• 9.374.511 stemmen

Met onder meer: Gina Gershon, Jennifer Tilly en Joe Pantoliano

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 6 februari 1997

Plot Bound

"For money. For murder. For each other."

Violet wil een nieuw leven beginnen, maar ze is gebonden aan haar huidige relatie met Caesar, die geld witwast voor de maffia. Dan komt Corky naast haar wonen, een aantrekkelijke lesbische vrouw die handig is als loodgieter. Ze ziet een relatie met Corky als mogelijke uitweg voor haar leventje. Ze beraden een plan om een grote som maffiageld te ontvreemden, en hiermee een nieuw leven te beginnen. Het loopt echter niet helemaal zoals gepland...

avatar van Doom

Doom

Vermakelijke film dat zich zeer gemakkelijk laat wegkijken. Verveelt geen moment en het heeft zo zijn sterke scènes. Helaas zit het plot vol ongeloofwaardigheden.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Heerlijke film met 2 mooie dames en Pantoliano als het lijdend voorwerp.

3,5* (dichtbij de 4*)

sel

vraagje weet iemand hoe ik aan een foto/plaatje kan komen waar de tatoo van corky op staat. ik heb het dan over de tatoo die ze achter op haar rug heeft in de film is alleen een klein stukje bij haar nek te zien.

leuke film echte aanraader voor het lesbisch publiek.

SlingBlade schreef:

Ik vroeg me af of iemand de betekennis weet van de tattoage die het personage Corky uit Bound, op haar hand heeft ?

Ik kan het me niet herrineren

Hoe zag die tattoo eruit dan?

sel

ik heb ooit een plaatje gehad waar je corky's rug bloot ziet. het is een tattoo die vanuit haar schouders naar haar nek loopt. ik wil die tattoo graag zelf laten zetten maar ben het plaatje door de jaren heen kwijtgeraakt. dus daarom mijn vraag of iemand weet hoe ik een afbeelding kan vinden van die tattoo?

avatar van gotti

De grote versie hou je zeker voor jezelf...

sel

dank je wel voor het plaatje, leuk dat jullie zo behulpzaam zijn. ik weet dat het misschien erg veel gevraagd is maar heeft iemand misschien ook een groter plaatje. ik kan deze niet duidelijk uitvergroten.

sel

dank je wel deze afbeelding is duidelijk en groot genoeg. nu kan ik hem afdrukken en zelf laten zetten.

firly

Graag gedaan, ik ben wel erg benieuwd naar het eindresultaat!

sel

ik zal je wel laten horen hoe het is gegaan als ik de tattoo heb laten zetten

sel

weet iemand nog andere leuke lesbische films, ik heb al veel gezien en het is erg moeilijk om andere films te vinden.

avatar van martijn77

martijn77

Waanzinnige tegenvaller. Flauw gefilmd en gespeeld, nergens loopt het zogenaamd sensuele gekronkel uit op echte sex. En dan die verschrikkelijke pruillip van die Gershon continu in beeld.. Ik heb wel een aantal sterke composities van scenes gezien maar alles is zo clichee dat het voor mij allleen maar bijdraagt aan de algemene jeuk die ik van deze film krijg. Na een klein uur nog geen tepel gezien en maar uitgezet. Ik ga het in de loop van de week nog een keer proberen maar vooralsnog houd ik het op 2 *. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat minder..

sel

volgens mij kun je beter een erotische film kijken als je alleen maar op sex en blood zit te wachen. lijkt me niet dat je dan echt naar het geheel van de film kijkt.

sel schreef:

haha tja ik had het niet beter kunnen zeggen. Als het echt zo'n drama is om naar te kijken zet je de film toch af? Ik moet wel zeggen ik vond de 2e keer dat ik hem zag de film beter dan de eerste keer. Misschien omdat ik toen meer op symbolische betekenissen ben gaan letten.

Maar als reactie op je vorige vraag Sel:

Gia (erg goede docu/film met angelina jolie)

Mulholland Drive

Show Girls

Freeway (bizarre film!)

Prey for Rock & Roll (heb ik nog niet gezien dus ik weet niet of ie leuk is, denk het wel want Gina Gershon doet weer mee)

En ik geloof dat Clea Duvall er ook een aantal heeft gemaakt waaronder als ik me niet vergis:

But I'm a Cheerleader (1999)

Wildflowers (1999)

Maar deze heb je vast al wel een keer gezien.

avatar van maks

maks

hey sel, heb jij inmiddels al een plaatje of foto gevonden waar de tatoeage van Corky op staat?

Ben al tijden op zoek naar een duidelijke afbeelding maar tot nu toe nog geen succes..

Heb het hele internet al afgestruind, misschien heb jij iets??

avatar van maks

maks

sel schreef:

Even ter info,. Ik heb het dus over de axe die ze op haar arm heeft. Heeft iemand hier een duidelijke afbeelding van??

Andere goeie films zijn : High Art, Lost and delirious, Chutney popcorn, Fucking Amal, If these walls could talk, boys on the side, desert hearts, better than chocolade....

avatar van Charles Manson

Charles Manson

deze film wil ik nog steeds eens zien en dan met name om die 2 schone dames eens te zien rollebollen!

avatar van prodeje

prodeje

Leuke film, met een leuk verhaal. Vond Jennifer Tilly wat onrealistisch als mede-mastermind achter de snode plannen, ze was mij wat te dommig. Kon daarom ook moeilijk voorstellen dat ze Caesar doodschoot. Onrealistisch.

Joe Pantoliano was ge-wel-dig, ik hou van zijn expressie. Als hij moe is, dan zie je dat, als hij het meent, dan zie je dat, en als hij schijt krijgt aan het hele zooitje, dan zie je dat. Dat alles in een 'gewone man'.

Cameragebruik was mooi, met veel zooms en af en toe slow-motion. Erg subtiel en elegant.

Uiteindelijk vond ik het verhaal wel wat simpel. Sommige films gaan onderdoor aan het aantal twists, maar deze film bleef mij wat rechtlijnig.

Al met al een mooie, leuke film met een 'okay' verhaal, waarbij ik de hele lesbische inslag onnodig vond.

avatar van Skatjekim

Skatjekim

Ik vond deze film echt saai. Het verhaal was standaard en naar mijn mening slecht uitgewerkt. Het enige lichtpuntje in deze film was voor mij Gina Gershin.

1,0

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film soms wat langdradig maar zeker niet verkeerd.

Lesbie scene was ook zeker leuk gedaan haha.

3,5 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Prima film! Sterke misdaadthriller, met een misschien wat simpel, maar heel erg effectief plot. Een plot dat veel sterke scenes toelaat. Verder sterk geacteerd door vooral Joe Pantoliano (waarschijnlijk zijn beste rol) en goede regie. Sterke dialogen ook. Als Sleuth beter is dan deze, moet ik die snel aanschaffen. Houd wel van films die zich voornamelijk op een locatie afspelen. 4 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

mister blonde schreef:

Helemaal mee eens! Krijgt van mij * * * * sterren...!

avatar van N811

zoek gewoon in de pornohoek van de videotheek

inderdaad.

avatar van Sergio

Sergio

Gina Gershon en Jennifer Tilly maken er een leuke show van, in deze debuutfilm van de broers Wachowski.

avatar van Scratt

Scratt

Aangenaam verrast door deze originele, meeslepende thriller.

Leuk om te zien dat een prikkelend basisgegeven tot in de puntjes goed wordt uitgewerkt, waardoor je zonder problemen wordt meegesleurd in het verhaal.

Geweldige acteerprestaties van Gershon, Tilly en (vooral) Pantoliano

en een strakke regie maken van deze prent een fascinerende Thriller.

Als debuut kon dit tellen !

avatar van pjn

pjn

Deze al weer een aantal jaren geleden in de bios gezien . Ik ging eigenlijk naar de bios omdat ik me verveelde en toch in de stad was. Verwachte eigenlijk niet veel van de film maar de film is echt goed. gedurende de hele film is de spanning aanwezig. Doet het beter dan de zogenaamde gemiddelde kaskraker vind ik.

avatar van Knisper

Knisper

Aardige film, die helaas iets te vaak net niet is dan net wel. Gershon en Tilly zijn goed gecast, maar alle mannen in deze film zijn niet overtuigend en spelen ook wel meteen hele grote stereotypes. De matige Joe Pantoliano haalt in feite al de angel uit de hele film, waardoor deze wel vermakelijk blijft, maar nooit echt spannend weet te worden.

Daar staat gelukkig dan weer tegenover dat de broers een paar leuke visuele hebben en het tempo er lekker in houden.