• 9.379.468 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Statham, Ray Liotta en André 3000

Plot Revolver

"Your mind will not accept a game this big."

Gokker en ex-croupier Jake Green wint tijdens een kaartspel van de plaatselijke casinobaas Macha, wat hem duur te staan zal komen. Om zijn vege lijf te redden gaat hij in op het aanbod van twee criminelen, Avi en Zach, die willen dat hij met hen meewerkt en in ruil daarvoor krijgt hij hun bescherming. Met z'n drieën weten ze de criminele bazen in Las Vegas telkens een hak te zetten, terwijl Jake in de tussentijd probeert te achterhalen wie hem zo beet heeft genomen dat hij hier uberhaupt aan meewerkt.

Na een 40 minuten uitgezet. Snapte er niks meer van. Het begin was erg leuk maar daarna werd het alleen maar minder.. Ik zal hem later is nog een keer herzien. nu geef ik een 2,5*

avatar van Coop

Coop

Deze film is me toch iets te raar, ben nog wat groggy van het gisteren op stap gaan, mischien dat het daar wat mee te maken heeft, maar de film kon me niet echt boeien, heb hem dan ook in het midden afgezet.

geen score voor mij.

avatar van josteman

josteman

Weer eens wat anders dan een standaard film.

Niet helemaal wat ik er van verwacht had, maar zeker de moeite waard. Hij krijg ook 3,5 ster van mij, al is het maar voor de leuke lessen tussendoor.

avatar van Gettie

Gettie

Gisteren gezien, geweldige film die je wel aan het denken zet over het spel des levens...Duurt wel even voordat je hem doorhebt maar dan valt alles in elkaar en kom je tot de conclusie dat Guy Ritchie weer een briljante film in elkaar heeft gezet...

avatar van Kouros

Kouros

deze film vond ik niet zo goed.

de film werd verpest door die André Benjamin, hij verspest de hele sfeer in de film.

een 3,0

avatar van KLah

KLah

Een iets wat rare film. Ik vond hem zeker niet zo goed als de meesten hier. --> 2,5 ster

avatar van 606

vond het wel een vette film met een donkere sfeer.

goed geacteerd.

avatar van ChrisPLF

ChrisPLF

Zeker een goede film. Heb 'm wel 3 keer moeten kijken voordat ik 'm helemaal 100% doorhad. Zit erg ingenieus in elkaar. Jason Statham is super, Ray Liotta is niet zo "gangster" als dat ze hadden gewild volgens mij...

Echt een film die vetter wordt naarmate de tijd verstrijkt, ik raad 'm aan!

avatar van Yamato

Yamato

Niets minder dan briljant. Ingewikkeld, maar briljant.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Ik had hem stukje gezien eerst net paar minuten geleden gekocht voor slechts 10 euro! bij mijn dvd dealer (nee niet zon ilegale die download en verkoopt )

Ik kreeg mee dat het niet een eenvoudig flick is om te snappen zoals Snatch dussuh ik denk dak hem morgen lekker ga beleven kan niet wachten ik hoop dat het een redelijke flick is dat ik die gevoel kreeg zoals bij Saw(enigste film na 21ste eeuw die zo sloeg)

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Oke mensen ik heb hem gezien.

vraagjes gaat er door me kop heen

wie is nou sam gold?!?! wat is er toch allemaal met die Jason Statham en wie of wat jongens wat zit in ons wat is de message

poisonpen1234 schreef:

Oke mensen ik heb hem gezien.

vraagjes gaat er door me kop heen

ik zou m nog maar een keertje kijke als ik jou was hij is ingewikkeld maar wel enorm goed

avatar van pjutter

pjutter

Weet nog niet of deze film een meesterwerk of een falende poging is om films als Fight Club, Usual Suspects, en Kill Bill te imiteren.

Door de recensie + de reactie van Mr Gold op de onderstaande site hangt het nu iets meer richting meesterwerk, maar nog te weinig voor de doorslag

Ik ga hem snel nog een keer kijken.

want zoals op imdb bij deze film staat:

'complicated doesn't mean intelligent'

voor nu 3*

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Wat op die digg site staat is mijn analyse van de film die je ook op pagina 5 kan vinden op deze site. Vreselijk als mensen je visie kopieren en er zelf mee aan de haal gaan.

Er was zelfs iemand die het helemaal vertaald heeft in het Engels en op imdb gezet heeft.

Maar goed ik heb de film zelf nog een keer gezien en sommige van mijn uitspraken zijn wel wat ver gezocht en er zitten ook wel erg veel onduidelijkheden in, waar ik zelf eigenlijk ook helemaal niks mee kan. Ik zag de uitleg meer als mogelijke leidraad tot het begrijpen wat de film feitelijk behelst, het grotere geheel

Desalniettemin is het wat mij betreft wel essentieel om de schaakstructuur van de film te erkennen anders is er geen beginnen aan om een goede reactie over de film te schrijven. Dit neemt niet weg dat na doorgronding van de inhoud er toch nog veel te veel raadsels over zijn (Twelve dollar bills?) waar ik niet de moeite voor zal doen ze ook maar te gaan ontcijferen.

Al met al een interessante wending die Richie maakte, zeer gedurfd, maar uiteindelijk te riskant gebleken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat een schijnvertoning weer van Ritchie! Probeert ie nu zijn Tarantino-concept al te omhangen met die vermoeiende mindfucks alà Fight Club en Vanilla Sky..? Man man man, hoe verder de film vordert, des te rediculer wordt het allemaal. De man probeert wanhopig de tijdsgeest van film te kopieren en vangen, maar het is gewoon weer een soort rip-off. Talentloos en behoorlijk vervelend. 1,5* voor de moeite..

avatar van daanos;

daanos;

Yamato schreef:

Niets minder dan briljant. Ingewikkeld, maar briljant.

zwaar mee eens... heerlijke film, maar erg gecompliceerd...

3,5 ster.. ga deze film zeker nog een keer opnieuw bekijken

avatar van FillumGek

FillumGek

Net gezien en ik snap het verhaal volgens mij echt nauwelijks. Daarentegen vind ik een aantal scenes erg leuk en de gedachtes van de personages ook goed vermengd met hun handelingen. Maar ik moet deze zeker nog een keer ( of drie) herzien. Voor nu 3.5*

avatar van Cigliutti

Cigliutti

Geweldige film, het zette me echt telkens aan het denken. En zoals ik hier zie meerdere mensen. Maar ik begrijp niet dat mensen die niet al te slim zijn deze film gaan kijken, gaan stemmen en de film afkraken. Ga dan Steven Seagal of Chuck Norris films kijken als het te ingewikkeld is voor je.

avatar van behangdelul

behangdelul

geweldige....begreep er in eerste instantie amper wat van ( dacht wel aan iets als fight club) maar dat dit helemaal om die uitleg van pagina 5 draaide..pfffttt....4*

avatar van siaband

siaband

TOP film een dikke 5

avatar van hendrik119

hendrik119

schitterde film, voor de mensen die een slecht cijfer geven, kijk m nog een keer goed zodat je m snapt, dit is een pareltje

avatar van helleke

helleke

Op den duur begreep ik er niet al teveel meer van.

Der zaten goeie momenten in maar vaak was het een wir war van situaties die zich voort deden.

Ik hou het bij 2,5 sterren.

avatar van Stijntje

Stijntje

geen touw aan vast te knopen.

2.5

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Verre van briljant zou ik zeggen: Ritchie probeert een zodanig moeilijk verhaal in elkaar te weven dat hij het zelf niet meer lijkt te snappen. Althans dat gevoel had ik.

De film kon me denk ik wel tot op zo'n 30 minuten voor het einde boeien, maar vanaf het moment dat het wazig werd, begon mijn interesse serieus te dalen.

Zelfs geen Ray Liotta of ex-soprano wist me nog te boeien.

2.0* Zwaar teleurgesteld.

Pure

Wat een meevaller! Ik had me voorbereid op het ergste maar vanaf het eerste fragment wist de film te intrigeren. Tijdens de film heb je het idee dat je er helemaal niets van snapt (of je snapt heel veel dingen, maar die blijken dan weer niet met elkaar te rijmen). Kan inhoudelijk niets toevoegen aan de analyse van Zonderiaan: erg knap, een aantal factoren waren me ook al opgevallen, maar ik vind het scherp geanalyseerd. Bovendien denk ik dat Ritchie bewust een ingewikkelde film met veel vage verwijzingen in elkaar heeft gezet (het heeft sommige regisseurs een iconische status opgeleverd).

Snap trouwens ook de negatieve reacties over de vaagheid van de film niet. De analyse van Zonderiaan verklaart toch een hele hoop?

Voor mij absoluut een ondergewaardeerd pareltje. Lijkt me leuk om deze gauw weer te herzien maar voorlopig 4*.

P.S. Wat een talent is Liotta toch, zonde dat hij sinds Goodfellas niet al te gelukkig is geweest in zijn rolkeuzes.

avatar van Respekked

Respekked

Pure schreef:

Narc

Pure

Ja prachtige rol inderdaad maar verder zou ik geen film kunnen noemen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Tommy Vercetti . Weliswaar alleen de stem, maar toch.

Pure

haha, heb zelf Vice City nooit gespeeld (moest even zoeken via imdb).

avatar van Smaling

Smaling