• 9.378.049 stemmen

Met onder meer: Keira Knightley, Mickey Rourke en Edgar Ramírez

Gesproken taal: Engels, Pools, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 24 november 2005

Plot Domino

"Heads You Live... Tails You Die."

Opgevoed in Beverly Hills lijkt het leven van Domino Harvey, dochter van acteur Laurence Harvey, voorbestemd voor het showbizzleven, echter kiest zij hier niet voor maar voor een leven als premiejager. Als ze gearresteerd wordt door de FBI vanwege een verduisteringszaak betreffende $10.000.000 vertellen flashbacks hoe ze in deze penibele situatie terecht gekomen is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van timelezz

timelezz

Leuke film alleen wat langdradig en de montage gaat inderdaad na een tijdje wel vervelen 3*

kos schreef:

Het verhaal had best aardig kunnen zijn, mits er niet zo nadrukkelijk gezocht was naar 'hippe' shots.

Inderdaad. Grootste minpunt van de film.

Pluspunten zijn Knightley, Rourke en enkele geslaagde scènes.

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

Best een leuke film maar het had nog veel beter kunnen zijn als het niet zo verschrikkelijk nerveus gemonteerd was.

Dankzij de nogal verwarrende montage snapte ik er op een gegeven moment geen bal meer van.

Wel leuke bijrollen van die gasten van 90210.

kneuckeretto schreef:

Wel leuke bijrollen van die gasten van 90210.

Niet.

avatar van V

V

Vervelende film, met vervelend 'hippe' shots en een vervelende Knightley. De Geer en Goor achtige grappen van het 90210 duo waren ook bijzonder vervelend. 1,5*

avatar van Waku

Waku

In tegenstelling tot de meeste ingezonden topics vond ik "Domino"wel een sterke actiefilm.

Keira Knightley zet haar karakter als premiejager Domino overtuigend neer.

De supersnelle montage hinderde mij persoonlijk niet echt maar ik kan me voorstellen dat andere kijkers hier een beetje nerveus van worden.

Verder is Domino behoorlijk geweldadig.

De film neigt naar Tarantino achtige filmtrekjes.

Er is een blik bekende acteurs opengetrokken met een kleine rollen voor o.a Lucy Liu en Jerry Springer.

Ook draven Brian Austin Green en Ian Ziering op als zichzelf,die de rol spelen als uitgerangeerde en uit het oog verdwenen acteurs. Wel grappig.

Maar Domino is vooral veel actie met een spectaculair slot in Las Vegas.

Notabene: Op de DVD staat ook nog het echte verhaal van Domino die tragisch genoeg vlak voor de premiere van deze film overleed.

Waku schreef:

Nerveus werd ik er niet van hoor, het deed me niets.

Waku schreef:

De film neigt naar Tarantino achtige filmtrekjes.

Sterker nog, Scott heeft geprobeerd de film te maken zoals Tarantino dat zou hebben gedaan. Aangezien alleen Tarantino een Tarantino kan maken, is Scott zijn opzet mislukt.

Diesel schreef:

De zenuwachtige ADHD-montage heb ik bij Tarantino anders nog nergens gezien. Film deed me sowieso nergens aan Tarantino denken.

The One Ring schreef:
De zenuwachtige ADHD-montage heb ik bij Tarantino anders nog nergens gezien.

Daarom zei ik ook dat de opzet van Scott is mislukt.

The One Ring schreef:
Film deed me sowieso nergens aan Tarantino denken.

Mij wel en niet. ''Niet'' omdat alleen Tarantino een Tarantino kan maken en Domino voelt niet aan als een Tarantino. ''Wel'' omdat Domino Tarantino elementen bevat. Eerst zal ik je even Tony Scott's ''levensverhaal'' proberen uit te leggen, misschien dat je me dan beter begrijpt.

Scott is nooit een regisseur geweest van doordachte dialoog. Voorbeelden zijn, films uit de eerste tien jaar van zijn carriere: Top Gun, Beverly Hills Cop II, Days of Thunder. Hersenloze aktie dus.

Toen kreeg Scott, ergens begin jaren negentig, een briljant script in zijn handen, voor een flut prijs nog wel. Tarantino verkeerde in een financiële crisis en wilde Reservoir Dogs perse afmaken, daarom verkocht hij (met pijn in zijn hart) het script van True Romance aan Scott, die wist van Tarantino's talent en het script daarom dolgraag wilde hebben. Met True Romance bereikt Scott een (niet vaak voorkomend) hoogtepunt in zijn carriere, een ander lichtpunt uit zijn loopbaan is wel heel toevallig Crimson Tide, ook geschreven (voor een goot deel) door Tarantino, uncredited.

Na True Romance, met dank aan Tarantino, transformeert Scott van ''domme aktie regisseur'' opeens in iemand die waarde hecht aan goede dialogen: Crimson Tide, The Fan, Spy Game. Hele andere type films dan Top Gun etc. Mijn theorie is dat Tarantino's True Romance script veel invloed heeft gehad op Tony Scott. Voor Scott werd het duidelijk dat nieuwe tijden waren aangebroken en dat het met films als Top Gun niet meer zou lukken. Zaken die in de Scott films tot True Romance niet voorkwamen: coole montage, flashbacks, sterke dialoog, zeer stevig geweld, zwarte humor etc. Sinds True Romance komen ze opeens wel voor bij Scott.

Neem nou die schiet z'n arm eraf scène bij Domino. Een soortgelijke actie als die snij z'n oor eraf scène in Reservoir Dogs. Stevig geweld dus. Verder flashbacks, ''coole'' montage, gepraat over een ''higher power'' en het lot, zwarte humor, rebel personages (aparte types), hoge dosering geweld etc. Allemaal Tarantino trademarks en ze zijn allemaal aanwezig bij Domino. Dat maakt de film een wanna-be Tarantino. Misschien wel de belangrijkste Tarantino element in Domino, de bovennatuurlijke scéne met Tom Waits. Ga me niet vertellen dat het geen uitmelken is van de Elvis scènes in True Romance. Scott loves Tarantino. Mooie titel voor een docu.

Mijn nieuwe lievelingsfilm.

The Real Domino Harvey - Domino Movie Makers on the True Story

Scott on Domino Harvey's Death: “She led a hard life in terms of what she did and drugs, so it didn’t surprise me, because whether she was going to be taken down with a gun or taken down with drugs, I wasn’t surprised, and I said earlier that Don Simpson was somebody else I wasn’t surprised when he died, and he’s somebody I knew for 15 years and was very close to him. It’s all part and parcel of your expectation of how long their life’s going to be.”

Wel vreemd dat de film vlak na de dood van Domino werd uitgebracht. Scott zag 't aankomen en dacht natuurlijk, ik wacht nog even een paar maanden met de release. Goed voor de promotie.

The One Ring schreef:
De zenuwachtige ADHD-montage heb ik bij Tarantino anders nog nergens gezien.

Ik vond het er erg gaaf uitzien anders.

Diesel schreef:

Dat is jouw theorie. De praktijk is dat hij op een vernieuwende manier een aantal stijlkenmerken van black comedies en thrillers bij elkaar heeft gevoegd tot een zeer goede genietbare vorm, waarmee de regisseur eindelijk een goede weg is ingeslagen.

Diesel schreef:
Decennia lang verschijnen er dit soort films met stevig geweld, je gaat toch niet zeggen dat Tarantino aan de wieg hiervan heeft gestaan? Slaat helemaal nergens op.

Diesel schreef:
...Dat maakt de film een wanna-be Tarantino...
Niet elke goede film die wat overeenkomsten vertoont met een taranino film maakt dat tot een wanna-be Tarantino-film, die helemaal niet zulke geweldige films heeft gemaakt.

zephyr schreef:

Dat zeg ik helemaal niet. Beter lezen! In de vroege films van Scott is stevig geweld en heel wat andere Tarantino trademarks niet aanwezig, sinds True Romance is dat wel anders. Nergens zeg ik dat alle regisseurs van gewelddadige films wanna-be Tarantino zijn, mijn punt is: Scott is dat wel.

Niet altijd nee.

Anyway, I love the zephyr song.

Diesel schreef:

De film is nergens een goede mix van, niet van black comedy en thriller en ook niet van actie en drama. Domino heeft van alles wat en dat alles is steeds matig uitgewerkt. Scott wil teveel tegelijk...

Dat is dan jouw mening. De film is wel degelijk een goede mix van diverse stijlkenmerken waaronder die van black comedies, actie en thrillers en is verder op een vernieuwende en aanstekelijke manier van verfilmen uitgewerkt.

Anyway, I love the Diesel song. ( Really?)

zephyr schreef:

Vernieuwende manier van filmen? Nu kan ik je niet meer serieus nemen. Einde discussie.

zephyr schreef:

Anyway, I love the Diesel song. ( Really?)

The Zephyr Song

Anyway, I love the Diesel song. ( Really?)[/quote]

Ben ik het daar eens heel erg mee eens! Die Zephyr moet niet zeiken. Mooie film, goed gemonteerd, puik camerawerk en een geweldig verhaal. 5,0. *, I rest my case.

TimD schreef:

... I rest my case...

Dat zou ik ook gaan doen, ja, snel in mijn kist de rust op gaan zoeken...

Nee, ik zet hem gewoon nog een keertje op , deze DVD.

Diesel schreef:

Persoonlijk vond ik True Romance eigenlijk ook verre van briljant, maar het enige echt goede stukje is inderdaad een dialoog. Maar ik zie niet in wat dat met Domino te maken heeft.

Oké, Scott wilde dus hipper worden door Tarantino na te doen (wat om begrijpelijke redenen niet gelukt is), maar in Domino zie ik hier echt maar weinig van terug. De humor en het geweld deden me totaal niet aan Tarantino denken; ook de arm-scène niet. De montage (die wat mij betrefd de film totaal verpest) is ook totaal niet vergelijkbaar met Tarantino; die altijd alles overzichtelijk houd. Zo ook de flashbacks. Scott gebruikt ze erg geforceert en onnodig, waar ze bij Tarantino echt wat toevoegen. En goede dialogen, toch een beetje Tarantino's handelsmerk, heeft Scott volgens mij niet eens proberen in de film te krijgen, want ik heb er niks van gemerkt. Als een regisseur een andere regisseur nadoet, moet je daar toch iets van kunnen zien en dat zie ik hier echt niet. Wat ik wel zie is dat Tarantino doorgaans echt hip is en Scott hip wil zijn.

avatar van vogelzang

vogelzang

Ik heb er maar 45 minuten kunnen kijken, wat was dat voor een film. Ik dacht dat er iets was met de kleuren van mijn tv en er zat weer geen verhaal in! nee niets voor mij. Een dikke nul !!

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Ik snapte er niks van.

TimD

Zit wel een verhaal in vogelzang, gebaseerd op eht leven van een echte (inmiddels overleden) premiejaagster. En het verhaal begin je te snappen als je er eenmaal goed inzit.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Mooie film en een leuk verhaal maar echt irritant gefilmd en dat begon na een tijdje te irriteren

een 4

avatar van gotti

Wel aardig, maar kreeg er op den duur een beetje hoofdpijn van. 2,5*

avatar van Rosenrot

Rosenrot

Mooi die discussie allemaal maar ik vond de film echt gaaf de manier van filmen is even wennen maar ik vind het wel mooi als er eens wat nieuws geprobeerd word. Dit wordt een cultfilm. Ik hou wel van dit soort films eens niet de standaard publieks vermakers met de standaard ingredienten.

een dikke 5

Rosenrot schreef:

Ik denk eigenlijk dat Scott toch wel echt een publieksfilm voor ogen had. Verder zie ik niet waarom dit cult zou worden.

Dit is zo'n film die ik gezien heb vanwege alle 'negatieve' kritieken.

Als er mensen zijn die hoofdpijn krijgen van een film, is mijn interesse gewekt. Het gevaar bestaat dan wel dat sommige mensen al dronken worden van 1 alcoholpraline, maar dat viel bij deze film nogal mee. Al wordt het nog steeds allemaal sterk overroepen vind ik.

Wel ja, Scott gebruikt een hippe manier van filmen/monteren. 't Is vooral jammer dat dat anno 2006 nog steeds een taboe blijkt te zijn. Had een beetje mijn reservaties over Scott, zeker na True Romance, ook een zogenaamd 'hip' filmpje, maar niks mis meer dan een stoffige vod. Alle filtertjes, wazige beelden, visuele belletjes en de snelle montage zorgen er in ieder geval voor dat je 127 minuten naar zaken kan kijken die je niet ziet als je door je raam naar buiten kijkt. Het is inderdaad bijna revolutionair.

Het filmpje zelf is verder wel vermakelijk. Script stelt erg weinig voor, maar van een actiefilmpje met komische schwung verwacht ik ook niet erg veel van het script. Knightley vond ik best overtuigend (maar ik ken haar verder niet, dus ook niet uit haar koterfilmpjes), Rourke was vooral juist gecast. Beetje een talentloze boer, maar gezien z'n rol komt dat een keertje tot z'n recht. Wat meer last had ik met de cameo van Waits. Zie die vent z'n kop steeds meer opduiken in films, en het is niet omdat hij zo goed kan acteren. Blijkbaar vallen mensen er meer over als Britney of The Spice Girls het doen.

Film duurde misschien iets te lang, al kwam dat vooral omdat Scott z'n snoeiharde tempo toch niet de hele film lijkt vol te kunnen houden. Soms wat banalere, gewone scenes, en dan valt het snel als een kaartenhuisje in elkaar.

Maar visueel erg boeiend en geslaagd. Hoop dat Scott op deze manier filmpjes blijft maken, en ondertussen op zoek gaat naar wat interessantere scripts.

Zweeft tussen de 4 - 4.5*, maar hou het toch op 4*. Mag nog iets boeiender, sneller en gewaagder.

Edit: die hele Tarantino heisa snap ik ook niet echt. Als ik een filmvergelijking zou moeten trekken, zou ik dit de '00 versie van Natural Born Killers noemen (en ja ik weet dat Tarantino het script van NBK schreef).

Rourke. Beetje een talentloze boer,

Een boer misschien wel maar talentloos? Kom nou.

Mickey Rourke is één van de meest geïmiteerde acteurs ooit en dat zegt genoeg. Kijk Rourke's vroege films.

Treffend.

Onderhond schreef:

Dat komt wel goed, Scott weet over het algemeen wel goede scripts te regelen (True Romance, Crimson Tide, Man on Fire). Scott is geen schrijver (gelukkig) en gebruikt altijd andermans scripts. Alles dat veel mensen aantrekt is goed genoeg voor hem. Zijn volgende film is daarom ook The Warriors. Remake van het origineel uit 1979. Niet de eerste keer dat Scott een film remaked. Aangezien de versie uit 1979 een veelbesproken film is en bekend staat als een culthit, zal Scott's remake het zeker goed doen bij de box office. Scott blij, zijn fans blij, liefhebbers van de originele Warriors niet blij.

Onderhond schreef:

Mag nog iets boeiender, sneller en gewaagder.

Zeg dat wel.

Onderhond schreef:

Domino is een slap aftreksel van, onder andere, NBK.

Onderhond schreef:

Het is ook geen hoofdpijn omdat het zo geweldig hip is dat het niet bij te benen is, maar hoofdpijn omdat het zo'n geforceerd saai geneuzel is.

kos schreef:

Ja, dat komt ook erg duidelijk in deze 4 paginas naar voren Ik blijf maar bij mijn interpretatie denk ik.

kos schreef:

maar over het algemeen is het gewoon een saaie videoclip.

Vind het toch vrij duidelijk maar goed.