• 9.376.815 stemmen

Met onder meer: Michael Nyqvist, Frida Hallgren en Axelle Axell

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 11 augustus 2005

Plot Så som i Himmelen

Een internationaal beroemd dirigent wordt gedwongen zijn leven te overdenken nadat hij in elkaar stortte. Hij verhuist noodzakelijkerwijs terug naar zijn rustige geboorteplaatsje in Norrland, in het noorden van Zweden. Daar komt hij in aanraking met het plaatselijke koor en hij besluit zich hiermee te bemoeien. Zijn leven en dat van de andere bewoners van het dorpje zullen nooit meer hetzelfde zijn...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Onderhond schreef:

Gejank en geëmmer, kneuterigheid en een paar komisch bedoelde feel-good scenes moeten een gevoel van echtheid neerzetten.

Kweenniet, maar ìets in me voelde zo'n becijfering al aankomen! Vanwaar nog het halve puntje extra?

avatar van speranza

speranza

Omdat de speelduur van deze kwelling in de verste verte niet in de buurt van zijn 366 minuten durende lievelingsfilm komt.

Misschien omdat sommige scenes er zo overgaan en zo boerkneuterig zijn dat het wel erg grappig werd. Het "In De Gloria" gevoel zeg maar.

Daarom dus ... soms is het zo erg dat je naar een parodie zit te kijken. Denk dan vooral aan de "groepsscenes" voor de repetitie.

Ook het feit dat ik geen volledige twee uur naar mijn horloge heb gekeken zorgt voor een beetje extra krediet.

avatar van Lielalee

Lielalee

Een film waarvan de omschrijving me helemaal niet aanstond, maar wat toch een prachtfilm bleek te zijn!

avatar van Reinbo

Had een best aardig muzikaal wraakfilmpje kunnen zijn, maar de film duurde een half uur te lang waardoor het blije gedoe me behoorlijk tegen begon te staan. Ook viel het allemaal te veel in herhaling. Als je een film zo zwart wit maakt is het meestal wel na een kwartiertje duidelijk....

Maar dan het eind. Zoiets tenenkrommends heb ik zelden gezien. Nee, hadden ze dit eerder gestopt dan was het nog best aardig geweest. Nu een flinke onvoldoende 2*, en wellicht nog een verlaging naarmate ik langer over het eind nadenk....

avatar van Reinbo

Couch Potato schreef:

Van zo'n film kan ik ook niet begrijpen dat er mensen zijn die hier niets aan vinden, dan denk ik; dààr mankeert iets aan...

Ik heb deze prachtfilm meteen mijn toptien ingeloodst.

Ik weet niet wat ik mankeer, maar ben in ieder geval blij dat ik het heb. Je zou maar echt geraakt worden door zo'n flinterdun en kneuterig filmpje....

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Het gaat bij deze film voornamelijk om menselijke emotie's . dat is voor jij blijkbaar niet genoeg.

laundromat

Gister eindelijk voor het eerst gezien! Wat een topper! Wéér een favoriete film erbij.

Goed acteerwerk, goede muziek. En wat een eind, had makkelijk in een cliche kunnen eindigen.

En wat een mooie man, Michael Nyqvist!

P.s. wat lijkt Lena oud op de poster! Misleidend mi.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ik vond het heerlijke film en heb m al twee keer bekeken. Genoten van begin tot eind. En denk er met een warm hart aan terug, dat kan een film met je doen. (Ja, goed opgemerkt laundromat, ze is juist zo stralend jeudig meisje.)

avatar van mipha

mipha

FANTASTISCHE FILM!!!

drie hoeratjes voor Michael Nyqvist!

goed verhaal, aardig geacteerd, jammer dat het niet beter is uitgewerkt

Whatswithandy schreef:

goed verhaal, aardig geacteerd, jammer dat het niet beter is uitgewerkt

Wat kon beter uitgewerkt worden?

avatar van PJG

PJG

Heerlijke film, goede rollen, is ook na 3 keer nog even boeiend om naar te kijken.

Misschien enigszins karikatuurrollen en wat sentimenteel, maar hindert me in deze film niet, zoals dat in actiefilms juist vrijwel altijd erg irritant en ongeloofwaardig is.

avatar van Spetie

Ik vond het maar een matige film. Laat ik vooropstellen dat het acteerwerk van Michael Nyqvist en Frida Hallgren in ieder geval meer dan goed is en er vooral ook bij de scènes tussen hun samen een grote chemie tussen beiden hangt. De rest van de film heeft echter teveel minpunten. Allereerst zijn de personages te zwart-wit. Vooral Nyqvist kan niets dan goed doen en is de “held” van het dorpje en de man tegen wie iedereen opkijkt. De pastoor daarentegen wordt juist weer heel zwart afgebeeld met bijvoorbeeld zijn collectie van stiekeme “vieze”boekjes”. Het is trouwens wel een enorm irritant personage, maar dat terzijde. Daarnaast is de muziek erg matig, maar goed dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Het verhaaltje verloopt uiteindelijk wel een beetje zoals verwacht, al probeert regisseur Pollak makkelijk te scoren, door op het eind met quasi sentimenteel gedoe op de proppen te komen. Net als enkele anderen hier stoorde ik mij enorm aan het belachelijke einde van de film. Totaal ongeloofwaardig en overdreven sentimenteel gedrag, wat eigenlijk in geen verhouding staat tot de rest van de film.

Op zich verveelt de film niet en de ruime twee uur dat de film duurt zijn zo om, maar het gebrek aansubtiliteit en het enorm zwakke einde zorgen er voor dat de film uitkomt op een ruime onvoldoende. Als koorfilm is Les Choristes wat mij betreft dan een stuk beter geslaagd.

laundromat

Kan de poster niet veranderd worden in deze:? Ik weet niet hoe je een plaatje hier krijgt. Zo zie ik hem tegenwoordig in de winkels liggen.

Poster die nu op MM staat is de orginele Zweedse I guess. Is mi niet waardig genoeg. Lena lijkt wel grijs en oud!

avatar van Lucsz

Lucsz

Ik weet niet precies wat ik met deze film heb. Het is misschien wel de enige film waarom ik ooit oprecht heel erg hard heb moeten huilen. Vrij onvoorstelbaar, huilen tijdens een film... dat vind ik dus ook, maar het is gebeurd. Zelfs na latere viewings nog. Zeer bizar.

Inmiddels heb ik deze film al een keer of 6 bekeken en ik vind het nog steeds prachtig om te zien, elke keer weer. Het zijn de karakters die het 'm doen in deze film, het is zo'n grote groep vrolijke Noorse typjes, je moet wel van ze houden. De fietsenmaker, de cassiere, de (fan-tas-tisch neergezette) dirigent, etc.

Dit is echt een film die ik geweldig vind door de herinneringen en het interesseert me dan ook vrij weinig wat andere mensen er van vinden, ik kwam er achter dat er nogal wat negatieve recensies op Moviemeter staan, maar ach. Ik kan gewoon niets anders dan van deze film houden. Zelfs de meest afgezaagde gedeeltes, met de solo van de gekwetste echtgenote en de laatste scene doen me de haren elke keer weer overeind staan.

avatar van Koerok

Koerok

Misschien net iets te lang, maar verder vond ik het een mooie boeiende film.

avatar van scumfrog

scumfrog

Zonder verwachting gekeken en enorm verrast. Vooral de scene waarin de Stig wordt verrast met z'n blaadjes was geniaal. Ik raad alle gevoelsmensen aan deze film ten zeerste aan.

"Prachtig"

avatar van Veruca

Veruca

Sprakeloos.

avatar van DonLeone

DonLeone

een afgrijselijke film. voorspelbaar tot en met. ik heb hiermee tijd van mijn leven verspeeld, bega alsjeblieft niet dezelfde fout. kruising tussen The Sound of Music en Sister Act 2. walgelijk!

Erg mooie film!

Ook geweldig acteer werk, zoals bijvoorbeeld de dominee niet goed wordt. Ronduit geweldig, daarom van mij 5 sterren. Echt genoten.

avatar van Rancid

Rancid

Grappig dat je, gezien bovenstaande, deze film blijkbaar helemaal fantastisch of juist slecht moet vinden. Ik zit zo'n beetje in het midden.

Deze film heeft me prima vermaakt, met de humor, het prachtige Noorwegen en mooie muziek.

Maar mensen die deze film bejubbelen zien toch ook wel dat het stikt van de clichés, dat het niet altijd even goed geacteerd is en dat er veel irritante (romantische) scenes in zijn geslopen? (Denk bijvoorbeeld aan Lena die vier á vijf keer kwaad wegloopt en dan meteen weer terugkomt.)

Verder vind ik het wel een pluspunt dat ik enkele keren dacht dat de film afgelopen zou zijn, terwijl ik dat einde dan verschrikkelijk slecht vond, maar dat de film verrassend nog even vrolijk doorging. Het uiteindelijke echte einde had echter nog wel wat beter uitgewerkt mogen worden.

Leuke, vermakelijke, originele en vaak ontroerende film, maar toch echt niet veel meer dan dat. 3,5*

avatar van DwarreI

DwarreI

Rancid schreef:

Ik vond het einde juist prachtig.

Hele mooie film.

avatar van Chairrepair

Chairrepair

Super film!

avatar van jolandasam

jolandasam

vond het begin weinig inhoud maar wat een geweldige film en wat een ongeloofelyk mooi en pakkend nummer gabriellas song

avatar van starbright boy

Inmiddels zijn er meer dan 100.000 exemplaren van de DVD verkocht in Nederland. Extreem veel voor een niet-Hollywoodfilm.

avatar van Gorilla

Gorilla

Echt een mooie film, de dorpsmensen heel mooi weergegeven. Prachtige scene's vaak zwaar beladen maar totaal niet in een negative zin. Ik ben totaal niet van de gevoelige films maar ik heb dit keer echt genoten.

Een dikke 3,5

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Maar net 3 sterren, want wat een schaamteloos sentimentele film zeg. Wel mooie muziek, vooral dat nummer met solozang.