Genre: Misdaad / Drama
Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via Videoland
Plot Lord of War
"Where there's a will, there's a weapon"
De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.
Yuri Orlov
Candy
Irina Orlov
Ukrainian Mobster
savi_7
Een erg goede film. Cage is super in deze film, had niet gedacht dat de film erg goed zou zijn. Komt ook een beetje omdat ik niet echt een voorstander ben van wapens en vooral niet hoe ze het hier laten zien.
zoals als Cage steeds vertelt in deze film, zit er een belangrijke scene in dat is de scene waar Leto wordt vermoordt. ervoor zie je hoe Cage, Leto vertelt dat het hun oorlog niet is. Ik zie het zo. Cage bedoelde ermee dat Leto zich niet zo druk moest maken, want zo gauw de wapens zijn verkocht zoude ze die mensen toch koud maken. Met andere woorden als ik ze die wapens niet verkoop doet iemand anders het en als niemand wapens verkoopt zouden ze wel een andere manier vinden om die mensen tevermoorden.
Daarom vond ik deze film erg realistisch, omdat hij laat zien dat het niet uit maakt als je erbij bent betrokken of niet, het zou toch gewoon gebeuren op de een of andere manier. Weet niet in hoever deze film waar gebeurd is mischien dat iemand anders dat hier weet??
Nitra
Ik snap niet waarom deze film zoveel goede kritiek krijgt ! ik vind hem echt ongelooflijk saai ! maarja zal wel aan mij liggen zeker
jij vint films net als Kenk Park leuk op deze leeftijd
als je wat meer films hebt gekeken en je bent al die teenage films en actie films zat zou je hem minstens 3.5* ster geven
5*****
Leno
De film begint lekker vlot en luchtig, en halverwege draait de film om en kiest dan voor een dramatische benadering. Best orgineel, alleen is het tweede gedeelte wel wat voorspelbaar. Vooral de scenes met z'n broertje zijn voorspelbaar en overdreven. Jammer, want dat haalt vaart en orginaliteit uit de film. Het einde is prima geen domme boodschap of wereldverbeter acties. Cage speelt goed en Moynahan is mooi.
Spliffy McGreen
De intro van deze film vind ik echt geniaal.
alleen daarom al 5* waard. de film zelf is ook zeer goed.
alhoewel er heel veel films zijn in deze vorm. o.a. Blow. met J.Depp. dit soort films bevalt me wel. Zouden ze wat meer moeten maken. in plaats van simpele horror kopieen. en suffe teenage films
Madecineman (moderator films)
Goede film met eindelijk weer eens een Cage die lekker op dreef is. Ik zie hem het liefst in de rol van de klootzak die toch sympathie bij de kijker weet te krijgen, vind hem daar ijzersterk in.
Lord of War een film met geweldige cynische humor waar een inktzwart randje aan zit. Ik zie dit liever en het doet mij ook meer dan bv het bloedserieuze en zwaarmoedige The Constant Gardner die ik recent zag, en die ook min of meer dezelfde problematiek behandelt. Juist door de relatieve luchtigheid vind ik de boodschap harder en confronterender. De prekende schoolmeester is uit de film geëlimineerd en het verhaal vertelt zich gewoon als vanzelf. Ik kan daar meestal wel wat mee. Ook het verassende einde, het past perfect in de toon die in de film gezet is. Wat dat betreft laat de film geen steekjes vallen, cynisch tot het bittere einde.
Visueel is de film ook erg sterk. Het begin, de levensloop van een kogel, het vliegtuig op de weg, de drugstrip het is prachtig en spectaculair in beeld gebracht. Ook de muziek is goed gekozen waarbij ik toch even speciaal Jeff Buckley met het prachtige Hallelujah wil noemen
Goede keuze van makers met smaak
Kleine minpuntjes heeft de film ook wel, zo vond ik de subplotjes met de broer en de Interpol-agent wat matig uitgewerkt. Ook beslaat de film een tijdsvak van bijna 25 jaar, echter zie ik de omgeving maar vooral de hoofpersonen nauwelijks veranderen of ouder worden gedurende het voortschrijden van de tijd. jammer, want dat soort details maken een film pas echt helemaal af. Toch krijgt Lord of War 4*, daar zorgen de geweldige cinematografie en Cage persoonlijk wel voor.
N&N
Sinds tijden niet zo'n goede film gezien! Ik zat er vanaf het begin tot het einde helemaal in.
Waarschijnlijk ook erg realistisch, zou zo een waargebeurd verhaal kunnen zijn.
Spineglass
zeer goede film met een uiterst sterk einde! normale hollywood film zal uit het perspectief van interpol gefilmd worden maar hier het juist precies het tegenover gestelde!
welverdiende 4.5*
Prachtig vormgegeven en goed gespeelde aktiefilm met een duidelijke politieke stellingname en enig moreel besef. De film speelt met je eigen rol als kijker en manipuleert je dan ook expres: je wilt dat de misdadiger Cage als overwinnaar uit de strijd komt terwijl je eigenlijk weet dat je de kant van Hawke's CIA-agent zou moeten kiezen. Zelfverzekerde regie, een goed opgebouwd en vooral consistent verhaal en veel stof tot nadenken. Solide revanche op Niccol's vorige film, het saaie S1m0ne.
animalkrullie
Een goed verhaal met een einde wat ik niet verwacht had.
Een film met een boodschap
pjaspers
Vond in tegenstelling tot de meeste hier, de film een beetje simpel. Vond het jammer dat er totaal niet wordt aangegeven hoe de distributie plaatsvind. (de film geeft de illusie dat cage dat allemaal zelf doet).
Vind dit dus niet echt realistisch overkomen. maar verder een vermakelijke film.
thunderjong
Ik vond het een zeer goede film. Verhaal is misschien iets wat langzaam, maar Cage speelt (en vertelt het) uitstekend! Je krijgt duidelijk inzicht in zijn gedachten gang. Settings waarin de film zich afspeelt zijn ook mooi!
Zit te twijfelen tussen 3.5* en 4*....hij krijgt er toch 3.5, omdat er al zoveel goede films zijn
Banjo
- 2035 berichten
Niet realistisch nee.. maar misschien was dat ook wel de bedoeling? ik weet het niet.
Ik vind dat deze film wat doorgedraait is.
het is een soort nachtmerrie Die ook aan de lange kant is.
maar.. er zitten wel hele goede stukjes tussen!.
Redelijke film van Niccol, die opnieuw 'iets' aan de kaak stelt op net een iets andere manier dan de meeste films. Jammer genoeg weet Lord of War niet altijd te overtuigen. Niet altijd even boeiend, begint leuk, maar met name naar het einde toe nogal voorspelbaar. Maar ach, Niccol heeft tot nu toe films gemaakt de met verve boven de standaard Hollywood muk uitsteken en Lord of War is geen uitzondering.
Shampoo
IK vond het helemaal niks. Waar bijvoorbeeld in Blow nog aannemelijk wordt gemaakt dat iemand van niets kan uitgroeien tot één van 's werelds grootste dealers, wordt dat in deze film nergens duidelijk. Ik heb het dan nog niet over het domme, onrealistische kat-en-muis spelletje met de interpolagent. Nee, ik voelde me wederom niet serieus genomen als kijker. Omdat de film nog ergens wel onderhoudend is 2 sterren.
Majestykn
Leuke film,origineel om eens een wapendealer verhaal te zien ipv al die drugstory-gangstas.Cage speelt dit geniaal.
ZMuller
Vond hem redelijk. Wereldje goed in kaart gebracht. Alleen wat populistisch allemaal.
andy1980
erg goeie film met een steengoede nicolas cage, ook het einde vond ik origineel en goed
Phil Leotardo
Gisteravond gekeken. Zaterdag de Special Edition bij de Mediamarkt gehaald voor 16,99 euro. Ik vond het een erg goede film, geweldig acteerwerk van Nicholas Cage. Ook de rest van de cast deed prima zijn werk. Sommige hebben het hier over een "Hollywoord-einde" van deze film maar ik vind het einde alles behalve typisch Hollywood. Goede film dit en ook wel origineel. Ik geef de film 4 sterren.
Marco Boyer
AANGEPAST!!!!!
De film is bijzonder goed. De contrasten zijn goed gebracht.
Vooral de laatste scene waarbij de camera langzaam naar onderen over de lege kogel-hulzen naar achteren gaat. Maar dan... geen text meer!!!
In de bioscoopversie staat nog tekst over de 5 grootste wapenleveranciers in de wereld: VS, Frankrijk, SovjetUnie, e.d. DAT GEEFT DE FILM ZOVEEL MEER IMPACT. Maar waarempel, op de DVD versie is deze text weggehaald. Weet iemand waarom dit zo is?
helleke
Goeie film waarin er een duidelijke boodschap schuilt.
Zoals Yuri Orlov ook zegt,als hij met die wapenhandel stopt neemt er direct iemand anders de plaats in om ze te leveren.
En de grote landen zoals een verenigde Staten willen niets liever dan dat er wapens geleverd worden om oorlogen in stand te houden.
Nicolas Cage acteert weer erg goed in zijn coole stijl zoals we hem gewend zijn.
Jared Leto zijn rol vond ik minder geslaagd.
Wel een schitterende intro waarin we de weg mee afleggen die een kogel volgt van productie tot eindfase.
Al bij al zeker geen slechte film en dus 3,5 sterren
Beek
AANGEPAST!!!!!
De film is bijzonder goed. De contrasten zijn goed gebracht.
Bij mijn DVD versie is deze tekst niet weggehaald, maar dat is ook een trailer. Geen idee dus..
Werwolf
Redelijke film.
Jared Leto speelt best een aardige rol na zijn topprestatie in Requiem for a Dream. Het begin vond ik wel heel erg goed. Ook de flauwe opmerking "What to do with the other 11?" (of iets in die richting..) vond ik geniaal!.
Alleen kon de film me niet tot het einde blijven boeien. Jammer, want hij begon erg sterk.
***
DrexlR.M.
heb hem net binnen maar wat is nou de echte speeltijd??? hier staat 122 minuten op de hoes staat 117 en om imdb staat ook 122 dus even een huh gevoel ga hem straks kijken
JoeCabot
Op DVD's staat de duur zo goed als altijd korter dan hier.
mastahkillah
122 minuten is de echte speeltijd en echt een 4* voor de objectieve uitwerking van het verhaal. Geen propaganda of wat; iedereen is corrupt.
Mister_Movie
Goeie film waarin er een duidelijke boodschap schuilt.
Moet je wel heel 'simpel' voor zijn om dat als excuus te pikken.
Mister_Movie
Knappe film, origineel gemaakt. Het begint al met dat leuke openingsfilmpje. Normaal spoel ik verder, maar hier niet.
Het verhaal wordt luchtig verteld en de film wordt op geen moment moraliserend. Je maakt als kijker zelf maar uit of het verantwoord is wat hij doet of niet.
Nicolas Cage speelt een rol die hem echt op het lijf geschreven is.
fabianvip
heb deze film gisteren gezien, had er zeer weinig van verwacht, toch gekeken, en het kon mij eigenlijk wel boeie. al moet ik wel zeggen dat het even duurd voordat je in de film zit. eindelijk weer een goede rol voor cage. 3*
Ramon K
Matige film. De regisseur lijkt niet te kunnen kiezen tussen een cynische of een serieuze benadering van het onderwerp en daardoor maakt de film weinig indruk. Verder bewandelt de plot het Hollywood-cliche pad en wordt het personage Cage en zijn "ontwikkeling" nergens geloofwaardig. Ik stoor me trouwens ook steeds meer aan Cage de acteur, die maar twee gezichtsuitdrukkingen onder de knie lijkt te hebben gekregen. Wel een originele openingsscene. Ik kom uit op 1,5*
centurion81
- 2067 berichten
- 1992 stemmen
..Ik vond de film echt niet slecht hoor maar hij pakte me gewoon niet en ik vond een beetje belerend en had eigenlijk na een uur film al geen sympathie meer voor Cage. De beste rol vond ik gespeeld door Jared Leto overigens....Cinematografisch was het aardig maar niet denderend, de soundtrack was bij de opening veelbelovend maar vond er verder BAR weinig aan...
Ben het met Ramon eens dat de regisseur erg op twee gedachten is blijven hinken.

Sterke misdaadfilm 'Lord of War' met Nicolas Cage en Ethan Hawke vrijdagavond (7 februari) op televisie

Bill Skarsgård speelt de zoon van Nicholas Cage's personage in vervolg op 'Lord of War'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000