• 9.376.411 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Channa84

Goeie film! 4*

avatar van fritsy

fritsy

je moet wel van Vertel films houden.

avatar van raymon

raymon

Ik wou de film al kopen toen hij uit was maar ik vind 19,99 net even te veel omdat ik niet wist wat te verwachten, dus ik heb die van 7,50 gekocht net als Metaledje.

Maar....ik vond deze film geweldig!!! Ik vond Cage de rol heel goed spelen en dat geld ook voor de hele cast.

Het verhaal is Scarface a la wapenhandel maar dat maakt me niet uit, de dialogen, de cast, de gebeurtenissen, de muziek, de geluids effecten en natuurlijk de wapens! Goeie film leuk dat ons eigen lage landje even er in voor komt!

*****5 in een woord: geweldig!

avatar van sombogywogy

sombogywogy

Erg leuke film,

Ik vond het wel een beetje raar, dat zijn broer er voor zorgt dat de zoon van de president/rebellenleider sterft door de explosie van de vrachtwagen, en dit verder eigenlijk helemaal geen gevolgen heeft voor Cage zelf.
Maar verder een top filmpje.
Ik geef hem 4*

avatar van max4-ever

max4-ever

Een erg goede film weer een goede rol door Mr Cage neer gezet.

En jemie wat is Bridget Moynahan een TOP vrouw zeg.......

avatar van skip

skip

Het begin van de film is cool, met die kogels, maar deze film kreeg mij verder niet te pakken.................ondanks een redelijke Cage en wel wat aardige scenes vond ik het geheel saai. Het was mij teveel een vertelfilm met ongeloofwaardige stukjes, allemaal net iets te gemakkelijk...........2,5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke vermakkelijke film.

Het verhaal was wel leuk en Cage deed het goed naar mijn mening.

Het heeft niet veel indruk op me gemaakt, maar het was gewoon lekker wegkijken.

3.5 sterren van mij.

avatar van finalman

finalman

Gisterenavond gezien, en ik heb me goed verdiept in de film. Heel mooie film en een goeie Cage!

Krijgt van mij 4*!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Een hollywoodfilm met ballen , licht cynisme en zwart-komische situaties druipen van het scherm. Cage is fantastisch. Dit is geen "coole" actiefilm maar een cynische film met verscholen drama dat erg goed uitpakt. Visueel en inhoudelijk maakt lord of war indruk. Het einde is best uitzonderlijk voor een grote productie als dit. Lord of War barst van de geniale scenes en duidelijk is één van de betere producties van de laatste jaren.

Ondergewaardeerd.

avatar van ropjuh89

ropjuh89

Sowieso het onderwerp alleen al is bruut; wapenhandelaar over heel de wereld!

avatar van Andoorn

Andoorn

Ben het eens met sn@ke, deze film is inderdaad nogal ondergewaardeerd.

Bijzonder krachtige film over wapenhandel en over wie daar schuldig aan zijn.

avatar van Gehenna

Gehenna

Gelijk in de bloedmooie openingssequentie die ons de levensloop van een kogel laat zien, begeleid door schitterend passende muziek, zit de vaart er al snel in. Andrew Niccol de regisseur heeft me na zijn debuut Gattaca weer eens weten te verrassen. Ik zat direct aandachtig klaar voor wat komen ging en hetgeen wat kwam heeft me zeker niet teleurgesteld.

De camera neemt ons mee naar een statig geklede man die Yuri Orlov (Nicolas Cage) blijkt te heten, die ons in de trant van bekende misdaadfilms als Goodfellas en Scarface de opkomst verteld van een markant figuur in de onderwereld. Die van een wapenhandelaar in wording.

Wat we te zien krijgen geeft absoluut te denken, de overtuigingskracht van Nicolas Cage, die alweer een mooie rol op zijn curriculum vitae mag schrijven, laat je diep de wereld van een wapenhandelaar in glijden. Een wereld die letterlijk over lijken gaat en misschien bestaat die grotendeels wel uit fictie maar de werkelijkheid zal er niet zo gek veel anders uitzien kunnen we vermoeden.

Yuri Orlov is iemand die zich alleen lijkt te bekommeren om oorlog en de daarbij horende afzetmarkt voor zijn dodelijke producten. Zoveel mogelijk geld verdienen lijkt zijn leven, dat blijkt nog maar eens uit ettelijke scènes die overdreven cynisch over kunnen komen maar waarbij ik me wel afvraag of ze ook daadwerkelijk zo bedoeld zijn. Toch voelde ik me een beetje vreemd toen ik bemerkte dat ik enige sympathie begon op te brengen voor deze ijskoude persoonlijkheid. Want sympathiek is hij in de verste verte niet te noemen. De film is ook een tragedie over een man die, volgens eigen zeggen het enige doet waar hij écht goed in is, wapens verkopen. En liever dat dan een absolute nul zijn, want als hij dit werk niet deed, dan wel een ander! Hij word in het begin van zijn nieuwe carrière bijgestaan door zijn jongere broer Vitaly Orlov (Jared Leto), die al vrij snel inziet dat deze wereld niet voor hem is weggelegd. Eigenlijk zijn Yuri en Vitaly elkaars tegenpolen, ze houden van elkaar omdat ze broers zijn maar beide verkeren ze in een totaal andere belevingswereld. Die van Yuri is zwart-wit, die van Vitaly vertoond meer kleur.

Jared Leto valt sowieso op door zijn mooie fel blauwe ogen, maar ook door zijn prachtige en gedreven spel wist hij de juiste snaar te raken.

De rest van de cast kent geen echte hoogvliegers maar de rollen zijn gewoon prima gespeeld en weten te doen wat ze behoren te doen.

Lord of War heb ik nergens op moralistisch geneuzel kunnen betrappen, wanneer je denkt dat het die kant opgaat kom je vroeg of laat bedrogen uit. Ook neemt de film zichzelf niet uiterst serieus, de combinatie van bloedserieuze zaken aan de ene kant en een satire aan de andere kant blijkt toch voortreffelijk samen te kunnen gaan.

Wat dat betreft een daadkrachtige ongepolijste film, die de “boodschap” die je er in kunt zien aan het interpretatie vermogen van de kijker zelf overlaat.

De film is uitstekend weergegeven zonder al te veel poespas maar wel met schitterende shots bol staand van detail. Het script is geweldig goed geschreven, dialogen zijn scherp en de humor werkt goed. De soundtrack is lekker gevarieerd en geeft de juiste sfeer weer.

Met zijn twee uur lengte heeft de film me uitzonderlijk goed weten te boeien, heeft daarnaast een zeer aangenaam tempo en wist bovendien te verrassen. 4*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Kan het niet zo mooi (en lang ) verwoorden als Gehenna, maar ben het helemaal met hem/haar eens! Klasse film, die je goed laat zien hoe de wapenhandel in elkaar zit en dat ie helaas meer slachtoffers maakt dan goed is. Maar als film erg sterk!

avatar van Ronalddeg

Ronalddeg

"Op dit moment bezit 1 op de 12 mensen op deze wereld een vuurwapen..."

"Mijn zorg is: Hoe bezorg ik die andere 11 een vuurwapen..."

avatar van thibault14

thibault14

Sterk verhaal, prachtig weergegeven en zeer goed geacteerd (vooral van Leto). 4*

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Mooi verhaal en goed geacteerd.

Hulde aan deze politiek incorrecte film!

avatar van janhero

janhero

Mooi en realistisch verhaal. Niet mooi verpakt zoals ze gewend zijn in hollywood.

Vooral wat hij vertelde aan de politieagent toen hij in de bak zat en wat er ging gebeuren. Erg sterk.

Dikke 4*

waidman

Ik vind dit dus een gemiste kans, het verhaal biedt veel kansen, nog niet zo vaak is er een film gemaakt over de wapenhandel, maar na een sterk begin zakt de film in. Ligt misschien ook aan de stijl van de film, de hoofdpersoon die zijn levensverhaal vertelt, de regisseur had misschien beter voor een andere opzet kunnen kiezen. Het acteren van Cage is over de top, wat is het toch met hem dat hij de ene goede rol afwisselt met routine klussen, terwijl hij juist in van deze rol iets had kunnen maken, Leto heeft voortdurend een blik in zijn ogen van wat doe ik hier, de enige die een voldoende haalt is Ian Holm, maar zijn rol is te klein om de film cachet te geven. Walker acteert op dezelfde wijze als dat hij dat deed in de tv serie Oz.

Daarnaast zit er een flagrante blunder in de film, het overschilderen en bedenken van een nieuwe naam op een schip en er mee weg komen. Met de moderne communicatie apparatuur en dergelijke helpt dat dus niet.

De mannen waar hij zaken mee doet worden wel erg stereotiep neergezet, net of het allemaal corrupte of gestoorde machtswellustelingen zijn, de film pretendeert politiek incorrect te zijn, juist door dat stereotiepe is het dat juist niet.

Is er dan niets goed aan de film, jazeker, de opening met de kogel is van hoog niveau, vooral het schot valt je behoorlijk rauw op het dak. De scène in Libanon met de executie van die kinderen, doet je afvragen waarom, tegelijkertijd weet je dat diezelfde kinderen prima met een ak-47 overweg kunnen. Iets wat later door Baptiste nog eens wordt herhaald als ze naar een parade van kind soldaten kijken, ook zo'n moment waardoor je de waanzin van oorlog beseft.

Het mag duidelijk zijn dat dit niet mijn film is, de 2,5 krijgt de film door de enkele sterke scènes die de film gelukkig nog bevat, anders was het helemaal een verspilling van talent geweest.

avatar van luukg

luukg

Gave film, ik heb met veel plezier naar gekeken en heeft geen moment verveeld

avatar van The Jox

The Jox

Goede film heb hem al 5 keer gezien aan te raden.

Cijfer 5.0

De psygologie was zeer sterk aan wezig dit vond ik wel goed. Alleen als je opeens invalt dan moet je wel een tijdje kijken voordat je erin zit!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

waidman schreef:

Is geen blunder. Die scene speelde volgens mij ergens begin jaren '80, bijna 25 jaar geleden dus.

Madecineman schreef:

Volgens mij was het later, maar ook toen al bestond er zoiets als volgen met radar en sateliet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Scene nog even bekeken op DVD (na het voetbal uiteraard ), volgens mij speelt deze wel ergens begin jaren '80. Is nog voor de scenes waarin het ijzeren gordijn valt en dat was in 1989, andere aanwijzing is het compacte formaat mobieltje van Dhr. Orlov. Ook wordt in deze scene duidelijk dat een van zijn manieren van werken het omkopen van allerlei cruciale ambtenaren is, ook bij de douane en kustwacht. Als de agenten aan boord gaan krijgen ze via de radio te horen dat het schip wat ze zoeken ergens anders gesignaleerd is.
Hoe modern je radar ook is, tegen corruptie biedt dat natuurlijk geen weerstand.

Vind die scene niet echt een storend, laat staan een blunder. Zal het voor de zekerheid nog eens vragen aan een vriend van me die zelf vaart, of je zoiets zou kunnen flikken. Is wel grappig om te weten. Als het goed is dobbert ie ergens in juli weer een nederlandse haven binnen... nog even geduld aub

Madecineman schreef:

Ik wacht af, trouwens wel een teken dat er goed naar een film gekeken wordt.

avatar van janhero

janhero

Moet het nou om zulke kleine details gaan? Ik vond vooral Cage zijn gestoorde rol erg goed spelen. Dit goed vol te houden en er niet in door te slaan is erg moeilijk. Vergelijkbaar met het uitvoeren van zón rol is leonardo di Caprio in "What's eating Gilbert Grape. Er zijn niet veel acteurs die dit kunnen.

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb zojuist een heel mooie film gezien. Ik was al te kritisch voor de film begon, ik wist namelijk dat ik de film slecht zou vinden als deze niet zou tonen hoe Yuri zijn carrière begon. Gelukkig was hier rekening mee gehouden.

Qua verhaal was het niet echt iets bijzonder, maar het is wel mooi verteld; ook de tweestrijd die het teweegbrengt, of ik Yuri nu wel of niet sympathiek moet vinden, is een groot pluspunt. Hij deed me op sommige momenten ook erg aan Patrick Bateman (hoofdpersoon "American Psycho") denken, gezien hoe onverschillig hij is over zijn eigen daden.

Ik zat na een tijd wel met de vraag: "Hoe zal dit aflopen?" Daarnaast wist het verhaal me nergens echt te verbazen of iets nieuws te tonen. Niet dat dat voor mij echt nodig is om een film te waarderen, wil ik daaraan toevoegen. Ik weet deze film erg te waarderen, en veel andere films die mij nauwelijks tot niet weten te verrassen, waardeer ik allerminst. Ik wil nog wel opmerken dat de opening van de film (vanaf zijn geboorte in de fabriek wordt een kogel gevolgd tot zijn eindbestemming) ontzettend goed gevonden is!

Gelukkig werd mijn vermeoden bewaarheid dat deze film nergens verviel in moraalridderlijkheid. In het begin lette ik er nog op, maar gaandeweg wist ik al wel zeker dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken.

Ik geef deze goeie film al met al een vier. Met herziening zou deze film wellicht tot een vier en een half kunnen komen.

avatar van as

as

Interessante film. Inderdaad wat Flipman zegt: hier geen moraalridderij. Dat zorgt dat de film nergens vervelend, lees: met de vinger omhoog, wordt. Vandaar dat de film ook moeilijk te financieren was, waarschijnlijk.

Het is ook al een tijdje geleden dat ik Cage zo lekker een rol heb zien spelen. Hij weet zijn performance extra sjeu mee te geven door zijn onverschilligheid en stoijnce kop. Hier en daar zakt de film een beetje in verhaaltechnisch gezien maar dat wordt ruim gecompenseerd door de heerlijke voiceover van Cage, die de vaart er in houdt. Gortdroog, alsof het wereldje waarin hij verkeert doodnormaal is.

had van mij nog wel een beetje meer over the top gemogen, maar dat neemt niet weg dat alles heerlijk weg kijkt.

Let vooral op de magnifieke openingsscéne.

Ruime 3 1/2 *en

avatar van HeatWave

HeatWave

Het leuke aan deze film vind ik voornamelijk dat er de draak wordt gestoken met de wapenhandel en de corruptie die in deze branche vaak plaats vindt.

Erg sterk verhaal met een sterk overtuigend spelende Nicolas Cage.

Een verrassende film.

avatar van Skrean

Skrean

Een beste film, er werd jammerlijk wel iets te veel verteld voor mijn gevoel waardoor ik net niet voor de vierde ster ga. Nicolas cage ruled altijd.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg mooie, realistische en dramatische film. Het verhaal bouwt zich rustig, maar erg goed op. Nicolas Cage is op zijn best hier, maar ook zijn broertje en Ethan Hawke mogen er zijn. Soms actievol, soms dramatisch (bij sommige stukjes dach ik aan Hotel Rwanda) maar erg goede film, die me aan het denken zette. Cage laat zien dat hij een topacteur is en behoort dan ook zeker tot mijn favorieten.

Welverdiende 4* (dat later misschien nog 4,5 kan worden)

En vanavond weer volop genieten van Cage in zijn Leaving Las Vegas.