• 9.373.541 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Ukrainian Mobster

avatar van Doom

Doom

horrorkip schreef:

Mooie film, met een goed verhaal. Kan alleen niet zeggen dat het onder de genre triller valt, zit weinig in om van te gaan trilleren. ook weinig actie, gewoon een mooie speelfilm en een waargebeurd verhaal

Drama dus alleen, ben het over het Thriller gedeelte wel met je eens. Het is nergens echt spannend ofzo, is ook duidelijk niet de bedoeling van regisseur Andrew Niccol.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Zwaar onderwerp in komisch/satirisch jasje, een vrij nieuwe 'formule' die het voor mij goed deed. Nicolas Cage acteert geweldig als charismatische Yuri en Jared Leto speelt goed als zijn broer. De scenes met Bridget Moynahan vond ik vaak wat overbodig maar stoorden me niet, met wat fijne muziek eronder was de film zeer goed te genieten terwijl je er tegelijkertijd toch een dubbel gevoel aan overhoud (wat dan waarschijnlijk weer de bedoeling was...)

avatar van T1000donkey

T1000donkey

Zeer goede film, het eindigt waar het allemaal mee is begonnen

avatar van BS

BS

Ik heb toch best lang gewacht om deze te kijken want ik wist niet goed wat voor kant hij op zou gaan.

Gelukkig heb ik hem dan toch gekeken, want het is gewoon een erg goede film!

avatar van ex-zero

ex-zero

Wow, eindlijk een Cage film die ik meerdere malen kan kijken. Mooi verhaal dat goed wordt neergezet, leuke humor en veel goed acteerwerk, voor die Baptiste doet het erg goed, bijna eng.

Jared Leto was weer geniaal, net als in Requiem for a Dream weer eens een vette junk.

****/5 en dik verdiend.

avatar van Kurtiz

Kurtiz

Lekkere film waar je echt voor kan gaan zitten. Ik vond vooral het stukje met de coke en het kruid in Africa erg goed neergezet, echt een compleet "vage" mindstate.

Vind Cage sowiezo een goede acteur en ook in Lord of War speelt hij z'n rol weer keurig.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'Lord of War' heeft mijn verwachtingen ingelost, maar niet meer dan dat. De eerste scene is meteen de beste en meest betekenisvolle van de hele film. We zijn getuige van de productie van één bepaalde kogel die uiteindelijk in het hoofd van een soldaatkind terechtkomt. Een ander kort, maar indrukwekkend moment, was het beeld van een kind dat een zelfgemaakt geweer in zijn handen had.
Hieruit blijkt al dat de film zeer afhankelijk is van alleenstaande scenes, die elk hun schokkend effect hebben. Daardoor wordt alles te fragmentarisch weergegeven en door middel van een niet altijd even overtuigende voice-over bij elkaar gehouden. Het gevoel dat je krijgt is dat het niet echt één geheel vormt.

avatar van 007

vrij goede film maar ik ha er echt wel meer van verwacht. Ik weet niet wat het was maar er ontbrak duidellijk iets dat deze film naar het niveau ven een meesterwerk had kunnen tillen. Ik had er eigenlijk een beetje het zelfde gevoel bij als toen ik 'the aviator' gezien had, maar dat doet er hier niet toe. Het is een goed verhaal, iets dat ik nog niet gezien had, dat goed geacteerd werd, maar ook niet super goed. De film had een beetje te weinig van alles. maar een heel klein beetje wel is waar, maar door die ontbrekingen geef ik deze film maar een 3.5 hoewel ik hoopte hem een 4 of een 5 te kunnen geven. De film si eigenlijk een goed drama, hoewel ik toch hoopte iets meer actie te zien, het is zeker geen thriller zoals hierboven staat. Ik vond wel dat er vele goede scenes in zaten, de beginscene met die kogel was eigenlijk nog de meest interesante en de beste. Er zaten wel enkele erg kleine cliché's in deze film, maar dat is maar futuliteit.

De film was erg boeiend maar niet super boeiend, maar hij was wel erg mooi, qua boodschap enzo dat er in zat.

3.5

avatar van Okiret

Okiret

Ik had niets van deze film gehoord toen ik hem ging kijken maar ik moet zeggen dat ik aangenaam ben verrast. Lekker controversieel, goed verhaal, strak acteerwerk en af en toe mooie humor. Het einde is geniaal, en zo werkt het ook gewoon in ons hypocriete bestaan..

Sterke, goed opbouwende film. Van het begin tot aan het einde zit er veel spanning in. Daarom 4 ****

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Wat een sterke film. Duidelijke boodschap, mooi verteld in een origineel en interessant concept. Deze film wil je blijven kijken zonder ook maar een moment van afleiding.

Aan het eind van de film houd je wel een klote gevoel over, zeker nu de Jihad op het puntje van beginnen staat (ook al is ie al sinds 1948 bezig).

Laten we het zien als een belangrijke waarschuwing en hopelijk kan heel de wereld hier leering uit trekken... (maar helaas zal dat wel niet)

4,5*voor dit sterk stukje film die een blijvende indruk achterlaat op de netvlies van de kijker....

Wat heb ik gelachen op het moment dat een arabier een wapen aan het uittesten is en Cage het geluid hoort van een kassa die rinkeld, echt niet best...

avatar van SSeagal

SSeagal

Fraaie film en heel confronterend ook. Ondanks dat het geen hele snelle film is toch zeer onderhoudend, zeker ook dankzij Cage. ***1/2

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Ik verwachtte niet zo veel van deze film, maar het was toch wel de moeite waard.

Een zwaar onderwerp waar met gespot wordt. Het is al bij al nog wel geslaagd. Aantal knap gefilmde, goeie scènes en leuke rollen (vooral de rol van Leto).

Ik had wel de indruk dat de film erg sterk begon, maar dat je het na een dik uur toch wel gezien had. De vaart in de film was zeker niet te traag, integendeel, je kon em rustig uitkijken zonder een moment verveling.

3,5 *

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Avitas Sibannac schreef:

Een zwaar onderwerp waar met gespot wordt.

Ik begrijp wat je bedoelt, maar gespot is toch denk ik een verkeerd woord. Ik zou eerder zeggen dat er tegen heilige huisjes wordt aangeschopt.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

BlueJudaskiss schreef:

Nja.. misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt

avatar van Diesel

Diesel

Met zijn vorige film bewees Andrew Niccol een veelbelovende regisseur te zijn. S1mone is heerlijke satire op Hollywood die vooral visueel een pareltje is.

Met Lord of War bekijkt Niccol de zaken echter van een andere hoek dan in S1mone. Het cynische is nog steeds volop aanwezig maar Lord of War is serieuzer van karakter. Ook ligt in Lord of War niet het visuele maar het verhaal op de voorgrond. De film heeft een very well written script als basis die ondersteund wordt door goede vertolkingen (Jared Leto vooral), stevig geweld en fraaie shots.

Een kritische regisseur met een bijzondere visuele stijl en een liefde voor cynisme. Met Lord of War heeft Niccol zijn naam, wat mij betreft, gevestigd als één van de belangrijkste nieuwe talenten.

****

avatar van Asten-zuid

Asten-zuid

Gewoon erg goed, goede acteer prestaties, en een erg boeiende film je blijf maar kijken.

Geen seconde ben ik af geleid dit is een film die ik meerdere keren kijk

P.S. respect voor het nummer "For what it's worth" wat mij dan doet denken aan Tour of Duty.

erg gaaf.

avatar van Skrymir

Skrymir

Zeer mooie film, ik was ook aangenaam verrast...

Het verhaal was mooi en de intro was ook wel nice, met die bullit.

avatar van Steefje

Steefje

Knap staaltje werk heb hem pas voor de 2x gekeken zit goed in elkaar. Nicolas Cage is de juiste persoon in het juiste personnage.

avatar van hoogland

hoogland

ik vond dit wel een aardige film om naar te kijken

heb slechtere film's gezien van hen

cijfer 3

avatar van freddy b

freddy b

goeie film alleen spijtigt is documentairevorm

avatar van Moovey

Moovey

Goede film met een goed acterende Cage.

Ook Jared Leto als zijn aan drugs verslaafde broer was erg overtuigend (een rol die hem ogenschijnlijk gemakkelijk afgaat na Requiem for A Dream)

De beginscene met de kogel is erg mooi gefilmd en de film is op bepaalde momenten erg humoristisch.

Daarom vind ik het jammer dat tijdens de aftiteling de kijker wordt gewezen op de grootste wapenleveranciers en de landen in de UN Security Council, want hiermee neemt de film zich net een beetje te serieus. Bovendien heb je als kijker veel sympathie voor Cage ondanks zijn moraal verwerpelijke beroep en zijn vreemdgaan.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

@ Freddy BDocumentairevorm?

avatar van LeeGer

LeeGer

Vind de film erg goed. Laat ook goed de schijnheiligheid en corruptie van vooral de VS erg goed zien, want dat is volgens mij redelijk realistisch weergegeven.
Wat ik in de film overigens niet tegenkom is dat Orlov zoveel last van zijn geweten zou krijgen dat hij wil stoppen. Hij gaat inderdaad tijdelijk in de eerlijke handel maar dat doet hij meer om zijn vrouw gunstig te stemmen dan voor zijn geweten. Misschien krijgt hij wel wat last van zijn geweten maar nooit genoeg om serieus aan stoppen te denken.

avatar van Beek

Beek

Een erg goede film. De wereld wordt neergezet op een manier hoe deze ook is. Door bepaalde landen wordt deze handel inderdaad bevorderd en in leven gehouden dit wordt goed in beeld gebracht. Ook het beetje humor wat er in zit is leuk.

* een 7, *3.5 dus.

avatar van Machine

Machine

Op zich een goede film. Zeker voor een liefhebber van dit genre zoals ik. Toch had ik er veel meer van verwacht. Ik vond het een beetje langdradig. Geen topper zoals ik gehoopt had

avatar van AliD

AliD

Goed geacteerd en goede verhaal. wel beetje te lang

avatar van genkfanneke

genkfanneke

Ik snap niet waarom deze film zoveel goede kritiek krijgt ! ik vind hem echt ongelooflijk saai ! maarja zal wel aan mij liggen zeker

avatar van watermen1969

watermen1969

Goede film met een duidelijke boodschap....

avatar van airbus1

airbus1

freddy b schreef:

goeie film alleen spijtigt is documentairevorm

Ik snap je niet, het naar mijn idee zeker NIET in docu vorm.