Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Gina Gershon, Jennifer Tilly en Joe Pantoliano
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 6 februari 1997
Plot Bound
"For money. For murder. For each other."
Violet wil een nieuw leven beginnen, maar ze is gebonden aan haar huidige relatie met Caesar, die geld witwast voor de maffia. Dan komt Corky naast haar wonen, een aantrekkelijke lesbische vrouw die handig is als loodgieter. Ze ziet een relatie met Corky als mogelijke uitweg voor haar leventje. Ze beraden een plan om een grote som maffiageld te ontvreemden, en hiermee een nieuw leven te beginnen. Het loopt echter niet helemaal zoals gepland...
Violet
Jesse
Woman Cop
cornelis
Die vreselijk lange 'het-lijkt-wel-of-neo-en-trinity-
met-hun-kleren-aan-de-verlosser-verwekken' scene die aansluit op die laten-we-eens-een-lange-saaie-rave-scene-maken scene
Welke brave,platte en preutse Amerikaanse sexscene?
Kom op, neo...
Die vreselijk lange 'het-lijkt-wel-of-neo-en-trinity-
met-hun-kleren-aan-de-verlosser-verwekken' scene
lol
neo
Onderhond had het toch duidelijk over The Matrix dus ik zat al te denken
Studio druk uiteraard.
En die komt er meestal als het budget groeit. Vandaar dus mijn uitspraak dat je sommige regisseurs beter geen geld geeft. Er zijn er maar weinigen die aan die studio druk kunnen weerstaan.
En uhm, ik zie The Matrix als één pot nat, vandaar dat ik geen onderscheid maak tussen de verschillende films
neo
In ieder geval het preutse ervan kan ik wel inkomen de rest niet. En dit soort druk vind ik nou niet zo heel erg in die speficieke scene... De boodschap is nog steeds duidelijk
Van studiodruk zullen ze bij de eerste Matrix toch echt meer last hebben gehad dan bij de vervolgen.
neo
Klopt, Bound zorgde voor erg veel gespannenheid,The Matrix voor nog meer door het hogere budget.Een paar grote locatiescenes, extra zijlijn karakters...Die werd een succes.Toen mochten ze (in principe) doen wat ze wilde, er was veel vertrouwen in ze.Maar zelfs dan nog moet en zal er die druk zijn geweest. Misschien dat die scene altijd zo zijn, misschien niet.
ophiel
Een zeer welverdiende 4. Met deze film hebben de broers mijn goede aandacht getrokken en hebben deze verder versterkt met de eerste matrix. Jammer genoeg zijn ze nu weer gezakt naar het nulpunt door hun 2 compleet nutteloze vervolgen op de film. En toch.... telkens ik naar deze film kijk stijgen ze weer in mijn achting want ik zie welk potentieel ze hebben en ik besef ook hoe ze hun talent verspillen.
Diesel
Slap script, wel spannend gebracht, maar echt wel vol ongeloofwaardigheden.
Diesel
Gek? Jij bent zeker de leukste thuis..
Pantoliano speelt een ervaren gangster en heeft bijna heel zijn leven lang deel genomen aan illegale transacties, drugshandel, moordpraktijken en witwasserij. De man kent z'n vak dus erg goed en is niet zomaar één of andere small time kruimeldief. Toch weten de twee op sex beluste lesbie sletjes hem te bespelen als een viool. En dan die politieagenten die een bezoekje komen brengen, wat een stelletje apen. Het is gewoon overduidelijk dat er iets niet pluis is maar de agenten komen en gaan. En niet te vergeten de oeroude thriller cliché, wanneer Pantoliano de kans heeft om Tilly helemaal overhoop te schieten doet hij dit natuurlijk niet. Pantoliano blijft ouwehoeren over allerlei bullshit en dit heeft uiteraard fatale gevolgen voor hem. Ook krijgt Pantoliano de kans om de bitchy Gershon dood te schieten, hij weet dat ze hem een koekje van eigen deeg heeft gegeven maar toch vermoord hiij haar niet. Uit veel scènes blijkt dat Pantoliano tot alles in staat om snel geld te verdienen maar wanneer het erom spant bindt hij Gershon doodgewoon vast met wat touw. Ik had toch echt verwacht dat hij haar op gruwelijke wijze zou afslachten. Maar nee, de bitches gaan er uiteindelijk vandoor met het geld en onze ervaren gangster kan het schudden. Ook de gewelddadige mannen van de maffia zijn een stelletje leeghoofden. De zware jongens hadden op z'n minst Tilly moeten ondervragen want het is toch erg vreemd dat zij de enige overlevende is. Het is duidelijk dat zij de reden is voor de waslijst aan doden maar the mob laat haar zomaar gaan. Dan heb ik zoiets van: jaah morgenn..
Het wordt allemaal spannend gebracht ja maar de film bevat een orgie aan ongeloofwaardigheden. Daarom maar 2,5 magere sterretjes..
SlingBlade
Ik vroeg me af of iemand de betekennis weet van de tattoage die het personage Corky uit Bound, op haar hand heeft ?
frosty
Spannende film. Natuurlijk zitten er ongeloofwaardigheden in maar dat zie je bij zoveel films.
Een film kan best goed zijn ondanks deze kleine "schoonheidsfoutjes"
gewoon lekker kijken, het is de moeite waard!
Nieke
Deze staat nog op mijn 'to see' lijstje, dus ik kan nog niet mee in discussie gaan. Wat ik me echter dan wél afvraag: waarom leent Tilly zich tot 'Chucky'? Ze acteert denderend slecht, of is dat maar een façade? Ik heb 'm nu op de achtergrond spelen (seed of Chucky dus), en ik kan maar geen gezicht krijgen op Tillys acteertalent (de film is uiteraard grappig).
Een beetje hulp van de reeds zieners zou wel welkom zijn...
Stephan
Grappig te lezen hoe de ene zich homofoob uitlaat en de ander denkt dat criminelen slim zijn.
Briljante film, fantastisch script, camerawerk, acteerwerk en die muziek...
Was een hit in de lesbische scene.
Ik vind het ook een topper...
FisherKing
Ik denk niet dat ze slim zijn, maar om te suggereren dat ze oliedom zijn (met een verleden) is ook weer over the top.
Scenario wringt daar enorm, maar dat zal blijkbaar voor iedereen anders zijn
Stephan
Nou weet ik van "interne bronnen" dat het gedrag zoals vertoond wordt in bv. Goodfellas (wanneer ze allemaal na de heist met dikke bontjassen en dure auto's verschijnen) typerend is voor deze "heldere lichten". Je schat de Sjonnies (zoals Pantoliano hier speelt) toch echt te hoog in. Het feit dat ze veel voor elkaar krijgen heeft hier ook meer met (spier)ballen dan met interlect te maken.
neo
Eens met Stephan. Sowieso kan ieder mens fouten maken, hoe slim ze ook zijn...
tevelenco
Veassend goede en spannende film.
Met een maf maar leuk en spannend verhaal met veel verassende wendingen.
Waarbij je elke keer weer op het verkeerde been wordt gezet en waarbij je nooit het idee hebt te weten hoe het met de 2 lesbische vriendinnen af gaat lopen.
De film blijft zinderend spannend en verassend tot het eind.
Echt een aanrader !!!
highlander
SlingBlade schreef:
Die driehoek met de puntjes geeft aan dat Corky lesbisch is. Net als een dubbel vrouwen teken of dubbele spiegel van Venus.
Btw. Ik vind het een errug lekker filmpje!
Hans Br.
Deze film in een uitverkoopbak bij FRS opgeduikeld. Wat een gave film. 4 sterren.
jacom
Gek? Jij bent zeker de leukste thuis..
het is nu eenmaal een film, niet "het leven zoals het is: maffia."
logisch toch dat er een paar ongeloofwaardigheden inzitten, voor de spanning op te drijven. joe pantoliano is trouwens schit-ter-end! nog nooit zo gelachen met een serieuze film.
****1/2
mental_jos
spannende film die van het begin tot het einde boeit met een leuk einde. 4*
Dennis Evahi
Goede spannende film. Lekker beklemmend allemaal en om bepaalde scènes moest ik ook lachen. Geweldig met die koffer met geld en al die biljetten door het hele huis. Goed acteerwerk, mooi in beeld gebracht. Toppertje!
4 sterren.
Avitas Sibannac
Goeie tot heel goeie film. Het verhaal zit goed in elkaar, is ook wel spannend en er wordt heel sterk geacteerd. Knap gefilmde scènes "à la Matrix".
Twijfelde alleen nog tussen 3,5* en 4* maar aangezien de film me de hele speelduur kon boeien ga ik voor 4*.
Naomi Watts
Aardig filmpje maar niet meer dan dat. Vooral het begin bestaat voornamelijk uit sexscenes, moeilijk om doorheen te komen. Daarna wordt het wel beter, komen er tal van ongeloofwaardigheden voorbij maar het kijkt lekker weg. Krappe 3*

Wat was het geheim achter de seksscènes in Bound? 'Tequila... en chocolade!'

Low-budget thrillers die beter scoren dan menig blockbuster

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993