• 9.385.326 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

avatar van Zidaan

Zidaan

Ow sorry, maar in het boek wordt het geval met Cederic dacht ik wel een beetje toegelicht

Zidaan schreef:

het is voor mij al weer zo'n 2 jaar geleden dat ik het boek gelezen heb dus ik weet daar jammer genoeg niks meer van.

stan

De film is overigens al in de top 250 beland van imdb, met een gemiddelde van een 8.2 staan de film op de 242e plaats

avatar van Mug

Mug

Ook heeft deze film een record gevestigd alhier van meest verwijderde stemmen. En als jullie zo doorgaan ook de meest aangebrachte spoilertags. Kinders, kinders, niet iedereen heeft het boek gelezen, dus wees voorzichtig.

dus wie er doodgaat, het Toernooi, ontmoeting met Voldemort, etcetera

speedy23

Vierde Harry Potterfilm breekt records.

De vierde Harry Potterfilm, Harry Potter en de Vuurbeker, heeft in zijn openingsweekend in Groot-Brittannië vier records gebroken. Vrijdag, zaterdag en zondag bracht de film in totaal 14,9 miljoen pond (21,7 miljoen euro) in het laatje, het grootste bedrag ooit voor een openingsweekend in de Britse bioscoop. Daarmee breekt de leerling-tovenaar het record van Star Wars - Episode III: Revenge of the Sith van begin 2005. De Star Warsfilm haalde toen een bedrag van 10,7 miljoen pond (15,5 miljoen euro) binnen in het openingsweekend.

Meteen sneuvelde ook het record van de tweede Potterfilm, Harry Potter en de Geheime Kamer, die 10,5 miljoen pond (15,2 miljoen euro) binnenhaalde tijdens zijn openingsweekend. Ten slotte sneuvelden ook de recordbedragen die werden binnengehaald op een vrijdag, een zaterdag en een zondag.

Bron: hln.be

Whajoo

Sorry Mug, Ik zal er op letten

Weet je hoeveel dat is, als het ook zo gaat in nederland en in de VS heeft het ook al veel opgeleverd dus als je het bij elkaar optelt dan kom je op een HEEEL hoog bedrag

avatar van luuk1988

luuk1988

shit !dan ben ik volgend jaar dus niet meer de rijkste tiener van europa:(

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

huh?

avatar van Julie

Julie

wauw ik ben ongelooflijk benieuwd

avatar van jardj

jardj

meer poeha en van hetzelfde

wordt eigenlijk de comercie van het hele verhaal weer dik uitgebuikt

oke hier daar weer de potter effecten, maar ach kom dit is weer een volgende in de reeks

leuk voor de fans , maar verzin eens wat nieuws

avatar van jardj

jardj

luuk1988 schreef:

shit !dan ben ik volgend jaar dus niet meer de rijkste tiener van europa:(

maar wel de tiener met de grootste fantasie

avatar van AHWA

AHWA

Erg sterke Potter-film weer. Het sprookjesachtige effect van de eerste twee films is totaal verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor meer horror/fantasy-elementen. De Potter-films worden met de film griezeliger, je hebt niet meer echt het idee naar een kinderfilm te kijken.

De muziek was ook goed, al hebben ze het bekendste deuntje niet ten goede veranderd.

Het acteerwerk is ook stukken beter.

En het tempo ligt hoog, dus die 2,5 uur vliegen voorbij.

jardj schreef:

meer poeha en van hetzelfde

wordt eigenlijk de comercie van het hele verhaal weer dik uitgebuikt

leuk voor de fans , maar verzin eens wat nieuws

Zoals Pokémon 4Ever, dan kun je 5 sterren geven.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Gisterenavond in avant premiere gezien.

Dat The Goblet of Fire zoveel records breekt is nu éénmaal normaal.De teller staat voorlopig al op zo'n 185 miljoen euro.

De film is een opeenstapeling van een hoop special effects(Tegenwoordig belangrijker dan dialogen )waarbij de magie en een hoop personages opzij worden geschoven.

Als Newell zo slim was geweest dan had hij de film beter in 2 delen gedaan.Doordat hij deze beslissing niet nam gingen vele bijzaken niet door zoals de aankomst van de Wemels,de wedstrijd tussen Bulgarije en Ierland,de S.H.I.T groep van Hermelien,Dobby de ruzie tussen Hagrid en de bazin van Beauxbatons.

Alles moet zeer snel gaan om zo snel mogelijk de special effects te laten beginnen op Zweinstein.Zoveel goeie dingen verloren gegaan. De scéne waarbij de Dooddoeners(Met Ku Klux Clan muts!) het WK zwerkbal aanvallen duurt in het boek zo'n 20 pagina's,Newell heeft die scéne ingekort tot zo'n dikke minuut.Eén van de meest angstaanjagende scenes in de HP boeken en dat verknoeit Newell dan

Newell wijst de weg meteen naar Zweinstein-zonder ook maar enige uitleg te geven over wat deze aanval zou kunnen betekenen" waarna de meisjes van Beauxbatons en de Bulgaren van Klammfels al snel aankomen op zo snel mogelijk het Toernooi te laten beginnen m.a.w de special effects te laten beginnen.

De kindacteurs acteren al wat meer realistischer zonder gewoon hun tekst van een papiertje af te lezen.
Hermelien is van boekenworm naar heuse modepop verandert en Ron blijft nog altijd de grappigste onder de drie(Now,Mr. Weasley,put your right hand on my waist.
- Where? )

Ondanks de matige acteerprestaties van de kinderen is het natuurlijk het kruim van de Britse filmwereld die het mooie weer maakt.Michael Gambon en Maggie Smith!(Beiden schitterden in het magnifieke Gosford Park)Ralph Fiennes!Robbie Coltrane!Brendan Gleeson!Jason Isaacs!Alan Rickman ,Alleen nog Clive Owen en ze waren compleet.

Wat Newell dan wel weet te doen is spannende scenes uit zijn mouw te schudden.Nog nooit was een zaal zo muisstil tijdens de doolhofscene

Het resultaat van deze Potter film is meer dan behoorlijk de goeie vertolkingen,de spannende scenes,de soundtrack en het toch wel verassend einde maken deze film zeker de moeite waard.

Laat de Orde van de Feniks maar komen maar laat Tim Burton hem a.u.b regisseren!

avatar van AHWA

AHWA

Dat wordt David Yates, volgens IMDb.

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Oei, Pieter, ondanks je slotconclusie kom je toch niet al te positief over. Toch een beetje een teleurstelling, geloof ik. Ga hem dit weekend proberen te zien, benieuwd hoe die mij bevalt.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

AHWA schreef:
Dat wordt David Yates, volgens IMDb.
Dan hoop ik op Tim Burton voor de Halfbloed Prins

Angela schreef:
Dumbledore zo af en toe heel geagiteerd over kwam (bij het vragen aan Harry of hij zelf zijn naam in de goblet heeft gedaan bijvoorbeeld), terwijl zijn voornaamste eigenschap juist is dat ie altijd kalm blijft,

Dat vond ik dan weer realistisch.Dumbledore/Perkamentus beschermt Harry.Als hij dan denkt dat de beroemde Harry gewoon zijn gang gaat en wat met zijn leven speelt vind ik het niet meer dan normaal dat Dumbledore kwaad wordt.

avatar van Mug

Mug

En de kinders horen mij niet! Ik ben geen slaaf die jullie spoilers steeds moet wegtoveren!

Er zijn mensen die het boek niet hebben gelezen! En hele scenes letterlijk beschrijven zonder spoilertags is helemaal uit den boze. Ik ga weer aan de slag met mijn onzichtbaarheidsspreuk.

Haha, Mug Potter.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

@Montana Ik denk dat Burton juist een hele andere excentrieke draai aan gaat geven en dat moet niet, Harry Potter heeft zijn eigen sfeer en Burton ook, die twee moet je niet gaan vermengen omdat ze beide los van elkaar geniaal en magnefiek zijn. Ik zie de stijl van Burton niet echt matchen met HP...

avatar van switch

switch

Voor de fans misschien leuk maar mij ontgaat de hype toch een beetje 1,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Leuk om zo'n goede, uitgebreide recensie te lezen Pieter Montana. Ga er morgen heen en zal ook mijn best doen voor een uitgebreid bericht.

avatar van catweasel

catweasel

Hoe is Ralph Fiennes?? Is hij overtuigend als Voldemort?

Is Voldemort trouwens nog een beetje angstaanjagend?

avatar van Tonymortaza

Tonymortaza

ik heb de film vandaag gezien en hij was geweldig maar wat wel saai was dat ze heleboel stukken hebben weg gehaald uit het boek en op sommige verheugde ik me erg op mar je moet de film zien voordat je begrijpt wat ik bedoel zeker 5*.

speedy23

Allé, er wordt vooruitgang geboekt. Er wordt toch al een punt achteraan een zin gezet.

avatar van donnie darko

donnie darko

feanaro surion schreef:

ja, ik vind die van pieter inderdaad ook de eerste heel leerrijke(na misschien die van bioscoopzaal) en ik ga er overmorgen naartoe en zal er ook een bespreking over schrijven. Ik verwacht veel, dus kan het dat als het tegenvalt, het wel eens heel laag uitvalt.

Maar we zullen wel zien. Wacht vol ongeduld op jouw bespreking, feanaro.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Morgenavond of overmorgen ochtend

avatar van knexzz

knexzz

Deze film duurt gewoon te kort, heerlijk was het... lekker spannend, lekker meeslepend. Voor mij was die 2.5 uur zo voorbij.

Terwijl ik nog wel ff door kon genieten.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

net gezien in de bioscoop, geweldige film! je merkt nauwelijks dat je 2 en een half uur in de bios zit ja, want als de pauze komt heb je zoiets van 'is ie al lang bezig of zo?'. perfect acteerwerk van Emma Watson, Rupert Grint en Daniel Radcliffe!