Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Billy Batts
Morris Kessler
orbit
- 12092 berichten
Erg leuk om zowat de hele cast van de sopranos te zien rondlopen, 10 jaar jonger
Prima maffiaflick, maar beslist niet de beste in zijn soort. 4*
dutchtuga
werd niet goed van het geweld en de dreiging 2.5

Siemen
Heb 'm gisteravond voor de derde keer gezien, blijft een prachtfilm als je het mij vraagt. Wat me wel opviel: Spider wordt in het café door Tommy in zijn been geschoten en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Het leek wel of er een stuk wegviel, want het was toch zo dat Tommy Spider eerst in z'n been schiet en dat Spider daarna nogmaals geraakt wordt en om het leven komt? Of heb ik gisteren niet op zitten letten?
Elementofone
Even later, met been in het gips, beledigt Spider Tommy "Why don't you go fuck yourself Tommy"
Dit vinden de heren aan de tafel uitermate grappig, en JImmy (deniro) moedigt de jongen zelfs aan voor zijn lef en geeft hem geld. Maar hierna zegt (als grap) 'laat je dat op je zitten tommy?' Dan schiet tommy hem dood, want deze was uiteraard ongelooflijk pissig geworden.
Lotteke
Gister voor de 3de keer gezien en weer was ie boeiend, weer , zo boeiend zelfs dat ik mijn stem heb verhoogd van 4.0 naar 4.5.
Salto
Onvergetelijk:
Na de 'grootste overval aller tijden' in het cafe waar de mannen elkaar voor het eerst ontmoeten. De manier waarop Jimmy (Deniro) Ray Liotta begroette met:
'You... You... come over here you' Die blik is we de meest nagedane acteursblik ooit...
arkadi
Breng ook even gelijk een stem uit dan
Lezparanza
Misschien niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar hij komt toch zeker wel een heel eind. Goeie film, sterk verhaal. alles.. de jaren '90 opvolger van godfather.
bartjeroen
hoge verwachtingen over deze film maar een beetje tegengevallen, ik had niet het maffia gevoel zoals bij the godfather en de personages vond ik ook niet echt interessant, ook het verhaal bij de godfather was veel beter en meeslepender, jammer want het had wel de potentie een goede variant te worden...
P8rb

3,5
Olaf K.
Laat Das Boot dan ook maar liggen, heeft toch niet dat Titanic-gevoel...
Yvonne1
Deze film kun je 10 x zien en dan blijft hij goed! De verhouding geweld, humor en verhaal is in goede verhouding. Bij veel misdaad films heb je maar 1 of 2 geweldadige scenes en de rest van de film bestaat dan alleen maar uit dialogen. Bij deze niet, daarom een van mijn favorieten!
Lauraaa
Topfilm dit! Joe pesci blijft toch een zwaar irritant mannetje, maar wel een topacteur!
Dhr K
1 van mijn favorieten, wat een prachtig verhaal over hoe henry hill in het maffia-circuit is gekomen en hoe het hem af gaat!
JorritS
Stel: je hebt niet een al te hoge pet op van de Godfather-reeks, kun je deze dan waarderen? Hee hij is nu €7,50, dus vandaar
Je kan geen één op één relatie leggen, maar heeft toch heel wat gemeenschappelijke kenmerken. Als het hele rise & fall mafiagebeuren van The Godfather je niet kon boeien, is de kans niet groot dat het je hier wel zal boeien.
Tja, ik niet. Ik stoorde me bij beide films aan erg gelijkaardige zaken.
mister blonde
De enige overeenkomst is Maffia. Verder compleet verschillende films.
De enige overeenkomst is Maffia. Verder compleet verschillende films.
Rise and fall is volgens jou geen overeenkomst tussen beide films ?
mister blonde
Vond 'rise and fall' in beide films (de reeks en goodfellas bedoel ik dan) geen belangrijk thema. Als je het om een rare reden toch nog het rise and fall gebeuren van de films naast elkaar legt, zie je ook nog eens dat ook dat totaal niet te vergelijken is. Als je wil kan je altijd wel overeenkomsten tussen films vinden (zeker als je je gelijk wilt halen). Snap niet zo goed waar je heen wilt.
Nergens specifiek. Alleen dat ik mij bij beide films aan een hoop overeenkomstigheden gestoord heb (waaronder ook het rise and fall gebeuren).
Net zoals je overal overeenkomsten kan zien, kan je ook overal verschillen zien. Volgens mij is het niet zo vreemd om beide films naast elkaar te leggen.

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994