Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Adam Sandler, Emily Watson en Philip Seymour Hoffman
Releasedatum: 24 april 2003
Bekijk via Netflix
Plot Punch-Drunk Love
"You can go to places in the world with pudding."
Barry Egan is de eigenaar van een kleine zaak. Dankzij de manier waarop hij door zijn zeven zusters behandeld is, is het voor hem onmogelijk om verliefd te worden. Wanneer een harmonium en een mysterieuze vrouw zijn leven binnen komen begint hij aan een romantische trip.
Barry Egan
Customer #1
Customer #2
WB
Vage film...
Niet echt zoals ik van Sandler gewend ben. Daarentegen wel een vermakelijke film, maar niet meer dan dat.
Hoger dan 3 sterren durf ik niet te geven...
RemyBl
Heerlijke, romantische, warme en vertederende film van Paul Thomas Anderson, maker van de fenomenale Magnolia.
Punch-Drunk Love is in vergelijking met Magnolia veel kleiner van opzet. Dit maakt het daarentegen niet minder interessant. In kort gezegd gaat het over een verdwaalde man die door de liefde weer zijn weg vindt.
Het thema is alom bekend, maar Anderson weet het op een dusdanige verfrissende manier te doen, waardoor ik vastgelijmd aan de buis zit. Hij gebruikt prachtige beelden, kleurcomposities en mooie muziek om het verhaal te vertellen. De film zit vol met prachtige dialogen en zeer romantische scenes.
Barry: I'm lookin' at your face and I just wanna smash it. I just wanna fuckin' smash it with a sledgehammer and squeeze it. You're so pretty.
Lena: I want to chew your face, and I want to scoop out your eyes and I want to eat them and chew them and suck on them. [Pause]
Barry: OK. This is funny. This is nice.
Adam Sandler heb ik nog nooit zo goed zien spelen. Die man is perfect gecast als de licht labiele en verdwaalde hoofdpersoon.
Daarnaast komen de vaste Anderson acteurs Guzman en Hoffman weer voorbij in zeer leuke bijrollen.
Kortom echte aanrader voor de liefhebber van verfrissende, onbekende drankjes!
Ps. Als iemand mij kan vertellen wat er met die auto gebeurde aan het begin, graag....
xangadix
mikey
Veel artistieke plaatjes en een heel mager verhaaltje. De spannende momenten zijn eigenlijk voor de zussen. Niet slecht en niet goed. 3
Spannende momenten? Daar gaat het ook helemaal niet om joh. Of las je de titel te letterlijk ofzo?
Dat je deze briljante film niet op de juiste waarde schat....
Dat kan.
Jij denkt (kapp) altijd dat wanneer mensen jou favo filmpjes niet waarderen, dat ze er niets van begrepen hebben?! Kan dat?
Nee hoor, ik heb die term alleen bij Lucia y el Sexo gebruikt omdat ik het niet kon laten.
Ik kan me heel goed voorstellen dat je Punch-Drunk Love zelfs helemaal niets vindt. Jij geeft dan nog 3 sterren.
De film focust op de vierkante cm op de onhandigheid en het 'lijden' van het hoofdpersonage en zijn uitvergrote menselijke beperkingen. Dat is tragisch en tragikomisch tegelijk. Kan me voorstellen dat je dat niet zo heel interessant vindt.
Het 'magere' verhaaltje doet er eigenlijk niet eens zo veel toe. De film zit trouwens vol maffe details; niet alleen dat auto-ongeluk (?) aan het begin van de film; een collega die van zijn stoel valt, gekke riedeltjes die de nervositeit van Barry Egan ondersteunen etc.
Laatst herzien. 4 sterren blijft staan.
mikey
Okee, ik dacht dat het ging over een man die zich probeert te ontworstelen van zijn verleden of familie. Dat soort thema's zie je namelijk wel vaker in andersons' films. De hoofdpersoon lijdt wel degelijk. de enige oorzaak die de film eigenlijk te bieden heeft is, zijn zijn zussen. Daarmee is de film al enigszins gekleurd (jammer, maar ook wel weer prettig en makkelijk). Vervolgens gaat de film een hele andere kant op en wordt het een soort romantische 'komedie' met thriller elementen. Meestal haak ik dan af. Maar het spel was goed en de decors dito, vandaar een 6. Ik vond deze film een beetje teleurstellend na de geniale boogie nights (de ene andere die ik van anderson ken) die wel consequent bleef. Ook al was dat een 'rise 'n fall'-film.
E V
Adam Sandler bewijst dat die kan acteren op een goede en leuke manier, zonder flauw te zijn. Emily Watson is altijd goed.
Dit is een leuke, orginele, verfrissende romantische komedie van Anderson die anders is dan anderen van het zelfde genre.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Geen film zoals anderen. De film staat bol van vage scenes. Ik dacht relaxed een filmpje te gaan kijken, maar mede door de nerveuze deuntjes en door de nervositeit van Barry kon ik niet rustig kijken...
Je moet ervan houden. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen dit niet leuk vinden...
Ik had ook het idee dat de film nóg korter duurde dan 95 minuten. Dat kan misschien wel als een pluspunt worden gezien.
Adam Sandler zette een grappige, geloofwaardige personage neer. Een personage dat heel raar in elkaar zit.
Ik denk dat ik 3,5 sterren geef. Mede vanwege sommige bijzondere scenes.
Asmahan
Vond de muziek geweldig. Gaf me het gevoel dat ik in het hoofd van Barry kon kijken.
Ook grappig hoe hij met het 'erotische' gesprek omging. De dame die het gesprek in de juiste richting probeert te leiden en Barry, die daar totaal niet op in gaat.
Emily Watson is altijd geweldig, en bewijst dat nog maar eens extra. Ze voelt zich al aangetrokken tot Barry voor ze hem ontmoet heeft en voelt hem ook nog eens helemaal aan.
De gewelddadige scene met de broers voegde voor mij niet zo veel toe. Vond alles al interessant genoeg zonder.
morreke
Irritante muziek die de film dan al weer helemaal samenvat. vond er niet veel aan. jammer 2*
Sjan
Ik lees net dat ik bij deze film al eens een wat langere reactie gepost heb, waarin ik de film direct 5 sterren geef. Ik heb de film vandaag voor de tweede keer bekeken en blijf bij mijn 5 sterren: deze film doet echt alles met me, wat een superfilm. Ik ga 'm in m'n top 10 zetten...en wel nu...
Het equivalent van een leraar die woest het lokaal binnenstormt, hard met z'n hand op het bord knalt en roept "zwijgen en luisteren".
Aandacht van het publiek eisen maw
De GeuS
Een simpel verhaal, maar erg mooi in beeld gebracht en perfect gespeeld door Sandler. Had trouwens wel een iets verdere uitdieping van de zusterrollen verwacht, maar goed.
De laatste scene met Hoffman en Sandler was geniaal; dikke 4*
SuperSideSwipe
Beetje vage film, niet het soort waar ik al teveel van hou. Maar vond Sandler een uitstekende rol neerzetten. (hij kan toch iets meer als komedie, ook al was dit er officieel toch een).
Bij het begin dacht ik echt van "waar moet dit heen". Na dat eeuwigheid stille gedraai en gepeuter in die winkel of wat het ook was.
2,5
Gehenna
Als je eens wat anders wilt zien dan een typische romantische komedie is het echt een aanrader hij is heel apart zelfs een tikkeltje bizar vond ik. Sandler speelt erg goed, enkel de film ligt mij niet daarom een 2.5*
joostvdh
Eén van de meest fantastische films van de afgelopen jaren. Geweldig hoe de film opent met een klapper, hierdoor zit je meteen gboeid te kijken en weet je dat je vanalles kunt verwachten. Visueel hoogstaand, en qua sfeer bijna onverslaanbaar. Ik ben verliefd op deze film!

'Punch-Drunk Love' krijgt uitgebreide 4K-uitgave: 'Van de eerste tot de laatste minuut een glimlach op je gezicht'

Festen

Happiness
Drama / Komedie, 1998

There Will Be Blood
Drama, 2007
shynessbroer of zus relatiecaliforniëdepressiehawaiibusinessmanpsychological abusedisfunctioneel gezinlos angeles, californiëscam artisttelephone sexpuddingsweepstakesharmonium absurdistsocial anxiety emotional abuseprovo utahscam call centeroverbearing sister