• 9.381.303 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Hermione Granger

Alastor "Mad-Eye" Moody

Rubeus Hagrid

Cedric Diggory

Albus Dumbledore

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

Ze worden steeds iets beter. wat ik ook heel leuk vind is dat ze nu langer zijn als ervoor. Zo was hp3 nog geen 60 min dacht ik wat ik erg jammer vond.

Waar ik ook heel blij om ben is dat de films nu volwassener worden en de mysteries rond harry en z'n ouders goed naar boven komen.De rondes van het tournooi waren erg mooi gedaan en niets op aan te merken kwa special effects vond ik. Het enige wat ik jammer vond was de ruzie tussen Harry en Ron. Dat sloeg gewoon echt nergens op. Maar de klapper vond ik toch wel de terug keer van Voldemort. Heel goed gedaan en was geweldig gespeeld en was net zoals ik hem voor me zag in de boeken echt top.

Ik kijk met smart uit naar deel 5 omdat dat echt een nog veel beter verhaal is dan dit. Het leuke is dat (waar ik best wel weg van ben) er veel op school gaat gebeuren en we veel lessen gaan zien. En niet te vergeten dat Dorathea Omber er in zit.

Ik kan niet wachten op het stukje waar Harry brutaal tegen Omber begint over dat hij Voldemort heeft zien terug keren. En natuurlijk niet het hele gebeuren in het departement van mystificatie te vergeten.Daar gaat ook nog een hoop gebeuren.Dus deel 5 zal een lekkere lange film zijn met veel getover en duellen.Met HEEL veel informatie en terug kerende personen zoals de familie wemel, Sirius Black, Profesor Lupos, Dwaal oog dolle man en natuurlijk de Dufelingen. Maar nieuwe figuuren zoals Tops en nog een aantal zijn ook geweldig.

de delen worden alleen maar beter ook deel 6 maar daar moeten we nog enkele jaartjes op wachten nu eerst het nieuwe boek waar velen op wachten en waar het einde van de oorlog in staat.

Mooie review!

Alleen ik vond het juist leuk de ruzie tussen Harry en Ron.

Het laat goed zien dat ook hun als tieners problemen hebben met elkaar.

En naar mijn mening kan het ook niet altijd goed gaan tussen die drie, want dan zouden ze niet als geloofwaardige tieners overkomen.

Rianneke_Dan schreef:

Mooie review!

Alleen ik vond het juist leuk de ruzie tussen Harry en Ron.

Het laat goed zien dat ook hun als tieners problemen hebben met elkaar.

maar de film gaat niet over tieners.

Maar je hebt welk gelijk dat de ruzie tussen Ron en Harry leuk is om te zien.

Maar dat maakt de film niet goed.

Rianneke_Dan

Nee het maakt de film niet goed, maar ik vind dat het wel over tieners gaat, en de gevoelens die daarbij komen kijken.

Zie zo ook het bal, het jongens en meiden 'gedrag'.

Het komt zeker wel aanbod in deze film, en dus vind ik dat ook een goede toevoeging, het is natuurlijk niet het belangrijkste in de film.

Maar ik vond het juist wel wat hebben, je hebt gelijk dat het de film niet gelijk goed maakt, maar toch vond ik het er erg leuk bij en het gaf iets meer.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

hij is best goed .

zeker de special effects en de cg-shots zijn erg knap.

ze zijn heel gedetaïlleerd en knap gemaakt.

ik geef deze film dan ook een goede 4.5

avatar van M.ike

M.ike

Leuke films die hp films , wat ik leuk vind ze worden steeds beter en de special effects worden ook met de film mooier ik heb ook alle boeken die op dit moment in de boekhandels liggen gelezen . zeer geslaagde film 5,0*

Kevin13

heb hem onderlaatst nog eens gezien. ik verhoog hem met een halve stem omdat ik zot ben van Harry potter 5 en 6

daarmee bedoel ik de boeken.

het einde van de 6de boek is gewoon fantastisch

avatar van MovieMeterGirl

MovieMeterGirl

echt super de films worden steeds beter en spannender kan niet wachten op de volgende hp-film

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

Ik snap alleen iets niet aan het einde van de film, tijdens zijn gevecht met voldemort verschijnen de ouders van harry en carlo ( cedrick ) maar het word nou niet echt duidelijk uitgelegd hoe het nou kan dat hun te voorschijn komen...

avatar van AHWA

AHWA

michelnijmegen schreef:

Dat komt meen ik omdat de toverstokken van Harry en Voldemort een veer van dezelfde feniks hebben en dus aan elkaar gewaagd zijn. harry trekt met zijn straal de mensen die voldemort met zijn stok heeft gedood uit de stok van Voldemort. Ik kan het niet zo goed uitleggen.

michelnijmegen schreef:

in het boek hebben ze het wel goed uitgelegd. Valt je niet op dat die 4 personen de laatste mensen zijn geweest dat Voldemort heeft gedood met zijn toverstaf.

avatar van Verdoenckk

Verdoenckk

De harry potter films worden idd steeds beter ( misschien omdat ze ook steeds volwassener worden).

de scenes dar harry en ron een date aan het zoeken zijn voor het bal vind ik geweldig!

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

Kevin13 schreef:

jawel dat was me wel opgevallen ( volgens mij zijn het er trouwens maar 3 in plaats van 4 ) maar ik heb het boek niet gelezen dus ik weet nog steeds niet hoe het nu komt...

Er zijn er 4 hoor.
1. James Potter
2. Lily Potter
3. Frank Bramer
4. Carlo Cannewasser

avatar van Wassup !

Wassup !

Al de vierde Harry Potter-film,vond deze toch wel tegenvallen tegenover de vorige delen,jammer!!!!! Een toch welverdiende 3*** .

avatar van movie*freak

movie*freak

beste harry potter film tot nu toe!!!

4 en half ster

avatar van *Lise

*Lise

Ik vond deel 3 net iets beter, maar toch was dit een zeer geslaagde 4e episode van de Harry Potter-reeks. De special-effects ogen fantastisch, en alles wat een HP-boek/film bevat zit er mooi in; avontuur, humor, de dagelijkse problemen tussen de Hogwarts-leerlingen, mysterie... Het is natuurlijk moeilijk om zo'n complex verhaal, dat materiaal voor wel 3 films bevat, in 2uur te proppen, maar daar zijn de makers naar mijn mening behoorlijk in geslaagd.

De scène op het kerkhof leek me in het boek net iets krachtiger, maar werkte toch overtuigend en Ralph Fiennes deed het best goed als Voldemort. Verder vond ik het bal heel mooi in beeld gezet, de vele emoties die opspeelden werden niet te veel benadrukt. Leuke nieuwkomers ook; Cedric, Fleur en Victor waren leuk om te zien; alleen jammer dat Malfoy er zo weinig in voorkwam. Misschien was het soms allemaal wat moeilijk te volgen voor mensen die het boek niet hebben gelezen, maar verder weinig kritiek. 3,5*

avatar van flipske

flipske

Als ik niet beter wist had ik zeker minstens 4,5* gegeven. Maarja wel jammer dat heel veel dingen uit het boek werden vergeten/ eruit gelaten. Er waren heel veel, maar dan ook korte scenes. Wat mij betreft had de film wel een uur langer mogen duren, al was het dan voor sommige mensen wel een lange zit geweest. Maar dan was de film wel beter uitgelegd enz.

avatar van WeZet

WeZet

Goede Special Effects maar ik vondt het verhaal iets te afgeraffeld

-*2.5*-

Rianneke_Dan

Eindelijk de film weer eens herzien, en ja het blijft een toppertje voor mij.

Hoe vaker je kijkt hoe meer je ook op de details gaat letten en op de sfeer, acteerwerk enzovoort.

Moet zeggen dat het acteerwerk van Emma Watson me een klein beetje tegen ging staan, ze doet soms een beetje te goed haar best.

Voor de rest blijft de sfeer in de film geweldig, en is er opzich goed gelet op de details ook al is dat in het boek beter omschreven allemaal.

En ja de effecten zijn ook heel erg goed, mede ook doordat ze tot in de puntjes netjes zijn uitgewerkt.

Ook erg raar om naar Viktor Krum te kijken, nadat ik hem zelf in het echt ontmoet heb.

Maar toch blijf ik deze film heel leuk vinden, en hij houdt gewoon de 5* die ik eerder gegeven heb.

avatar van car-men

car-men

Spannend en erg mooi gemaakt allemaal. Veel moeite voor gedaan en daarom gewoon een topper van een film.

TimD

Het hoeft nog niet meteen een topper te zijn als er veel moeite voor gedaan is.. Ik ken een hoop baggerfilms waar een hele hoop tijd en geld in heeft gezeten, maar die gewoon helemaal niks aan waren. Bijvoorbeeld Superman Returns.

Kevin13 schreef:

4. Carlo Cannewasser

Wie is Frank Bramer?

avatar van Respekked

Respekked

den dreuzel uit het ouderlijk huis van Voldemort

O ja. Die tuinman.

avatar van veron35

veron35

De beste harry potter film die er tot nu toe is gemaakt.

avatar van anne J

anne J

in de bioscoop gezien vorig jaar ofzo..
wat een ***film...

don't get me wrong, ik houd echt zo erg van de boeken.. ! .. film 1 is opzich wel leuk.. film 2 kan er mee door.. film 3 heb ik niet gezien

omg, ik bedoel, voldemort alleen al op het einde :/ HIJ HAD GEEN NEUS!!!
komaan
als ik dat stuk op kerkhof met cedric diggory enz lees in het boek. zo spannend.. dan zit ik op het puntje van mijn stoel. in de bioscoop zat ik alleen maar in mezelf (minachtend) te lachen. alles behalve spannend. lachwekkende (negatief) shit -_-"

avatar van Yvette.

Yvette.

Ik vond 'm echt geweldig. Tja, Voldemort was een béétje raar maar de rest. zooooo mooi.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik vind dit een van de allerbeste HP films ooit gemaakt.

Heb hem verleden jaar in de bios gezien, alleen het begin was al goed genoeg voor mij om hem al geweldig te noemen. En dan nog het einde, oh schitterend. Maar goed, ik geef hem een 5, jah niet alweer, ik weet het, maar goed. I LOVE HP MOVIES.

avatar van megaman

megaman

Goeie film en zeker beter dan de vorige HP film. Maar ik mis wel de oude en gezellige sfeer van de eerste film en gedeeltelijk de tweede. Mijn persoonlijke volgorde:

HP: STEEN DER WIJZEN

HP: GEHEIME KAMER