• 9.373.533 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Ukrainian Mobster

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

@ Lukic: wat ik zo goed vond aan deze film, was dat de film op een hele toegankelijke manier een zware boodschap bracht. Daarom is deze film zo bijzonder.

avatar van Lukic

Lukic

davidov schreef:

Ooit stilgestaan bij het feit dat kinderen van die leeftijd nou geloven in de kerstman die met vliegende rendieren vanaf de noordpool komt en in 1 dag alle kado's van de wereld uit kan delen die hij allemaal weet mee te slepen in 1 arre slee....

Dan kunnen die kinderen ook vast denken dat hun arm er aan groeit...

Meestal worden kinderen die iets heel ergs hebben meegemaakt ontzettend volwassen in bepaalde opzichten en weten ze dondersgoed wat er aan de hand is. Ik weet niet of je laatst nog die beelden hebt gezien op tv na de aardbeving in Pakistan van dat meisje waarvan haar been eraf moest en die lag te schreeuwen op een tafel. Denk niet dat die zo snel zal vragen of haar been er weer aan groeit.

BlueJudaskiss schreef:

Ik vond de boodschap niet zo zwaar eigenlijk. En al helemaal niet zwaar gebracht. En zo toegangkelijk hoeft het van mij uberhaupt niet te zijn.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

De boodschap is dat er door de machtigste landen met hun VN e.d. toch nog ordinair wapenhandel wordt gedreven. En dat dat walgelijk is. Ik zei toch ook niet dat het zwaar gebracht is? Juist heel erg licht!

Mwa, het heeft in ieder geval meer impact dan 1 of ander serieus thrillerdramaatje waarin een advocate merkt dat er wapens verkocht worden door de CIA (nee toch!) en de foute betrokkenen die dat doen veroordeelt. Standaard dus.

Dit gaat dan toch wel iets eerlijker om met de feiten.

avatar van Thomas

Thomas

BlueJudaskiss schreef:

mooi gezegt... vond het een goede film 4 sterren.. heb me eens een keer niet gestoort aan cage...

avatar van davidov

davidov

Lukic schreef:

Ik moet toegeven dat ik daar niks van af weet. Maar laat ik me in een andere bocht wringen om een argument als uitweg te kunnen gebruiken... De film is niet helemaal 100% serieus... Gouden geweren, en een "lijntje" van 2 meter snuiven zouden dat ook wel aan moeten geven... Dat van dat meisje is dus vrij leguber maar ook weer "humor"... ware het niet vrij zwart... In mijn mening dus niet de moeite om de film op omlaag te halen

avatar van Pedor

Pedor

Gewoon een goede film!

De moeite van het kijken zeker waard.

avatar van Le Bon

Le Bon

Super goeie film

Gebasseerd op ware feiten...

dan ga je toch echt nadenken...

4.0

avatar van queenie

queenie

Best een mooie film, maar ik had meer actie verwacht. Het is meer een verhaal wat verteld wordt. Goeie acteur dus toch boeiend om te kijken. 3*

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Prachtige scenes, met name de openingsscene jammer dat het wat slap en moralistisch eindigt.

vier *

avatar van Esteban

Esteban

Andrew Niccol kietelt en slaat tegelijkertijd. Het persoonlijke verhaal van wapenhandelaar Yuri mag dan niet altijd even boeiend zijn, scènes om duimen en vingers van af te lekken zijn niet op één hand te tellen. Een ware kogelregen aan straffe quotes word op ons afgevuurd en de boodschap boorde recht door het hoofd. Alweer een respectabel script van deze man.

avatar van ASroma

ASroma

Esteban schreef:

amen.....

gewoon een goeie film dit, 4 sterren

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een film die een statement probeert te maken maar dankzij de komische toon toch niet té dramatisch word en dat is vooral te danken aan Nicolas Cage, hij speelt weer geweldig en ook de andere rollen zijn erg sterk. 4 sterren

avatar van buurmanneke

buurmanneke

• 1995 stemmen

Erg goede film! Ik vind het label "actie" er niet echt gepast bij ... ok ... 't is zéker geen romantische komedie maar bij 'n actiefilm denk ik eerder aan flitsende onzin e.d. Nicolas Cage is in deze film in erg goede doen!! Ik heb er van genoten. 4,5 ster

avatar van Riddick

Riddick

Hele goede film, heb er erg van genoten en vond hem gelijk 2x beter toen ik las dat het op echte feiten gebaseerd zijn, dus de 5 grootste wapenhandelaars zijn ook de 5 leden van het beveiliginsvergaderingen.

Maar dat wist iedereen al ..

Geef de film voor het goede verhaal en acteerprestatie daarom ook 4,5*

avatar van Bulletproof

Bulletproof

Ik vond het echt een hele goede film. Perfect verhaal. Niet heel veel actie. Alles werd heel rustig gebracht. Maar omdat het allemaal zo goed geacteerd was en door het goede verhaal vond ik het echt wel een 4,5* waard.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

echt een super film. worden we er weer aan herinnerd hoe het er in afrika aan toegaat met die slachtpartijen.

Nicolas Cage deed het echt fantastisch

avatar van holmes

holmes

zeer goed, orgineel en goed verhaal.

avatar van djinnax

djinnax

Sterk maar grimmig verhaal. Een ruim voldoende acterende Nicolas Cage. Had echter meer verwacht van deze film. Voor mij niet meer waard dan 2,5 sterren.

avatar van Moenie

Moenie

Heb de film al in België gezien en is erg goed.

Zeer realistisch en 'mooi' verfilmd. Vooral het begin met de evolutie van de kogel is sterk en krijgt direct de zaal stil.

Echte aanrader!

avatar van astrobart

astrobart

goede film, met een van mijn faforiete acteurs, (ik weet niet waarom maar ik vindt hem altijd erg sterk)

4 pts

avatar van Robinnn

Robinnn

Van mij krijgt deze film een 4, ik vondt het onderwerp zeer goed en goed opgebouwd. Niet gelijk middenin het verhaal maar vanaf het begin af aan.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Matig filmpje. De film kende zijn sterke momenten maar het grootste deel was gewoon erg saai. Ook wel wat leuke lines en Cage was ook weer een groot pluspunt. De film wist mij nooit echt te boeien en dat kan ook aan het onderwerp gelegen hebben. 2,5*

avatar van Doom

Doom

Lord of War (2005) is een prachtige film met een sterk acterende Nicolas Cage. Vermakelijk en tegelijkertijd realistisch gebracht. Sterke humor, beter dan in de gemiddelde komedie. Goede dialogen en interessante personages.

Misschien is de speelduur van 2 uur iets te lang, begon halverwege namelijk allemaal iets minder te worden. Gelukkig weten ze het slot (laatste 20 min) dan wel weer erg interessant en boeiend te brengen.

Kortom, geslaagde film. 4*

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Het einde is subliem gewoon...

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Uitstekende acteerprestatie door Nicolas Cage.

Die een boeiend verhaal verteld over de

wapenhandel-industrie. Niet al te veel actie, maar dat maakt deze film nou juist zo apart.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Cage is idd weer op dreef in deze film. Keihard, zoals we hem meestal nooit zien. De film boeide me van begin tot het einde , ondanks dat er weinig actie in zit.

Het zware onderwerp wordt heel luchtig benaderd, zodat het niet te dramatisch werd.

avatar van Jampie

Jampie

Beetje rommelig met weinig spanning. Meer dram dan thriller. Voor de liefhebber

avatar van horrorkip

horrorkip

Mooie film, met een goed verhaal. Kan alleen niet zeggen dat het onder de genre triller valt, zit weinig in om van te gaan trilleren. ook weinig actie, gewoon een mooie speelfilm en een waargebeurd verhaal

avatar van kinjutsu

kinjutsu

davidov schreef:

Men neemt een serieus onderwerp, doet er luchtig over

Castor Troy schreef:

Het zware onderwerp wordt heel luchtig benaderd

Lord Naoshige: "Matters of great concern should be treated lightly." Master Ittei commented: "Matters of small concern should be treated seriously."

uit" Hagakure", handboek van de Samurai