• 9.378.220 stemmen

Walk the Line (2005)

Muziek / Biografie | 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Genre: Muziek / Biografie

Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Walk the Line

"Love is a burning thing."

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

John R. Cash

Mr. Baco

Prachtige film!

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

heerlijke film..prima geacteerd en phoenix en witherspoon verdienen de oscar. waarom zijn de meeste zangers toch van die klojo's?? (drank/drugs etc,..) (zie ook Ray Charles)

avatar van Marcsdvds

Marcsdvds

Ja, erg leuke film is het!

4,5 sterren.

avatar van donnie darko

donnie darko

Wow, toch wel opmerkelijk, hoor. Al 207 stemmen en nog steeds niemand onder de 2.5 sterren. Ik denk dat dat toch nog maar weinig is gebeurd. Maar ik wil wel niemand daartoe aanzetten want ik vind het zelf ook een steengoede film. Deze of the constant gardener had van mij die oscar voor beste film voor de ogen van crash mogen wegkapen. Ik vind crash namelijk een beetje overschat.

avatar van xekjiram

xekjiram

Wow...

Ik heb hem gisteren gezien en ik ben onder de indruk. Het klikte zo enorm tussen Phoenix en Witherspoon, de vonken vlogen eraf!

Een 4 1/2 omdat ik het even wil laten zakken en vervolgens nóg eens wil zien. Kan makkelijk nog een 5 worden.

avatar van inne

inne

ik was zeer aangenaam verrast

ik vind deze film zeker vijf sterren waard, de performances van beide hoofdrolspelers bliezen je van het scherm

ik en een vriendin bekeken hem samen en we waren constant aan het 'dansen' =;) in onze stoel

echt een feel-good-movie!!!

avatar van aerogp1

aerogp1

dit is de eerste film die ik vijf sterren geef. Echt steengoed. Ben een groot fan van johnny cash en dit kroont hem echt.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Aardig......niet meer en niet minder.......3,0

avatar van verschuren

verschuren

Wat een geweldige film! De stemmen van Phoenix en Wotherspoon zijn fantastisch. Ik hoop dat er een sequel komt op deze film. Immers de film houdt op in 1968, terwijl de imposante carriere van Cash nog tot 2003 duurde. Denk alleen maar eens aan de indrukwekkende videoclip van het nummer hurt. Zelfde crew garandeert een heerlijk vervolg. Voor de rest is alles al eens gezegd, gewoon gaan kijken...

avatar van Mug

Mug

Prachtige bio-pic van 'The Man in Black'. Joaquin Phoenix lijkt haast op twee druppels water op Cash tijdens de performance-scenes. En zijn stem komt hier en daar zeer in de buurt. Erg knap. Onderhoudend script, Folsom Prison, en een perfekt einde maken deze film er eentje of gezien en beleefd te worden.

Ik hoop dat er een sequel komt op deze film.

Over zo'n 25 jaar dan met dezelfde acteurs. De comeback in 1994 mag imposant genoemd worden (laten we zeggen, de beste comeback allertijden).

avatar van Halcyon

Halcyon

verschuren schreef:

De stemmen van Phoenix en Wotherspoon zijn fantastisch.

Nog iemand die Wotherspoon schrijft ipv Witherspoon . Erg vreemd.

• 1954 stemmen

Indrukwekkende rollen van Witherspoon en Phoenix met een mooie soundtrack. Had allemaal iets dieper mogen gaan, maar voor de rest prima film.

• 1954 stemmen

Gisteren de soundtrack gekocht. Aanrader!!!!

avatar van cr_ix

cr_ix

Soundtrack is echt geweldig! Dat ze het ook zelf zingen he!! Echt heel goed.

avatar van don zijlstra

don zijlstra

eerlijk gezegt had ik niks met johnny cash voor deze film maar ik was hem toch maar gaan kijken en nu luister ik de hele tijd zijn liedjes echt een aanrader, 5*

avatar van RRT

RRT

Mooie film. Had er niet echt verwachtingen van, maar boeide me zeer. Goed acteren van de beide hoofdrolspelers. 4*

avatar van Waku

Waku

Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon maken veel indruk

in deze film over het turbulente leven van Johnny Cash en zijn eeuwige vriendin June. Dat Phoenix kon acteren wisten we al langer maar Whiterspoon is een openbaring na diverse niemanddalletjes. Sterke rollen van beiden.

Maar ook muzikaal kunnen Phoenix en Witherspoon er wat van. Prima en meeslepende film.

Absolute aanrader.

avatar van herman78

herman78

Angrod_Pallanén schreef:

Zingt Reese in deze film? Ik wist niet eens dat ze kón zingen..

Ja, zoiets dacht ik ook toen ik de aftiteling zag. "Huh, was dat Reese Witherspoon?" Die speelt toch alleen maar in 'domme blondjes'-films...

Joaquin vond ik ook erg sterk, maar wel iets minder. Bij vlagen (bv. de scene waarin hij zijn vader de les leest "Where were you") vond ik hem wat geforceerd overkomen.

Desalniettemin vond ik het een erg sterke film en een mooie aanzet om eindelijk 's een hap in het oeuvre van de Man in Black te zetten. Ik denk dat ik maar voor de liveplaat van Folsom Prison ga, want dat vond ik de sterkste scène van de film.

Al met een ruime 4*.

avatar van pie18

pie18

Hele leuke film. goede spelers alleen het playbacken mocht iets beter vond ik dus 4

avatar van herman78

herman78

Er werd niet geplaybackt...

pie18 schreef:

??????????????????????????????????????????????

volgens mij heb je iets essentieels gemist aan de film.....

avatar van JorritS

JorritS

Ik denk dat Pie18 het playbacken van de eigen stemmen bedoelt, tenminste dat hoop ik. Één van de mooiste dingen in de film is namelijk de zang van voornamelijk Joaquin Phoenix.

Heb daarnaast ontzettend genoten van de film, kon moeilijk stilzitten in de bioscoop tijdens de nummers van Cash. 4*

avatar van fokkit08

fokkit08

Ik vond het een geweldige film. Ik ben sowieso een fan van biografieën, zeker als ze zo zijn uitgevoerd als Walk the Line. Geweldige rol van Phoenix en zeker van Witherspoon (wat een mooie vrouw is zij toch). Absoluut een, wat mij betreft dikverdiende, 4,5*

avatar van wiekske

wiekske

Prachtige film!! Wel jammer dat ze niet meer van de gevangenissen hebben laten zien. Dat hij daar daardoor zo mee gebonden was. Hij heeft meerdere keren vastgezeten als het goed is. Jammer dat San Quentin er niet in voorkomt. dat vind ik nou zijn beste nummer.

Maar dit alles mag niet wegnemen dat het een geweldige film is!

avatar van Tweaker02

Tweaker02

Ik vind het een hele mooie en voor mij vernieuwende film. Knap uitgevoerd, goed geacteerd en de film bevat een heerlijke sfeer. Toch vind ik de film op het gegeven moment even langdradig worden door herhalingen van gebeurtenissen, later is dit weer minder het geval.

Een 4,5 dus en mijn petje af

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Geweldige, erg mooie film. Echt prachtig, ik heb er bijna geen woorden voor. 60'jaren muziek en de prachtige sfeer ervan maken de film nog beter. Van Joaquin had ik zo een uitstekende prestatie niet verwacht (zijn manier van zingen ziet er trouwens best raar uit) en ook Witherspoon deed het aardig. Ik vind eigenlijk dat Joaquin de Oscar moest krijgen.

De film begint al fantastisch met geweldig muziek, maar wordt daarna steeds slechter. De laatste 20 minuten vond ik niet echt goed.

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Ik heb hem nog niet gezien maar het is zo te zien een aanrader.. 1 vraagje.. Is het ook een leuke film om vaker te zien of echt een leuke film voor 1 keer?

avatar van Doom

Doom

QueenBitch schreef:

Dat is natuurlijk persoonlijk maar ik heb hem inmiddels twee maal bekeken en het blijft een heerlijke film.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

QueenBitch schreef:

De film zou na 1 keer voor mij wel saai worden, 1 keer is wel genoeg. Maar het muziek..

avatar van paradis

paradis

Ik had niet al te veel van deze film verwacht. Maar wat een film zeg, geweldig! Zeer goed acteerwerk van beide hoofdrolspelers. Wat betreft de oscars, deze heeft duidelijk de voorkeur boven crash ondanks dat het genre met niet zo zeer aanspreekt. Desondanks ruim 4,5 ster.