Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
Hakunamatafaka
ach, ik maak de mensen die hem nog niet hebben gezien(wat vreemd is), alvast lekker met deze heerlijke quote,niet zo klagen.
wesley_utrecht
Dit is mijn nummer 1 heb hem wel net als Scarface 5 sterren gegeven. Alleen kwa verhaal is dit natuurlijk een veel boeiende film.
KroonRooze
echt 1 van mijn favo gangsterfilms alle 3 de acteurs zijn toppers en spelen goed en zitte goed in hun rol vooral joe pesci met ze gescheeuw haha echt super zit een een heel mooi verhaal in :d
chevy93
@zin hierboven:
PolythenePam
Viel toch een beetje tegen. Het is een onderhoudende film maar niet meer dan dat. Ik zat niet op het puntje van mijn stoel.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Goede film, met een goed verhaal. Goede camerawerk en goede acteerprestaties. Verdient zeker zijn plaats in de top-20.
The Almighty
Goede film. Ik vond dat de film nogal traag op gang kwam, maar het venijn zat hem in de staart. De acteerprestaties waren echt geweldig en het verhaal was ook goed.
simonvinkie
Oh vandaar. Jullie stemmen namelijk vaak tegelijkhaartijd op films. Maar jullie zien ze gewoon altijd samen denk ik. Anyway, nu weer ontopic.
Hakunamatafaka
Ja, als nou iedereen even een buiging maakt voor de beste film ooit.
cm_punk
Mmm, hakuna, ik ben al 2 keer in slaap gevallen. Het was wel laat weliswaar, maar is het geen voorteken dan?
Hakunamatafaka
JUPZ Een voorteken dat god wil dat je 3x van de film geniet, (als je hem telkens opnieuw bekeken hebt althans).
Hakunamatafaka
Jou berichten voegen wel iets toe wil je zeggen?
Ik hoef geen 500 woorden per bericht te typen om iets duidelijk te maken.
Maar goed, doe wat je niet laten kunt
chevy93
In die zin dat ik hoop dat jij misschien wat inhoudelijker gaat posten, ja.
Je snapt het punt, heb mijn berichten verwijdert...
petersen91
geweldige film, met een meeslepend verhaal. Ik heb echt genoten van deze film. Hij verveelt geen moment. als ik hem de volgende keer nog zo kan waarderen, verhoog ik hem naar 5*
Hakunamatafaka
Geloof me, deze film verveelt NOOIT, ik keek hem de eerste keer toen ik 12 was, had hem gehuurt. gelijk de dag erna heb ik hem weer herzien... en toen had ik nog niet eens zo gek veel verstand van films, maar ik had mijn ware liefde gevonden (L).
Herzie hem, Herzie hem, Herzie hem. En ik krijg visioenen dat hij binnen 2maand in je top 10 staat.
Film Fan
Helemaal mee eens, ben de tel inmiddels kwijt geraakt dat ik 'm gezien heb!
pumpking
Laten we starten met de positieve punten:
De oscar voor beste mannelijke bijrol voor Joe Pesci was verdiend, alsook het acteren van de anderen van de cast was zeer goed, niets op aan te merken eigenlijk.
Het genre misdaad die mij aanspreekt zette me aan om hem te bekijken, ik voelde dat alles goed was in de film maar toch kon deze film mij niet echt overtuigen om hem ooit nog te bekijken of om hem echt goed te vinden.
Vond hem overigens véél vlotter verlopen dan een film als The Godfather of Scarface, maar dat was geen positief punt noch negatief punt.
De manier waarop Ray Liotta alles insprak en de personages die ondanks het goede acteren, me echt niet konden boeien, alsook de afloop van het verhaal zorgt ervoor dat dit jammer genoeg een ontgoocheling is.
Had echt moeite om interesse te tonen.
Had gedacht de film leuker te vinden, maar ach ja, niet omdat hij 14e staat dat ik hem dan ook automatisch leuk vind.
cm_punk
Ik kan 'm maar niet in 1 keer afkijken, binnenkort maar is op de middag gaan kijken dan. Voor nu 3 sterren, maybe dat ie later wel hoger word.
Artkramer
Ik vond er geen bal aan. Een verhaal in beeld, meer niet. En het verhaal is nog saai ook. Ik snap wel dat je er van kan houden, van dit soort verhalen en maffiasfeertjes, maar ik vind t niks. Er was verder niets uitzonderlijks aan de vorm van de film, het camerawerk, het acteerwerk, dialoog, sfeer, montage of welk ander filmelement dan ook. Dit is echt de meest "overrated" film die ik ooit gezien heb.
Siem Shady
Wat ben jij een rare man....
Don Dijk
Hij heeft een mening die afwijkt van de mening van de meeste andere users. Lijkt me niks mis mee toch?
dutchtuga
Een mening die op bepaalde vlakken gewoon niet klopt. Zeggen dat de editing niets speciaals is, is een rare opmerking. Goodfellas heeft dit soort flitsende editing geïntroduceerd. Ook het camerawerk dat de gebeurtenissen haast zwevend en bijna geheel in beweging vastlegt is iets wat hierna vele malen is gekopieerd. Beide zaken zijn filmhistorisch gezien dus zeker wel uitzonderlijk te noemen, al is het maar om de originaliteit.

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994