker in de slotfase begint het tempo een beetje eruit te vliegen. De film blijft wel erg interessant om te zien, maar het is toch net wat aan het slepen richting het einde. De relatie tussen Cage en Moynahan boeit ook niet erg, en had van mij ook niet echt gehoeven. Het is namelijk niet alsof Moynahan nu zo'n interessante rol speelt.

Visueel vaak erg knap. Soms mag de film wel iets meer doen, want zo indrukwekkend als de loop van de kogel in het begin is het nergens meer. Wel blijft het allemaal zeer vlot en er hangt wel degelijk een rauw stijltje die ervoor zorgt dat het boeiend blijft.

Redelijk hard soms, al kan ik nergens zeggen dat het heel meedogenloos is. Wel worden er redelijk harde onderwerpen getoond, maar de hardste momenten blijven toch off-screen. Persoonlijk had de film wel iets meer in beeld mogen brengen, want dan is er nog net die harde impact.

Maar ondanks dat is er nog steeds impact. Het eindigt ook gewoon krachtig. Dit soort films zijn dan toch ook wel belangrijk. Niccol doet een hoop goed, alleen een paar bijzaakjes die van mij niet hadden gehoeven. Had net iets korter en impactvoller gemogen.

avatar van notsub

notsub

Dat ik niet zo lang geleden Blood Diamond zag werkt in het nadeel van deze beoordeling. Die Afrikaanse hectiek vormt daar de hoofdmoot en hier maar een deel van de film. Lord of War doet me vervolgens ook teveel aan een documentaire denken. Zodoende had ik het maar half naar mijn zin bij deze film. Gelukkig zat er nog wat leuke humor in.. "Which one? Rambo 1, 2 or 3?". Ik vond het uiteindelijk meer leerzaam dan amusement.

avatar van Basto

Basto

Onderhoudende film. Ziet er echt fantastisch uit op de 4K blu ray.

avatar van Alexjc

Alexjc

Ik heb helemaal niets met de acteur Niclas Cage.

Ook in deze film vond ik em weer slecht spelen.

Had een goede film kunnen zijn.

Dat een acteur zo in staat kan zijn, om een film compleet naar de knoppen te helpen, vind ik een ware kunst.

Steven Seagal kan dat ook zo goed.

avatar van stratmans

stratmans

heel goeie film, goeie soundtrack

Viel me toch een klein beetje tegen bij herziening. Blijft wel lekker vlot en cynisch, maar visueel toch wat minder dan ik me herinnerde. Halfje eraf.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

You fucking fuck!

Reeds meerdere keren gezien, en hoewel ik de spot en nuance zeker zie, heb ik nog nooit het enthousiasme gedeeld rond deze film die ik wel bij anderen opmerk.

Vooralsnog begint het prima met de achtergrond van Yuri die eindelijk uit een nest van leugenaars komt, als het maar goed uitkomt en geld oplevert. Geruisloos rolt hij de wapenhandel in maakt stappen naar het grotere werk, hetzij illegaal. Even is daar de eerste ontmoeting met The Godfather of Guns Simeon Weisz die meteen al stelt dat er een nuance verschil zit tussen hun beide, Yuri handelt alleen maar, Weisz kiest bewust partij. Het lijkt aan dovemansoren, Yuri wenst groot, wil groot en krijgt ook groot, mede door de val van het ook Ijzeren Gordijn. Tot dan lijken de bomen tot de hemel te groeien.

Cynisch wordt de draak gestoken met het kapitalisme en de hogere moraal, neem het kassa geluid bij het vurende machinegeweer. Yuri, inmiddels met vrouw en kind, lijkt zich op komische wijze meester over iedere situatie en weet iedere keer weer door de mazen van het net te glippen, vooral als Valentine hem steeds feller op de huid gaat zitten. Yuri lijkt gewetenloos, zelfs na zijn gedwongen ontmoeting en de nodige problemen met de dictator in Afrika. Verbijsterend is zelfs dat het gezicht bij de plooi blijft wanneer broerlief het leven laat en die dus zelfs ondergeschikt aan de zaken lijkt. Even lijkt het hier en daar toch te broeien en er een kentering qua denken en actie aan te komen. De morele bezwaren die Weisz had te melden lijken toch zwaarder te worden qua gewicht. Maar niets is minder waar.

Waar sommigen genoten van de kunsten van Yuri en anderen zich ergerden aan zijn profiteursgedrag, en daarmee het object van veroordeling is, meld Yuri zelf aan Jack hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. En dat is uiteindelijk toch de ware aard en boodschap van de film, Yuri is maar een pion, waar de echte Warmongers in de regeringshuizen zitten en landen besturen en van daaruit opdracht geven tot bezetting, aanval en oorlog. Het blijkt niet alleen een groot grijs gebied, maar bij nader inzien blijkt zwart ook nog eens wit en vice versa. Het is de slotsom van de film die in die ene zin meer gewicht heeft, en indruk maakt, dan de bijna twee uren ervoor.

Het maakt Lord of War tot een vermakelijke wegkijker met een prima boodschap. Hoewel fijne muziek, een prima rol van Cage en Leto, en de mooie Moynahan, en enkele humoristische momenten, is daarmee het meest wel gezegd. De enorme impact die dit onderwerp en zijn boodschap zou kunnen hebben blijft voor mij nog steeds uit en gaat ook nooit komen. Daarom gewoon leuk voor een keer en vooral vermakelijk.

avatar van Chefkes

Chefkes

Film verveelt niet, maar zit wel vol met de typische hollywood clichés. Een aantal daarvan:- moeizame broer relatie - golddigger vrouw - megarijke setting en huis - ongeloofwaardige listen - psychotische dictators - ongeloofwaardige gebeurtenissen, een container in brooklyn die niet leeggehaald wordt?

Cage zet de rol even emotieloos neer als altijd, lijkt of die man maar één gezicht heeft. Jammer doet afbreuk. Leto, die de nietsnut broer uithangt, doet dat goed. Maar ja, hoe moeilijk is dat. Qua emoties tussen personen is deze film zo vlak als het maar kan.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Dik in orde,weer zo 1 van zo worden ze niet meer gemaakt.voor mij is dit stukken beter als bijvoorbeeld mandy,alhoewel mandy een film is,die je echt moet leren wardeeren.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een sterke film met een duidelijke boodschap, ook al wordt het moralistische vingertje vermeden. Zoals velen vind ook ik de openingsscene met de kogels erg goed gedaan.

TMP schreef:

Dat is inderdaad een beetje te snel gegaan, maar was misschien ook niet erg interessant om te zien. Het had de film ook veel trager en langer gemaakt. Ook miste ik een reactie van de vrouw van Yuri, nadat ze ontdekt dat hij degene is die haar enige verkochte schilderij heeft gekocht.

avatar van Brabants

Brabants

Lord of War is een film die verhaaltechnisch leunt op de wapenhandel en hier met enkele feiten een interessante film van weet te maken. Film technisch wordt er veel aandacht geschonken aan het geheel. Het camerawerk en de muziek dragen hier aan mee. Alles is tip top vertegenwoordigd en maakt het erg amusant om naar te kijken. Nicolas Cage laat zien dat wanneer zijn platform ok is, zijn acteerwerk ook ok is. Al met al een prima film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Goed.

Toffe film met een goeie Nicolas Cage. Bijna 20 jaar oud intussen, maar amper gedateerd en thematisch ook vandaag nog actueel. Het is ook een goeie keuze om het verhaal rond een fictief personage te bouwen, dat komt m.i. toch minder belerend over. Zeer vlot verteld, goed geacteerd en die twee uur zijn zo voorbij gevlogen.

3,5

avatar van Ratscoot

Ratscoot

Verhaal is lichtjes gebaseerd op de Rusdische wapendealer Viktot Bout.

avatar van Ratscoot

Ratscoot

Verhaal is lichtjes gebaseerd op de Rusdische wapendealer Viktot Bout.