Genre: Misdaad / Drama
Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via Videoland
Plot Lord of War
"Where there's a will, there's a weapon"
De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.
Yuri Orlov
Candy
Irina Orlov
Ukrainian Mobster
JoeCabot
De regisseur lijkt niet te kunnen kiezen tussen een cynische of een serieuze benadering van het onderwerp en daardoor maakt de film weinig indruk.
Hmmm. Een groot aantal zwartkomische stukken, afgewisseld met wat serieuzere scenes, daar is toch niets mis mee. Deed men in American Beauty ook. Maar AB krijgt daar dan niets dan positieve kritiek over.
Van mij krijgt hij 4.5*
Werwolf
Omdat American Beauty veel meer inhoud heeft dan Lord of War. Een meesterwerk als American Beauty kan je niet met deze film vergelijken...
Doom
American Beauty meer inhoud dan Lord Of War ? Nou, dat durf ik nog niet zo zeker te zeggen. Lord of War is een zeer geslaafde film.
JoeCabot
1) Ik vergelijk deze film niet met AB. Ik zeg gewoon dat de combinatie van zwartkomische scenes met serieuze scenes daar wel heel goed geaccepteerd wordt, en hieer door sommige mensen niet.
2) offtopic natuurlijk, maar AB heeft niet meer inhoud
P.S.: ik gaf American Beauty trouwens 5*
Werwolf
2) offtopic natuurlijk, maar AB heeft niet meer inhoud
P.S.: ik gaf American Beauty trouwens 5*
Het was ook geen aanval bedoelt hoor.
Ik vind AB gewoon een (veel) betere film, vandaar dat ik op je bericht reageerde. Dus is niet als persoonlijke kritiek bedoelt.
Blij dat je AB ook kunt waarderen
seth gecko
ik dig het naratieve element waarin Cage als orlof tegen de kijker zijn verhaal vertelt,in deze film werkt het wonderwel.
Het hele verhaal is boeiend en best origineel op zich en dat verhelpt sommige stukken die wat als opvulling aanvoelen.
Cage is goed op dreef en laat je toe gefascineerd toe te kijken naar een personage dat arrogant en moreel verwerpelijk is.
de rol van Hawke is te beperkt en simpel om echt van belang te zijn,Jared Leto maakt dan weer wel een goeie indruk (Leto als verslaafde is altijd klasse lijkt het)
De film is niet over de ganse lijn van even hoog niveau...erg sterke zaken worden afgewisseld met ietwat weinig interresante scenes.
Toch is Lord of war globaal gezien een sterke film geworden die spijkers met koppen slaat en in bepaalde scenes je echt vastneemt.
geen meesterwerk,wel klassevol vakwerk met een boodschap
3.5***
hessel
Erg mooie, indrukwekkende film! Maar toch mist er iets.
De film zit opzich goed in elkaar. ik vind het gekozen onderwerp geweldig en zeer intressant. Je krijgt er een gratis geschiedenis lesje bij. Maar toch weet deze film mij niet echt te pakken. Hij blijft telkens eigenlijk best oppervlakkig over het feit of Yuri Orlof wel of niet zichzelf verantwoordelijk moet houden voor alle doden die gemaakt worden met zijn geweren. Het blijft een hypocriet spelletje: Zijn kind mag geen plastik pistooltje hebben, maar 20 Afrikaanse kindjes mogen dat wel. Zijn kind mag niks overkomen, maar een hele volkeren moord laat hij gebeuren. Telkens weer komt dit onderwerp terug en op een begeven moment dacht ik; ja nu hebben we dat wel gehad. Ook vind ik het een beetje toevallig en onwaarschijnlijk allemaal hoe dat je een wapenhandelaar wordt. Eerst heb je helemaal niks en dan kun je een partij uzi's kopen???? De film neemt soms gewoon te grote stappen.
en nu positief:
Geweldig verteldt door Cage, zeer intressant, pikair thema. Mooie scene's en soms kon je echt lekker meeleven met het onoverwinnelijke gevoel van Yuri Orlof. Zeer leuke humor, echt om van te smullen. Werkt altijd goed, droge humor in een zeer ernstige film of situatie. (denk aan Pulp Fiction) Hoe dan ook voor iedereen een aanrader! 3,5*
Costa
leuke film, een goed verhaal en zeer goed acteerwerk van nicolas cage. helaas was het niet al te spannend en vind ik het een beetje jammer dat een voice over aan te moest komen. toch nog 3,5
JoeCabot
helaas was het niet al te spannend
Dat was ook niet de bedoeling van de film denk ik...
Jammer?! De film had stukken slechter geweest zonder.
Geinig filmpje. Probeert a la Scorsese in een vloeiende sequence de set up te verkopen, maar slaagt daar maar half in. door foute figuren en een lekker fout eind komt het toch nog grotendeels goed. 3,5*
Albert Filth
ontezettend overschatte film, wat een oppervlakkige lulverhaal vertelt deze film. Alle holywood-clichés komen naar voren en echt, ik heb me de laatste tijd niet meer zo geërgerd aan een film.
oppervlakkig lulverhaal,
Denk het nietGeen happy end, anti-Amerikaans verhaal, geen overload aan actiescenes, lekker cynisch, ...
Noem mij eens hollywood-cliché in de film.
chiquita
Verder bewandelt de plot het Hollywood-cliche pad en wordt het personage Cage en zijn "ontwikkeling" nergens geloofwaardig.
Voorbeelden?
Tarkus
Ik vond dit een zeer goede film. Eentje waarover je naderhand nog eens goed kan nadenken. Want een boodschap heeft deze film wel. Alleen al de reden waarom hij op het einde weer wordt vrijgelaten is een waarheid als een koe. Fantastische acteerpresatie alweer van Nicolas Cage. Ook de rol van Ethan Hawke is subliem. Kijken deze film hoor, is zeer de moeite waard. En ook de soundtrack mag er zijn, de nummers zijn zeer toepasselijk gekozen. Zelfs onze eigen (Belgische, ik ben Belg) Hooverphonic komt aan bod. Topklasse !!
JoeCabot
Heb ik niet op gelet. Wanneer dan wel?
wesbrina
Hele goeie film !
Film met een boodschap .
Geweldig geacteerd door zowel Cage als Hawke .
Ziggy007
Men moet de acteerprestaties nou niet gaan zitten ophemelen hier, Nicolas Cage blijft een matige acteur.
Ook Ethan Hawke heeft mij na een stuk of wat films die ik van hem gezien heb nog niet weten te overtuigen, en zo ook hier niet. Ze spelen beiden degelijk, that's it.
Wat betreft de film, toen het begon en alles weer zonder 'uitleg' gebeurde, zijn bliksemsnelle carrière, was ik even bang, maar achteraf doet dat er niet toe. Het is inderdaad een film met een boodschap. Niet altijd even goed gebracht, maargoed, de film moet ook verkopen
djelle
"It's Warlord."
"Thank You... But I prefer mine!"
Aan knipoogjes en zwarte humor zal het niet ontbreken in Lord of War, net zo min de karikaturalisering de bovenhand neemt aan de "serieuzere" aspecten van het project. En dat is dan ook helemaal de bedoeling, zoveel is duidelijk. Niet dat er geen inhoud zit in Lord Of War, integendeel, maar die is subtiel verstopt onder een laagje amusement, in de vorm van cynisme en audiovisuele staaltjes.
Lekker licht verteerbaar dus, zonder kwaliteitsverlies.
Zo zal er dan wel een zekere "boodschap" zitten in de film, maar die is niet helemaal de anti-wapenindustriecampagne die je zou verwachten. Het vertelt gewoon het verhaal van een illegale wapendealer, en er is vrijwel geen enkel spoor van morele veroordeling te bespeuren door de prent zelf.
Met momenten lijkt het zelfs alsof men de hele zaak wat wil verbloemen, en er zijn bovendien verdomd goeie argumenten te horen. Geen "Wapenhandelaars zijn klootzakken" met een dik uitroepteken, maar een amusant verpakt filmpje dus, waarbij de clews eerder in de cynische toon schuilen. Groots, baanbrekend, bijzonder confronterend of impactvol wordt het dan ook niet (hoewel het best scherp kan zijn; de knappe beginscene is hier het mooiste voorbeeld van), maar dat is ook niet de bedoeling.
Het niveau wordt spijtig genoeg iets naar beneden gehaald door het matige acteerwerk van Cage en het feit dat het soms iets te snel ging, maar echt veel schade brengt het niet.
Er zijn ook nog enkele clichees aanwezig, maar tergelijkertijd worden er eveneens veel vermeden en in zijn geheel gezien is Lord Of War een vrij unieke ervaring. Het is bovenal eens wat anders dan een zoveelste deprimerende zeurprent met vaten kritiek, statements of confrontaties die zwaar op de maag blijven liggen, en het resultaat is zeker en vast geslaagd te noemen. Sterke film.
Vinco
Echt een toppie film met echt maar dan ook echt een sterk en goed verhaal!
Ik blijf Nicolas Cage ook een geweldige acteur vinden!
4,0 sterren
FrisoBoei
IK vind het een zeer goede film, origineel verhaal en goed gefilmd. Ik vind het wel zo dat het op een gegeven moment een beetje hetzelfde word.
Wat ik niet begrijp is hoe kil Orlov is, vooral op het eind, het lijkt alsof het hem niets doet, het kwijtraken van iedereen om zich heen. Maar aan de andere kant is hij natuurlijk wel dë "Lord of War"
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Help, straks komt deze film nog terecht in de top 250! Hij is leuk, maar zó goed...nee.
tevelenco
Aparte maar verrassend goede film.
Die het verhaal verteld van Cage de illegale wapenhandelaar.
Wiens leven aan elkaar hangt met leugens waar hij steeds moeilijker onderuit kan komen.
De film heeft van alles in zich.
Hij begint wat langzaam met hier en daar wat humor.
Maar naarmate de film vordert wordt hij steeds boeiender, en bij vlagen zelfs shockerend en aangrijpend.
Maar dit alles wordt op een erg relaxte manier in beeld gebracht waardoor het onverwacht een erg leuke film werd om te zien.
gandalf
Ik vond deze film niet heel erg sterk. Confronterend, dat wel, het zet je ook wel aan het nadenken. Maar als film in het geheel: Leuke zondagmiddagfilm. Het subplot met zijn broertje is nogal matig, had beter weggelaten kunnen worden. Hadden ze iets meer aan de opbouw van zijn carriere kunnen besteden. en dan moet natuurlijk uitgerekend zijn vrouw weer roet in het eten komen gooien Hoe moet ik deze film eigenlijk zien. Zwarte comedie/ drama ? Hij krijgt van mij 2,5 sterren voorlopig.
macc
Hele sterke film, alleen het romantische gedeelte met zijn vrouw vind ik een beetje overbodig. Dat zou je nog als een Hollywood cliche kunnen zien, voor de rest is de film dat zeker niet.
De scene met die kogel is trouwens wel briljant.
Ik vind wel dat ze de rol van Ethan iets verder hadden mogen uitwerken, nu is het een beetje de standaard politieman die steeds net te laat komt (hoort misschien ook wel bij het komedie aspect).
Van mij hadden ze niet meer tijd aan de opbouw van zijn carriere hoeven besteden, dat is mijn inziens niet echt belangrijk voor de film. Hij was gewoon sluw genoeg en ontmoette de juiste personen. Het is volgens mij niet het doel van de film om uit te leggen hoe de handel precies in zijn werk gaat. Wel hoe hypocriet het is, en wat de rol van de zogenaamde "morele" regeringen hierin is.
Beide?
Iig goede film, 4*
pjutter
goede en boeiende film, met ook veel humor.
Toen de film zijn einde naderde verwachte ik een heel standaard einde vol cliches dat hij opeens spijt kreeg van zijn daden en een 'goed' mens werd
maar gelukkig was dat niet het geval
metaledje
joepie gekocht voor 7.50
wat is dat toch goed bedacht die film pakkers

Sterke misdaadfilm 'Lord of War' met Nicolas Cage en Ethan Hawke vrijdagavond (7 februari) op televisie

Bill Skarsgård speelt de zoon van Nicholas Cage's personage in vervolg op 'Lord of War'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000