• 9.378.489 stemmen

Walk the Line (2005)

Muziek / Biografie | 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Genre: Muziek / Biografie

Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Walk the Line

"Love is a burning thing."

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

John R. Cash

Elvis Presley

Jerry Lee Lewis

avatar van angelakian

angelakian

geweldige film!!! Goed geacteerd. eerlijk gezegd ging ik hem kijken met tegenzin maar toen die begon jeetje nog maar zelden dat er zo'n goede film wordt uitgebracht

avatar van Channa84

Channa84

Erg goeie film. Zeker de rol van Reese Witherspoon! Krijgt van mij een 4.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ondertussen al honderd keer de soundtrack beluisterd en ik geraak hem echt niet beu.

avatar van saya

saya

hele goede film, ik vind reese witherspoon persoonlijk niet zoveel aan en daarom verraste ze me met deze rol waarin ze goed uit de verf komt, hoewel ik wel vind dat de oscar naar joaquin phoenix had moeten gaan.

die jongen kan echt zo goed spelen, hij straalt karakter uit in al zijn rollen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja, Johnny Cash weet nog goed wanneer de vonk oversloeg! Natuurlijk niet in de jaren '60 want toen bestond Madecineman nog niet. Nee, een jaar of 10 geleden bracht Boudewijn Buch een serie waarin hij op zoek ging naar de roots van de amerikaanse muziek. Met het bekende Buch enthousiasme (wat kon die man fantastisch vertellen) zat er ook een aflevering gewijd aan Cash bij. Daarna meteen de oude platen van mijn ouders van zolder gehaald en The Man in Black is niet meer verdewenen uit huize Madecineman. Fantastische muziek met vooral erg veel gevoel erin.

Nu dan met Walk the Line is er eindelijk ook een film die recht doet aan de man. Wat een heerlijke film zeg, overal door de hele film zit muziek, het is duidelijk het bindende element tussen de goede en slechte tijden uit het leven, en er is maar een conclussie mogelijk Cash = Muziek!

Normaal heb ik niet zoveel met biopics, vooral omdat het vaak een aaneenschakeling is van eigenlijk totaal niet intressante gebeurtenissen en opgeleukte feitje. Er onbreekt vaak een mooi aansprekend verhaal. Gelukkig pakt Walk the Line het anders aan het gaat over de twee zaken in het leven van Cash die er wel echt toe doen; muziek en liefde, de rest is slechts bijzaak.

De film zelf is ook erg mooi en verzorgt, en ik hoor in de verte de critici al weer zeuren; "Tis nu niet echt vernieuwende cinema". En ja, dat klopt, het is degelijk ouderwets filmisch vakwerk, maar erg sfeervol en fijn om naar te kijken. En laten we het luisteren niet vergeten, erg leuk dat de acteurs in de film zelf een groot gedeelte van de muziek hebben ingezongen. Moet zeggen dat ik zowiezo wel gecharmeert was van het acteerwerk. Joaquin Phoenix brengt zijn rol met veel gevoel en respect voor het onderwerp en Reese Witherspoon... tja die is gewoon ongelooflijk betoverent in deze film. De chemie tussen die twee is overigens ook dik in orde, de scenes op het podium zijn erg leuk om te zien.

Walk The Line, het is lang geleden dat ik met zo'n blij gevoel uit de bios kwam. Thuis meteen Live at San Quentin in de CD speler gepleurt en Cash zit alweer dagen in mijn hoofd rond te spoken. En ja de film is traditioneel en misschien ook allemaal weer wat mooier dan de werkelijkheid, maar is dat eigenlijk ook niet wat de bedoeling is van dit geliefde medium? Ik heb genoten van Phoenix en Witherspoon, van de beelden en de muziek en ik ga dan ook voor de passende score van 4,5* voor deze heerlijke film.

avatar van kort0235

kort0235

Ik heb deze film in het vliegtuig gezien op zo'n klein schermpje en een koptelefoon. Ik was onder de indruk van deze film, maar ik ben ook een fan van Johnny Cash.

De hoofdrolspelers zetten de rollen zeer goed neer, en de muziek was heerlijk!

Ik ga deze DVD echt kopen, want ik wil hem ook graag op mijn flatscreen zien!

avatar van lebowski

lebowski

Gisteren gezien, sterke film. Geen idee dat hij zo'n vreselijk bewogen leven achter de rug had. Frappant ook de overeenkomsten tussen acteur en Johnny Cash.

Weet iemand trouwens of dat aanzoek on stage ook echt zo gebeurd is?

4*, dvd wordt aangeschaft.

avatar van Niqk

Niqk

lebowski schreef:

Weet iemand trouwens of dat aanzoek on stage ook echt zo gebeurd is?

4*, dvd wordt aangeschaft.

ja jeffrey, deze hele film komt voornamelijk uit zijn autobiografie, dus het aanzoek is ook echt gebeurd.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dat vond ik ook erg interessant. Ik zocht op google naar johnny cash en.. Johnny and June

avatar van Geronimus

Geronimus

Goede film. Uitstekende acteerprestaties van Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Het verhaal wordt af en toe wat langdradig (en is soms wat voorspelbaar), maar het einde maakt veel goed. --> 4*

avatar van wait_here

wait_here

Zielige film met zielige hoofdrolspeler die telkens maar weer dezelfde gedragspatronen herhaalt dat het een lieve lust is. Verder voornamelijk gedateerde hoempa muziek. Wat heb ik me tijdens deze film verveeld ! 0,5*

avatar van Madecineman

• 1954 stemmen

avatar van zephyr

zephyr

wait_here schreef:

Ik moet je gelijk geven. Ik ben er ook niet aan ontkomen om deze film te gaan bekijken, alleen omdat mijn vriendin het zo graag wilde. Ik vindt het achteraf verloren tijd. Er werd nog wel redelijk geacteerd, maar het ging de hele tijd over hetzelfde liefdesgezeur. 2*

avatar van as

as

wait_here schreef:

voornamelijk gedateerde hoempa muziek.

avatar van olivier

olivier

gedateerde hoempa muziek

Op drie mag u lachen: één, twee,...

avatar van Janssenrik

Janssenrik

Huur deze film; hij zal je zeker nog een week achtervolgen...

En de muziek blijft al helemaal plakken....

***** Uitzonderlijke klasse *****

avatar van ruudf

ruudf

Geweldige film! Joaquin levert een prima staaltje acteerwerk af, zingt erg goed ook.

En wat is June Carter hier onweerstaanbaar leuk!! Meer dan verdiende Oscar!

avatar van sethje

sethje

Ik heb van deze film genoten, verhaal is mooi weergegeven en de muziek is gewoon geweldig...

Time's a wastin'

avatar van Mug

Mug

Berichten over stemgedrag, smaak en The Hulk verwijderd. Houd het bij de film aub.

avatar van bigfoot87

bigfoot87

wait_here schreef:

Oeioeioei, wat ben ik het afschuwelijk oneens met jou

Echt een geweldige film!

Hij staat op de 4e plek in m'n top 10

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg goed geacteerd en gefilmd (leuk om Robert Patrick weer eens te zien, trouwens), maar niet perfect. Het is allemaal wat oppervlakkig en ééntonig hier en daar. Steeds als je denkt dat Cash zijn leven betert, vervalt hij in zijn oude gedrag. Ook kwam ik tot de ontdekking dat Cash' repertoire eigenlijk een grote eenheidsworst is, het klinkt allemaal een beetje hetzelfde. Ik zou niet een hele CD van hem uit kunnen luisteren, bijvoorbeeld.

Verder is dat Mississippi-accent van Witherspoon vreselijk irritant, ik luister liever naar tien Limburgers dan naar haar. Gek genoeg spreekt ze 'on stage' met meer accent dan off stage, is het dan een act van June Carter ofzo? Maar ja, het hoort een beetje bij country, dat boerenaccent.

Het slechtste vond ik nog wel dat je geen verschil ziet tussen de Cash in het leger en de Cash met kinderen bijna vijftien jaar later. Ook Witherspoon moet een ouder iemand spelen dan ze is, als je de dialogen zo volgt.

Maar met name door het acteerwerk van superacteur Phoenix geef ik er 4.5 sterren voor, hij heeft ongetwijfeld vele uurtjes besteed aan het bestuderen van de mimiek van Johnny Cash. Echt goed gedaan.

avatar van Mug

Mug

Captain Pervert schreef:

Absoluut. Dat kwam ook zeer sterk naar voren in de film en werd hier en daar zelfs in dialogen beaamt. June Carter de stage-troela (de act) verschilt nogal met June Carter de persoon. June moest het hebben van haar appearance, aangezien ze muzikaal niet de beste was van de Carter Family...

avatar van Nieke

Nieke

Dit is een film die ik met veel tegenzin gekeken heb. Gelukkig kon hij mij af en toe verrassen, was de film lekker mee-kijkend en hebben Phoenix en Witherspoon de sterren er vanaf geacteerd.

Ze kunnen nog een mooi staaltje zingen ook, en dat voor iemand (Witherspoon weet ik zeker) die nog nooit gezongen heeft.

Al bij al is het mijn soort film niet, autobiografisch, maar toch heb ik genoten.

alles opgeteld moet ik concluderen dat de film bij mij toch in de rij 4* mag worden geplaatst, alleen al omdat hij mij wél kan blijven boeien.

avatar van voskat

voskat

Ik had niet gedacht dat ik dit zou zeggen, maar Joaquin Phoenix doet "Get Rhythm" beter dan JR zelf.

avatar van mrbadguy15

mrbadguy15

In 1 woord een Geweldige film....

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Ik heb een zeer uitgesproken muzieksmaak en country valt daar ECHT NIET onder... maar jezus wat is Johnny Cash daar een uitzondering van zeg... Wat een goddelijke artiest. In 1 woord: liefde voor die man en z'n muziek!

avatar van Spineglass

Spineglass

prachtige film, zeer goed acteer werk en natuurlijk als laatste: Johnny Cash!! dan weet je voldoende!

verdiende 4.5*

avatar van markel

markel

Geweldige film, Cash wordt top nergezet door Phoenix.

Heb Cash altijd al goed gevonden maar nu draai ik hem weer helemaal grijs

avatar van Shining

Shining

Geweldige film. Of je nu van zulke muziek houdt of niet. Boeiend van de eerste tot laatste minuut. Had nog wel uren door mogen gaan!! 5*