• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Tony Giglio

Met onder meer: Louis Mandylor, Amy Manson en Nina Bergman

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

Plot Doom: Annihilation

"Your mission: don't die."

Dit verhaal volgt een aantal ruimte mariniers. De mariniers krijgen een verontrustende oproep om hulp bij een basis op de 'Martian Moon'. Als ze er aankomen ontdekken ze dat de basis compleet overlopen is door demonen en wezens die een poort naar hel dreigen te openen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nog een Doom film. Hopelijk met iets meer monsters dan de versie in 2005

avatar van zoutzak

zoutzak

Waar het eerste deel nog The Rock had, moet Doom: Annihilation het stellen met een lager stergehalte. En dat laat zich merken. Gelukkig zijn er altijd genoeg aantrekkelijke vrouwelijke spacemariniers die mooi contrasteren met de monsters, waar het uiteindelijk allemaal om draait. En die monsters zijn talrijker vertegenwoordigd dan in het eerste deel, en verschijnen keurig in toenemende grote(ske) vormen ten toneel. De nieuwsgierige kijker die in de titel geen fair warning ziet zal wel met reeds lage verwachtingen kijken, maar hoe weinig kritisch je ook bent: goed wordt het nooit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Pffrt, strike 2! Het wordt op deze manier wel steeds onwaarschijnlijker dat we ooit nog een degelijke Doom-film krijgen. De 'versie met The Rock' (zo heet 'ie vanaf nu) was al een aardige tegenvaller bij herziening, met name het gebrek aan échte actie is een doorn in het oog, maar dit komt niet veel verder dan dat, ondanks meer actie. Sterker nog, ik denk dat ik de 'Rock versie' beter kan hebben. Die had nog een soort van sfeer... dit is identiteitsloze drek. Tony Giglio is in ieder geval geen nieuwkomer. Heeft al wat doorsnee actiefilms gemaakt en met Timber Falls (2007) een bijzonder onoriginele, nietszeggende horrorfilm achter z'n naam staan. Met Doom: Annihilation staat die teller nu op twee. Het heeft weer eens bitter weinig met de games te maken. Die draaien om macho-cultuur, blood & guts, heavy metal en nog meer blood & guts! Geen vrouwelijke helden dus! Is er dan niks meer heilig?!

avatar van Doom4

Doom4

Teleurgesteld,

De eerste DOOM {4 sterren} vond ik nog wel gaaf, helemaal als je beseft dat die 14 jaar geleden gemaakt is! Oke ook toen vond ik dat ze meer monsters hadden moeten gebruiken maar daar zat tenminste die ''hond/varken'' in. En die zag er tenminste uit zoals in het spel, ook de first person shooting scene met het stoere muziekje zat er in, de geluiden van de deuren klonken hetzelfde als in het spel en natuurlijk het belangrijkste degene die je speelt.

Alles wat in die film zat zit niet in deze film, alleen de scientists, vuurdemons en een paar gekleurde keys. Op zich nog geen hele slechte film hoor maar dit is geen DOOM!!! Hoe kun je dit maken anno 2019, heb je uberhaupt het spel gespeeld vraag ik me dan af. 2 sterren omdat ze het geprobeerd hebben en als het geen doom had geheten misschien nog wel meer.

Ik heb nu trouwens wel zin in Doom Eternal {het spel}

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond het best nog een vermakelijk filmpke.

avatar van macrobody

macrobody

Als ik me goed herinner van het spel Doom kom je aan in een trein bij het lab en is er al iets gebeurd dat je moet uitzoeken. Het hele spel door was er een angstaanjagend hijgend geluid en verwachtte je om elke hoek een aanvaller. Die sfeer is in deze film ver te zoeken. Wat we wel te zien krijgen zijn mannen in monsterpakken die vuurballetjes kunnen gooien. Hadden ze nou echt niets beters?

Ook de hoofdrollen zijn uiteraard weer weg gelegd voor vrouwen wat het allemaal nog ongeloofwaardiger maakt dan het al was. Nee, deze film is mislukt.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Slap repeterend, het verhaaltje past op de zijkant van een vloeitje.

Maar het is gebaseerd op de game dus veel verhaal had ik niet verwacht, de game is een fps ten slotte.

Je verwacht een rollercoaster maar het is allemaal simpelweg saai geworden, een opdracht om de prent uit te gaan zitten.. Nee dit is niet veel.

avatar van Trance-M

Trance-M

Ondanks de lage verwachtingen vond ik het best een aardige film.

avatar van Zinema

Week worstelen.

Waar het eerste deel uit 2005 nog enigszins popcorn-vermaak biedt, is daar in deze weke vervolgfilm vrijwel geen sprake van. Het oogt allemaal zeer goedkoop en repetitief en ook de wezens - een mix tussen Alien en Predator - vallen tegen. Het zijn overduidelijk mensen in rubber pakken. In de jaren 50 en 60 zou je met zoiets kunnen wegkomen, maar heden ten dage moet er dan wel gecompenseerd worden. Enige zelfspot is hier helaas niet aanwezig.

En dus moet de kijker zich door anderhalf uur rennen door de gangen van een ruimteschip worstelen. Er wordt veel geschoten, maar de actiescènes zien er zielloos uit. Tevens houdt het acteerwerk, op wat geschmier na, weinig stand. Hier wordt The Rock zelfs gemist. Nee, de liefhebbers van het origineel of de game waar alles op is gebaseerd kunnen hier beter ver vandaan blijven. Sluit de spelletjescomputer maar weer aan. Gegarandeerd meer plezier dan hier.

Met dank aan Universal Pictures voor het recensie-exemplaar.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Wederom een onterecht ondergewaardeerde film,want deze film is goed

Merk het wel vaker dat ik niet op een lijn zit met de meeste mensen hier.

Zo word er gezegd dat het niks met de game te maken heeft,maar dat is onzin.

Je ziet juist veel van de games terug in deze film zoals de Big Fuckin Gunn bijv.

Maar ook de vuurbal schietende aliens alles is zo herkenbaar

De sfeer is ook goed en net zo tof als de eerste paar Alien films,een verlaten basis of ruimteschip,ach je kent het wel.

Op het eind word er naar een nieuw deel gehint,als dit er niet komt gaat er wel een half puntje af.

Maar al met al heb ik mij goed vermaakt met deze lekkere sci-fi

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Viel bijna in slaap tijdens deze film , wat is dit een slechte film zeg , ook zo ontzettend nep allemaal , dat dat nog kan in 2019, zou gewoon verboden moeten worden , net als autodrop

avatar van mrklm

mrklm

Meer zombies, meer bloedvergieten, meer van hetzelfde. Bordkartonnen karakters die veel te nadrukkelijk doen denken aan de cast van Alien in een goedkope productie die nog enigszins gered wordt door het degelijke spel van Amy Manson als Joan Dark (!) en een paar goed gemonteerde actiescènes.

avatar van Phantasm

Phantasm

Zijn voorganger was stukken beter, dit is voor een keertje te doen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Je kan het ook wel verwachten, een goedkoper vervolg op een gamefilm die ook al niet zo geslaagd was. Het eerste deel vond ik vooral te kort schieten qua variatie in monstertjes. Zelfs met minder budget kan je daar met een vervolgfilm juist op inspelen, maar deze Doom: Annihilation stelt op dat vlak helaas best teleur en is qua niveau dus nog wat minder.

Dat deze film eigenlijk is gefinancierd door studio's zoals Universal doet mijn wenkbrauwen fronsen. Ik zou het namelijk niet kunnen raden na het zien van de film. Het ziet er allemaal best goedkoop en plastiek uit. Dat er veel kleurtjes en decoraties worden gebruikt weet dit gelukkig nog wat vooruit te helpen. Het geld wordt pas echt duidelijk wanneer we richting de finale reizen, waar er plots wel wordt uitgepakt.

We volgen dit keer eenzelfde soort concept als dat we 14 jaar terug ook zagen. Soldaatjes komen aan in één of andere verlaten basis om op onderzoek te gaan en komen erachter dat het niet zo pluis is natuurlijk. Wat vooral jammer is, is dat de variatie in bedreigingen nog altijd wat ontbreekt. Waar het vorige deel monsters had, heeft dit deel zombies en mensen in demonenpakjes. Ze hebben dus eigenlijk toch een manier gevonden om nog meer teleur te stellen.

Dat wil niet zeggen dat de film compleet brak is. Ik kon bepaalde effectjes waarderen en zeker de finale waar ze in een soort hellewereld belanden vond ik leuk gedaan. Qua vormgeving is de film echt niet zo waardeloos als je zou denken. Het mist alleen die durf om er extra voor te gaan, want het is vooral het gebrek aan creativiteit dat de film de das om doet.

Ik heb me niettemin best vermaakt. Genoeg actie, veel geluid en een aardig tempo. Wel mag het duidelijk zijn dat er niet een al te briljante regisseur achter de schermen staat. Eentje die er soms echt te veel met de pet naar gooit, want de elementen waar de film echt op moet scoren (energie, monstertjes, game etc.) worden totaal niet benut. Resultaat is dus een film die nog wat matiger is dan het eerste deel, maar verder aardig wegkijkt.