Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Billy Batts
Morris Kessler
orbit
- 12092 berichten
Donnie Brasco is ook beter!! Deze is prima, maar de persoonlijke verdieping in de karakters van DB heeft ie nooit.
Tommy De Vito
Nee maar hij heeft wel andere elementen die veel beter zijn dan Donnie Brasco.
Die Hard,Willis
Goodfellas is een meesterwerk.
Ik vond dat de goede acteurs de film draagden en het verhaal is perfect uitgewerkt.
De film heeft een goede cast,verhaal en het camerawerk vond ik heel goed gedaan.
Wat mij opviel was dat Samuel L. Jackson een hele kleine rol heeft in de film en 1 regeltje tekst.
Oosie
Wat een goeie film , er zijn wel momenten waar ik helemaal still van werd !!!!!!
NEVER GET HIGH OF YOUR OWN SUPLY .
Ik heb zeker genoten 4****
zicht
Goede film wel met een goede verhaallijn erin,alleen het documantaire achtige karakter vind ik iets minder prettig om naar te kijken,nietemin toch een van de beste ''misdaad''(documetaire) films die er in omloop zijn.
Handsome Bill
Jaa ik vond good Brasco ook een goede film.
En donnie fellas ook. 4 sterren dan maar weer.
Dirigent
Een ware Topper in zijn genre, Robert DeNiro acteert werkelijk fantastisch en verder vind ik het gewoon ontzettend mooi om naar te kijken.
4.5* is dik verdiend.
SLK
Donnie Brasco is niet echt een gangsterfilm meer een dramafilm vind ik. Ray Liotta speelt zo sterk in deze film laat staan De Niro en Pesci. kom op zeg kijk een goed uit je doppen.
horned_reaper
Als je zou moeten kiezen tussen Scarface en Goodfellas.
Welke zouden jullie dan kiezen ?
PaulieWalnuts
Als je zou moeten kiezen tussen Scarface en Goodfellas.
Welke zouden jullie dan kiezen ?
1. Scarface (1932)
2. Goodfellas
3. Scarface (1983)
zicht
@horned_reaper. Hangt ervan af wat je wilt. Scarface is meer een sensatie film met een wat onrealistisch geschetste wereld,en echt een film voor een avondje eenvoudig en leuk misdaad vermaak.Goodfellas is op basis van een waar gebeurt verhaal gemaakt, en is iets ingewikkelder om te volgen,de soms documentaire achtige stukken wijzen ook naar het waargebeurde verhaal.Deze film heeft ook een goede ''tijdsbesef'' sfeer, gezien de kledij, en ook de auto's uit de tijd van div jaren waar de film over gaat,en gefilmd is, en heeft ook een steengoed verhaal overigens. In Goodfellas worden de karakters overigens ook erg goed neergezet, door Robert de Niro en Joe Pesci.De enige verwantschap met Scarface is dat het genre ook misdaad is ,met beiden een totaal andere insteek,maar ik vind ze beiden (afzonderlijk beoordeeld dan) absolute toppers in hun genre.
SLK
Goodfellas natuurlijk vanwege het realisme en het veel betere acteerwerk
Kevin_1989
1. Goodfellas
2. Scarface
3. Godfather
Scarface uit '32 niet gezien..
Hou het een beetje bij Goodfellas. Over jullie favoriete gangsterfilms kan in het forum gepost worden, onder meer in dit topic.
Tharoy
Goede film met een topcast. Film zakte na een tijdje wel in, helaas.
stefan dias
Goede film met een topcast. Film zakte na een tijdje wel in, helaas.
…zakte in????… Dat is nu net het geniale van deze film. Het begint allemaal oogverblindend, met veel zwier en zo, maar dan begint de melk stilletjes aan zuur te worden, begint de film te schiften en te shiften. De paranoïa slaat toe, iedereen wantrouwt elkaar en de fun is ver te zoeken. Hoewel ik als iedereen ook wel genoten heb van de glorieuze 'Godfathers' met hun erecode en zo, apprecieer ik dit net ietsje meer. En dit zonder te moraliseren…
rokkenjager
Ik ben het anders wel eens met Tharoy dat de film op een gegeven moment zijn kracht verliest, vooral na de dood van Tommy.
buffeltje
dit is een hele mooie film maar een halve punt eraf voor het verraden van zijn kameraden van ray!
naja toch een topfilm 100%
naja toch een topfilm 100%
Nou, wil je vermoord worden? Verraden is de enige oplossing om niet vermoord te worden.
buffeltje
neej maar ik zou nooit zo iemand veraden dan ben je gewoon een laffe hond en in mijn ogen anders niet maar ik zou dan op de vlucht slaan ofzo maar niet verraden!!
stefan dias
He, jongens, jullie illustreren nu precies wat ik zo superieur aan deze film vind. Het gaat uiteindelijk wel om keiharde misdadigers en voor zo'n mensen is niets heilig. Dus geen melancholisch gezwets over erecodes en zo, nee… voor vriendschap is daar echt geen plaats. (dan mag Tony Soprano nog zo sympathiek zijn, het zijn toch mensen waar je alleen maar voortdurend bang voor kan zijn…) Goodfellas!
Dan zoeken ze je op.
combi
- 20609 berichten
RousmariO
een van de betere films in dit genre, prima acteerwerk, echt leuk om te kijken.
Barcel
Ik ben benieuwd. Ik ga deze film vanavond even kijken.
Wat is je reactie?
God bestaat niet
Een echte topfilm, ik houd van het misdaadgenre, en daar het een waargebeurd verhaal is vind ik hem alleen maar beter. Hilarisch moment wanneer ze die kerel gaan begraven die joe pesci niet helemaal dood heeft gestoken. Pesci heeft in nog wel meer films dat opvliegend en stoutmoedig gedrag, Casino bijvoorbeeld, en die vind ik ook heel goed

Leonardo DiCaprio met snor te zien op eerste foto 'What Happens at Night' van Scorsese

De top vijf best beoordeelde waargebeurde films aller tijden

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

The Shawshank Redemption
Drama, 1994