Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)
Australië
Geregisseerd door: Greg McLean
Met onder meer: Cassandra Magrath, John Jarratt en Kestie Morassi
Gesproken taal: Zweeds en Engels
Plot Wolf Creek
"The thrill is in the hunt."
Kristy Earl, Ben Mitchell en Liz Hunter zijn drie vrienden, die besluiten te gaan backpacken in het Wolf Creek National Park in Australië. Maar de problemen beginnen als hun auto niet wil starten en ze dus niet weg kunnen komen. Dan maken ze kennis met de vriendelijke Mick Taylor, een man die in de buurt woont. Het lijkt erop dat Mick het drietal zal helpen en dat ze alsnog veilig thuis kunnen komen, maar niets is minder waar. De grote nachtmerrie voor het drietal is namelijk nog maar net begonnen.
Mick Taylor
Bazza
Detective
Pool Party People
kaztor
Vond het begin van de film erg slecht, het einde had beter gekund, waarom zijn de auto´s en ander troep van de pechvogels niet gevonden, kan ie onmogelijk hebben begraven, hij is echter gewoon wegens gebrek aan bewijs vrij gelaten, die jongen heeft dit verhaal nooit kunnen vertellen, immers hij was niet bij de meiden, toen deze vermoord zijn. geef hem toch wegens de spanning op het einde 3 sterren.
De auto's waren gewoon in zijn kamp bij de kasten met andere spullen. Lizz probeert nog met een te vluchten.
De echte backpack-killer is trouwens uiteindelijk wel opgepakt.
BlueSword
vond de film minder, kwam erg langzaam op gang waardoor de eerste 3 kwartier saai is, daarna word de film best wel spannend maar helemaal niet eng, vond 3 personen ook maar te weinig.
acteerwerk was wel best wel goed en zaten zeker wel een paar leuke scenes tussen.
Jason28
nu pas in de videotheek? Dat duurde lang
Ongelooflijk ja, kan hem al bijna niet herinneren zo lang geleden is het dat ik hem zag. Maar wel een van de betere horrors/thrillers.
notsub
Deze film heb ik ook al een flinke tijd geleden gezien en ik heb er goede herinneringen aan. Het is een bruut werkstukje, gebouwd om een simpel verhaal. Er zitten echt goede scenes in die je flink bij de strot grijpen. De film zit in de categorie Hostel.
Turkeyloverz
Al zovaak eerder gezien dit, maar verrassend genoeg blijven zulke films erg interessant voor mij. Hoewel je al weet hoe Wolf Creek zo ongeveer zal aflopen, is hij toch nog behoorlijk spannend en boeiend. Het acteerwerk en camerawerk vond ik aan de matige kant, maar het verhaal én de goede locatie maken de film de moeite waard.
Naomi Watts
Lachwekkend.
De trage opbouw kan nog wel maar dan moet je wel beloond worden voor je geduld. Maar waarom die trage opbouw? de karakters leren kennen? Of zelfs nog een poging tot character development? who cares?! En wat je na al het wachten voorgeschoteld krijgt in 1 woord samengevat: lame! De killer is lame en zijn killing techniques zijn nog lamer. De setting is waardeloos, het camerawerk amateurharm en het acteerwerk was zelfs voor horrorbegrippen zwaar onder de maat.
Erase & rewind dan maar. 0,5*
DeVrouw
De film heeft een ontzettend lange intro, maar dat stoorde mij niet, er zitten een paar mooie beelden tussen en we maken kennis met een stel jongelui die net zo goed jij en ik hadden kunnen zijn.
De spanning wordt goed opgebouwd en het is 'fijn' dat de killer dit keer geen vampier of gebochelde vogel is maar ook een gewoon mens, dat maakt het was angstaanjagender.
Ik ergerde me wel aan de keuzes van de meiden, maar ja...zo gaat dat in horrors...
Linn
Komt idd langzaam op gang. Het duurt erg lang voordat er werkelijk iets gebeurt en de verveling slaat dan ook erg snel toe.
Dan komt de killer. Erg irritant met zijn rare kreun en steun geluiden. Er zitten nog wat aardige gore momenten in maar daar is ook veel wel mee gezegd. De film mist vooral de spanning die bij een horrorfilm toch wel vereist is dacht ik zo. Verder lijkt het allemaal wel realistisch gefilmd en is het gebaseerd op waargebeurde activiteiten (in hoeverre daar heb ik geen flauw idee van) maar ik geloof het allemaal wel met die zotten die er op de wereld rondlopen. Voor de gore momenten geef ik een 2,5*
Film begint traag.
Wat niet erg hoort te zijn. Hoe spetterender de ontknoping, hoe sterker het eerste deel daarmee wordt. De opbouw is best oké te noemen, dus zat ik te wachten op wat ging komen.
Wat dan komt is jammer genoeg een beetje aan de louwe kant. Man die drie tieners vasthoudt en mishandelt. Erg dat het op echtgebeurde feiten is gebaseerd uiteraard, maar qua spanning, gore noch smerigheid was het indrukwekkend te noemen. Er wordt ook niet al te denderend geacteerd, visueel soms aardige plaatjes maar doorgaans wat flauwig.
Blijft een aardige opbouw, een sisser van een middenstuk en degelijk einde over. Maar niet echt een film waar ik om sta te springen. Bij dit soort films toch liever een korter begin waar sneller de film ingedoken wordt.
2.5*, net.
V
Verschrikkelijk slappe horror. Een slome opbouw waarin de karakters even leuk geïntroduceerd worden, vind ik niet erg. Als het daarna maar losbarst. En dat gebeurt helaas niet.
Sowieso zijn de drie backpackers onnoemlijk irritant. Niet zo zeer door wat zij uitkramen, maar door een totaal gebrek aan acteertalent (vooral die jongen). Na een half uur hoopte ik uit de grond van mijn hart dat zij alle drie gruwelijk aan hun eind zouden komen. En dan gaat het nog een minuut of twintig kabbelend voort. Wat zij uiteindelijk meemaken is natuurlijk geen pretje, maar als kijker wil je meer. Ik miste spanning en hoofd wegdraaiende momenten.
Enige pluspunt is de psycho, die redelijk over the top acteert en een goede kop heeft. Jammer dat de 'you call that a knife, this is a knife' grap erin zit. Te lame voor woorden. Maar voor hem 1*
BlackWidow
Wat een onwijs domme film is dit. Ze doen eerst zo'n wanhopige poging de characters te leren kennen. En dan nog maar te zwijgen over dat debiele einde.
Als er iemand achter je aan zit die niet het beste met je voor heeft,, ga dan aub niet voor de koplampen van een auto ruzie maken en dansen of hevig met een zaklamp zwaaien en gillen als een schaap. Ik snap ook niet wat iedereen bedoeld met ?gore? in deze film, kan iemand mij vertellen waar dat zat? Zelfs in een Harry Potter film zit volgens mij nog meer bloed.
Maar goed, ondanks alles heb ik wel gelachen. Dus een 2,5
Nohands
Tja ik heb ook helemaal niks schokkends goor gezien wat hierboven allemaal beweerd word.
Mooi beelden van Australie, maar daar houd het dan ook bij op, slechte film,slechte acteurs,slecht verhaal, kortom geen aanrader.
movieman7
Vond het zeker geen slechte film, een film met een naar de harde werkelijkheid verwijzende inhoud aangaande wat rondtrekkende mensen in Australie blijkbaar kan overkomen. En daar wordt je niet vrolijk van. Vond het acteerwerk zeker niet slecht en de opbouw van het verhaal ook niet. Mooie beelden van het australische landschap tussendoor. Een film met inhoud, wel een afschuwelijke inhoud over een volslagen geschifte kerel die toeristen gewetenloos en op een afschuwelijke manier afslacht. Vindt het verhaal goed in beeld gebracht, goed gefilmd en geacteerd. Maar ik hoef de film niet nog een keer te zien, gezien de deprimerende afloop (die welmogelijk op de werkelijkheid is gebaseerd) Kwa film vind ik hem een dikke 3*
kitno
Een traag begin waarin de film mij ook niet echt wist te boeien, maar daarna wordt het ruimscoots goed gemaakt. Het einde is zeer deprimerend inderdaad aangezien het inderdaad wel degelijk op de werkelijkheid is gebaseerd. Ik vind deze film duidelijk beter dan Hostel waarmee je Wolf creek toch wel enigzins kan vergeklijken qua genre en backpackers verhaallijn.Deze film heeft mij toch positief heeft verrast. In tegenstelling tot Hostel.
dulcinea
Ik vond deze juist ns wat anders dan de typische Amerikaanse horrorfilms waarin jongeren er alleen op uittrekken en vermoord worden, misschien heb ik er zo al teveel gezien
Het komt allemaal traag op gang en je vraagt je echt af wanneer het een horrorfilm zal worden, maar ik vond de intro niet erg. We leren de personages niet echt kennen maar dat hoefde ook niet, eigenlijk volgen we ze gewoon een beetje en het slaat ineens over in een horrorfilm.
Het hele 'gebaseerd op ware verhalen' neem ik altijd met een korreltje zout maar maakt het toch ook een beetje creepy, vooral ook doordat er geen monsters of onmogelijke dingen in zitten, het is gewoon een psycho moordenaar.
Het enige punt van ergernis is idd de 2 meisjes die niet slim of snel zijn als ze willen ontsnappen, ik heb meermaals zitten vloeken bij hun domme beslissingen, nu hoort dat wel een beetje bij een horror maar het had beter gekund
Al bij al toch een zeer vermakelijke film vond ik,
morpheus31
Het is zeker wel gebaseerd op feiten alleen is de locatie waar het gebeurd is anders :
moviemike
Opvallend goede horrorfilm die helaas naar het einde toe serieus van zijn geloofwaardigheid moet inboeten. De eerste 50 minuten zijn misschien een beetje traag, doch ook rauw en realistisch gefilmd en prima geacteerd (Vooral Kestie Morassi valt op). Voor één keertje eens geen overdreven uitbundigheid dat in afslachting eindigt maar enkele gewone, ordinaire, min of meer logisch redenerende en niet al te hoog geschoolde jongeren die op ingetogen manier gevolgd worden in een trip naar de hel! En dat werkt, want soms (en dat gebeurt niet veel in zulke films) merkte het me op dat ik op bepaalde ogenblikken op dezelfde wijze zou handelen als deze personages. Deze "Wolf Creek" is best wel een aanrader! 4*
bugno
Of horror nou het juiste genre voor deze film is,betwijfel ik,des al niet te min, heb ik toch een aardige film gezien,die wat kalm op gang komt maar toch tot het einde kan boeien.
Knap is dat men dit mager 'waar gebeurd' verhaal,toch overtuigend brengt,kortom een film die je best kunt zien,3*
errr
Waarom zet Quentin Tarantino zijn naam bij deze film? Ik snap het niet, hij deed het ook al bij "hostel" die ook al zwaar tegen viel maar ja ik dacht misschien heeft hij nu wel gelijk, en ik las een recencie dat die nou pas een echte horror film moest zijn dus ik was heel erg benieuwd geworden.. maar wat is dit een kut film zeg!(sorry voor mijn woorden maar ik kan het niet anders beschijven) Begrijp me niet verkeerd ik vind Tarantino echt geweldig (heb gister death proof gezien en ik heb echt genoten) maar ik vind het zo teleurstelend dat hij zijn naam op de cover laat zetten, het is heel erg misslijdend. Maar ja ik weet het voor de volgende keer, films die Tarantino leuk vind(of waarschijnlijk een pak met geld mee verdiend) vind ik niet leuk. 0*
lila
Tja,wisselende reacties hier van de leden. Ik heb hem bekeken en vroeg me eerst af tijdens de eerste 50 minuten waarom ik deze belabberde film had gehuurd, maar ik vond dat de spanning daarna ineens wel in zat. Ookal zoals iemand hier al vermelde, had ik af en toe wel eens zoiets van''ohhhhhh stom, doe dat nou niet' maar dat is alleen een teken dat ik wel meeleefde eigenlijk. Ik geef hem drie. Alleen een beetje jammer dat aan het eind te vaag duidelijk werd, of de moordenaar nou ooit gepakt was, blijkbaar niet....
errr
Hij was wel gepakt maar daarna weer vrijgelaten omdat ze niks konden bewijzen. (Ondanks dat ik m zo slecht vond herinner ik dat nog, best erg eigenlijk)
MissLucifer
Ik vraag me nog steeds af hoe ik ooit wakker ben gebleven tijdens deze film... Was mij iets te traag, lekker laid-back op z'n australisch hahah, en veel te braaf. Ik kan me ook totaal niet voorstellen dat iemand hem eng vond (stond in de meeste recensies namelijk). Geen sterretjes van mij!
amco
Toen ik deze huurde dacht ik een weerwolf filmpje mee te pakken. Blijkbaar was ik verkeerd, maar de film was wel best goed, had wel iets van texas chainsaw massacre en hostel. Hoewel ik deze dan wel stukken beter vind dan hostel.
Heb weer wat bijgeleert, de betekenis van "head on a stick"
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
komt traag op gang deze film, heeft een paar spannende stukjes, maar in het geheel toch wel teleurstellend, ik bleef allesinds op mijn honger zitten
lila
Dat ging juist over die backpacker,die was toch juist gepakt?
errr
Backpacker? Hahaha ik dacht dat het die moordenaar was. Maar ja maakt niet uit is toch een onwijs slechte film.
Leno
Het begin is traag en er gebeurt weinig, desondanks prima door te komen. Het middenstuk is echter erg slap waarbij de matige karakters met hun domme acties irritant worden. De climax is wel weer beter. De bad guy is aardig, met dat leuke accent.
Verder is de locatie mooi, met soms mooie shots. Nadeel is echter wel dat de 'open locatie' niet bepaald beklemmend werkt. Wellicht was de locatie waar het 'echt' is gebeurt beter was geweest.
Al met al toch een tegenvaller, met als grootste minpunt de matige karakters.
Stefan_Ying
Interesant stukje.. Enkele elementen zijn dus goed opgenomen in de film maar er is wel veel verschillend.
Over de film: beetje traag begin maar uiteindelijk wel aardig. Zeker geen topfilm maar na de eerste 30 minuten nog best wel spannend.
Patat
"The Texas Chainsaw Massacre" meets "Hostel" in deze Australische horror. Drie jongeren maken een roadtrip doorheen de woestijn en houden stop bij Wolf Creek, een prachtig landschap waar ooit een meteoor is ingeslagen. Ze krijgen autopech en wat er daarna gebeurd is voor genrefans voorspelbaar.
Aan de positieve zijde zien we een geslaagde slechterik en goede gore. Wat deze film vooral onderscheid is de cinematografie die een realistisch gevoel geeft. Vooral in het begin lijkt de film een documentaire over een aantal zorgeloze jongeren op een avontuurlijke vakantie, waardoor de overmeestering door Mick des te harder aankomt. Daarnaast zien we doorheen de film prachtige beelden van de woestijn.
Het is jammer dat we zo lang op actie moeten wachten, want tijdens het eerste uur gebeurd er eigenlijk bitter weinig. Zonde, want op die manier laat de film toch een wrang gevoel na.
"Wolf Creek" is een goede, maar niet overweldigende film.

Wolf Creek 2
2013