Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Vanaf donderdag 12 februari in 73 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
Tonypulp
Iedereen heeft eens een fobie over een bepaald onderwerp.
En als je overal maar je mond over dicht moet houden,dan heb ik het idee dat je niet eens een eigen mening mag hebben.
We leven in een democratisch land,en mag rustig zeggen wat we denken en doen..
Je hoeft niet alles te accepteren toch??
Ik vind het best, als iemand van mannen houd.
Maar vinden ze het echt zo nodig om het overal zo duidelijk te uiten!?Ze komen er zo over duidelijk voor uit in het openbaar dat ze homo zijn...een beetje té trots.
En de manier waarop ze praten, boeit me niet of je van mannen of vrouwen houd, praat gewoon normaal (Nu is dat niet bij allen het geval) maar ze gaan zo wijferig praten
Maar om alle homo's nou meteen te haten voor het feit dat ze homo zijn...nee toch?
Ik vind het best, als iemand van mannen houd.
Dit is een veralgemening, er zijn zeker homoseksuelen die niet zo over straat lopen of zogenaamd niet met trots en opgeheven hoofd de straten afdwalen. Zo zijn er ook heteroseksuelen die zich te onpas en te pas staan af te lekken op openbare plaatsen. En er zijn ook heteroseksuelen die nog niet hand in hand over straat lopen. Ik denk niet dat enkele personen die dat doen voor een hele groep moeten opdraaien.
En Anjinn en nightbreed, je mag gerust een fobie ergens voor hebben, maar vind bepaalde berichten niet echt genuanceerd. Je kan ook zeggen dat je er je ongemakkelijk bijvoelde of dat je niet wist hoe je er juist mee moest omgaan. Woorden als walgen, lijken verdacht op verafschuwen en zijn uiterst negatief. Dit heeft dan nog weinig met eigen mening te maken, maar is pure discriminatie.
En voor die ene die reageerde dat zijn familie het wilde zien en dat hij tegen zijn zin keek. Ik kan mij dit moeilijk voorstellen dat je zo een lange film kunt uitkijken als je er moet van walgen
gauke
Ik sluit me bij "Friday the 13th" aan. Ik vind dat deze pagina's niet bedoeld zijn voor beledigende, discriminerende en homofobe uitlatingen en vooroordelen. En voor "jeroentjuhhhhh" de aanbeveling om de film 'Un Amour a Taire' eens te bekijken.
gauke
............En hetzelfde geldt voor "nightbreed".
Tonypulp
Ik kijk dit soort films niet...dus nee bedankt
Niet omdat het iets met homo's te maken heeft, gewoon ik hou niet zo van dat drama gedoe.
En deze film verschijnt plots in mijn update lijst, terwijl ik er nog niet op had gecomment, dus ik checkte even en zag dat toen.
Heb nu ook een film met iets van menice in de naam, ken die film heel niet maar verscheen plots..naja zal allemaal wel!
Beitel
Deze zogezegde trieste, ondermaatste opmerking was om het feit dat je post toch wel een enorme homofobische ondertoon bevat, iets wat niet gepast is op een site waar allerlei mensen, wat voor sociale achtergrond of origine ook, gebruik van maken.
Hij gaf juist aan dat het niets met homofobie te maken had. Aangezien de film nou niet de meest toegankelijke vorm heb kan ik zijn commentaar wel begrijpen, ook al deel ik het niet.
- 2023 stemmen
Dan heb ik het verkeerd opgemerkt, maar vond zijn post toch uiterst negatief. En volgens mij is de film zeker niet over zijn grenzen gegaan en is alles netjes in beeld gebracht. Je moet ook denken dat beide acteurs heteroseksueel zijn.
Brucas
Dit is echt een prachtige film!
De acteerprestaties van Heath en Jake waren echt subliem, en het verhaal was goed in elkaar gestoken!
s0062423
Misschien ben ik met te hoge verwachtingen aan deze film begonnen of misschien was ik er nog niet klaar voor, maar mijn eerste kijkbeurt sloeg serieus tegen! De vele berichten die ik op deze en andere sites had gelezen, waren ofwel laaiend enthousiast ofwel vervloekte ze alle homoseksuele cowboys…
Wel nu; ik beschouw mijzelf openminded, dus deze film moest ik vroeg of laat toch eens gezien hebben. Tot mijn eigen verbazing vond ik het grootste minpunt het verhaal (ik had een beetje schrik voor te expliciete homoseksuele seksscènes). De film komt precies nooit echt degelijk op gang. Hoewel het verhaal zich afspeelt over een serieuze tijdspanne, ik gok ongeveer 20 à 25 jaar, merk je nauwelijks een evolutie van de personages. Alles blijft te statisch en er wordt enkel gefocust op één gegeven; de geheime relatie tussen de twee hoofdpersonages. Jammerlijk genoeg blijft hierdoor het verhaal te oppervlakkig/ ééndimensioneel, er had m.i. meer uitgehaald kunnen worden.
Bovendien beschikt Ang lee over een indrukwekkende sterrencast, toch werd er te weinig overtuigend geacteerd. Gyllenhaal en Ledger acteren beiden goed, (persoonlijke voorkeur gaat toch naar Gyllenhaal uit) doch konden ze mij, met uitzondering van +/- twee scènes, niet raken.
Meestal ben ik wel te vinden voor een drama, soms tot tranen toe, maar Brokeback mountain deed me weinig tot niets... tot Anne Hathaway op het scherm verscheen, ik stikte zowaar in een kaaskroket bij het aanschouwen van haar afstotelijke kostumering! Het kind ziet er echt niet uit in deze film...
Misschien ooit nog eens tweede kans geven, tot nu toe; 2.5*
Kooshiba
te walgelijk voor woorden.
En dat noemen wij DISCRIMINATIE!! Over ongeveer elke andere bevolkingsgroep was zo'n bericht allang verwijdert maar als iemand zegt dat hij van homo's walgt dan blijft het gewoon staan...
Daar kan ik dus echt goed pissig van worden.
Zal dan maar ook meteen mijn mening over de film posten. Had 'm al in de bioscoop gezien (was toen 15, en niet uit de kast) met vrienden. Vond 'm toen níet goed. Ik vond het maar een saaie film en hoopte maar dat niemand ooit van mij te weten zou komen dat ik homoseksueel was/ben.
Heb 'm dus gisteravond herzien na wat meer 'pro-homo' ervaringen en ik vond 'm echt prachtig. Als ik een top 10 had dan stond deze er zeker weten in. Het is geen toegankelijke film maar het is op momenten zo herkenbaar en (zoals al eerder gezegd) hartverscheurend om te zien waar al die mannen doorheen moeten alleen maar omdat ze van elkaar houden. Nou is de tijdsgeest inmiddels wat veranderd maar ook in het heden zijn bepaalde situaties nog te plaatsen.
Ik had nog nooit een film gezien van Jake Gyllenhaal en/of Heath Ledger maar ik vond beide heren vond ik erg goed spelen. Zéker gezien het feit dat ze allebei (in 'real-life') hetero zijn. Jammer dat Jake aan het einde z'n snor liet staan maar daar kan hij waarschijnlijk ook niks aan doen
Ook Alma (ben even d'r naam in het echt kwijt) speelde haar rol heel goed, al vond ik het jammer (maar wel begrijpelijk) om te zien hoe ze Ennis' liefde afkeurde na de scheiding.
- 2023 stemmen
Daar kan ik dus echt goed pissig van worden.
Inderdaad, denk ook wel dat bepaalde mensen beter op hun berichten hier passen. Je kan iemand immers erg kwetsen met zulke recensies die eigenlijk erg weinig nog met de film te maken hebben.
En Kooshiba, wat je persoonlijke verhaal betreft. Ik kan geloven dat hier heel veel moed voor nodig is en dat zulke commentaren het er zeker niet gemakkelijker opmaken. Maar weet ook dat er heel wat mensen meer openminded zijn dan Anjin. Veel succes alvast.
*Nientjah*
Wat heb ik hier discriminerende berichten zien staan zeg! Iets subtieler mag ook wel. Iedereen heeft het ook over de expliciete sexscènes, heb ik dan iets gemist of zo, want ik vond de hele film echt verre van expliciet.
- 2023 stemmen
Inderdaad, ik vond het ook ontzettend braaf gemonteerd en in beeld gezet. Niks shoquerend gezien. Wel klopt het dat de eerste seksscène meer op lust berust is dan op liefde. Laten we zeggen dat het krachtig was, maar zeker niet te expliciet.
Robert van Gent
Een hele verrassende film. Had hem al lang in huis, maar ik had zo mijn bedenkingen. Met name de rol van Heath Ledger sprak mij erg aan. Een unieke film die zich niet in een standaard categorie laat plaatsen. Overigens zijn de opnamen fantastisch.
ralfsjam
prachtig in beeld gebrachte film! wel moet ik zeggen dat ik hem minder vond dan alle lovende reacties die ik in kranten e.d. gelezen had. ook hier zie ik veel vijven voorbij schieten. dus met hoge verwachtingen ging ik zitten, maar het briljante bleef helaas uit in mijn ogen. het verhaal was goed, acteurs goed, set goed, onerwerp goed! maar om nou te zeggen dat ik ergens echt geraakt werd.... nee! ik had het ruwe cowboy leven meer uitgelicht willen zien in combinatie met het onderwerp! 't was nu in mijn ogen te lief en te romantisch. maargoed, toch bleef de film overeind staan en heb ik heb in 1 stuk uitgekeken. 3.5 omdat ik toch iets miste.
Rua
Zielig!
Rua
Ik vind het best, als iemand van mannen houd.
Ik vind het best dat iemand hetero is hoor, maar is dat nou nodig om het overal zo duidelijk te uiten? Ze komen er zo overduidelijk voor uit in het openbaar..........
hahahaha.... goeie!
Zielig!
Ik denk dat Anjin het niet tegen zijn familie durvde te zeggen, en gewoon braaf heeft zittlen kijken! en dan hier zijn frustraties rond bazuinen... ik snap het wel hoor, hier heeft hij geen gezicht, dus hoeft hij zich niet te schamen voor zijn ondoordachte uitspraakjes.
is idd zielig.
rose
Iedereen heeft eens een fobie over een bepaald onderwerp.
We leven in een democratisch land,en mag rustig zeggen wat we denken en doen..
Je hoeft niet alles te accepteren toch??
rose
ja heb wel stukjes gezien en ben toen de hele dag misselijk geweest
Stephan
De meest vervente homohaters zijn vaak gewoon nog in denial...
Waarom moet ik ineens aan American Beauty denken?
badbull
Gisteren weer gezien wat is dit toch een goeie film, elke keer weer raakt het me, gewoOn briljant, heat ledghers beste rol ooit
Madecineman (moderator films)
Weer een hoop off-topic berichten verwijderd. Persoonlijke berichten graag ook gewoon per PM.
Linnythepooh
ja heb wel stukjes gezien en ben toen de hele dag misselijk geweest
Ik word altijd misselijk van mensen die homofoob zijn, maar blijkbaar wel zo nieuwsgierig zijn dat ze toch de film zien en daarna erover gaan zeiken.
Aapje81
Mooie en smaakvolle film met goed acteerwerk en prima regie. Ik vond hem alleen wat lang duren en had sterk het idee dat het lastig was om er een einde aan te maken

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001