• 9.414.077 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.386.226)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Morris Kessler

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

SLK schreef:

Donnie Brasco is meer een dramafilm en is zeker geen klassieker

Dacht het wel...

avatar van Platoon815

Platoon815

De maffia-wereld wordt in deze film op een aparte manier getoond,veel minder duister en serieus dan in bv. 'The Godfather' en Joe Pesci speelt zo goed dat hij grappig wordt.Ik verveelde me geen seconde tijdens deze film. 4,5

avatar van Falcone

Falcone

N811 schreef:

Donnie Brasco is zeker ook een topper als het over dit onderwerp gaat.

Absoluut, bij Donnie Brasco vindt ik het vooral zo leuk dat ze laten zien hoe Lefty Donnie een soort 'wiseguy opleiding geeft'. En gewoon hoe hij zijn werk en gevoelens voor zijn nieuwe vrienden niet van elkaar kon loskrijgen. Zéér realistisch, het is natuurlijk ook waargebeurd, vandaar:)

avatar van justmitchel

justmitchel

Ik zelf vind deze film onder Scarface en The Godfather staan.

Kon me niet overtuigen. Goede film maar zeker niet werelds.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

zeer goeie maffia film,schiterend geacteerd door liotta,de niro,pesci.

het is ook een waargebeurd verhaal en daar hou ik van.

maar ik vind deze film ook niet de beste maffia film ooit gemaakt.

avatar van Barcel

Barcel

Welke vind je dan de beste maffiafilm?

avatar van rocky I.S

rocky I.S

tot nu toe the godfather,scarface maar kmoet er ook nog een paar kijke bv:casino,carlito's way......

avatar van Barcel

Barcel

Casino moet je zeker kijken!

avatar van stefan dias

stefan dias

Barcel schreef:

Casino moet je zeker kijken!

Moet je zeker doen.

Maar bij Casino had ik wel een sterk déja-vugevoel. Ook het offscreen vertellen met illustratieve scènes bij het verhaal in een wervelende montage met dito camerabewegingen vond ik minder sterk en net iets té. Goodfellas kent zijn gelijke niet.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

rocky I.S schreef:

Carlito's way teert op het succes van scarface en casino teert op het succes van goodfellas, maar allebei uitstekende films, alleen halen ze het niveau net niet.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

Begon ijzersterk, maar zakte als een pudding brood.

Goed geacteerd door De Niro en Pesci.

ps: wat doet ray liotta in deze film????

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

shadowmaster100 schreef:

ps: wat doet ray liotta in deze film????

Hij zet Henry Hill neer in deze film.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

Clueless Dork schreef:

Hij zet Henry Hill neer in deze film.

Je hebt me wel begrepen.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Leg het me eens uit?

avatar van aerts007

aerts007

Liotta Henry Hill, denk meer benny Hill!

Voor de rest topfilm,al vind ik PERSOONLIJK Liotta een acteur van m'n gat!

avatar van Scratt

Scratt

aerts007 schreef:

Liotta Henry Hill, denk meer benny Hill!

Voor de rest topfilm,al vind ik PERSOONLIJK Liotta een acteur van m'n gat!

Je vindt het een topfilm, alleen vind je Liotta een acteur van niks, terwijl die praktisch in elke scène zit, de hele film draagt terwijl er twee klasbakken naast zijn zijde staan zoals Robert DeNiro en Joe Pesci

Eerst speelt hij een jonge, gretige gangster met charmes, later niets meer dan een junk met paranoia die geen ziel meer heeft. Heel straf dat die dat geloofwaardig kan laten overbrengen van begin tot eind.

Benieuwd welke acteur van jouw gat dit beter had gekund.

avatar van stefan dias

stefan dias

Liotta is zo'n gast die blijkbaar in te veel slechte films heeft gespeeld om echt mee te tellen, maar hier is hij héél goed. In 'Something wild" trouwens ook.

avatar van Scratt

Scratt

Tja, meetellen... Robert DeNiro heeft zo dikwijls meegespeeld in strontfilms waarvoor ze evengoed een acteur uit Familie voor konden vragen, en die zal altijd blijven meetellen. En inderdaad, Liotta heeft ook veel slechte films op z'n palmares staan.

Hier zijn ze beiden fantastisch, laten we ze zo onthouden

gijs (-.-)

dit is egt een fantastische film.

gewoon hoe die in elkaar zit, goed geacteerd enz.

en het heeft gewoon alles.

rocky I.S schreef:

zeer goeie maffia film,schiterend geacteerd door liotta,de niro,pesci.

het is ook een waargebeurd verhaal en daar hou ik van.

maar ik vind deze film ook niet de beste maffia film ooit gemaakt.

qua maffia niet nee

avatar van GoodPirate

GoodPirate

De beste film ooit! Echt een meesterwerk. Joe pesci is zo verschikkelijk goed. Niet normaal. Hij is gewoon nog beter dan robert deniro. Ray liotta speelt hier ook zijn beste rol ooit. Veel beter dan the godfather, al was die ook erg goed.

avatar van alexosnmr1

alexosnmr1

beste film ooit op dit genre gebied geen andere maffiafilm kan hieraan toppen casino komt een klein beetje in de buurt net als donnie brasco

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Vond deze verschrikkelijk tegenvallen. Er zit eigenlijk weinig verhaald in. Sympathie krijgen voor de hoofdrolspelers krijgen zit er ook niet in. Snap niet dat deze zo geweldig wordt gevonden.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Je geeft Casino wel 4 sterren, terwijl dus films opzich best veel gemeen hebben, dus dan vind ik het raar dat je deze film zo laag geeft! Natuurlijk is het je eigen mening, maar ik vond dat er wel degelijk een goed verhaal inzit.

avatar van dreamtheater19

dreamtheater19

Er zijn maar weinig regisseurs die het elke keer weer flikken om films te maken die ver boven het gemiddelde niveau uitstijgen. Martin Scorsese is er zo één, althans: voor mij dan. Alle films die ik van deze briljante man heb gezien zijn meesterwerken en ook Goodfellas hoort daar bij.

avatar van 606

LaCosaNostra schreef:

ja vind ik ook en gebasseerd op ware feite

dan kun je niet zeggen dat er geen verhaal in zit

avatar van ruudjuh222

ruudjuh222

Prachtig! 4,5 * Blijft alle 145 minuten geweldig om te zien

avatar van Mister Blue

Mister Blue

geen slechte film maar toch wat te hoog genoteerd. zwak einde

Mister Blue schreef:

geen slechte film maar toch wat te hoog genoteerd. zwak einde

heb je dezelfde film als ik gekeken