• 9.377.350 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Statham, Ray Liotta en André 3000

Plot Revolver

"Your mind will not accept a game this big."

Gokker en ex-croupier Jake Green wint tijdens een kaartspel van de plaatselijke casinobaas Macha, wat hem duur te staan zal komen. Om zijn vege lijf te redden gaat hij in op het aanbod van twee criminelen, Avi en Zach, die willen dat hij met hen meewerkt en in ruil daarvoor krijgt hij hun bescherming. Met z'n drieën weten ze de criminele bazen in Las Vegas telkens een hak te zetten, terwijl Jake in de tussentijd probeert te achterhalen wie hem zo beet heeft genomen dat hij hier uberhaupt aan meewerkt.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Van de vele reacties over Snatch en Lock, Stock... die ik gelezen heb op de site schijnt hij veel te lenen van andere regisseurs als Tarantino, Scorcese en Fincher. Kon me echter nooit schelen sinds ik beide films zéér vermakelijk vond, daarom vond ik het ook erg jammer dat hij van andere regisseurs voornamelijk van David Lynch probeert te lenen en meer richting de arthouse kant probeert in te gaan.

Dat gaat in deze film namelijk erg fout in de 2de helft, eerste helft gaat de film al een vreemde kant op maar verwacht je net als in z'n eerdere films dat het allemaal op een verrassende manier bij elkaar komt, maar dat gebeurde helaas niet. De film probeert erg mysterieus/vaag te doen dat erg slecht de verf uit komt, dingen als meerdere persoonlijkheden, vage karakters, her en der kleine aanwijzingen wat het verhaal zou kunnen betekenen en een open einde zijn gewoon te doorzichtige aanwijzingen dat de film iets anders probeert te zijn dan alleen een doorsnee gangsterfilmpje. Hoewel ik respecteer dat Ritchie iets anders probeert ben ik toch van mening dat hij het bij z'n 'roots' moet houden.

Toch nog 2,5* voor de film omdat het toch nog vol zit met mooie plaatjes en scénes zoals het moment dat Statham door de raam van een auto gaat.

avatar van Macmanus

Macmanus

Inderdaad niet zo sterk als Snatch, maar nog steeds erg leuk.

Ritchie doet inderdaad wat vager dan in zijn andere films. Maar ik zie het meer als een knipoog naar de "wat is echt en niet echt" films van de laatste tijd. Het verhaal gaat dus eigenlijk nergens over, veel gaten. Maar de actie is leuk en het ziet er allemaal zeer leuk uit.

Niet al te serieus nemen en geniet gewoon van de vermakelijke onzin.

Ik begrijp al die negatieve kritiek niet zo. Standaard kritiek op Ritchie's films die weinig met de realiteit te maken. Al helemaal niet bij deze film.

Ten eerste, weinig vaags te vinden in de film. Is allemaal redelijk duidelijk volgbaar, belangrijke punten worden tot 10 keer herhaald en Ritchie hamert er zelfs alles hardhandig in. Subtiel is deze film niet, laat staan vaag.

Behalve dat ook deze film zich in het crimineel wereldje afspeelt, en er wat herkenbare personages inlopen heeft dit weinig met Snatch en Lock, Stock te maken. Weg is de humor, veel duisterder, veel mystieker. Erg stijlvol ook. Het cool/hippe zit er nog steeds in, maar gefilterd.

Visueel erg knap. Erg mooie kleurtjes, knappe shots en Ritchie is nog steeds geweldig in het editen van z'n films. In combinatie met de muziek drijven zijn films nog steeds voort op een eigen ritme. Weinig regisseurs die hem dat nadoen, al helemaal niet de vaak genoemden.

Verder is het verhaaltje erg leuk, en knap uitgewerkt. Alles draait om controle en "wit", wat hier op een originele manier weergegeven wordt. Begrijp alle kritieken niet, en gooi hier gewoon 4.5* tegenaan. Stijlvol, knap en best uniek. Hier en daar wat jatwerk (maar niet meer dan een ander), maar het resultaat is 100% Ritchie, en niet met andere films te vergelijken.

PS: wel jammer waren de geanimeerde stukken. Zag er vreselijk uit.

avatar van Respekked

Respekked

Ik kan me voor de volle 100% aansluiten bij het verhaal van Onderhond hierboven. Deze film werkte voor mij volledig. Stijlvol, spannend en Statham is 'his coolness' in een subtieler jasje dan in snatch.

Een beetje opletten is wel handig want ondanks dat Ritchie je niet laat zweven was het voor mij nog wel even puzzelen. Erg mooie vondst om via het schaakbord de essentie uit te leggen .

De animatie was misschien een klein minpunt. Had wel achterwege mogen blijven. Niet eens omdat tarantino het in kill bill heeft gebruikt, maar ik vond het niet in de stijl van de film passen

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik kan alle negatieve kritiek in de pers op Revolver niet goed begrijpen. Het IMDb-gemiddelde ligt wel erg laag, en in het slechtste geval is Revolver een overambitieuze, soms ondoorgrondelijke mindfuck, maar het is lang geleden dat ik nog eens een film heb gezien die mijn brein zowat deed overkoken.

Ik vond Revolver dan ook een fascinerende, virtuoos gemaakte en uitdagende genrefilm, die eigenlijk veel meer biedt dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Om te beginnen valt de film uiteen in twee grote delen. Het eerste uur, met daarin het 'standaard' misdaadplot en de bijbehorende twists (die de kijker, analoog met het plot, een gevoel van controle geeft); en het tweede deel dat psychologisch veel dieper graaft en aanleunt bij Lynch en Cronenberg, maar dan zonder dwergen en mutanten.

Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik meteen alles heb begrepen, maar de hoofdlijnen van het verhaal zijn redelijk eenvoudig te volgen. Zoals hierboven al aangegeven, geeft Ritchie zijn kijkers alle gelegenheid om mee te denken. Vitale plotelementen worden regelmatig herhaald, de hints liggen er vuistdik bovenop en de opbouw van het verhaal is ondanks de verhakkelde structuur goed te volgen. De eerste reacties uit de zaal (waaruit bleek dat de meerderheid het maar niks vond), zijn ongetwijfeld te danken aan het feit dat iedereen een rechtlijnige misdaadfilm had verwacht, niet een film waar bij je (God beware!) moet meedenken. Toch weer het stuitende bewijs dat het doorsnee publiek zijn film graag voorgekauwd heeft...

Petje af voor Ritchie, die onverstoord zijn eigen ding heeft gedaan en niet toegeeft aan de verwachtingen van het publiek. Het lijkt misschien alsof hij zich weer in het bekende vaarwater begeeft, maar Revolver is een flinke stap voorwaarts, zowel in vertelstructuur als in ambitie. Ik ben er van overtuigd dat de film het een tweede (of derde) keer nog aanzienlijk beter zal doen. Nu alleen wat meer fans en dan krijgt Revolver misschien de status die ze verdient.

Een tweede visie zal uitwijzen of het echt het meesterwerk is dat ik er nu nog in zie. Maar eerst even mijn brein laten afkoelen.

4 sterren.

Toch nog een opmerking: het kan aan de kopie gelegen hebben (daar is in de Kinepolis tegenwoordig wel vaker wat mis mee), maar is het zo dat Revolver geen eindgeneriek heeft? Ik heb na de film in elk geval vijf minuten naar een zwart scherm zitten staren en alleen naar de muziek geluisterd.

Veel coolness, vette beelden .

Heel aardig verpakt allemaal dus, maar wel heeeel veel geneuzel over zogenaamde ouderwetse machts-en oorlogsspreuken en halfslachtige mindfuck-toestandjes .

Best vermakelijk, maar vertel liever geen verhaal dan zoiets.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nou dat gebeurt er dus als je met Madonna trouwt; Weg is de humor en je bevind je schijnbaar in een opperste staat van verwarring.

Laat ik maar beginnen dat er niet zoveel logica in de film zit. En ja ik heb de schaaktheorie gelezen, en nee ik geloof het niet (ik blijf met te veel vragen zitten die er gewoon uiteindelijk niet inpassen). Ik heb ook geen probleem met mindfucks maar ik moet wel het idee hebben dat ik maar enigzins aanvoel wat een film nu wil overbrengen. Dat is het grote probleem met Revolver; het boeit niet. De film en de personages komen wat plastisch over, het is allemaal heel mooi en hip vormgegeven maar er zit totaal geen gevoel bij, het is een lege huls. Personages, dialogen en gebeurtenissen zijn te weinig memorabel en missen een bepaalde essentie. Ik kon mijn gedachte maar moeilijk bij de film houden het laatste uur.

Ik vind ook niet dat Ritchie zich niet mag vernieuwen hoor. Het had van mij echt geen Snatch 2 hoeven te zijn maar ik vind dit gewoon geen goede film. Het is en blijft moeilijk doen om het moeilijk doen. Het is mysterie en spanning willen brengen door alles, maar dan ook alles in het vage te laten. Maar daarvoor mist de film gewoon substantie.

Nee Ritchie bakt er niet veel van met Revolver; 2 magere sterretjes voor de mooie beelden.

avatar van gotti

Vond hem ook niet best. Miste ongeveer alles wat Snatch & Lock Stock zo leuk maakten. Nauwelijks humor, veel (en nu ook ergelijk) jatwerk en nog meer quasi-inttelectueel gewauwel (leuk en aardig, die schaaktheorie, maar vond het way to gekunsteld). Wat mij betreft is Revolver een niet zo fijne mislukkeling.

1,5*, omdat hier en daar een pluspuntje te bekennen was...

avatar van remorz

remorz

Een erg stevige stap voorwaarts voor Mr. Ritchie, die met Revolver heel erg graag laat zien dat hij tot meer dingen in staat is dan formulewerk à la Lock Stock en Snatch.

Voor mij een beetje tweeledig, aangezien de film visueel prachtig is en bovendien zeer stijlvol in zijn vertelwijze. Anderszijds verzandt de film af en toe in zijn eigen vernuftigheid. Veel ging aan mij voorbij en ik kan, ook na het lezen van alles hierboven, nog steeds niet alles plaatsen, maar de film lijkt de pretentie te hebben zijn verhaal te ontvouwen volgens de formule die het voorlegt in het begin van de film. De Uiteindelijke Theorie rondom oplichterij, toegepast op cinema. Schachnovelle in een filmisch jasje.

Erg pakkend en erg fraai geprobeerd, maar ook een beetje overambitieus lijkt het. Een versnellinkje lager en de film was nauwsluitender geweest, overtuigender. Daarentegen is de film vermakelijk, intrigerend, verfrissend en vooral een erg mooie illustratie van Ritchies bewijsdrang en capaciteit. Ik ben meer dan ooit benieuwd naar zijn volgende project. 4*

avatar van Prudh

Prudh

Ik krijg het gevoel dat Ritchie deze film zo vaag heeft gemaakt om het vaag zijn. Je moet er expres zo veel bij nadenken en er moeten meerdere theorieën mogelijk zijn. In dit aspect vind ik het dan ook jatwerk van een film als Donnie Darko. Bij laatst genoemde kon ik het echter wel waarderen, in deze film niet. Het motto 'beter goed gejat dan slecht verzonnen' gaat voor mij dus niet op.

Verder is de film echter vermakelijk, hij verveelt niet. Goed geschoten beelden en dito acteerwerk, lekkere cast en personages (André Benjamin zeer tof). Wel 3,5* waard, maar als het allemaal iets duidelijk was geweest had de film voor mij beter gescoord.

avatar van Flipman

Flipman

Toch wel Ritchie's minste, en dan heb ik Swept Away nog niet eens gezien.

De film is gaaf geschoten en gemonteerd, en heeft ondanks een
interessant uitgangspunt niet héél veel neiwus te bieden; veel dingen
had ik al weleens gezien. Dat mocht over het algemeen de pret niet drukken, sfeer en vaart zat er wel in, en het plot was ingewikkeld genoeg (dat wil zeggen, niet te simpel), en bovendien vind ik dat er hier nauwelijks vergelijking is met Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Snatch. De enige vergelijking is Jason Statham, en ietwat van de stijl is meegekomen, maar deze film is een stuk serieuzer. Verder heb ik die dingen van "Ik ben/wij zijn jou, altijd al geweest" ook
al gezien in Fight Club, wat daarna ook weer een beetje was gekopieerd in The Machinist.
Het zat er niet echt aan te komen, maar toen het er eenmaal was, verbaasde het me ook niet zo. Daardoor zakt de film wel wat in mijn waardering, maar ik zou de film toch best 's opnieuw willen bekijken, samen met mijn broer, bijvoorbeeld. Want Richie's stijl vind ik altijd uiterst boeiend, ook al geeft het in zijn eerste films wat meer kracht aan vooral het komische element van zijn films, ga je er hier op een serieuze manier echt in zitten. En, oh ja, het feit dat alle gebeurtenissen in deze film terug te voeren zijn op "The Formula" vind ik enerzijds erg grappig, anderzijds ligt het er een beetje te dik bovenop, ook al zag ik het niet aankomen.

Tot mijn eerste herziening drie en 'n halve punt. En, nog drie dingen;

1: Waarom draait deze film pas december dit jaar, dus ruim twee jaar na zijn release in de UK, pas in de USA?
2: Ik meende dat deze film ook in de Nederlandse bios heeft gedraaid, maar dat heb ik dus mis?

Schaakmat schreef:
Ik voelde me zo goed tot en met 12 oktober 2007.
WTF is er mis met mijn verjaardag?!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Film die origineel en hip probeert te zijn, maar dat komt niet helemaal uit de verf; hier en daar wat onnodig gekunsteld. Al die quasi wijsheden kwamen me op den duur ook de keel uit. Over de hele linie wel vermakelijk genoeg voor ruim 3 sterren, al zou de veel te pretentieuze tweede helft van de film daar bijna een stokje voor steken. Lichtpunt was Liotta, die zijn personage kleur gaf.

avatar van stephan73

stephan73

Niet al te bijzonder Ritchie film, waarvan het plot nogal vergezocht is.
Een enkele keer komt de Guy Ritchie touch voorbij, maar bij onnodige animatiescenes en een over te top twist aan het einde slaat hij te erg door.
Ook qua acteerwerk is dit meer van hetzelfde.

Ik weet nu niet of ik op Ritchie's Rocknrolla zit te wachten!

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren ook bekeken en dacht achteraf: wat zonde van mijn nachtrust!

De film begint behoorlijk cool en intrigerend, maar maakt geen enkele van zijn eigen geschapen verwachtingen waar.

Ongeloofelijk pretensieuse film, die wanhopig cool probeert te zijn, maar het slaat allemaal nergens op en gaat ook nergens naar toe.

Ik kon het bijna niet geloven, terwijl ik zat te kijken.

Ook de voice-over werkte niet, omdat blijkbaar Statham daar toch niet de juiste (niet goed genoeg?) acteur voor is. Alles werd bijna op dezelfde monotone manier verteld.

Op zich waren de schare actiemomenten wel cool (oa tegen het einde met die bebrilde hitman), maar ze konden het verder nauwelijks te volgen plot niet redden.

Ergens zit hier mss wel een goede film in, maar dat is dan toch knap verdonkermaand.

Een drie, ofwel 1,5 ster is zat voor een paar aardige momenten.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Gewoon een wat ' losse ' film met een te simpel verhaal, dat de lading niet dekt. Vooral jammer dat Statham niet op de vlucht sloeg en een samenwerking aanging met Avi en Zach. Had stukken leuker kunnen worden als meerdere mensen achter hem aanzaten, ook een stuk spannender trouwens.

Maar verder wel oke. Grootste pluspunt was de aparte montage. De manier waarop Statham van die trap afdonderde beleefde je dankzij die slow - motion trucages en die vervreemdende geluiden als ' in een waas '.De verschillende afzonderlijke kleurenfilters, ' in iedere kamer vaak een andere kleur ' maakten dat deze film prikkelend bleef om naar te kijken. De muziekkeuze vond ik wel geslaagd, juist omdat het allemaal niet zo ' classy ' was vond ik de meer kunstzinnige muziek een geinige uitwerking op al dat uitschot hebben. Fijn vertier, maar niets meer. 3,5*

avatar van Film Pegasus

Wow, lang geleden dat ik echt nog zo geboeid was door een film. Ik had totaal geen verwachtingen van Revolver, maar was toch benieuwd naar meer, na het kijken van Lock, Stok & Two Smoking Barrels. Wat je Guy Ritchie moet aangeven is dat hij z'n stempel als regisseur echt wel doorduwt. Hij maakt een mooi geheel van de film en zet een ware coole (vette voor de Nederlanders) en hippe film neer met eigen aparte stijl.

Het verhaal is op het eerste zicht vrij simpel, maar is vooral qua opzet en enkele leuke plotwendingen toch zeer boeiend. Vooral de fantastische montage zorgt ervoor dat de film als een trein loopt met een hypnotiserende soundtrack. Ook de stem van Statham is zeer aangenaam als verteller.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Guy Ritchie hier sla je de plank volledig mis!

Waarom al die psychofilosofische onzin?

Waarom die citaten van Julius Caesar en Machiavelli?

Waarom die verwarrende flashbackstructuur na een tijdje weet je zelf niet meer of het fantasie of het realiteit is.

Revolver (2005) noem ik een Ritchie's tussendoortje, waarom niet al je krachten gespaard voor RocknRolla?

Waar Ritchie dan wel goed in is is zijn neus voor stijlrijke decors en acteursregie. Jason Transporter Statham vond ik geweldig emotioneel spelen en ging de film door als een zombie.

Ray Liotta is wel een goed acteur heeft hij zeker en vast bewezen in Goodfellas (1990) maar gedurende deze film leek hij wel crank en paranoia in zijn hoofd.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Hoewel er veel mis is met Revolver, heb ik mij uitstekend vermaakt. De acteurs passen goed bij hun rol, de actie is stijlvol en het camerawerk best uniek. Verder zijn alle andere ingredïënten uit een Ritchie ook hier aanwezig.

Toch scoort deze film net iets minder dan zijn andere films. In Revolver probeert Ritchie duidelijk iets extra. Voor mij persoonlijk werkte dat niet voldoende en was het op een bepaalde momenten een beetje een overvloed aan herhalende filosofische dialogen en was de montage net iets te gehaast.

Revolver lijkt mij een ambitieus experiment wat misschien niet perfect is, maar waar iemand als Ritchie weer voldoende van heeft geleerd. Volgens mij gaat hij nog voldoende goede films maken, en hopelijk komt daar een keer een echt meesterwerk uit. Maar saai zijn de film van Ritchie gelukkig nooit, of ze nu veel of weinig fouten bevatten.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Briljante film van Ritchie weer.

De film heeft een leuk verhaal dat door zijn uitwerking erg interessant wordt. Ook erg grappig om te zien dat een op het eerste gezicht standaard misdaad verhaal prima mengt met de nodige filosofische en psychologische aspecten en makkelijk overeind blijft. Het verhaal lijkt soms moeilijk te volgen, maar dit blijkt reuze mee te vallen. Het belangrijkste punt van de film wordt zelfs tot in de credits toe herhaald en andere belangrijke zaken keren ook regelmatig terug. De humor zoals we die kennen van Ritchie is wel uit het verhaal verdwenen, maar in andere vormen nog steeds aanwezig.

De casting is werkelijk geweldig. Jason Statham is weer aanwezig en speelt weer charismatisch en stoer. Ray Liotta heeft ook een fantastische rol en laat zien dat dit veel beter bij hem past dan het serieuze werk. Ook Benjamin en Pastore werken goed als crimineel duo al is het Mark Strong die de show steelt. Hij is werkelijk briljant als huurmoordenaar.

Visueel echt een prachtige film. Goed gebruik van licht en kleur met knap camerawerk wat soms echt fantastische dingen oplevert bijvoorbeeld de shoot-out in het huis met Sorter . In combinatie met de soundtrack zet Ritchie een strakke en op elk vlak hippe film neer. Voice-overs vind ik niet altijd even fijn maar het past perfect bij deze film, mede door de stem van Statham. De geanimeerde stukken vond ik ook best grappig, leek een beetje op een knipoog van Ritchie naar Tarantino.

Al met al zet Ritchie hier een ongelofelijk strakke, hippe en coole film neer, 4.5 ster met een mogelijke verhoging.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Deze destijds aan me laten voorbijgaan aangezien veel mensen het hadden over 'het belachelijkste dat ze ooit te zien kregen'. Zo erg vind ik het allemaal niet: visueel bezit Guy Ritchie over de nodige flair en dat resulteert ook in Revolver in een aantal bijzondere shots.

De gangsterwereld wordt ons weer met de nodige cool gepresenteerd en aanvankelijk lijkt zich dan ook een typisch Ritchie-verhaal te ontspinnen. Revolver is echter dreigender en de toon minder jolig dan in z'n andere films. Op zich geen probleem, maar naar het einde toe gaat ie toch wat vervelen, met als absoluut dieptepunt die PhD's die nog even worden opgevoerd. Jezelf nu ook niet té serieus gaan nemen he Guy.

Van de vier Ritchie-prenten die ik al heb gezien duidelijk de minste, maar al met al nog 'n redelijk filmpje.

avatar van Theunissen

Beetje rare en complexe film met wel een prima rol van Ray Liotta.

avatar van WhoKnowZ

WhoKnowZ

Ik vond deze toch een stuk minder dan Snatch en Lock, Stock. Vrij ambitieuze film, die aanvankelijk lijkt te evolueren tot een goed te volgen misdaadfilm zoals we die kennen van Ritchie, maar die op een bepaald moment lichtjes de mist in gaat. De uiteindelijke ontknoping was een teleurstelling voor mij.

Ook vind ik sommige personages niet goed gecast. André Benjamin heb ik nooit overtuigend gevonden (alhoewel ik een aantal oude platen van Oustkast best kan smaken ). Pussy uit The Sopranos vinden we natuurlijk allemaal tof, maar Vincent Pastore hoort hier niet echt thuis vind ik. Liotta speelde op bepaalde momenten sterk, maar waarom ziet zijn gezicht er zo plastisch uit?

Iets te weinig humor, iets te veel filosofie. Te weinig Ritchie voor mij. Ik ben benieuwd of zijn laatste film (RockNRolla) dit wel weer is.

3,5 *

avatar van neo

neo

Guy Ritchie maakte met Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch twee humoristische misdaadfilms met verschillende verhaallijnen/karakters die elkaar kruizen. Films die wel flink wat keren voor plezier kunnen zorgen.. Revolver is echter een andere kant van Ritchie, namelijk de serieuze kant. De humor is in geen velden of wegen te vinden en is lang niet zo overgestileerd,. niet negatief bedoelt, als eerder genoemde films. De muziek van Nathaniel Mechaly kent een ongelooflijke goed gebruik van bass (lines) en dient de film uitstekend. Tot zover nog geen echt probleem, want een serieuze Ritchie zou best weleens goed kunnen zijn. De film loopt echter spaak op het quasi-psychologische gebeuren wat nogal pretentieus overkomt.

avatar van Montorsi

Montorsi

Matige film.

Tijdje terug uit een eurobak gevist, en in deze vakantie maar eens gekeken.

Ritchie gooit het over een andere boeg, maar als je dit ziet mag hij nog eerder de zoveelste nouveau violence komedie uitbrengen dan dit rare, bijeen geleende en humorloze filmpje. Een plot wat al vanaf een halfuurtje duidelijk was, zo erg dat ik op het einde alweer vergeten was dat ze hier nog mee aan gingen komen. Verhaal boeit niet, valt weinig interessants aan te ontdekken, jat wat van Fight Club, beetje Gollem, en veel vervelende quotes. Plichtmatig coole actiescenes tussendoor, en een hoop rare wendingen. Vond Statham weer slecht, maar dit keer niet eens grappig slecht, maar gewoon slecht slecht. Liotta ben ik nooit fan van geweest, en dit was weer precies zo'n rol waar hij naar verloop van tijd door begint te slaan.

Duurt dan ook veel te lang, en heb het laatste halfuur zeker 3x op de klok gekeken omdat het maar duurde en duurde. Die kerel van Outkast vond ik het dan nog best leuk doen, dacht even dat het Chiwetel Ejiofor met een sikje was.

avatar van maarten1991

maarten1991

Aan deze film is geen draad vast te knopen. Emotionele scenes worden enorm overdreven. Wel mooie muziek alleen volledig misplaatst.

Vreemd is waarom er 18+ op staat???

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tja, voor mij een beetje een tegenvaller van Guy Ritchie. Om te beginnen is de film erg vaak aan de saaie kant en missen we de elementen uit Lock, Stock, Snatch en Rocknrolla. Wat we ook missen is de Londen locatie. Want de achtergronden waren dus echt overduidelijk een een of ander Amerikaanse stad waar een film als deze dus echt niet thuishoord zonder enkele toevoeging. Verder wel grappig om Jason Statham een keer met haar te zien. en Ray Liotta deed het ook wel redelijk. Er zaten hier en daar nog wel mooie actiescenetjes in en die animatie stukjes waren ook te doen. Die Chinese maffia was ook wel grappig. Maar verder is Revolver helaas een saai en onavolgbaar filmpje waar je niet veel mee kan.

avatar van Zinema

Niet mat.

Een flitsende misdaadfilm van Ritchie, die hier weer in goede doen is na enig filmgeneuzel met zijn toenmalige vrouw Madonna. Uitstekende raakvlakken met het schaakspel, verpakt in een intellectuele actiefilm die niet een ieders kopje thee zal zijn. Dat zit hem met name in het ietwat ontspoorde plot wat wel sterk is, maar helaas niet waterdicht. Schaak dus, geen schaakmat.

Goed.

avatar van The Oceanic Six

Guy Ritchie films; niet iedereen vind ze even boeiend. Ikzelf heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met zijn werk. Sherlock Holmes en Rocknrolla waren aardig, Snatch behoorlijk goed en Lock Stock and Two Smoking Barrels was zelfs heel goed.

Jammer dat Revolver een misser is geworden..

Waar de andere titels van Ritchie een heerlijke mix van humor, misdaad en chaos zijn, daar is Revolver vooral enorm serieus. Ik vond er op deze wijze eigenlijk niks aan. De film begon nog best aardig, maar na 3 kwartier keek ik toch vooral steeds hoelang de film nog duurde. Dit soort filmpjes moet je gewoon volstoppen met excentrieke personages en rare, scherpe humor. Nu was het echt niks. Jason Statham (ik zie hem ook veel liever met zijn kale kop trouwens) was wel goed, blijft toch wel een favoriete acteur van me, maar ook hij kreeg de film niet naar een hoger niveau.

Hoe hip en stoer het ook is gefilmd, er zit niks memorabels in wat me bij gaat blijven. Het plot wordt echt enorm warrig en persoonlijk voor mij eigenlijk erg vervelend. Het was gewoon niet interessant meer om te volgen. Snel vergeten dit.

avatar van Number23

Number23

Zoals ik het me herinner was dit een zweverig misdaadfilmpje met nog een redelijke Statham en Liotta, maar een vreselijke Andre Benjamin. Herziening is eigenlijk wel nodig voor optimale beoordeling.

avatar van slachthuis

slachthuis

ik vind dit een geweldige film. hij staat bij mij op NR 1

het is zeker een film om waker voor en bij te blijven

het gaat over hebzucht controle ego en intelligentie strijd verlies winnen strategie angsten en pijn te overwinnen enz.

en wat de film op het eind ook zegt.

de vijand zit in je hoofd en de mensen hebben niet eens door dat hij daar zit.

en snappen dan ook de film niet en kraken hem af dat is het makkelijkste

in plaats te twijfelen aan je intelligentie wat niet mag van je ego.

en ik vind het geweldig om de grote verschillen in de waardering van de film te zien die er voor word gegeven.

het zegt meer over de persoon die de waardering geeft dan over de film zelf.

volgens de revolver theorie