Genre: Muziek / Biografie
Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: James Mangold
Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot Walk the Line
"Love is a burning thing."
Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.
John R. Cash
Carrie Cash
Elvis Presley
Jerry Lee Lewis
cyco88
Geniale film over het leven van 'the man in black', super muziek (mensen die dit hoempa vinden weten geen snars af van muziek, muziek kan gewoon niet puurder zijn en met meer ziel beleefd worden dan zoals JC het deed). Het is een meeslepend drama...maar dat was het leven van Johnny Cash wel grotendeels. Niks dan lof over deze film.
Gromule
Prachtige film, had van mij nog langer mogen duren.
Z'n leven had nog verder uitgediept mogen worden, bv het feit dat ie zich had teruggetrokken in een grot om zich van het leven te beroven....heeft ie niet gedaan, omdat ie in de grot 'het licht' gezien zou hebben. Toen is ie weer muziek gaan maken.
Banjo
- 2035 berichten
ik vond dat de film te zoet en twijfelachtig begon...
maar vooral het laatste uur (van de film) ging dwars door het hart!
3 1/2 ster
BenicioDelToro
Zeker een goede film, terecht dat deze zoveel prijzen heeft gewonnen. Phoenix had ik al hoog zitten, maar Witherspoon verrast me in positieve zin. Ze zou vaker in films van dit kaliber moeten spelen, in plaats van films als Sweet Home Alabama ...
De muziek ga je vanzelf wel waarderen als je het vaker hoort. Zeker de scene in Folsom Prison is fantastisch.
Pieter Montana
Tegen die country-muziek heb ik niks (Hoe heet trouwens dat nummer wat hij zingt net voor wanneer hij neervalt op het podium?) maar deze biografie was maar erg matig. Joaquin Phoenix had wat mij betreft meer een Oscar verdiend dan Reese want die vond ik nou echt niet Oscar-speciaal. 2 uur lang kijken hoe Cash van het rechte pad gaat en zien hoe June hem er terug bovenop haalt vond ik nou niet echt overdonderend.

Aloys/Bono/Axl
4.02=Top 40?

Dat nummer is I Got Stripes, staat niet op de soundtrack..
En hij staat in de top recent
donnie darko

Je moest je schamen.

Neenee, je mag hem natuurlijk niet zo goed vinden,maar ik vind je uitleg wel behoorlijk mager, hoor. En ik vind dat Reese die oscar zeker verdiende en Joaquin ook. Gewoon een prachtige film. Maarja, ieder zijn eigen mening. Waarschijnlijk had je hem in de bioscoop misschien ook wel wat mooier gevonden.
maxcomthrilla
Wauw!
Ik heb helemaal niet zoveel op met muziekdocu `s of met Johnny Cash. Ik had hem nog nooit horen zingen en ineens, een dikke 2 uur later is hij prominent in mijn hoofd vertegenwoordigd. Ik zie nog steeds die scène met dat bierglas voor me, die al schuddend op de muziek bijna van de tafel afvalt. Prachtige scène! En bij dat nummer begon zijn roem en het betekent ook een prachtige wederopstanding. Weet iemand hoe dat nummer heet?
I just can `t get it out of my head. Help me, alsjeblieft
De opbouw van de film was ook al geweldig, een normaal gezin met een wat onuitstaanbare vader die uit elkaar vallen. Johnny Cash gaat lekker zijn eigen plan trekken.
Fantastisch vertolkt door Joaquin Phoenix.
En toen was er ook nog de opkomst van Reese Witherspoon, met recht mijn favoriete actrice, bij deze. Wat een prachtrol zet zij neer in het harde wereldje van de muziekbussiness. Grappig, eigenwijs, muzikaal sterk en toch ook af en toe best hard voor Cash.
Het hoogtepunt vond ik de scènes op het podium, vooral de duetten zullen nog lang naspoken, ik kan bijna niet stil blijven zitten....4,5*
Eersteklas biopic, mooi gefilmd en uitstekend vertolkt door Phoenix en Witherspoon. Bijrollen komen ook goed uit de verf. Niet alleen de hoogtepunten komen aan bod; ook de vele dieptepunten uit het leven van Cash en zijn minder prettige karaktertrekken worden belicht. Ontroerend en meeslepend en prima ingezongen door de twee hoofdrolspelers.
Knarf Kenobi
Prachtfilm. Eén van de beste films die ik in een lange tijd heb gezien. Top acteurs, pracht zang (dat die acteurs dat gewoon zelf zingen! Prachtig!), alles klopt aan deze film. Heb nu al de hele dag de soundtrack van deze film opstaan en ben er nog niet op uitgekeken! Echt een topfilm. En ook al stond ik er vrij sceptisch tegenover (niet mijn stijl film (dacht ik eerst), en Johnny Cash was ik niet zo bekend mee), maar ga toch nog even in mijn top tien kijken of er nog een plaatsje vrij is
5*!
maurice74
Niet slecht, al is het verhaal van Cash wel in een vervelende Hollywood-vorm gegoten. Beter dan Ray.
hessel
Prachtige ''cleane'' film.
Een prachtig vertelde biografie van het leven van een pop idool. Het wordt erg mooi en rustig in beeld gebracht. Goed acteerwerk van Reece en Phoenix! Simpelweg een ontspannende mooie film, aanrader! 3,5*
Turkeyloverz
Prachtige ''cleane'' film.
Hij is inderdaad prachtig, maar vind je 3,5 daar niet een beetje te laag voor?
tdenissen
als een film ervoor zorgt dat je country gaat waarderen, dan moet het wel een topper zijn geweest.
4.5
seth gecko
meer nog dan een fascinerende biopic is dit bovenal een erg mooi liefdesverhaal dat drijft op schitterende vertolkingen van Phoenix en Witherspoon en het stevige verhaal en de muziek van Johny Cash.
een erg warme mooie film.
4****
ik had weinig kennis van Johny Cash en zijn leven en muziek,maar na het zien van de film heb ik de soundtrack gekocht.
onder de indruk
Nis
4.5
true, true!
Lotteke
Ontzettend goede film! ook ik had altijd weing op met Johnny Cash en zijn muziek, maar deze film heeft mij van begin tot eind weten te boeien en weten vast te houden. Op sommige momenten maakte het mij erg blij en vrolijk en sommige momenten waren juist weer erg triest, zoals ook het leven van Cash ging, met ups en downs. En na het zien van deze film ook zeker zijn muziek gaan waarderen.
De meeste lof (van de critici) ging uit naar Reese, die ook fantastisch speelde, maar ook Jaoquin was briljant! Hij was gewoon echt Johnny Cash vond ik. Ja, heb echt genoten van deze film.
geef hem dan ook 4,5*
hessel
Hij is inderdaad prachtig, maar vind je 3,5 daar niet een beetje te laag voor?
Het is gewoon een mooie film, maar niet zo mooi dat ik hem echt helemaal te gek vind. Het is gewoon een mooie film. opzich vind ik 3,5 een hele goede waardering. voor mij is 3 een leuke film die geen verspilling van tijd is, 3,5 is voor een film die me toch wel heeft weten te pakken, 4 is voor een film die mij echt lang is bijgebleven en ook een echte boodschap in zich heeft, waardoor je nog eventjes stil blijft kijken naar de aftiteling, 4,5 voor een film die werelds is, die ik altijd zal blijven herinneren, 5 voor de allermooiste films waar woorden te min voor zijn. Ik vind walk the line een mooie film, maar hij bleef niet echt lang in mijn hoofd ronddwalen. Ik blijf dus bij mijn 3,5*
kiriyama
Erg goeie film die sterk gespeeld wordt. De muziek wordt ook erg mooi gespeeld. Kortom een aanrader.
thibault14
Ronduit een indrukwekkende film die nog steeds blijf nazinderen. 4,5*
Tarkus
Johnny Cash' z'n muziek is fantastisch. Hij was een groots performer, alsook June Carter.
Ik ben een grote fan van Cash en zal dat ook blijven. Wat deze film betreft, want daar gaat het tenslotte om... wel, ik denk dat Johnny Cash, mocht hij hem zelf hebben gezien, trots zou geweest zijn.
Wat Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon hier neerzetten is werkelijk fantastisch. Een verdiende Oscar voor Witherspoon, en spijtig dat Phoenix er geen heeft gewonnen, hij had hem nochtans dubbel en dik verdiend.
Deze film heeft me net als bij 'Ray' (de biopic over Ray Charles) bij momenten ontroert, kippenvel bezorgd, en ook doen genieten van de prachtige muziek. Het is ongelooflijk wat Phoenix en Witherspoon doen, door zelf de nummers te zingen. Er zouden niet veel zijn die het hen kunnen nadoen. Perfect gedaan met bijna hetzelfde charisma als de echte Johnny Cash.
Als een eerbetoon aan een groot zanger kan dit tellen.
Deze film is een aanrader voor elke muziekliefhebber en ook voor diegenen die nog nooit hebben gehoord van Johnny Cash (Foei!!), eens je dit hebt gezien, denk ik (neen, ik ben zeker), ben je verknocht aan deze muziek.
Grandioze prent !!! Meer dan 5 sterren waard.
liliputtter
Reese Witherspoon zet in deze film absoluut haar beste beentje voor en werpt haar legally blonde imago volledig van zich af, daarenboevn blijkt ze nu echt een pracht van een stem te hebben!! Om eerlijk te zijn vind ik de muziek in de film vaak mooier dan de originele versies.. Was een staaltje heerlijk ontspannende cinema
The One Ring
Erg goede muziekbiopic is dit. En dat komt met name door Joaquin Phoenix, die hier een wonderbaarlijk sterke rol neerzet. Witherspoon doet het ook goed, maar staat toch compleet in de schaduw van meneer Phoenix. Die Cash is ook een boeiend personage en Phoenix weet hem zeer menselijk neer te zetten.
Ik was van te voren bang dat de makers een soort van verafgoding zouden gaan geven van Johnny Cash, maar gelukkig laten ze ook veel van zijn slechte kanten zien. Ik kreeg wel de indruk dat Mangold zich af en toe toch een beetje mild opstelde tegenover Cash, maar dat weet ik verder ook niet. Wel opvallend dat de film eigenlijk niet over Cash' loopbaan gaat, maar meer over zijn relatie met Carter. Zelfs de meeste optredens in de film zijn bedoelt om de verhouding tussen deze twee figuren te illustreren.
Verder is de muziek natuurlijk dik in orde, maar dat had ook niet anders gemogen. Erg goed van Phoenix en Witherspoon dat ze zo konden zingen. Mooiste scéne vond ik die in Folsom. De film is eigenlijk nergens echt groots, maar wel zeer goed gemaakt en boeiend.
Hilarious
Mooie film. Prachtig gedaan.
Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon zingen geweldig. Wat een stemmen. Echt goed dat ze zelf zongen en het was dan ook nog eens supergoed ook. Klasse. De duetten waren echt heel goed, die 2 kunnen nog eens echt goed zingen! Ook heel goed geacteerd door de hoofdrolspelers Phoenix en Witherspoon. Reese Witherspoon verdiende echt haar oscar! Ze zag er ook echt prachtig uit. Een perfecte rol voor haar en natuurlijk ook voor Phoenix. Reese Witherspoon is nu zeker nog meer één van mijn favoriete actrices.
De film had zeker nog langer mogen duren. Je had er dan nog meer van kunnen genieten.
De film blijft boeiend, interessant, mooi en meeslepend.
Een aanrader!
Banjo
- 2035 berichten
ik verhoog deze film van 3 1/2 ster naar 4!
en de muziek van johnny, ik vind het geweldig!
otherfool
Als je niet een geweldige fan van de muziek of de persoon bent (zoals ik) niet veel meer dan een (bovengemiddeld) rise and fall verhaal, dat we allemaal al eens hebben gezien. Het duo Phoenix en Witherspoon is natuurlijk uitstekend (ook qua zang), maar *echt* boeiend wilde het maar niet worden.
3*.
Linn
Erg mooie film al houd ik totaal niet van de muziek van Johnny Cash. Toch was het afzonderlijk van dat heel goed te bekijken. Erg mooie verfilming van het leven van Cash, en ook de eerste keer dat ik Phoenix kon waarderen in zijn rol. Want hij speelt in deze film echt geweldig goed. Ook Witherspoon is geweldig in de rol van June Carter. Een dikke 4,5 voor deze prachtige film, In mijn ogen had Phoenix zeker ook wel een Oscar mee mogen krijgen
nummervlinder
Ik heb hem nog niet gezien maar wil dit zeker doen. Reese Whiterspoon staat wel met zwart haar.

Geprezen Johnny Cash-biopic 'Walk the Line' van James Mangold vrijdagavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Joaquin Phoenix (49)

Vijf films over het leven van wereldberoemde artiesten

De beste speelfilms over het leven van beroemde artiesten

Temple Grandin

Dont Look Back
Documentaire / Muziek, 1967

Ray
Biografie / Muziek, 2004
duitslandgevangenismusic recordoverspelverlies van geliefdecountry muziekgitaarconcerthuwelijksinglejohnny cash ongelukjaren 60