Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Te zien in 73 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
lucdecoster
Niet slecht maar ik zie wel liever een romance tussen man en vrouw zoals bij Titanic , The bridges of Madison county, Samsara (zie avatar). Ook een beetje langdradig maar wel mooie filmscènes van die mountains in het eerste deel. Kortom goed voor 1 keer te zien. Ik twijfel tussen 3 en 3,5* maar ik zal het bij 3,5* houden.
Ik zal nu altijd op een andere manier naar Lucky Luke kijken. Dankjewel, makers
Leland Palmer
Vandaag pas voor het eerst gezien. Prachtige en ijzersterke film! De twee hoofdrolspelers Gyllenhaal en Ledger zijn fenomenaal in hun rol en vooral Heath Ledger sprong er toch wel bovenuit. Erg meeslepende rol van hem. Over meeslepend gesproken; het verhaal is dat natuurlijk ook. Een speelduur die voorbijvliegt terwijl we de gevoelens en belevenissen delen met de twee hoofdrolspelers.
De opbouw is prachtig, maar had soms het idee dat het soms wat te snel ging. Na het ijzersterke eerste half uur zakt het een beetje in, maar al snel weet Ang Lee de draad weer op te pakken. Zodra de twee mannen hun leventje leiden en weer met elkaar in contact komen worden er weer sterke momenten geproduceerd. Het einde is prachtig en emotioneel gebracht. Over het algemeen een klasse film die gedurende de hele speelduur weet te boeien en vele prachtige scenes weet te tonen.
* * * *
donnie darko
Toch besloten om deze in mijn top 10 te zetten. Blijft een supermooie film en één van de mooiste liefdesverhalen ooit verteld in mijn ogen. Beide acteurs spelen hun rol wonderwel, en op geen enkel moment heeft de film een dipje. Dit is klassemateriaal en één van de beste films die ik ooit heb gezien.
rose
Niet slecht maar ik zie wel liever een romance tussen man en vrouw zoals bij Titanic , The bridges of Madison county, Samsara (zie avatar). bij 3,5* houden.
latrat
Ik doe niet aan positieve discriminatie. Daarom 'slechts' een 3.
Mocht het niet gaan over twee mannen, zou er ook helemaal niet zoveel troelala rond geweest zijn.
En ik vind mannenliefde niet mooier dan heteroliefde.
mister blonde
_dangerous_
Mooie ontroerende film met sterk actweerwerk. Met name Heath Ledger is superieur. Ik was nooit onder de indruk van hem, maar in deze film laat hij toch wel zien dat hij een topper is (was). Helaas heeft zijn verdiende Oscar niet gekregen destijds.
Ricky Roma
Beste film van 2005, zonder twijfel. Dat Crash de Oscar voor beste film won kan ik in de verste verte niet begrijpen. Het racisme in die film lag er nog dikker op dan de choco die ik 's morgens op mijn boterham doe.
Anjin
Het mooiste in de film was brokeback mountain zelf.
Verder was het een slap verhaal met rappe momenten,dat je denk
dat ze naar een uur al 50 jaar oud zijn.
Zelfs het einde zat niks in..
gauke
Film staat nr 2 in mijn persoonlijke top 10. Ik las in een recensie het volgende: Brokeback Mountain maakt het peilloze verdriet over onvervulde verlangens tastbaar. Regisseur Lee heeft daartoe geen grote woorden nodig. Een man in een stacaravan is genoeg, met een klein raam dat uitkijkt op de vrije natuur. Ik heb hier niets aan toe te voegen.
®Tc
4/5 Sterke film, goed acteerwerk en een schitterende soundtrack, zeker één van de beste films de laatste jaren.
Orizzonte
Dit was één van de die ik altijd al erg graag wou zien en na 'm een tijd geleden dus voor het eerst gezien te hebben, is hij ook meteen aangeschaft, vanwege de indruk die hij heeft achtergelaten. 'Brokeback Mountain' is een rustige en pakkende film, die een onderwerp aansnijdt waar nog niet altijd voor open wordt gestaan, en in deze film nog wel in een tijd waarin het zelfs nog totaal onbespreekbaar is. Vooral het eerste deel van de film vind ik erg mooi en meeslepend. Alhoewel er gedurende de hele film niet echt veel in 'gebeurd', bleef hij me fascineren.
Dit mede door het geweldige acteerwerk van beide heren. In elk geval respect voor het feit dat ze überhaupt al zo'n rol durven aan te nemen en nog meer respect voor het feit dat ze er geen lachtertje van hebben gemaakt. Jake en Heath spelen precies zoals de twee mannen bedoeld zijn; twee tegenovergestelde mannen – de één nors en terughoudend, de ander erg uitbundig – die verliefd op elkaar worden in een tijd waarin dat eigenlijk helemaal niet kan. De sfeer van die tijd wordt goed neergezet en het gevoel dat deze relatie dus eigenlijk niet zou kunnen, komt heel duidelijk naar voren, maar wordt bijna nooit heel erg duidelijk uitgesproken. Alles wordt nog eens dubbel zo mooi gemaakt door het schitterende landschap.
Ang Lee heeft van het korte verhaal van Annie Proulx een schitterende, dramatische film gemaakt over een gevoelig onderwerp. Door homoseksualiteit op deze manier extra naar voren te brengen, heeft hij denk ik veel mensen laten inzien dat het ook maar 'gewoon' liefde is, alleen wel eentje die alles extra moeilijk maakt, en waarschijnlijk niet alleen toen in die tijd. Het einde van het verhaal is wat jammer en overwachts, maar het geeft er wel echt een 'einde' aan en eigenlijk klopt het zo ook wel. Een happy-ending was hier wat misplaatst geweest en door het verhaal op deze manier te eindigen werd het voor Ennis duidelijk dat hij een fout heeft gemaakt en dat het te laat is deze te herstellen, wat het weer wat meer drama geeft.
Dit is één van die films die voor mij heel erg indrukwekkend waren, vooral vanwege het verhaal zelf, de sfeer, de rust en de gesprekken. Voor iemand die van actie en snelheid houdt dus zeker geen aanrader, maar wel een erg mooie en schitterend geacteerde film. Zoals Gauke zei; Lee heeft er geen woorden voor nodig. Zeker één van mijn favorieten.
4,5/5
Ellis85
dit vond ik een prachtige film die ik me nog heel lang zal blijven herinneren
dave
3.5* voor Heath Ledger die bijna Dicaprio van zijn nummer 1 plaats stoot in de lijst 'Beste acteur/actrice'
Toen Jake stierf werd het gemis dat hiermee gepaard ging uitstekend weergegeven.
Skrean
Naast de gay-factor van deze film laat deze film me achter met een gevoel dat ik niet onder woorden kan brengen.
De cameravoering is uitmunted en wekt destemeer dat onbeschrijvelijke gevoel op.
kimberlyVD
Indrukwekkende film. Ben er zelfs even niet goed van... die film heeft een serieuze indruk op me nagelaten. Prachtig gewoon, meer woorden kan ik er momenteel niet voor verzinnen. Heath Ledger zet hier één van zijn beste rollen ooit neer denk ik...
Nu zeg ik des te meer, R.I.P. Heath!
Voorlopig 4,5 sterren
Flipman
Het enige echt bijzondere aan de film is het einde. Het punt waaropbesloten was de film te eindigen. Vond ik erg sterk. Verder wil ik niet zeggen dat het een slechte film is, alleen dat het ongeveer is wat ik ervan verwachtte, er gebeurde niet héél veel bijzonders. Maar ik kon me wel inleven -en dat zeg ik zonder te bedoelen homoseksueel te zijn. Ik denk dat dit een film is die nog op me in moet werken. Maar ik ben érg blij 'm gezien te hebben!
Quaest
Wat een leuke film. Mooi geacteerd door beide. Vond het wel knap dat beide homo (wat is eigenlijk netjes woord van homo? Ik weet het niet dus daarom zeg ik voor even homo.) te spelen.
Einde vond ik erg zielig. Ik kreeg bijna tranen in me ogen. Dit is me beste romantiek film tot nu gezien. Dit is me ook eerste romantiek film gestemd
4.5
nightbreed
Ik snap niet waarom iedereen zo euforisch is over deze film.
Er gebeurt werkelijk niets.
2 mannen ontmoeten elkaar, gaan een potje batsen en spreken de komende 20 jaar geregeld met elkaar af (om te batsen) waar ze voor het eerst met elkaar hebben gebatst.
De homo-erotische spanning is constant aanwezig.
Ik weet dat het tegenwoordig politiek incorrect is om te walgen van homo-erotische scenes maar ik heb er toch met walging naar gekeken.
En dan het geforceerde emotionele einde, totaal belachelijk.
Zelfs als het een relatie tussen een man en een vrouw was geweest had ik er weinig aan gevonden.
Alleen het acteerwerk was wel ok.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Niet gevoelig voor wat drama?
Volgens mij gebeurd er heel veel. Dan zou er in geen enkele film iets gebeuren. Dit is een onmogelijk liefdesverhaal en bij sommige momenten hartverscheurend in beeld gebracht.
Ik denk als jij al 20 jaar gesmacht hebt naar iemand dat het logisch is dat er gebatst wordt, ik denk niet dat ze samen sokken gaan breien
De homo-erotische spanning is constant aanwezig.
De film is veel besproken geweest en veel in de media gekomen. Je wist op voorhand waar je ging naar kijken, kom nou niet wenen omdat je twee mannenlippen op elkaar geplakt hebt gezien.
Er zal vast wel een zelfhulpgroep voor dit probleem bestaan
Er zal vast wel een zelfhulpgroep voor dit probleem bestaan
Niet gevoelig voor wat drama?
Als je mijn top-10 zou hebben bekeken zou je wel beter moeten weten.
Drama is mijn favoriete genre maar dit is gewoon een zeer saaie speelfilm met een dramatisch einde, niet meer en niet minder.
Ik dacht dat ik een mooi verhaal zou zien maar het is een zeer matig uitgewerkt geheel.
Ik zal maar niet reageren op jou zeer ondermaatste en trieste opmerking "Er zal vast wel een zelfhulpgroep voor dit probleem bestaan."
Ga jij je maar lekker politiek correct voelen dan ga ik gewoon lekker op mijn gevoel af zonder me wat aan te trekken van de publieke opinie.
Ik vind dit gewoon een boutfilm en hartverscheurend vond ik het al helemaal niet en dat komt niet omdat het 2 mannen waren zoals ik al had gezegd.
badbull
ik had het echt niet verwacht maar deze homo film is gewoon goed en ik durf dat gewoon te zeggen,,, toen ik deze had gehuurd gingen al mn vrienden mij uitlachen maar toen de film afgelopen was piepten ze wel anders.. het is gewoon een prachtige mooie film over de relatie tussen twee homo mannen en laat je vooroordelen acterwege als je deze film gaat bekijken en dan vind je het zeker een goede film.. misschien wel de beste huilfilm ooit...; 4,5*****
Leland Palmer

badbull
het is toch een homo film daar bedoel ik niets mee??? waarom is dat grappig
nightbreed
Ik bedoel het ook niet kwaad maar het komt er zo leuk uit bij jou
Het is een dramafilm die over homo's gaat. Je noemt een dramafilm over een man en een vrouw toch ook niet een heterofilm
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Deze zogezegde trieste, ondermaatste opmerking was om het feit dat je post toch wel een enorme homofobische ondertoon bevat, iets wat niet gepast is op een site waar allerlei mensen, wat voor sociale achtergrond of origine ook, gebruik van maken.
Anjin
Iedereen heeft eens een fobie over een bepaald onderwerp.
En als je overal maar je mond over dicht moet houden,dan heb ik het idee dat je niet eens een eigen mening mag hebben.
We leven in een democratisch land,en mag rustig zeggen wat we denken en doen..
Je hoeft niet alles te accepteren toch??
Ik heb wel een fobie voor homo's,want ik vind het niet gezond.
Tis dat mijn familieleden deze film wilde zien,maar ik vind het
te walgelijk voor woorden.

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001