• 9.377.064 stemmen

Walk the Line (2005)

Muziek / Biografie | 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Genre: Muziek / Biografie

Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Walk the Line

"Love is a burning thing."

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

John R. Cash

nickey

keek lekker weg.

avatar van Mel24

Mel24

Weet iemand hoe het nummer heet waarbij hij neervalt op het podium? Dit nummer staat spijtig genoeg niet op de cd.

Dat is het nummer I Got Stripes

avatar van philly

philly

Heb de film gezien, TOPPER.

Keigoed neergezet (Phoenix) als Mister Cash.

Fantastisch verhaal over The Man In Black met een ook qua zang overtuigende Phoenix.

Maar laat ik ook Reese Witherspoon niet vergeten in haar rol als June Carter (wat een actrice).

Gezien dat beide ook de zang voor hun rekening hebben genomen, laat de Oscars maar komen.

Voor mij een dikke 5.0

Mel24 schreef:

De cd? De soundtrack van de film bedoel je?

avatar van queenie

queenie

Erg mooie film. Fantastisch geacteerd door Joaquin en Reese!!! Het verhaal bleef boeien van het begin tot aan het einde.

Dikke 4*

avatar van queenie

queenie

Ik las net dat Joaquin alle songs zelf heeft gezongen in de film..........dat wist ik helemaal niet ik dacht het is de stem van Johnny Cash zelf.........in dat geval gaat mijn stem zeer zeker omhoog naar 5*

Halcyon

Kent er ook nog iemand het nummer dat Phoenix samen met Witherspoon zingt ergens temidden van de film? Het is het liedje dat Witherspoon eerst niet wou meezingen omdat ze dat ongepast vond. Bij mijn weten staat dat ook niet op de cd.

Art

Dat is het nummer Time's a Wastin' en de reden dat ze dat eerst niet wilde zingen was omdat het een duet was dat ze samen had opgenomen/gezongen met haar ex-man.

Art schreef:

Ja, de reden waarom ze dat niet wou zingen wist ik nog, maar ik kende de titel niet. Bedankt voor de info!

Weet je trouwens of dat liedje is uitgegeven met Phoenix en Witherspoon als zangers?

Art

De soundtrack, die oa te verkijgen is bij Amazon, heeft de volgende nummers:

1. Get Rhythm -- Joaquin Phoenix

13. Milkcow Blues Boogie -- Tyler Hilton

14. I'm A Long Way From Home -- Shooter Jennings

15. Cocaine Blues -- Joaquin Phoenix

16. Jackson -- Joaquin Phoenix & Reese Witherspoon

Zoals je ziet staat het nummer Time's a Wastin' er niet tussen.

Art schreef:

De soundtrack, die oa te verkijgen is bij amazon, heeft de volgende nummers:

1. Get Rhythm -- Joaquin Phoenix

13. Milkcow Blues Boogie -- Tyler Hilton

14. I'm A Long Way From Home -- Shooter Jennings

15. Cocaine Blues -- Joaquin Phoenix

16. Jackson -- Joaquin Phoenix & Reese Witherspoon

Zoals je ziet staat het nummer Time's a Wastin' er niet tussen.

Ja ok, maar dat was m'n vraag niet echt. Die soundtrack had ik zelf ook wel kunnen vinden. Ik wou gewoon weten of dat liedje ook daadwerkelijk volledig is ingezongen en aldus ergens te vinden is. Of is het uitsluitend te horen in de film?

Art

De enige nummers die ingezongen zijn door Phoenix en Witherspoon, en uitgebracht zijn, staan dus op die ene cd. Dus dat nummer waar jij naar op zoek bent, is dus voorlopig alleen in de film te beluisteren.

Art schreef:

Hmm, erg spijtig. Nogmaals bedankt voor de info en de snelle reactie .

Poisonthewell

Even vraagje: Wie heeft It Ain't Me Babe eigenlijk geschreven? Cash, Carter, Dylan, of geen van allen?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zingt Reese in deze film? Ik wist niet eens dat ze kón zingen..

Poisonthewell schreef:

Het is een nummer van Bob Dylan. En hij heeft het zelf ook geschreven zover ik weet.

avatar van fasca

fasca

Mooie film, goed verhaal en met zeer goede muziek. Waardering 4.5 en ik ga meteen op zoek naar de muziek van June Carter en J. Cash.

Art schreef:

Ah okee ja, dacht ik al. Ik kende het ook als een Bob Dylan nummer, maar toen ik het Reese en Joaquin hoorde zingen in Walk the Line ging ik twijfelen. Vooral in de folkwereld in die tijd werden nummers nogal eens rondgeslingerd van artiest op artiest.

Precies, net als 'Jackson' dat in deze film vorkomt. Bekendste versie is geloof ik die van Nancy Sinatra & Lee Hazelwood.

avatar van petra pitt

petra pitt

joaquim Phoenix! gewelige rol, geweldige film... ver boven mijn verwachtingen! een dikke 5 sterren

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Mooie film, lijkt wel enorm hard op Ray maar hier is de muziek nog beter!

avatar van Werwolf

Werwolf

Ben wel benieuwd, deze films spreken me normaliter wel aan.

avatar van EmDee

EmDee

In tijden niet zo'n geweldige film gezien.

Nou zal het feit dat ik van van cash ben, ook meespelen in de beoordeling.

Maar vanaf de aantiteling met het aanzwellende geluid uit Folsom Prison zat ik echt in deze film. Briljant acteerwerk van vooral Wothersppon en Phoenix en daarbij ook nog eens briljante muziek , zorgt voor mij voor een dikke 4,5 ster.

EmDee schreef:

Briljant acteerwerk van vooral Wothersppon en Phoenix

Wotherspoon en Phienix waren inderdaad briljant .

avatar van Skuller

Skuller

Halcyon schreef:

Wotherspoon en Phienix waren inderdaad briljant .

Helemaal mee eens ,top film !!!

avatar van fritsy

fritsy

Poisonthewell schreef:

De cd? De soundtrack van de film bedoel je?

ja daarom staat hij niet op de cd!!!

avatar van jimbo79

jimbo79

schitterende film en wat een samenspel tussen joaquin phoenix en reese whiterspoon. de chemie dat tussen die 2 zit heb ik lang niet in een film gezien. overklast soortgelijke biopics zoals ray op alle vlakken geef ze een oscar allebei

avatar van Useless

Useless

Gaan we nu op zijn minst eens proberen om de namen van de acteurs juist te spellen? Ik kreeg net een lachstuip door de reacties van EmDee, Halcyon, Skuller en jimbo79 na elkaar te lezen.

avatar van jimbo79

jimbo79

Useless schreef:

als jij dan ook eens kan zeggen wat ik verkeerd heb gespeld aan de namen dan zijn we al heel wat verder hé

en als iemand eens een fout typt kan dat ook altijd met snel te zijn

bekritiseer de film i.p.v de mensen