• 9.385.255 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Hermione Granger

Alastor "Mad-Eye" Moody

Rubeus Hagrid

Cedric Diggory

Albus Dumbledore

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

Eerste deel, voor de pauze, was erg goed en spannend, maar het einde had van mij wel wat uitgebreider gemogen...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Is voldemort trouwens dezelfde als in deel 1 (het achterhoofd van Krinkel?)

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nee, hij is Ralph Fiennes hier(Shindler's list bijv.)

avatar van catweasel

catweasel

krijg ik nog antwoord??

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Duidelijk de beste van de 4..

Wat ik als allereerst wil zeggen is dat de humor het goed doet in de film, in de vorige films werd vaak (op een enkele humoristische opmerking van ron en de tweeling) gewoonweg het verhaal verteld zonder leuke momentjes erin. De sarcasme, de humor van elk personage viel bij mij in goede aard - vooral de grote humoristische rol van de tweeling in de film is zeer aantrekkelijk -

Het begin van de film wordt zeer snel gedaan.. voor je het weet zijn we op school en zijn de andere scholen gearriveerd. Zonde, maar begrijpelijk als je de film niet in 2 delen wil maken. Het begin neemt dan te veel tijd in beslag en uiteindelijk gaat het toch om de 3 Toverschool toernooi opdrachten , jammer? Ja, zeer jammer? Nee.

Na de aankomst gaat het allemaal goed zijn gangetje en er mogen dan wel een aantal 'speciale' details vanuit de boeken niet zijn verfilmd, maar heey, het boek moet toch ook nog iets zijn om nog 's leuk te herlezen en dan andere dingen te lezen als te zien in de film?.. een probleem is 't dus niet, pak gewoon het boek.

Boek 4 blijft een sterk verhaal, maar wat ik wel jammer vond en ik heel sterk in het boek vind is het gebeuren rondom Barto Krenck junior. Op het eind krijgt hij het veritaserum, maar naderhand vind iemand (int boek)het nodig om het de mond te snoeren en hem dus, zonder dat hij kan getuigen dat voldemort is herrezen, naar Azkaban sturen. Wanneer ik het boek las had dat altijd een grote impact op mij, omdat je eigenlijk niet wil dat het zo gaat en je er niets aan kunt doen. Barto Krenck Jr vond ik overigens in de film angstaanjagend! Bah, wat een freak..

De acteeractiviteiten waren leuk.. niet uitmuntend ofzo, maar beduidend beter dan in de vorige films. Ralph Fiennes is en blijft een hele goede acteur, wat mij betreft de perfecte Voldemort. Ik moest wel even wennen aan de platte neus . Ik zat wel even bij zijn wedergeboorte met mijn hand voor mijn mond en zonder adem te halen. De hele scene op het kerkhof was gewoon spannend, prachtig! Voldemort is zeker weten angstaanjagend, ik zie veel Ralph Fiennes uit Schindler's list waar ik hem ook uitermate eng vond ..

De film is zeker het bekijken waard,.. het is gewoon een goede film die zeker 5* waard is.

avatar van Misterorange

Misterorange

Vond de film wederom matig. Vooral de plotline is niet echt boeiend, of verrassend. Ook de omgang met puberale gevoelens wordt te lang uitgesponnen, zeker als zo'n entertainment film niet draait op acteurskwaliteiten.

Helaas valt het altijd tegen wanneer eindelijk de grote slechterik opduikt, wat hier helaas ook het geval is.

Maar desondanks toch wel redelijk vermaakt 2.5

avatar van JudgeDredd

JudgeDredd

Vond het begin van de film nogal snel er doorheen gejaagd worden, van de Quiditch World Cup bv was er weinig te zien terwijl dat een van de special fx hoogtepunten had kunnen zijn. Zag er tenslotte fantastisch uit. Zelfde geld voor het bal.

Hoop dan ook dat er een extendend release op dvd uit komt want volgens mij is er veel in de edit blijven liggen. Moeten we na LOTR nog bang zijn voor films van 3 uur ?

Het acteren was weer wat beter als de vorige film, vooral van Hermoine. Ralph Fienes is lekker eng ook.

Het verhaal word ook met meer humor verteld als de vorige films, wat me tot de conclusie brengt dat dit de vermakelijkste film van alle 4 is, ondanks de paar teleurstellingen van het inkorten van het verhaal voor het tijdsbestek van de film.

avatar van ChielB

ChielB

Heerlijke film vol prima vermaak.

Denk inderdaad dat ze de volgende film (waarvan het boek al 200 pagina's meer telt dan deze) best tot 3 uur mogen doortrekken. Beetje jammer om dingen weg te laten die toch erg goed bij het verhaal passen.

Stoere film met eindelijk toch iets meer een 'volwassen' uitstraling.....

avatar van kippie66

kippie66

aardige film leuke effecten

is bijna net zo leuk als de game

avatar van mikoz

mikoz

Vandaag in de Bioscoop gezien , niet dat ik zo zeer naar Harry Potter wou maar met wat vrienden is het toch best gezellig.

Zoals de andere delen , leuk vermakelijk maar qua verhaal stelt het gewoon weinig voor.

Film vervolgt met het op hoger niveau toveren en de speciale krachten van Harry, leuke en mooie special effect maar meer dan een amustante film word het toch echt niet.

Again 3*

( Hoor hier overgens dat we film grappig was , ik heb geen moment moeten lachen , maar de zaal lag af en toe wel dubbel tsja ik ben blijkbaar geen standaard filmkijker. )

avatar van kakstoel

kakstoel

vind het een leuke gezins film.

avatar van sneak

sneak

De film was gewoon geweldig!!! En het verhaal zit beter in elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Als je de boeken leest dan zie je het wel.

avatar van mr_noname

mr_noname

Dit deel viel me tegen, vergeleken bij de andere veel te weinig actie.

Helaas, 2*

avatar van stinissen

De film is een uur te lang en de finale is rond uit teleurstellend.

Verder heb ik het idee dat Harry steeds meer op een nerd begint te lijken en dat maakt het er allemaal niet beter op.

Toch nog een dikke 5 dus 2.5 *

mr_noname schreef:

Dit deel viel me tegen, vergeleken bij de andere veel te weinig actie.

Helaas, 2*

veel te weinig actie

in deze film zit meer actie dan in de andere 3 hoor

avatar van james_cameron

Flinke verbetering ten opzichte van het wat afgeraffelde vorige deel. De speelduur van 2 1/2 uur is toch de beste lengte voor een dergelijke film. Er is flink in het boek geknipt, maar je merkt het vreemd genoeg minder dan de laatste keer. Superieure special effects, prachtige decors, veel humor en tot vlak voor het einde een hoog tempo. Dan komt alles krakend tot stilstand, zoals het hoort, en wordt de sfeer behoorlijk naargeestig. Zeer geslaagd.

avatar van Mandrake2005

Mandrake2005

Valt erg tegen. Tegenvallende special effects, saai en voorspelbaar! Vond vorige delen veel beter.

1 ster voor de moeite.

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Redelijk, maar wel vermakelijk dat is het eerste wat in me op komt na het zien van deze film... Film begon zeer sterk vond ik persoonlijk en er wordt een zeer goede rol neergezet door deze professor Woody. Echter na de pauze sleept het verhaal zich voort en de finale vind ik teleurstellend en iets wat eigenlijk meer weg heeft van een anti-climax. Heb me niet zo gestoord aan het puberale en het hoge nerd gehalte, Mijn favoriet is toch nog The Prisoner of Azkaban (zal deze binnenkort eens kijken voor een echt vergelijk). Door het goede begin en enkele spannende scenes krijgt de film van mij toch nog 3*

avatar van Sonny Black

Sonny Black

sneak schreef:

Waarom zou ik in hemelsnaam de boeken moeten lezen om te weten dat het verhaal beter in elkaar zit dan men op het eerste gezicht zou denken? Vind het verhaal nou niet zo geweldig, en het gaat toch erover hoe dit verhaal wordt overgebracht op de kijker?

avatar van mr_noname

mr_noname

Mandrake2005 schreef:

1 ster voor de moeite.

mischien had ik het zo in mij post moeten zetten, hier ben ik het totaal mee eens, 123 waren stukken beter!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Maar je zegt dat deze te weinig aktie bevat. Nogal vreemd aangezien hij veel meer aktie bevat dan de vorige films...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

stinissen schreef:

Je kan het moeilijk ontkennen hij ís een nerd. Alleen een erg heroïsche nerd (als ik het goed zeg).

Sonny Black schreef:

Als je het boek gelezen had dan weet ik zeker dat je de film meer gewaardeerd had

avatar van mikoz

mikoz

Angrod_Pallanén schreef:

Die chemie dat Harry ''de nerd'' de held word door zijn toverkunsten is nou toch wel een beetje uitgewerkt ..

avatar van Anakin01

Anakin01

Vind het wel een leuke film! Veel spannender, grappiger en natuurlijk een stuk langer dan de vorige films. Wat het sowieso als leuker maakt. Ik vind dat er zeer goede acteurs in meedoen, en hun acteerprestaties vind ik ook zeer goed.

Een groot minpunt is natuurlijk dat ze bepaalde stukken en dingen uit het boek weg gelaten hebben. Zoals de wezens in het doolhof, enz..
Maar zekerlijk een dikke ****4!

stan

De film is ongeveer net zolang als de andere films hoor

Heb de film in Premiere gezien ... Ik vind hem de beste van de 4 altijd beter dan de boeken .... nu maar wachten voor de 5e HP : The Order Of The Feniks

avatar van Jennifer

Jennifer

Ik vond het een waardig opvolger van de overige films.

Ik heb alle boeken een aantal keer gelezen en dat vind ik bij deze film een nadeel. Als je de boeken niet kent stap je meer blanco in deze film, maar omdat het boek van deze film de dikste is die tot nu toe is verfilmd, hebben ze meer moeten doen om het hele verhaal in één film van redelijke lengte te proppen, wat resulteert in niet goed uitgewerkte karakters en niet doorlopende verhaallijnen, die vaak plots afgekapt worden en op een ander punt weer beginnen. Maar buiten dat is de film zeker goed uit de verf gekomen, de decors en special effects zijn weer geweldig en de hele film is bijzonder vermakelijk. Deze wordt zeker op dvd aangeschaft in de toekomst, voor de collectie.

stan

Ik ga de film ook zeker op DVD kopen

avatar van Suspiria

Suspiria