• 9.378.950 stemmen

A History of Violence (2005)

Thriller / Drama | 96 minuten

Genre: Thriller / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Canada

Geregisseerd door: David Cronenberg

Met onder meer: Viggo Mortensen, Maria Bello en Ed Harris

Releasedatum: 10 november 2005

Plot A History of Violence

"Tom Stall had the perfect life...until he became a hero."

Tom Stall (Viggo Mortensen) leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie (Maria Bello) en hun twee kinderen in een kleine stad in de Verenigde Staten. Een onverwacht en bloederig incident in zijn restaurant zet hem plotseling in de schijnwerpers. Hij krijgt als "held" veel aandacht in de media en dat wekt de belangstelling van een aantal beruchte criminelen. Zij menen in hem een oude gangster te herkennen, die jaren geleden spoorloos verdween, en met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Tom zegt niet te weten waar ze het over hebben. Als de criminelen de druk opvoeren, stijgt de spanning, ook in Toms gezin. Is hij wel de vredelievende echtgenoot en vader die zij kennen?

Tom Stall / Joey Cusack

Edie Stall

Carl Fogarty

Richie Cusack

Sheriff Sam Carney

Judy Danvers

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb trouwens voor 4 euro bij De Slegte de graphic novel gevonden. Die is ook wel de moeite waard als deze film je aanspreekt.

avatar van gotti

Bij welke De Slegte vond je die? En lagen er nog meer?

avatar van bugno

bugno

xangadix schreef:

Tsjonge die Bugno hier lijkt me ook niet echt een liefhebber van enige diepgang.

Klopt enige diepgang is aan mij niet besteed

avatar van xangadix

xangadix

@ Gotti: in Apeldoorn.

@ Bugno: There you go.

avatar van gotti

Da's een beetje uit de richting, maar toch bedankt.

avatar van Reinbo

bugno schreef:

Klopt enige diepgang is aan mij niet besteed

Deze site volgens mij ook niet.....

avatar van DragQueen

DragQueen

Een amusante film, die wel wat gaten hier en daar in het script vertoond. de rollen worden goed vertolkt, maar missen de nodige diepgang die wordt vereist bij films als deze. desalniettemin best spannend af en toe. 3 sterren, maar er had meer ingezeten. als de ruwe kanten eraf waren gehaald.

zenboy1969

Zonder al te veel naar diepgang te willen zoeken, vond ik het toch een krachtige film met een snel ontwikkelend en open plot. De titel geeft al veel bloot en toch blijf je als kijker ergens in het onzekere. Zijn dochtertje aanvaardt hem terug op het einde, maar zal zijn vrouw dat ook doen? En wat met zijn zoon... heeft die de aard naar zijn vader, nadat hij zich op school niet langer laat pesten en bovendien één van de gangsters doodschiet? Er hadden inderdaad nog wel wat gaten kunnen opgevuld worden! Voor één keer eens geen ellenlange durende onrealistische gevechtsscènes, géén racende, achtervolgende en tuimelende auto's én toch voldoende spanning. Een 3* !

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Titel geeft idd al tamelijk veel bloot zodat de open vraag of hij nu wel of geen crimineel is geweest in zijn verleden al meteen beantwoord is.
Ik vond de trailer redelijk hoopgevend, en vond waarschijnlijk ook daardoor de film tegenvallen.

avatar van pire

pire

zag er een goede film uit, het eerste uur was dan ook zo, daarna ging het bergafwaarts, de film bleek nog maar echt te beginnen en dan was het al gedaan...

conclusie: slecht einde

** voor de het eerste uur

The Last

Hmm deze moet ik ook zien. Interessant verhaal.

avatar van Allepinie

Allepinie

Vond het een boeiende film met goed neergezette personages. 4* van mij.

avatar van stefan dias

stefan dias

De grootste verdienste van deze film is niet zozeer wat er tijdens de film gebeurt. (en dat is toch soms toch wel schitterend in beeld gebracht geweld), maar vooral wat het met je doet als kijker. Je wordt opgewonden en krijgt sympathie voor iets waar je normaal enkel maar afgrijzen voor zou kunnen hebben. Ik vond het eigenlijk allemaal geweldig, maar dat zat me toch niet lekker. Heel dubieus. En daar was het Cronenberg volgens mij toch wel om te doen. 4*

avatar van QuentinTarantino

QuentinTarantino

ondergewaardeerde film. Pas weer voor de tweede keer gekeken en een knap staaltje waar een emotioneel drama mooi wordt gecombineerd met knalharde actie. De leuke personages worden goed neergezet door degelijk acteerwerk. Ik verhoog em naar 4,, en ik kijk al zeker uit naar Cronenbergs nieuwe ook met Viggo, Eastern Promises

avatar van Thomas

Thomas

Heb de film met een "open mind" kunnen kijken.. niks gelezen.. vond hem wel aardig...

avatar van Fax

Fax

Een goed ontwikkelde film, met een interessant verhaal. De personages worden goed voorgeleid en zijn goed onderbouwd.

Een ietwat minder einde, weinig spanning, maar wel mooie verhaallijn en een tikkeltje actie.

Van mij de volle 2,5 ster.

helleke

Ik vond dit een redelijk zwakke film en vooral flauw geacteerd.
Het verhaal vond ik ook maar zwakjes.
En het einde was al te belachelijk voor woorden.
Het zaakje oplossen en dan terug weer zijn nieuwe leventje verder zetten.
Meer dan 2 sterren heb ik er dan ook niet voor over.

Hele goede thriller.
De film is in het begin een beetje traag, maar langzaam begint de spanning steeds meer te komen, waardoor er een goed verhaal ontstaat. Verder zet iedereen een goede acteerprestatie neer.

Maar er is 1 ding wat ik een klein beetje niet snap: Wie zijn eigenlijk die 2 gasten op het begin en dan weer iets later in de film?

The Last schreef:

Gewoon 2 overvallers(killers) met slechte bedoelingen die het land doortrekken op strooptocht.

avatar van niethie

niethie

Al weer erg lang geleden dat ik de film zag maar kan me herrineren dat ik er erg van onder de indruk was.

Toen ik het verhaal las dacht ik dat het een soort moderne versie van straw dogs zou zijn in eerste instantie leek dat ook wel zo tot dat de film een hele andere wending en slaat om in een heel ander soort film.

Kan me ehrrineren dat de film erg hard was, ook dat er erg goed geacteerd werd vooral door harris en mortensen.

Verder kan ik me er niet meer alles van herrineren maar na gisteren de opvolger eastern promises gezien te hebben ga ik hem binnekort zeker weer eens herzien.

Tot die tijd 3,5 sterren

avatar van Olivia

Olivia

De trailer kwam telkens langs, als ik een andere film huurde of als preview in de bios, dus toen-ie eindelijk bij de videotheek lag hem ik 'm maar meegenomen, als x-rental nog wel, dus ik zat er wel aan vast.

Gelukkig vond ik dit een zeer aardige film. Goed acteerwerk. Hoewel de titel al heel duidelijk is en weinig aan de verbeelding overlaat, vond ik het toch sterk hoe het verhaal zich langzaam aan openvouwt.

Natuurlijk denk je bij Viggo M. aan zijn rol in Lotr, dus het was wel prettig om hem in een totaal andere rol te zien. Ik kende hem eigenlijk van A Perfect Murder. Niet hetzelfde type, maar alledrie de rollen passen prima bij hem.

Ik was er toch wel van onder de indruk. Best spannend, goed geacteerd en een interessant uitgangspunt. 3,5*

avatar van Gerritj

Gerritj

Ik ben pas halfweg maar ik moet gewoon even kwijt dat ik zelden zo slecht spel heb gezien als van Mortensen.
Ed Harris is als gewoonlijk geweldig maar nu al neergeschoten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Gekkie, Mortensen acteert geweldig in deze film.

BoordAppel schreef:

Gekkie, Mortensen acteert geweldig in deze film.

Ik was er anders ook niet van onder de indruk,zowel van de de prestatie van Mortensen als van de film zelf.

avatar van Gerritj

Gerritj

Zo, ik ben er door.

Vond het wel een aardige film, maar zoals ik hieronder al schreef Mortensen geeft slecht spel weg!!

De plot is wel verrassend en het einde typisch amerikaans drama.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet beste film dat ik ooit gezien heb maar wel een deftige film met goede acteerprestaties en een fantastisch verhaal

dvdfreak123 schreef:

Deftig?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Opzich een goede film met Mortensen die puik werk aflevert. De rest van de cast is eigenlijk maar matig, misschien dat Harris ook nog een voldoende verdient voor zijn bijdrage aan de film. Leuk verhaal, goede uitwerking. Niet super bijzonder, maar gewoon een strakke film haar verhaal duidelijk aan de kijker toont zonder al te veel onverwachte en ingewikkelde wendingen.