• 9.379.535 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Statham, Ray Liotta en André 3000

Plot Revolver

"Your mind will not accept a game this big."

Gokker en ex-croupier Jake Green wint tijdens een kaartspel van de plaatselijke casinobaas Macha, wat hem duur te staan zal komen. Om zijn vege lijf te redden gaat hij in op het aanbod van twee criminelen, Avi en Zach, die willen dat hij met hen meewerkt en in ruil daarvoor krijgt hij hun bescherming. Met z'n drieën weten ze de criminele bazen in Las Vegas telkens een hak te zetten, terwijl Jake in de tussentijd probeert te achterhalen wie hem zo beet heeft genomen dat hij hier uberhaupt aan meewerkt.

avatar van Mrkice

Mrkice

Slechte film.

Irritant gelul erdoorheen.

Gewoon een irritante film om ook naar te kijken en te volgen.

Het verhaal ging opzich nog wel.

2,5.

avatar van Respekked

Respekked

@ JJ_D

Voor mijn gevoel willen Zach en Avi helemaal niet laten geloven dat ze niet bestaan. Ze kunnen echter Jake niet de waarheid in 1x vertellen, want dan loopt het plan van Mr. Gold in de soep. Zach en Avi verdwijnen ineens uit de gevangenis. De verklaring hiervoor kan zijn dat ze onder valse voorwendselen in de gevangenis zaten en daar alleen zaten om informatie over Jake in te winnen. Misschien een afspraak met de politie? Misschien is mr. Gold zo machtig dat hij mensen in en uit de gevangenis kan krijgen?

De Chinese maffia is in die zin onbeduidend dat er met ze gespeeld wordt en ze geen vuist kunnen maken tegen Macha, laat staan tegen Jake of mr. Gold. Ze zijn echter wel van belang. Macha ziet de Chinese maffia ook als potentiële vijand en zijn blik focust zich hierdoor niet compleet op Jake.

De bezoeken van de afgezanten van mr. Gold zorgen er in ieder geval voor dat Macha beseft dat hij kansloos is. Het Hoe en Wat hierachter kan ik niet helemaal plaatsen.

Sorter is de hitman, die eerst Jake moet afmaken, maar vervolgens beseft door wat voor persoon hij is ingehuurd. Hij keert zich tegen Macha in het huis van Jake's broer. Schitterend stukje in de film overigens.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

redelijke film. verhaal was goed acteren wat minder maar ik geef toch 3*

Respekked schreef:
@ JJ_D

Ik heb een herzage nodig...

Dat van de gevangenis zou ik helemaal niet als echt beschouwen. Jake brengt 5 jaar in een isolatiecel door en Guy Ritchie is niet dom, logisch gevolg? In volledige afzondering begint Jake zich dingen en personen in te beelden.

Voila.

Juist, ja...

Noot: Ritchie zegt zelf in een interview dat hij erg te vinden is voor het idee dat Mr. Gold een collectieve hallucinatie is. "The more power you give him, the more power he gets!" Dus misschien zoeken we alles te (weinig ) ver?

avatar van Mescalino

Mescalino

Goede film!!

4 sterren.

avatar van adez

adez

ik vind het een superfilm,eindelijk eens wat anders dan iedereen maar neerknallen,hier ga je van nadenken,tenminste ik wel!

love it or hate it

Offtopic verwijderd.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Na het lezen van de berichten hier snap ik toch iets meer van de film...

JJ_D

Ik vraag me af of bij de dvd een alles-verklarende bijsluiter komt. Iedereen heeft hem blijkbaar nodig!

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

jammere film

ritchie z'n vorige films hadden nog een cult status

maar deze film in mijn ogen niet

een duur filmpje dat geflopt is

avatar van Goldfarb

Goldfarb

jfk8680 schreef:

..plots de aftiteling verscheen en ik niet veel wijzer was geworden...

Op de dvd geen aftiteling.

avatar van Riddick

Riddick

Zo'n einde had ik niet verwacht.

En ik zou niet weten wat ik moet denken over de film.

Het is een goede film, maar een beetje vergezocht.

ik geef het voor nu 3.5*

Misschien als ik het verhaal wat beter snap verhoog ik de cijfer.

(ik heb overigens ook nog geen duidelijk verhaal hier tussen gevonden)

avatar van Prudh

Prudh

Ik krijg het gevoel dat Ritchie deze film zo vaag heeft gemaakt om het vaag zijn. Je moet er expres zo veel bij nadenken en er moeten meerdere theorieën mogelijk zijn. In dit aspect vind ik het dan ook jatwerk van een film als Donnie Darko. Bij laatst genoemde kon ik het echter wel waarderen, in deze film niet. Het motto 'beter goed gejat dan slecht verzonnen' gaat voor mij dus niet op.

Verder is de film echter vermakelijk, hij verveelt niet. Goed geschoten beelden en dito acteerwerk, lekkere cast en personages (André Benjamin zeer tof). Wel 3,5* waard, maar als het allemaal iets duidelijk was geweest had de film voor mij beter gescoord.

avatar van robin00787

robin00787

Ik snap ook niet dat Ritchie het zo ontiegelijk ingewikkeld heeft gemaakt, want ik neem aan dat de film zo is neergesabeld door de pers omdat ie 'm ook niet snapten.

De rest van de film is erg prettig om naar te kijken en heeft een lekker tempo. Vooral Liotta is erg op dreef, alleen vond ik het verschijnen van Vincent Pastore iets minder. Dat heeft niet zo zeer met zn prestatie te maken, maar meer met het feit dat elke keer als ik hem zag, dan verwachtte ik elke keer dat James Gandolfini binnen zou lopen. De stijl van de film bevalt me wederom erg, maar vergeleken met deze is een lynch-film een eitje. 3,5*

avatar van android325

android325

als je je tijd wil verdoen dan moet je gerust naar deze film kijken. ik wilde hem drie keer uitzetten. in de hoop dat ik hem zou begrijpen, ben ik maar verder gaan kijken. wat een vage film zeg. ik begrijp er helemaal niets van, geen onderwerp geen spanning helemaal niets. superslechte film !!!

avatar van howie

howie

Echt goed of echt slecht, jammer voor je als je er met je verstand niet bij kunt wat deze film wil vertellen.

lees en onthoud alle quotes die gegeven worden.

luister goed bij de scene waar hij aangereden wordt.

als je daar geen zin in hebt moet je dit stuk hieronder maar niet lezen en lekker rocky balboa gaan kijken.

Copy/paste van imdb

"I watched to movie today and it just blew my mind away. It is a real masterpiece of art and I don't understand why most of the people think it's garbage. The main idea of the movie - take your ego away and then you will have true power! This was the main battle at the end of the movie and Guy Ritchie has shown that in a magnificent way. "The greatest enemy will hide in the last place you will ever look" - do you remember this from the movie? Because our true enemy is in us - it is our ego... That voice that always tells us that we are important, that gives us our pride, that tells us not to give, but only to take, that creates our aggression, that wants to be in control, that creates all the negative feelings and thoughts. GR expressed this idea in an astonishing way and has shown that the only way to gain true control is when you loose control and you just let go of your personal importance. A superb movie!"

5/5

De beste film die ik heb gezien. In het opzicht dat ik er van geleerd heb.

-richer for the experience

howie,

avatar van Ghola

Ghola

Leuk! Ik was erg verrast door de omschakeling halverwege de film, die tot dan toe nog veel weg heeft van Lock Stock en Snatch: gelikte actie, maar toch ook al een pak minder komisch en behoorlijk duister. Zodra de film omslaat wordt het nog veel donkerder. Het verhaal maakt ook een koprol en wat de diepere gedachte ook mag zijn, volgens mij is het toch in de eerste plaats een excuus om nog wat knappe montagetrucs te tonen. Ik zal me Revolver in ieder geval langer herinneren vanwege de beelden, dan vanwege het plot.

Ik snap niet dat veel mensen zeiken dat dit een slechte film is.. hij is niet zoals "Snatch"en "Lock Stock..." maar dat maakt toch niet uit eigenlijk.. Guy Ritchie heeft met die twee films topfilms uitgebracht... maar als hij het blijft doen dan is het nieuwe er van af en kijken we naar een vervolg van "Lock Stock.." ofzo. Tuurlijk.. die twee films zijn wel super goed.. Maar revolver is oowk een goeie film.. Ingewikkeld is hij wel ik snapte hem eerst niet helemaal.. Mooie beelden, Stukje animatie vond ik wel verassend.. Deze film is niet voor iemand die gen geduld heeft en liever makkelijke films heeft.. Maar voor iemand die wel wil nadenken bij een film is deze wel geschrikt..

avatar van Nieke

Nieke

Dit is een film waar je van houdt of die je haat. Ik behoor tot de laatste categorie, al is haat een groot woord. Net ietsje minder fan van Ritchie én Statham.

avatar van swankel

swankel

Mischien is deze film erg minder dan Snatch of lock stock.

Maar in sommige scenes zaten wel wat van die absurde grappige momenten die snatch en lock stock zo leuk maakten

Mensen die het verhaal snappen hoe het allemaal in elkaar zit.. kijk eens goed naar de poster naar de kleuren van de pistolen. Viel me pas eergister op ofzo..

avatar van Prudh

Prudh

filmfan_eddie schreef:

Is het verhaal op één manier uit te leggen? Volgens mij zijn hier talloze (=eindeloze) theorieën over. Mocht jij het verhaal precies begrijpen, uitleg in spoiler tags. Graag zelfs

Prudh schreef:

Witte kolf, zwarte kolf: schaaktheorie.

avatar van De Nederlander

De Nederlander

wel leuke film. mooie denk wijze. alleen af en toe iets te diep erop in gegaan.

avatar van hagi10

hagi10

Slechte film, wilde hem een paar keer uitzetten maar heb hem toch afgekeken.. Wel goed acteerwerk van Jason Statham..

avatar van skip

skip

Visueel wel aardig maar voor de rest mag deze film van mij zo de prullenbak in. Wat een intellectueel filmpje zou moeten zijn is niets anders dan een wazig product van een filmmaker die volgens mij zichzelf niet eens begrijpt.

Ritchie is geen tweede Tarantino maar een tallentloze snob die zo graag een grote regisseur wil zijn en je dat probeert wijs te maken door een film af te leveren waar geen zinnig mens in eerste instantie een touw aan vast kan knopen en je wellicht bijna gaat twijfelen aan je eigen intellectuele vermogens , doch na enig nadenken doorzie je dit goedkope schaakspelletje wel.

Pure kitsch............1*

avatar van gentenaar

gentenaar

Vond ik persoonlijk geen hit van een film

Langdradig, ver gezocht, had er meer van verwacht

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Buiten het criminele aspect weinig overeenkomsten met Snatch en Lock, Stock maar toch is Revolver bijna of misschien wel net zo goed als die twee. Hier dus geen humor a la Snatch of Lock, Stock maar wel een stuk donkerder.

Film begint ongeveer in de stijl van de al reeds vermelde 2 films met het bijpassende Ritchie sfeertje. Halfweg slaat de film dan behoorlijk om in een meer duister deel dat naar mijn mening nog steeds even boeiend, even sterk is als het begin en bovendien wel te volgen is als je aandachtig kijkt. Niet zo overdreven vaag als ik hier las in verschillende recensies.

4,5 *

avatar van Richard1189

Richard1189

Wel onderhoudend maar het verhaal wil maar niet beklijven waardoor ik na twee weken al moeite heb om de essentie te recapituleren.

avatar van faun

faun

Ik werd niet echt warm van ray liotta maar dat kan aan mij liggen.