• 9.415.244 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.386.554)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

avatar van tn2543

tn2543

Barcel schreef:

Wat is je reactie?

Mijn reactie komt nog! Hehe... Heb hem namelijk nog niet gezien. Ik denk dat het één van deze avonden gaat worden.

avatar van Barcel

Barcel

tn2543 schreef:

Haha, oke Alvast veel kijkplezier!

avatar van hannes64

hannes64

• 1928 berichten

Weer even herzien, en `t blijft natuurlijk een topper.

Ik mag vooral pesci zien als psychopatische gangster ( werd er bij tijd en wijle zelfs een beetje bang van....zo goed acteert ievergeleken bij ``home alone``. ), en die oscar die hij kreeg is welterecht......Ik denk dat `t door die ``how am i funny``-scene is gekomen, maar dat is mijn opinie.

Een rasechte gangsterfilm met prima rollen van iedereen.

Soms bloedhard, maar dat kan je van Scorsese verwachten.

Even een paar maanden wachten en weer kijken...hoe vaker je em ziet, hoe mooier hij word.

Blijf natuurlijk bij de volle 5.

avatar van Jisraw

Jisraw

Minder dan de Godfather, had het idee dat het allemaal wat commercieler was. Sommige scene's waren echt ijzersterk maar anderen daarentegen wat minder, daarom kan ik geen 4,5 of 5 sterren geven. Maar al met al is het een zeer goede gangster-film.

avatar van tn2543

tn2543

Barcel schreef:

Haha, oke Alvast veel kijkplezier!

Heb de film eindelijk gezien! En ik vond hem echt vetttt. Voor de hele film is lekker de tijd genomen om het goed uit te werken. Vooral het begin vond ik ijzersterk! Acteerwerk is van zeer hoog niveau! Daarnaast vond ik de achtergrond-stem van Ray Liotta erg goed gedaan. Achtergrond-stemmen worden veel gebruikt in de films van Scoresse merk ik, want The Departed had dit in het beginstuk ook. Joe Pesci vond ik ook echt een superrol hebben, geweldige acteur.

Echt een top misdaad film! Ik geen niet zo snel 5 *, maar deze film verdient zeker 5*.

Ik gaf een 5!

avatar van veron35

veron35

Ik schaam me kapot dat ik deze nu pas heb gezien. Echt een meesterwerk. De beste die ik tot nu toe van Scorsese heb gezien. Deze film is gewoon bijna perfect. Robert DeNiro moest allen voor 28 spelen, maar kwam toch wel een jaar of 10 ouder over. Maar toch zeker wel een top 10 plaats waard.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Meesterwerk! Wat een acteurs en wat een goeie prestaties in deze film, met name Pesci is zo goed! 5 sterren!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1946 stemmen

Ik zag deze film lang geleden toen ik 12 was, sommige beelden bleef ik herinneren.

Deze avond weer gekeken en het blijft een topfilm!

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

een van de beste films die ik ooit gezien heb ik vind het mooi uitgewerkt en pesci maakt het ook nog komisch

avatar van The Last

The Last

Shame on me, vandaag pas gezien..

Meesterwerkje.. misschien bij herziening de volle 5.

avatar van Barcel

Barcel

tn2543 schreef:

Ik gaf een 5!

Ben helemaal eens met jou!! Een goeie reactie als dit heb je zeker gegeven!

avatar van Reticulated

Reticulated

Dit is voor mij de film der films.

zeker een 5.0!

avatar van Criticism

Criticism

Wat een film!
Het enigste waar ik spijt van heb met betrekking tot deze film is dat ik hem nu pas gezien heb. Het begint al met het briljante eerste kwartier (de kennismaking met Henry en zijn leven binnen de Mafia). De acteerprestaties zijn erg goed, van Joe Pesci (how am i funny?) tot aan De Niro. Het mafia sfeertje zit er goed in en de film heeft een mooi verhaal.

avatar van Sergio

Sergio

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Sergio schreef:

Eén van de beste gangsterfilms.

ik ben benieuwd waarom je dat vind.

avatar van Sergio

Sergio

combi schreef:

ik ben benieuwd waarom je dat vind.

Al vanaf het begin (de kofferbakscene), de vriendschap, het verraad,het wantrouwen,de prachtige rollen van Joe Pesci, Robert De Niro,Paul Sorvino,Lorraine Bracco en misschien wel de beste rol van Ray Liotta als Henry Hill.

Daarom vind ik dit één van de beste gangsterfilms, is je vraag voldoende beantwoord. De beste gangsterfilm vind ik Once Upon A Time in America. zo dat weet je dan ook weer.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

dat is wat duidelijker!

Sergio schreef:

Eén van de beste gangsterfilms.

Voor mij is het dé beste.

In andere films zijn de gangsters ook geen lieverdjes, maar daar heb je nog begrippen als 'eer' en 'trouw', 'principes' zelfs.

Hier wordt de melk hoe langer hoe zuurder en gaat het enkel nog om verraad en het eigen vege lijf redden. Briljant.

En uiteraard ook allemaal briljant verteld.

avatar van Dhr K

Dhr K

Wat een geweldige film heb hem al zeker 10x gezien, maar elke keer weer vind ik het verhaal boeiend als de eerste keer dat ik hem zag, het enige mintpuntje vind ik het eind, waar de film toch een beetje op zn gat komt te liggen. Dan moet ik er wel bij zeggen dat het natuurlijk een waargebeurd verhaal is!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Vandaag voor het eerst gezien.

Te merken is dat deze film wat meer bij de waarheid komt omtrent de echte Maffia dan het verhaal van The Godfather. Vooral de relatie tussen de mannen en de vrouwen is wat realistischer.

Heerlijke film, met Joe Pesci in topvorm.
Mooi onderdeel van het verhaal vind ik 'de scheppen', waarmee ze steeds de omgebrachte mensen moeten begraven.
De scène waarin Joe Pesci Spider doodschiet en dan vraagt of er nog scheppen zijn en zo ja, waar de scheppen staan: heerlijk.

5*, twijfel erover om American History X uit m'n top-10 te gooien en deze erin te zetten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

GinolaEHV schreef:

Goodfellas erin!

Falcone

Ik ben een liefhebber van films over de maffia, en andere misdaad films. En ik moet zeggen, ik weet dat veel dit niet met mij eens zullen zijn, maar dit is voor mij de number one misdaad film.

Zelfs boven de Godfather, en ik zal jullie zeggen waarom ik dit vind; the godfather is een prachtige film begrijp me niet verkeerd, maar hij is zo geromantiseerd, Goodfellas geeft je een meer rauwere realistischere kijk op het wereldje, je beste vriend (Jimmy the gent) kan je zomaar omleggen om geld voor zichzelf te houden.

Dat realiteits besef overtreft toch de romatiseerde sfeer van de Godfather in mijn ogen. En natuurlijk het meesterlijke acteerwerk van De Niro, hij hoeft nog niet eens zijn mond open te doen , of je weet al dat hij een echte gemene klootzak is, die uitdrukking, er zijn geen woorden voor vrees ik, deze film kan ik niet anders dan een volle vijf geven!

avatar van ockhausen

ockhausen

erg goede mafioso film

Falcone schreef:

De nagel op de kop, beste vriend. The Godfather IS natuurlijk fantastisch, net omwille van dat geromantiseer, maar omwille van dat ijskoude kantje krijgt Goodfellas ook bij mij netjes de voorkeur.

Falcone schreef:

haha! Ik kan het natuurlijk niet zo leuk navertellen, maar ooit kwam in 'I love the nineties' op BBC het reuzesucces van Goodfellas aan bod. De schrijver van het boek (een échte gangster) vertelde daarin hoe hij ongeveer van zijn stoel viel toen scorsese zijn film bleek te willen verfilmen.

Maar het grappigste was toch toen ie vertelde dat De Niro hem opzocht om over de film te praten. (vrij vertaald naar herinnering)

"Die kerel bleef maar doorzeuren…"jamaar, hoe leggen gangsters hun pakje cigaretten op de toog? Zo of zó? Met aansteker erop of ernaast? Recht of een beetje schuin?…"

I thought to myself "Who is this guy? He's a fucking lunatic!"

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Falcone schreef:

Je ziet graag realiteit. Hou je van realiteit i.c.m. humor en mafia-verhalen?

stefan dias schreef:

Kennen jullie beiden de serie ''The Sopranos'' al?

stefan dias schreef:

I thought to myself "Who is this guy? He's a fucking lunatic!"

Ja het is de verfilming van het book 'wiseguys' , en de persoon die je bedoeld is Henry Hill. Ik heb een aantal docu's met interviuews van hem hier liggen ja.

Dit geeft verder alleen maar aan waarom De Niro zo goed is, hij kijkt naar alle details alle kleine puntjes komen samen als perfectie.

Van Nunen schreef:

Je ziet graag realiteit. Hou je van realiteit i.c.m. humor en mafia-verhalen?

Jup, kort maar krachtig.

Kennen jullie beiden de serie ''The Sopranos'' al?

Leuk dat je dat vraagt, ik heb alle series orgineel thuis in de boxen liggen. En inmidels allemaal 2 maal gezien, de geweldigste en zeer zeker meest realistische tv serie ooit gemaakt.

En dan te geloven dat er om de hoek bij de sopranos porkstore de porkstore was waar de echte new jersey mob samen kwam, zoek maar eens op youtube; the real sopranos.

Elke keer bekruipt mij dat rotgevoel als ik besef dat het afgelopen is.

avatar van N811

N811

Donnie Brasco is zeker ook een topper als het over dit onderwerp gaat.

avatar van SLK

SLK

Vind niet dat je Donnie Brasco en Goodfellas in dezelfde zin kan gebruiken. Donnie Brasco is meer een dramafilm en is zeker geen klassieker. Goodfellas is een meesterwerk. Hoe vaker je hem ziet hoe beter hij wordt.