Genre: Misdaad / Drama
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Statham, Ray Liotta en André 3000
Plot Revolver
"Your mind will not accept a game this big."
Gokker en ex-croupier Jake Green wint tijdens een kaartspel van de plaatselijke casinobaas Macha, wat hem duur te staan zal komen. Om zijn vege lijf te redden gaat hij in op het aanbod van twee criminelen, Avi en Zach, die willen dat hij met hen meewerkt en in ruil daarvoor krijgt hij hun bescherming. Met z'n drieën weten ze de criminele bazen in Las Vegas telkens een hak te zetten, terwijl Jake in de tussentijd probeert te achterhalen wie hem zo beet heeft genomen dat hij hier uberhaupt aan meewerkt.
Jake Green
Lily Walker
Macha's Goon
Doreen
Driello
Sterke film, waarbij de schaak-informatie van 'the Fonz' onmisbaar is gebleken. Heb de film eerst zonder gezien en dan is de schaak-theorie wel aanwezig, maar nog niet heel duidelijk. Wat dan overblijft is een wat verwarrende film, waarbij vooral nu en dan een gevoel van onbehagen om de hoek komt kijken door over-acting van met name Liotta. Ook een beetje bekropen door het gevoel: hmmmmmm weer een Ritchie film met Strathamin de hoofdrol.
Maar met de informatie van Fonzie wordt het een stuk meer.
Wat ik dan weer jammer vind, is dat je die informatie echt nodig hebt om deze film op zijn merites te beoordelen. het had er net iets duidelijker in verwerkt kunnen wordenom zo het verhaal toegankelijker te maken.
ruud_sengers93
Rommelige film, met (vind ik) teveel gedachtes van de hoofdpersoon.
Het begon allemaal wel sterk, met het casino en de gevangenis, maar het eind vond ik meer zo'n trip film die mij niet meer bleef boeien.
Dat deze regisseur ooit Snatch en LSATSB heeft gemaakt... Dan is dit toch jammer
(mijn punt toch nog met een half verhoogd door de recensie van Fonzie, dit is allemaal wel erg briljant en nu ik er aan terugdenk klopt dit ook allemaal, maar het blijft nog steeds niet het soort film waar ik van hou)
Fonzy
Sorry voor de reuzachtige spoiler voor de mensen die het heel erg vinden.... Maar aangezien deze film nogal wat verwarring kan scheppen vond ik het nodig om 't te plaatsen!
Een paar post op dit forum en gelijk "The Fonz" worden genoemd blijkt dat et wel wordt gewaardeerd
Groetjes
Fonzy
Driello
Ja,hallo, dat lok je toch ook uit met zo'n nickname........?
Niet mat.
Een flitsende misdaadfilm van Ritchie, die hier weer in goede doen is na enig filmgeneuzel met zijn toenmalige vrouw Madonna. Uitstekende raakvlakken met het schaakspel, verpakt in een intellectuele actiefilm die niet een ieders kopje thee zal zijn. Dat zit hem met name in het ietwat ontspoorde plot wat wel sterk is, maar helaas niet waterdicht. Schaak dus, geen schaakmat.
Goed.
DjFrankie
Film kon me niet pakken, deed me ook erg weinig. Alleen naar het einde toe vond ik deze iets beter worden. Mijn aandacht zwakte toen niet meer af.
Helaas ..............
chucknorris
- 1908 stemmen
men neme een flinke scheut fight club, 30 gr usual suspects, een mespuntje the game en een vingerhoedje david lynch. Voeg daar 2 matige acteurs aantoe en voila: je hebt revolver gebrouwen.
Vond het een film die zich totaal overschreeuwd en daardoor het (inderdaad) ingenieuze senario vakkundig omzeep helpt. helaas.
Guy Ritchie films; niet iedereen vind ze even boeiend. Ikzelf heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met zijn werk. Sherlock Holmes en Rocknrolla waren aardig, Snatch behoorlijk goed en Lock Stock and Two Smoking Barrels was zelfs heel goed.
Jammer dat Revolver een misser is geworden..
Waar de andere titels van Ritchie een heerlijke mix van humor, misdaad en chaos zijn, daar is Revolver vooral enorm serieus. Ik vond er op deze wijze eigenlijk niks aan. De film begon nog best aardig, maar na 3 kwartier keek ik toch vooral steeds hoelang de film nog duurde. Dit soort filmpjes moet je gewoon volstoppen met excentrieke personages en rare, scherpe humor. Nu was het echt niks. Jason Statham (ik zie hem ook veel liever met zijn kale kop trouwens) was wel goed, blijft toch wel een favoriete acteur van me, maar ook hij kreeg de film niet naar een hoger niveau.
Hoe hip en stoer het ook is gefilmd, er zit niks memorabels in wat me bij gaat blijven. Het plot wordt echt enorm warrig en persoonlijk voor mij eigenlijk erg vervelend. Het was gewoon niet interessant meer om te volgen. Snel vergeten dit.
Jesse93
Gelukkig een keertje wat anders van Guy Ritchie, de laatste drie die ik heb gezien leken wel heel erg op elkaar, deze valt daar gelukkig buiten. Je moet erg goed opletten en ik weet zeker dat ik hem nog een keer moet kijken voordat ik hem volledig zal gaan begrijpen. Heb erg genoten en kon niet wachten op het eind. En de grootste vraag die bij mij achter blijft is Wie is nou Sam Gold?
dominion
Weer een geweldige Misdaad film van Guy Ritchie.
Eindelijk ook iets anders dan het meeste werk dat hij maakt.
Dus ook een vrij originele film en natuurlijk met Jason Statham.
Statham word ook best vaak gebruikt in de Guy Ritchie films.
De film is erg spannend en iets serieuzer dan Lock Stock en Snatch.
Natuurlijk blijft Snatch en Lock Stock wel het betere werk van Ritchie.
De film blinkt ook uit in zijn eigen originaliteit bijvoorbeeld de getekende stukjes en verschijnende teksten maakt het ook een beetje Comic achtig.
Hier gaat Richie ook meer een beetje de Tarantino richting in wat erg goed werkt.
Ritchie mag van mij wel wat meer van dit soort werkjes maken want hier had ik echt van genoten
En hopelijk maakt hij niet meer van die filmpjes als Rock en Rolla want die film zuigt echt verschrikkelijk.
Werd ook nergens langdradig en zeker een film die in mijn kast blijft.
4,0
KillahHillah
Jammer dat Revolver een misser is geworden..
Amen!
Rodger
het eerste uur, vond ik prima,.. daarna zakte deze film erg af.. heb hem daarna met pijn en moeite uitgekeken...
De cartoon versie in deze film vond ik wel super..!!
2.5 **
Weertenaar
Heeft het toverstafje van Ritchie dienst geweigerd? 2.00 (2.00)
Met het bij tijd en wijlen haast ondoorgrondelijke Revolver heeft Ritchie zijn hand overspeelt. De film helt naar mijn smaak veel te veel over naar de psychologische achtergronden die de beweegredenen achter zijn doen en laten moeten verklaren. Voor het gemak laat Ritchie het script voor wat het is, en ook de in zijn films zo karakteristerende personages zijn in Revolver nagenoeg verdwenen. Als we dan ook nog een Statham met haar voorgeschoteld krijgen, wat zijn image volledig verkracht, degradeert Revolver in sneltreinvaart tot een weinigzeggend niemendalletje. Cinematografisch wordt er een hoop poeha uit de kast getrokken, maar als een prent in de basis al niet klopt, verandert de cinematografie daar niet heel veel meer aan. Ritchie zit voorlopig in de wachtkamer.
flaphead
Met Lock, Stock leverde Ritchie een meesterwerk af, met een geweldige combinatie tussen humor, misdaad, karakters en scenario. Opvolger Snatch tapte uit hetzelfde vaatje en ook dat werkte nog. Zijn 4e film (ik reken de romcom even niet mee) deed ook hetzelfde en was nog goed, maar teveel van hetzelfde. Na die film twijfelde ik of ik blij was met de 'goede herhaling' of dat het tijd was voor iets verfrissends. Daarom was ik erg blij te zien dat Revolver, die ertussen lag, het toch wat anders deed.
Grootste verschil zit hem in de afwezigheid van humor en de toevoeging van het psychologische, waarmee Ritchie wat mij betreft ontdoet van het 'Swiebertje-syndroom' . De film begint ijzersterk en je zal altijd je aandacht er goed bij moeten houden. Als je je openstelt voor het verhaal, wordt je er echt in opgezogen. De voice-over van Statham (ook hij doet het even wat anders, met haar bijvoorbeeld) werkt erg goed. De film zit (te?) vol met (over?)doordachte monologen en oneliners.
Ongeveer halverwege raakte ik het een beetje kwijt en zodra de 'schizofrene stemmen' zijn intrede doen is het lastig de eerdere sfeer vast te blijven houden. Echter blijkt dat uiteindelijk een belangrijke spil in het thema te zijn.
De cinematografie is heerlijk, de montage geweldig en het acteerwerk van Statham, Liotta en Benjamin (die ik afgelopen week in Be Cool nog verafschuwde als acteur) erg sterk en goed passend in de sfeer.
Revolver is een intelligente, complexe, mysterieuze misdaadthriller. Aanrader voor iedereen die niet van gewoontjes houdt en graag zijn kop aan het werk houdt.
Deze moet ik zeker nog vaker zien om hem volledige te kunnen doorgronden. Een 8 voor nu.
Number23
Zoals ik het me herinner was dit een zweverig misdaadfilmpje met nog een redelijke Statham en Liotta, maar een vreselijke Andre Benjamin. Herziening is eigenlijk wel nodig voor optimale beoordeling.
emmes
Dit had een heel goede film kunnen worden, helaas verloor Ritchie de trappers onderweg en is het een zootje geworden. Echt jammer, met hier en daar wat gesleutel en correcties had dit een film kunnen zijn van het niveau van Lock Stock of Snatch.
slachthuis
ik vind dit een geweldige film. hij staat bij mij op NR 1
het is zeker een film om waker voor en bij te blijven
het gaat over hebzucht controle ego en intelligentie strijd verlies winnen strategie angsten en pijn te overwinnen enz.
en wat de film op het eind ook zegt.
de vijand zit in je hoofd en de mensen hebben niet eens door dat hij daar zit.
en snappen dan ook de film niet en kraken hem af dat is het makkelijkste
in plaats te twijfelen aan je intelligentie wat niet mag van je ego.
en ik vind het geweldig om de grote verschillen in de waardering van de film te zien die er voor word gegeven.
het zegt meer over de persoon die de waardering geeft dan over de film zelf.
volgens de revolver theorie
Rosales
Een film die goed in elkaar steekt en waarin goed geacteerd wordt., maar die mij helaas op sommige momenten lichtelijk irriteerde.
newG
Een uur lang een vrij goede film, maar dat laatste half uur zoog echt de interesse uit mijn lijf ,wat die zelfs bekroont wordt met een toch wel erg zwakke ontknoping... Misdaad en actie en zwarte humor zijn echt wel mijn ding, maar van "innerlijke strijd" hou ik absoluut niet.
nadrin
Een uur lang een vrij goede film, maar de film duurd wel 2 uur en het tweede uur was voor mij totaal onbegrijpelijk,
Tarkus
Redelijk goede film met een goed acterende cast.
Misschien wel een beetje speciaal, en daarom vermoed ik ook dat de film niet iedereen zal aanspreken, maar mij beviel hij toch wel.
Het is wel even wennen aan Jason Statham, die we gewoon zijn van met een kale knikker te zien, en hier met hoofdhaar, ik herkende hem bijna niet.
Ik zie hem trouwens toch liever in filmen met meer actie dan in deze prent hoor.
Maar heb me bij het bekijken van deze film toch niet verveeld, heb al slechtere dingen gezien van regisseur Guy Richie, ex-mijnheer Madonna.
mar007
Deze film begon best wel goed maar al gauw kon ik er geen touw meer
aan vast knopen.
Chaotisch en ik heb echt geen idee waar ik naar heb zitten kijken.
indigoriico
erg verwarrende film, maar wel een goeie.
goede bekende acteurs.
je word steeds op een ander pad gestuurd wat ze goed doen.
ik geef hem een 4 vanwege het goede misleidende verhaal.
Captn Kaos
Lol. Jáááren geleden aangeschaft. 1x aangezet, en na de introductie van Statham uit de DVD speler gehaald en aan iemand kado gedaan. Bij mij kan Statham niet veel fout doen, maar toen ik hem met een amerikaans accent hoorde praten, sloegen bij mij de stoppen door. Dit is ook de reden waarom ik de serie "House" verafschuw. Maar goed, da's meer míjn probleem.
Voor de gein eens de reviews hier door gelezen, en zie dan tot mijn verbazing dat de film een pareltje zou moeten zijn. Nou heb ik natuurlijk van schaken ook niet veel verstand, maar als Ritchie dat spelletje zo mooi in een film kan verwerken, vind ik dat tóch wel knap.
Verder vind ik Ritchies werken best wel geniaal. Lock stock, Snatch en Rocknrolla zijn films die ik ELK jaar minimaal 1x gezien moet hebben.
Nou ga ik de persoon nog eens aanspreken om me de film te uit te lenen, zodat ik em nog eens met gemak kan bekijken. Hopelijk zet ik em niet wéér af.
LOTR-lover
Mijn god, wàt een trip! Geen film om 'even tussendoor' te gaan kijken en absoluut een film die blijft hangen. Gisteravond gezien en sindsdien veel reviews en forums doorgelezen over Revolver. Het is tekenend dat er zoveel verschillende meningen en theorieën over deze film zijn. In een hokje plaatsen kan je in ieder geval niet.
Heb de 'schaaktheorie' recensie op de vorige pagina doorgelezen en vind deze zeer plausibel. Ik ga de film dan ook absoluut herzien zodat ik er met andere (wijzere) ogen naar kan kijken.
Al met al is het een film die naarmate 'ie vordert aanvoelt als een LSD trip. Een complete mindfuck, maar wel eentje die doet verlangen naar meer...
boemboem27
vreselijk rommelige film.
was na een uurtje gewoon de weg kwijt.
met pijn en moeite toch maar afgekeken
en een onbevredigend gevoel rijker.
nee niet de Statham die ik gewend ben,deze film maar weer snel vergeten
Kondoro
Revolver
Revolver is een film waar ik erg zin in had.. Helaas was dat alleen maar in het begin.. Na mate Jason ging werken voor die twee gasten konden ik en mijn moeder geen grip meer vast houden aan de film.. We hebben hem uiteindelijk zelfs gewoon uitgezet, we vonden hem niks meer aan.. Dat heb ik voor het eerst bij een Statham film... Maar goed, elke acteur heeft wel eens een misser!
1.5* voor het beetje actie wat er in zat, en puur voor het begin...
RedBull666
Blijft een mooie film en als ik de recensies hier lees en de sterren stemmen bekijk denk ik dat veel mensen de film niet begrijpen en dat is niet erg.
Ik ken deze film al jaren en toen ik de film voor het eerst zag begreep ik er ook eigenlijk niks tot weinig van maar toch vond ik het een gave gekke film die ik meteen een 2e kans gaf en vanaf die tijd pak ik de film uit de kast en kijk ik hem weer.
En naar elke kijkbeurt wordt alles steeds duidelijker en helder.
Je leeft echt in de personage Jake Green je gaat er zo in op dat je al zijn emoties voelt onder andere claustrofobie, stress, angst en woede enz enz. allerlei emoties wat een mens kan hebben.
Je zit echt in een Paranoïde sfeer de hele film door en het heeft allemaal natuurlijk een theorie.
De film begint dat ook met de quote van Julius Caesar '' The greatest enemy will hide in the last place you would ever look '' en dat ben jij zelf, de vijand van jezelf en daar gaat deze film over.

Misdaadfilm 'Revolver' met Jason Statham en Ray Liotta vrijdagavond te zien op televisie

Snatch

The Brave One
Thriller / Actie, 2007

Layer Cake
Thriller / Misdaad, 2004
cashwrong diagnosisforetellingshaky camera shotwaterboardingsafe boxreloadpinstripe suitdriving capaudio flashbacktrash talk