• 9.378.606 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Albus Dumbledore

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

@ amazingmoi

Waar ik me ontiegelijk aan stoor, is dat jij geen spaties doet na je . Dan ziet het er zo onoverzichtelijk en onleesbaar uit...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

En hoofdletters

Teskuh17

op deze foto valt ook veel te zien

Op Veritaserum ( www.veritaserum.com[/url] ) is overigens een nieuwe 'trailer' (goede kwaliteit) te downloaden.. :: international teaser trailer - komt enigzins overeen met de beelden die al eerder te zien waren, maar wel een paar andere stukjes komen erin voor.. -

is overigens dus niet de officiële.. die zal 2 minuten duren en komt later volgens harrypotterfreakz.com

argh.. kan niet meer wachten! Deze film gaat een toppertje worden -hopelijk-

stan

Hij word wel steeds meer gewelddadiger

Dat viel me op

1e film: meekijken gewenst met kinderen van 6 jaar

2e film: 6 jaar en ouder

3e film: 9 jaar en ouder

4e film: zal wel 12 jaar en ouder worden want als ik die beelden zo zie zit er in de film veel actie

Angrod_Pallanén

Hetzelfde met Scary Movie alleen dan andersom.

Gelukkig hoeven we voor deel 5 geen 16 jaar en ouder te verwachten.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Waarom niet voor deel 5?

Angrod_Pallanén

Waarom wel? Geen bloederige tafarelen, geen enge scènes, alleen wat spanning. Het embleem met het spinnetje en 12 jaar en ouder moet genoeg zijn.

stan

Ja dat denk ik ook maar het einde van het 5e deel is dan wel weer een heel stuk spannender

Maar niet zo voor een embleem voor 16 jaar en ouder

stan

Warnerbros heeft een PG 13 gerekend dus het zal bij ons wel 12 jaar en ouder worden

WB comments on GOF's PG-13 rating

Posted by Matthew on 08-20-05 @ 2:21 PM - 93 comments

From "Entertainment Weekly:"

Kids. One moment they're frolicking under the Whomping Willow, and next thing you know they're like, thinking about making out 'n' stuff. Yes, the Harry Potter franchise became a man recently when the MPAA smacked the fourth flim, Harry Potter and the Goblet of Fire (due November 18), with a very grown-up PG-13 rating. "We anticipated at some point this was going to happen," says Dawn Taubin, President of Marketing for Warner Bros. Pictures. "It was just a question of when." Although the rating - the MPAA is concerned about "sequences of fantasy violence and frightening images" - may lop a serious portion of the audience off at this 6-year-old knees, Producer David Heyman is unfazed. "Kids loathe to be patronized," he says. "The most important thing for us is to maintain the fidelity to the material. [It's] a little frightening at times, but that's the book." (What's so scary, exactly? Try the murder of a Hogwarts student and the rebirth of You-Know-Who.) Parents might flinch a bit, but the PG-13 certainly didn't hurt the latest Star Wars outing, another all-ages title, or either Spider-Man film. Only, hold up: In the wake of the painfully tragic sixth book, Half-Blood Prince...goodness, does R-rated territory lie ahead? "I don't think we'll ever get there," Taubin says with a laugh. "One movie at a time."

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Jawel,de Teaser van GOF is uit en is te bekijken op http://veritaserum.com/

Het ziet er weer fantastisch uit!En Emma natuurlijk ook

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ziet er erg goed uit, stukken spannender dan de vorige films, alleen die Point of view vanuit Mad Eye's oog vind ik niet zo mooi, hopelijk zit die niet zo in de film.

Angrod_Pallanén

Denk het wel, vond het wat vaag. Betwijfel of het mooi word in de film.

avatar van TychoN

TychoN

Als ik zo de trailer bekijk moet het echt wel een mooie film worden. die scenes op de camping met die dood doeners en die 3 opdrachten van het Toverschool Toernooi. En natuurlijk Emma op het kerstbal

haha ja inderdaad

Maar ik bedoel de echte trailer niet de teaser en die zou toch wel binnen een maand moeten komen

Hopelijk aan het einde van deze maand

avatar van FairyTale

FairyTale

Ff een opmerking: deze foto..

Dat klopt toch niet? Tom Riddle is toch nooit begraven? Ofwel??

avatar van Dustyfan

Dustyfan

FairyTale schreef:
Ff een opmerking: deze foto..
Dat klopt toch niet? Tom Riddle is toch nooit begraven? Ofwel??

Klopt wel: Thomas Riddle is de vader van Voldermort. Zie daarvoor boek 6 ...

Angrod_Pallanén

Volgens mij ook, het hele gezin was dood.

Teskuh17

die foto klopt inderdaad niet.. die wordt gewijzigd door de makers.. maar niet om de reden die jij noemt. De fout is:
Tom MARVOLO Riddle.. dit is onmogelijk omdat Marvolo van opa van Voldemort afkomt en niet van Tom (pappa voldemort).

Ik snap er even niks van:

Voldermort is toch gewoon Tom Marvolo Riddle?

Angrod_Pallanén schreef:
Ik snap er even niks van:

Voldermort is toch gewoon Tom Marvolo Riddle?

ja, maar dit is niet t graf van voldemort

Ik snap het even niet meer

We kijken de film wel

avatar van Wouter

Dat heeft ze toch niet?

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Neen, dat heeft ze niet gedaan.

stan schreef:

Ik snap het even niet meer

We kijken de film wel

J.K. Rowling heeft het script in elkaar gezet dus het zal wel kloppen

laat maar mensen.. raak zelf in de war nu weet wel dat er iets ni klopt met dat graf

stan schreef:

J.K. Rowling heeft het script in elkaar gezet dus het zal wel kloppen

Rowling maakt praatjes met de scriptschrijver, dat word op elke dubbel dvd van HP benadrukt "hoe erg ze er bij betrokken was en hoe blij ze is met het resultaat", maar ze heeft er ongetwijfeld een zegje in gehad, dus..misschien was ze even in de war.

stan

Ja dat kan natuurlijk ook

stan

De nieuwe trailer is trouwens ook te zien op mooie kwaliteit op de officiele site

avatar van TychoN

TychoN

Die trailer is mie vet man. Ik heb echt zin in de 4e film. We gaan zeker wel zo gauw mogelijk naar de bioscoop . Ik had Dwaaloog Dolleman alleen wel anders voor gesteld, maar ja dat is altijd zo als je de boeken leest.

Weet je wat bizar is, is dat al 3 mensen hem in hun top 10 hebben staan

bille

catwoman11

Laurienepien

Die hebben deze film in hun top tien