• 9.385.813 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.377.651)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Morris Kessler

avatar van mister blonde

mister blonde

Onderhond schreef:

Volgens mij is het niet zo vreemd om beide films naast elkaar te leggen.

Laat ik het zo zeggen. Als iemand mij vraagt (wat min of meer ook gebeurde); 'Ik vind de Godfather reeks niets, kan iemand mij een andere maffia film aanraden?' zou ik hem als eerste deze aanraden juist vanwege de ontzettende grote verschillen in stijl.

avatar van Drazenko

Drazenko

Godfather niks? Dan hoef je geen enkele mafia film te zien.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

Leuke film, coole sfeer, meer hoeft er toch niet gezegd te worden?

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Beetje aparte film. Ze maken de maffia beetje belachelijk heb ik het idee. Maar wel goed hoor. 4 sterren.

avatar van 606

Don_Mat schreef:

het is een waargebeurd verhaal

maken niet belachelijk ze hebben het echt zelf gedaan

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een hele goede mafiafilm. Had deze voor maar 7,50 even meegepakt en hij is goed geslaagt. Ray Liotta acteerd goed en Robert de Niro weet ook weer een mooie rol neer te zetten. Joe Pesci acteerd ook geweldig, ik ken hem als komiek uit Lethal Weapon, maar hierin speelt hij gewoon een keiharde psychopaat(met ook scherpe humor). Ik vond het gewoon een heel goed trio-acteurs in deze film. Heerlijke sfeer. Joe Pesci maakt er een feest van en hij zeft het woord 'fuck'en 'prick' wel 100 keer per minuut Ik vond het ook best jammer dat ie wel erg vroeg is neergeschoten.

Die kofferbakscene en die scene in de kroeg vond ik ook geweldig maar dat komt dan ook omdat Pesci erbij is.

avatar van Hop

Hop

Deze film is echt een pareltje

4****

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De manier waarop de mafiacultuur en de possè geïntroduceerd worden is een fijne manier van kennismaken.

En die scène blijft 2 maanden na mijn 1ste viewing maar door mijn hoofd spoken. Het is zeg maar de slagroom op de taart in een film die verder gewoon leuk is om te bekijken. Memorabel genoeg voor een kleine opwaardering. 4* De film biedt niks nieuws maar valt nergens op een verkeerde manier uit de toon. Veel ego `tjes en personages die telkens onder hoogspanning staan en daardoor telkens hun territorium afbakenen, zij het vaak wat neurotisch of gespannen. Dat zorgt soms voor komische situaties.

avatar van JohnStacks

JohnStacks

mister blonde schreef:

Waarom vertel je niet even eerst aan ons wat je in het woord Maffia verstaat, als je Goodfellas geen goede maffia film vind dan kun je beter het maar bij Reservoir Dogs houden

avatar van christophel

christophel

een beetje overdreven maffia film...maar toch een 4 waard..

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik had er niet zoveel mee, en zou niet weten waaraan deze mafiafilm verschilt met anderen, of waarom hij juist beter moet zijn.

Vond Donnie Brasco imo dan beter.

Toch een aardige film hoor, heb me best vermaakt en er zaten een paar mooie scenes in.

avatar van Stijntje

Stijntje

Een geweldige Joe Pesci in deze top mafiafilm!

4 *

avatar van donemans

donemans

goeie maar een wat overdreven mafia film voor nu een 4 miss verhoog ik nadat ik hem herzien heb er moeten nog wat zaken duidelijk worden voor me

avatar van petdor

petdor

Bijzondere film. Het geeft een beeld van de psychologie achter het betrokken raken bij de georganiseerde misdaad. Dat dit uiteindelijk nooit rendeert brengt deze film ook goed in beeld.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

donemans schreef:

Voor mij ook. Gebruik aub leestekens.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

" za 21 apr 2007

Goodfellas beste film van afgelopen 25 jaar

AMSTERDAM - De Nederlandse filmjournalisten hebben het maffia-epos Goodfellas van regisseur Martin Scorsese gekozen tot beste film van de afgelopen 25 jaar. Dat heeft de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) zaterdag bekendgemaakt."

Telegraaf

Verstandige mensen.

avatar van omnie

omnie

onbegrijpelijk, filmjournalisten met geen verstand van films

avatar van superbassie

superbassie

Het is zeker niet de beste film, maar wel goed! Met een super spelende Joe Pesci, je zou haast bang van hem worden vanwege zijn rol als onvoorspelbare gangster, zo'n pshyco.

avatar van donemans

donemans

verhoogd naar 4,5 na hem te hebben herzien

avatar van Poison

Poison

Boeiende film, vervelend taaltje..

avatar van Dreamboy

jordybeukeboom schreef:

" za 21 apr 2007

Goodfellas beste film van afgelopen 25 jaar

Telegraaf

Zo da's een hele eer zou ik zeggen.

Joe Pesci is inderdaad legendarisch. Die grap-scene. Ik kan daar geen genoeg van krijgen. Op het begin meent Pesci het volgens mij namelijk wel degelijk, die verontwaardigheid. Geweldig gewoon, wat een mannetje.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Meesterlijke film van Scorsese en voor mij de beste maffiafilm ooit! Robert de Niro en Ray Liotta Spelen erg goed, maar Joe Pesci is werelds! Wat een acteerprestatie zet hij neer in Goodfellas.

Go fuck your mother....! Prachtig!

avatar van Carcamel

Carcamel

Super film, vooral Joe Pesci vond ik super ,wat kan die vent goed iemand neer zetten die ineens verschrikkelijk pissig word.

4 *

avatar van Herisson

Herisson

Goede film, maar toch iets meer van verwacht daar ie nr. 14 staat in de top 250.

3,5***

avatar van Gastel

Gastel

Deze film is eigenlijk niet de vergelijken met The Godfather. GF speelt zich in de hoogtijdagen van de Maffia. Waar de maffia alles en iedereen controleerde en boven de wet staan.

In Goodfellas zie je weliswaar nog de restanten van deze cultuur maar zie je ook al de 'downfall'. Veel maffioso zijn inmiddels slechts kruimeldiefjes (zie ook Donnie Brasco)

Neemt niet weg dat Goodfellas een heerlijke film, die lekker luchtig weg kijkt, en waarin alles duidelijk en gemakkelijk verteld wordt.

De 'helicopter-achtervolgings scene' is wat mij betreft de beste scene!

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Gastel schreef:

De 'helicopter-achtervolgings scene' is wat mij betreft de beste scene!

Het enige echte goede maffia gebeuren wat er op tv te zien is afgelopen 15 jaar .. is Sopranos.

avatar van Gastel

Gastel

Filmi Corleone™ schreef:

waar ongeveer de halve Goodfellas cast ook in zit

avatar van Albo

Albo

Zeer goede film.Persoonlijk mijn favoriet.

Goede actreeprestaties vooral Joe Pescie wist me te boeien hoe hij die rol neerzette(onder andere dat gedoe met 'Spider').De rest natuurlijk ook petje af.

4.5!